Nikon portretlens

Misschien helpt dit artikel je bij het kiezen van een portretlens voor Nikon FX-camera's.

Nikon portretlenzen met vaste brandpuntsafstand

Nikon portretlenzen met vaste brandpuntsafstand

Een goed portret kan natuurlijk met bijna elke lens worden gemaakt, maar algemeen wordt aangenomen dat er speciale lenzen zijn die deze taak zo efficiënt mogelijk aankunnen. Dergelijke lenzen voor camera's van volledig formaat bevatten doorgaans: snelle fixes met een brandpuntsafstand van 85 mm. In dit artikel vind je een complete lijst van alle native autofocus full-frame vaste Nikon Nikkor-lenzen met brandpuntsafstand van 85 mm tot 200 mm, die als portretlenzen worden of kunnen worden beschouwd.

Nikon NIKKOR Z 85mm 1:1.2S (85/1.2S)

lens voor Nikon Z spiegelloze camera's. Een van de nieuwste en snelste autofocuslenzen aller tijden. Tot nu toe zijn er geen exacte gegevens over de lens.

Nikon NIKKOR Z 85mm 1:1.2S (85/1.2S)

Nikon NIKKOR Z 85mm 1:1.2S (85/1.2S)

aankondiging lensontwerp hier.

Nikon Nikkor Z 85mm 1: 1.8 S

lens voor Nikon Z spiegelloze camera's. Een van de meest geavanceerde Nikon Nikkor-portretlenzen.

Nikon Nikkor Z 85mm 1: 1.8 S

Nikon Nikkor Z 85mm 1: 1.8 S

Lensaankondiging hier.

Nikon 85 mm 1: 1.8 AF Nikkor

lens Niet-D-type. Meer vertegenwoordigt verzamelbare variantdan een werkend iets. Dit is de vorige versie van Nikon 85mm 1: 1.8D AF Nikkor. Qua prijs zijn 1.8D AF Nikkor en 1.8 AF Nikkor praktisch hetzelfde. Het enige verschil is dat je geen nieuwe 1.8 AF Nikkor zult vinden, aangezien de 1.8 AF Nikkor al in 1994 werd stopgezet.

Nikon 85 mm 1: 1.8 AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.8 AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.8D AF Nikkor

Het verschilt van de vorige versie door de mogelijkheid om de scherpstelafstand naar de camera over te brengen (D-lens) en een andere vergrendelingsknop van de diafragmaregelring. Optisch precies hetzelfde als versie 1.8 AF Nikkor. Dit is de goedkoopste 'echte' Nikon AF portretlens. Deze lens wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd, de eerste versies werden gemaakt in Japan, de rest, inclusief moderne, werden gemaakt in Thailand.

Test Nikon 85mm 1: 1.8D AF Nikkor.

Nikon 85 mm 1: 1.8D AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.8D AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.8G AF-S Nikkor

De nieuwste 85 mm snelle prime voor spiegelreflexcamera's. Geproduceerd in China. Geeft een geweldig beeld. De beste 85 qua prijs/kwaliteit verhouding. Heeft M/A scherpstelmodus en ingebouwde scherpstelmotor. Ik raad deze lens aan aan iedereen die een goedkope lens wil hebben met een hoge kwaliteit beeld. De prijs is iets duurder dan 1.8D, maar overtreft de oude 1.8D-versie in beeldkwaliteit.

Test Nikon AF-S Nikkor 85mm 1: 1.8G IF.

Nikon 85 mm 1: 1.8G AF-S Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.8G AF-S Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4D AF Nikkor

Legendarische portretlens. Heeft een extreem hoge helderheid, mooie tekening. Geproduceerd van 1995 tot 2010. Dit is Nikon's meest betaalbare 85 mm portretlens met helderheid F1.4 en autofocus. Toegegeven, er zijn slechts twee 85 mm lenzen met F/1.4 en autofocus.

