Canon 20D beoordeling

voor de gelegenheid Canon 20D body review Veel dank aan Mikhail Rybak, die verstuurd mij uit een ander gebied.

Canon 20D beoordeling

Canon 20D beoordeling

Canon 20D is een van de eerste geavanceerde, amateur, digitale SLR bijgesneden camera's Canon. Nu is de Canon 20D een 'oude dame', aangezien hij in het najaar van 2004 werd uitgebracht en kan niet opscheppen over iets bijzonders. Canon 20D lijkt erg op zijn voorouder Canon 10D en nieuwere versie Canon 30D. Waar, in tegenstelling tot Canon 10D, 'twenty' ondersteunt Canon EF- en EF-S-lenzen.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Canon 20D gebruikt 8.2 megapixel CMOS-matrix, waarmee u foto's kunt maken van 3504 X 2336 pixels. Precies dezelfde matrix wordt gebruikt in een moderner model - Canon 30D. Acht megapixels is genoeg voor eenvoudige fototaken, ik raad je aan om in de sectie te kijken Battle of Megapixels.

Voorbeeldfoto op Canon 20d

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Canon 20D kan gebruiken ISO 100 tot 1600 ingezoomd tot ISO 3200 (ISO H). Tegenwoordig kan de Canon 20D niet bogen op weinig ruis bij hoge ISO's, en de ISO 1600 waarde zelf wordt in onze tijd als niet zo hoog beschouwd. In de camera-instellingen kun je alleen ISO 100, 200, 400, 800, 1600, ISO H instellen, zonder tussenwaarden. In programmamodi maakt de camera gebruik van automatische ISO-selectie, die beperkt is tot een extreem smal bereik - tussen 100 en 400 ISO-eenheden.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Canon 20D heeft: zeer klein 1.8 inch scherm. Het is erg moeilijk om de gemaakte foto's te bekijken. Het display is meer geschikt om door de menu's van de camera te navigeren. Het cameramenu zelf is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen. In tegenstelling tot de oudere Canon 10D, Canon 20D heeft een menu in het Russisch.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Canon 20D heeft: 9 focuspunten, waarvan er slechts één, de centrale, kruisvormig is. Hetzelfde scherpstelsysteem wordt door een groot aantal Canon-camera's gebruikt. Op de camera vind je aansluitingen: USB 2.0, video-uitgang, afstandsbedieningsuitgang en PC Sync-uitgang voor studioflitsers. Het goede nieuws is dat de camera een zeer snelle minimale sluitertijd heeft die gelijk is aan 1/8000 seconde.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

De Canon 20D heeft een mooie ergonomie en de camera is gemakkelijk te hanteren. ik wil opmerken optioneel zwart-wit scherm met gele achtergrondverlichting. De weergave vereenvoudigt het werk enorm. De camera ligt goed in de hand, de greeppunten zijn van rubber voorzien.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Al met al is de Canon 20D een degelijk gebouwde camera met een 'Made in Japan' keurmerk op de body. Dat de camera bijna 10 jaar oud is en feilloos werkt, spreekt al boekdelen. De batterij van de camera houdt de lading goed vast, het is voor mij moeilijk te zeggen hoeveel honderden frames hij mee kan gaan, aangezien ik de Canon 20D alleen heb gebruikt met objectieven zonder autofocus.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Canon 20D kan op snelheid fotograferen 5 fps. Een serieus nadeel van de Canon 20D is de kleine framebuffer bij het fotograferen in RAW-formaat, dat zijn slechts 6 opnamen. Bij snel continu fotograferen begint de camera na de eerste seconde te vertragen. RAW-bestanden zijn 6-8 MB. Er is geen optie om in het cameramenu RAW-instellingen te selecteren, dus de Canon 20D schiet altijd op 12 bit kleurdiepte en met bestandscompressie. Bij het fotograferen in JPEG worden 9 opnames gebufferd, maar de reeks opnames met mijn Transcend CompactFlash 8GB 133x geheugenkaart wordt bijna eindeloos. Voor degenen die in JPEG fotograferen, klein framebuffer De Canon 20D is totaal geen belemmering. Canon 20D maakt gebruik van grote en snelle geheugenkaarten CF.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

persoonlijke ervaring

Ik was erg van streek door de kleine framebuffer bij burst-opnamen in RAW-indeling, waardoor de schoonheid van burst-opnamen met 5 frames per seconde teniet wordt gedaan. Het is ook heel erg dat de camera niet de mogelijkheid heeft om tussenliggende ISO-waarden te gebruiken. Canon 20D is nu interessant voor amateurfotografen die de 'moderne toeters en bellen' van de CZK niet nodig hebben, bijna iedereen kan zich zo'n camera veroorloven, hij is te koop voor slechts 150 USD. Als je een beetje weet om te gaan met RAW-bestanden, dan kun je nog steeds goede foto's uit de oude Canon 20D persen, want het is erg het is belangrijk hoe je foto's maakten op geen enkele manier.

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Toevallig heb ik de Canon 20D meteen in gevechtsomstandigheden getest en meegenomen als extra camera voor huwelijksfotografie. De videograaf die die dag met mij samenwerkte was zeer verrast door zo'n 'antediluviaans' beest, maar werd gewaardeerd Porst 55mm f/1.2, die op de Canon 20D was geïnstalleerd :).

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto op Canon 20D

Voorbeeldfoto's

Opnamen van bijgesneden camera Canon EOS 20D Digital en lens YONGNUO YN85mm F1.8 (voor Canon EF). Foto's - JPEG op de camera zonder enige aanpassingen. Alle foto's zijn gemaakt zonder zonnekap, sommige foto's zijn gemaakt met een lichtfilter. HOYA 58 mm PL-CIR.

Originele JPEG-foto's kunnen worden downloaden via deze link (108 foto's, 300 MB).

In opmerkingen Mag ik je een vraag stellen over het onderwerp en jij zal zeker antwoorden, en u kunt ook uw mening geven of uw ervaring beschrijven. Veel kleine dingen voor een foto zijn te vinden op AliExpress.


Conclusies:

De Canon 20D is een verouderde camera die nog uitstekend werk kan leveren. De camera heeft snelle continu-opnamen, goede ergonomie, maar veel moderne instellingen zijn er niet. Aanbevolen voor amateurfotografen met een zeer beperkt budget.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 134, over het onderwerp: Canon 20D Review

  • Dima

    Ik zal je vullen met bloemen)
    20d en 18-55 2

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/07/obzor-canon-20d/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/07/obzor-canon-20d/