Test Nikon 85mm 1: 1.4D AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4D AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4D AF Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4GN AF-S Nikkor

De duurste en optisch de beste Nikon 85 voor spiegelreflexcamera's. Heeft een speciale nanokristallijne lenscoating. Onder de tekortkomingen benadruk ik het feit dat autofocus iets langzamer is dan de versies 1.8 AF, 1.8D AF en 1.4D. Werkt op alle Nikon CZK's, heeft M/AM-modus.

Test Nikon 85mm 1: 1.4GN AF-S Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4GN AF-S Nikkor

Nikon 85 mm 1: 1.4GN AF-S Nikkor

Hier is een algemene tabel waarin alle 85-stromen worden vergeleken, wat kan helpen om de nuances te begrijpen.

Verschillen autofocus 85-huidige Nikon

Verschillen autofocus 85-huidige Nikon

Het is kenmerkend dat alle Nikon 85's geen speciale elementen gebruiken in hun optische ontwerp, zoals: ED, A.S.P. enzovoort. Vervolgens komen de lenzen met een langere brandpuntsafstand:

Nikon 105 mm 1: 2.8 AF Micro Nikkor

Eigenlijk is het een macrolens, maar hij kan ook dienen als portretlens. Niet-D-versie. Hetzelfde als Nikon 105mm 1: 2.8D AF Micro Nikkor, geproduceerd tot 1995. Ik zou de 105 mm F/2.8 AF niet in deze lijst opnemen, maar de 105 mm F/2.8 AF-S kon niet ontbreken, dus hier zijn twee versies van de 105 mm F/2.8 AF. Macrolenzen zijn erg scherp en kunnen een belemmering vormen voor sommige soorten portretfotografie. Maar de brandpuntsafstand van 100-105 mm wordt door velen beschouwd als het originele portret voor full-frame camera's.

Nikon 105 mm 1: 2.8 AF Micro Nikkor

Nikon 105 mm 1: 2.8 AF Micro Nikkor

Nikon 105 mm 1: 2.8D AF Micro Nikkor

Dit is een bijgewerkte versie van de vorige lens. Geproduceerd tot 2006. Macrolenzen hebben een uitstekend microcontrast.

Test Nikon 105mm 1: 2.8D AF Micro Nikkor.

Nikon 105 mm 1: 2.8D AF Micro Nikkor

Nikon 105 mm 1: 2.8D AF Micro Nikkor

Nikon N AF-S Micro Nikkor 105 mm 1:2.8G ED VR SWM IF Micro 1:1 Nano Crystal Coat

Moderne professionele macrolens. Wordt nog geproduceerd. Veel fotografen verzekeren dat deze macrolens een geweldige portretschilder kan zijn. De lens zelf is zeer ongebruikelijk, hier is een nanokristallijne lenscoating, een beeldstabilisatiesysteem (in een vaste lens!) en een M / A-focusmodus. En hier Nikon DX AF-S Micro Nikkor 85mm 1: 3.5G ED VR SWM IF Micro1: 1 Ik heb deze lijst niet opgenomen vanwege de DX-factor en het lage diafragma.

Test Nikon N AF-S Micro Nikkor 105mm 1: 2.8G ED VR SWM IF Micro 1:1 Nano Crystal Coat.

Nikon 105 mm 1: 2.8GN AF-S Micro Nikkor ED VR

Nikon 105 mm 1: 2.8GN AF-S Micro Nikkor ED VR

Nikon Nikkor Z MC 105 mm 1:2.8 VR S

Moderne professionele macrolens. Aankondiging hier.

Nikon Nikkor Z MC 105 mm 1:2.8 VR S

Nikon Nikkor Z MC 105 mm 1:2.8 VR S

Nikon 105 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Dit is een unieke 'super' portretlens met een uniek Defocus Image systeem. Beschouwd als een van Nikon's beste portretlenzen. Sommigen noemen 105 DC spottend een deel van 135DC. Met het DC-systeem kunt u het niveau en de aard van de vervaging van de voorgrond (F) en achtergrond (R) regelen. Bezitters van Nikon camera's zonder focusmotor zullen de legendarische 105 en 135 Nikon DC niet goed kunnen gebruiken.

Test Nikon AF DC-Nikkor 105mm 1: 2D Defocus Image Control.

Nikon 105 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Nikon 105 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Nikon AF-S Nikkor 105mm 1: 1.4E ED N

Nieuwe lens geïntroduceerd 27.07.2016-100.000.000-XNUMX. Niet genoeg informatie. Zou een legendarische portretlens moeten zijn zoals het werd uitgebracht voor het Nikon XNUMX lensevenement.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Nikon 135 mm 1:2 AF DC-Nikkor

De eerste versie van de legendarische Nikon 135/2 DC. Lens niet-D type. Is vervangen door een nieuwe D-versie.

Nikon 135 mm 1:2 AF DC-Nikkor

Nikon 135 mm 1:2 AF DC-Nikkor

Nikon 135 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Dit is weer een unieke echte 'super' portretlens met Defocus Image System. Beschouwd als een icoon onder de Nikon portretlenzen. Vreemd genoeg wordt hij nog steeds geproduceerd en zal Nikon er geen vernieuwde versie van uitbrengen met een ingebouwde scherpstelmotor. Velen zweren bij deze lens voor verschrikkelijk HA, velen prijzen zijn tekening. Ken Rockwell vindt het bijvoorbeeld de beste in zijn soort.

Nikon 135 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Nikon 135 mm 1:2D AF DC-Nikkor

Nikon Nikkor Z 135mm 1:1.8 S Plena

Een bijzondere lens uit de Nikon Nikkor Z lijn.

Nikon Nikkor Z 135mm 1:1.8 S Plena

Nikon Nikkor Z 135mm 1:1.8 S Plena

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKI

Dit is al een 'lange' 180mm portretlens. Eerste autofocusversie. Deze lens heeft een aantal veranderingen ondergaan vanaf deze allereerste MKI tot en met de MKIV.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKI

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKI

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKII

Tweede versie. Weer een body, mooie focusring.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKII

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKII

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII

Derde versie. Al in het klassieke ontwerp, maar nog steeds zonder de mogelijkheid om de scherpstelafstand over te dragen aan de camera.

Test Nikon 180mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIII.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKII

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKII

Nikon 180 mm 1: 2.8D ED AF Nikkor MKIV

De laatste versie is de 4e versie. Geproduceerd en verkocht tot op de dag van vandaag. Voor dat geld vind je zoiets niet. Toegegeven, op 180 mm moet je wennen aan het fotograferen. Geen erg handige portretlens voor Nikon DX camera's en gewoon een chique lens voor Nikon FX camera's. Vreemd, maar Nikon is hebzuchtig en werkt de legendarische 105, 135 en 180 fixes niet bij.

Test Nikon 180mm 1: 2.8D ED AF Nikkor MKIV.

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIV

Nikon 180 mm 1: 2.8 ED AF Nikkor MKIV

Nikon 200 mm 1:4D ED AF Micro Nikkor

Dit is een macrolens. Een van de scherpste lenzen aller tijden. Het kan slechts zeer voorwaardelijk als een portret worden beschouwd.

Test Nikon ED AF Micro Nikkor 200mm 1: 4D

Nikon 200 mm 1:4D ED AF Micro Nikkor

Nikon 200 mm 1:4D ED AF Micro Nikkor

Nikon 200 mm 1:2G ED AF-S Nikkor VR MKI

Extreem hoge kwaliteit lens. Een compleet andere prijsklasse en compleet andere maten dan eerdere opties. Dit objectief is alleen geschikt voor de 'echte' professional die weet hoe hij met 'sieraden' om moet gaan. De lens is geüpgraded naar versie N GII.

Nikon 200 mm 1:2G ED AF-S Nikkor MKI

Nikon 200 mm 1:2G ED AF-S Nikkor MKI

Nikon 200 mm 1:2GII N ED AF-S Nikkor VR MKII

De tweede versie van de lens. Optisch hetzelfde als de vorige, maar met de toevoeging van een nanokristallijne coating en een verbetering in het VR-systeem. Deze lens (zijn twee modificaties) is de enige uit deze lijst die ED- en SED-elementen gebruikt in het optische ontwerp. Nikon heeft slechts 3 lenzen met SED-elementen, waarvan twee deze 200 mm-monsters, en de derde is Nikon AF-S NIKKOR 80-400 mm f / 4.5-5.6G ED VR

Nikon 200 mm 1:2GII N ED AF-S Nikkor MKII

Nikon 200 mm 1:2GII N ED AF-S Nikkor MKII

Lens keuze. Persoonlijke ervaring

Net als bij elke andere lens is de keuze voor een portretlens vooral gericht op het bepalen van de brandpuntsafstand en het diafragma dat je nodig hebt, en ten tweede op optische eigenschappen, waaronder het lensbokehpatroon. Ik heb niet met al deze lenzen gefotografeerd, maar ik heb met veel vergelijkbare oplossingen geschoten, en daarom zijn enkele van mijn aanbevelingen geboren.

Brandpuntsafstand is naar mijn mening het belangrijkste bij het kiezen van een vaste portretlens. De brandpuntsafstand bepaalt hoe ver of dichtbij je camera zal zijn van de geportretteerde of een groep mensen. In kleine ruimtes is het dus handig om met een 85 te fotograferen, want ver hoef je niet te gaan. 135 mm en 180 mm zullen veel handiger en effectiever zijn op die plaatsen waar er ruimte is om te keren. Portretten zijn verschillend - schouder, gezicht, halve lengte, generatie, volledige lengte, groep, en veel hangt ook af van de richting van portretfotografie. Zo blijkt in de natuur een 85 mm lens een nogal 'korte' lens te zijn voor een schouderportret en is een frontportret op 85 mm (en zelfs op 105 mm) helemaal onhandig om te fotograferen. Als het moeilijk is om met een 135 te rommelen, maar het is al 'kort' met een 85, dan is er een weefoptie - 105 mm. Veel fotografen fotograferen zelfs met klasse 300/2.8 en 400/2.8 lenzen. Hoe langer de brandpuntsafstand, hoe meer de achtergrond wazig is, hoe makkelijker het is om de persoon zelf op de foto over te brengen. Ze zeggen dat het tv-assortiment het gezicht vlak en onnatuurlijk maakt, maar in feite heeft het tv-assortiment nog veel meer voordelen. Veel fotografen vervangen de 85-200 reeks door een enkele 70-200 / 2.8 of 80-200 / 2.8 zoom en maken daarenboven een soort van exquise portretten omwille van een mooie foto. Voor werk bestaat mijn hoofdset voor een portret uit een fix 85 / 1.8 en een fix 180 / 2.8. Maar als het mijn wil was, zou ik alles op 300 mm en hoger fotograferen.

Ooit kwam ik in een studio met alleen een 105 mm lens, en het was de taak om gezicht- en schouderportretten te schieten, daarna heb ik voor eens en altijd op mijn neus genageld dat er veel meer dan 100 mm nodig is voor een schouder en gezicht portret. In de studio raakte ik bijna 2 uur lang de voorste lens van het model aan - het was gewoon een waanzinnig ongemak.

Het diafragmaverschil tussen F/1.4 en F/2.0 is 2 keer, tussen F/2.0 en F/2.8 is 2 keer, en tussen F/1.4 en F/2.8 is het verschil 4 keer. Want als je nodig hebt? helderheid voor korte belichtingen of portretfotografie bij natuurlijk 'weinig' licht (binnenshuis, ochtend, avond, nacht) zijn 85 mm 1.4D, 85 mm F1.4G de beste opties. F/1.4 kan de fijnste scherptediepte bieden voor de meest ongewone foto-ideeën.

Ik kan niet zeggen welke van al deze lenzen de beste zal zijn, het is ieders keuze. Maar in ieder geval verdienen al deze lenzen de nodige aandacht en respect. Voor Nikon DX-camera's kan vijftig dollar vaak een portretlens zijn, je kunt gedachten zien over het kiezen van vijftig dollar hier. Vervuil dit artikel alstublieft niet met de slogans "vijftig dollar is ons alles!". U kunt ook lezen interessante gedachten over 135-ok и confrontatie tussen Nikon / Canon systemen - discrete portretten.

Over dit onderwerp kunt u beoordelingen zien van lenzen van externe fabrikanten die vallen onder de parameters die in dit artikel worden beschreven:

Bevindingen

De keuze voor een portrait fix is ​​nooit makkelijk, maar nuchter redenerend kun je heel snel en gemakkelijk beslissen over de juiste lens. Professionals storen zich er meestal niet aan, ze weten precies wat ze het beste kunnen kiezen en voor de gewone amateur heeft Nikon veel leuke opties voor zowel prijs als kwaliteit. U kunt uw indrukken over deze lenzen delen in de opmerkingen.

Budgetopties voor min of meer acceptabele portretten worden besproken hier.

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 203, over het onderwerp: Nikon portretlens

 • Мария

  Ik las ongeveer vijftig dollar en 35k. Iemand die, en iemand die deze prijst.... al in de war.

  • Valery A.

   Zet een 35mm FR op je zoomlens, fotografeer alles voor een dag of twee, dan ook nog eens 50mm.

 • Lisa

  Hallo, vertel me welke portretlens (prijs niet hoger dan 15 duizend) beter geschikt is voor iemand die net de wereld van fotografie gaat verkennen, maar met vrij serieuze bedoelingen? Camera d5300. Wat vind jij van Jupiter 37 A?
  Kan iemand mij vertellen welke lens dit is? Dank u bij voorbaat)))

  • Pastoor

   jupiter 37a is een van de meest uitgebalanceerde Sovjet-made lenzen in termen van prijs / kwaliteit. Voor mij is dit een zeer goede lens voor portretten. Op de d5300 kunnen problemen ontstaan ​​door scherpstellen op oneindig - Nikon-karkassen hebben een langere werklengte dan M42-brillen, dus je kunt niet verder dan 3-5 meter scherpstellen, of je moet een adapter met een lens die het beeld kan verslechteren. Maar zelfs met de gebruikelijke lensloze adapter zal Jupiter een uitstekende portretlens op korte afstand zijn. Dit is echter nog steeds een subjectieve mening, want 135mm, zelfs op full frame, lijkt sommigen overdreven voor portretten, en op een crop is het over het algemeen al een volwaardige tele. Wat mij betreft kun je beter beginnen met een autofocuslens met meer gematigde brandpuntsafstanden. Een uitstekende 85 1.8g van Nikon past bijna in je budget (tegen gebruikte prijzen), maar 50 1.4g past gewoon. Bovendien kun je geld besparen door 50 1.8g te nemen, wat naast een iets lagere diafragmaverhouding niet veel verschilt van zijn duurdere tegenhanger (autofocus is ook sneller). Dus ik raad je aan om 50 1.8g te nemen en de mogelijkheden ervan onder de knie te krijgen, en dan te besluiten om een ​​niet-autofocusbril of lenzen met autofocus en andere brandpuntsafstanden te nemen. Misschien wordt u een aanhanger van fixes, en misschien wilt u omgekeerd een zoomlens. Ik heb persoonlijk twee goede portretcorrecties opgegeven ten gunste van één zoomlens. Maar dit is mijn manier, die van jou kan heel anders zijn :)

   • Lisa

    Ik wil hieraan toevoegen dat de d5300 alleen als een aankoop wordt beschouwd. Maar nu keek ik naar de sites, las het en realiseerde me dat deze foto niet bijzonder geschikt is voor professionele opnamen. Het probleem is dat ik geen grote fan ben van superkwaliteit, daarom beschouw ik Jupiter als een lens. En zo kwam de vraag. Welke foto is beter om te kiezen. De d5500 of d7100 verscheen aan de horizon. Het hoofd draait gewoon rond, zoveel nuances. Bedankt)))

    • Pastoor

     Van deze twee zal de d7100 beter zijn, ook voor handiger werken met handmatige lenzen. Als je geen superkwaliteit nodig hebt, maar met oude lenzen wilt werken, zou ik een spiegelloze camera aanraden - het is veel gemakkelijker om een ​​oude bril te plaatsen en er is meer keuze. Als je een DSLR nodig hebt, dan zijn Sony of Canon handiger dan Nikon. Je kunt bijvoorbeeld 7100d nemen en een verstrooiing van oude Sovjet en niet alleen lenzen voor de prijs van d7.

   • Yurik

    Pastor, u heeft het mis over Jupiter 37A. Net als in de Tair 11A en vele andere "A" heeft deze lens een verwijderbare schacht, die kan worden vervangen door een goedkope KP A/N-adapter voor een Nikon-vatting. Met deze adapter stellen de lenzen met een knal scherp. U bedoelde waarschijnlijk Sovjet-lenzen met de aanduiding "M" ...

  • Alexey

   Ik gebruik Jupiter nu een half jaar. Eerst op crop, nu op FF. Op crop 135 - een zeer specifieke brandpuntsafstand, kan onhandig zijn. Maar op een full frame - uitstekend (ik gebruik het met een KP / AN-adapter, er is oneindig). Maar voor jou zal het waarschijnlijk handiger zijn 50 (1,8G). Bovendien zul je handmatig op Jupiter moeten focussen, soms vermoeiend :). En wat voor soort professionele opnamen, zo niet een geheim?

  • Alain

   Goedemiddag! Ik heb een Nikon D5300. Voor een instapper denk ik dat het best geschikt is.De laatste tijd ben ik erg geïnteresseerd in fotografie, ik wil me ontwikkelen en iets moois doen. Tot mijn grote spijt begreep ik het niet helemaal (er zat trouwens een 18-55 kit bij. Ik maak vaak portretten en ik begrijp dat deze lens niet genoeg is voor mij, ik kies een portretlens, ik overweeg ook analogen, want de prijs is waar ik mijn ondernemingen kan delen, maar ik weet niet hoe ik hier een foto moet toevoegen

 • Lisa

  Bedankt allemaal voor jullie antwoorden))) Op dit moment is er geen professionele opname. Maar in de toekomst zou ik willen proberen om bestellingen te schieten. Ik ga gewoon een camera kopen, dus ik worstel met de keuze, ik loop op de forums en val mensen lastig met vragen)))

 • Andrew

  En welk portret voor DX?

 • Vadim

  Zoals ik het begrijp is beeldstabilisatie erg belangrijk voor portretfotografie. Als je 85 MM neemt, heb ik nikon 85 niet gevonden. Ik zag alleen Tamron 85 mm F / 1.8 Di VC USD.
  Welke lenzen op 85 met stabilisator zijn het beste voor portretten?

  • Arkadi Shapoval

   In mijn ervaring maakt het niet zoveel uit. Voor Nikon is er tot nu toe maar 1 lens met een stub, dit is gewoon de Tamron 85mm F/1.8 Di VC USD.
   Maar als we een spiegelloze Nikon nemen, dan is de stabilisator al in de camera ingebouwd en wordt elke lens op de Z7 / Z6 een "honderd stabilisator".

   • Vadim

    Ik heb een D750 die gespiegeld is, dus het blijkt de enige te zijn en kies ofwel Tamron 85mm F / 1.8 Di VC USD of weiger de stabilisator. Dankje voor het antwoord.

  • anonymus

   Voor 85mm is een stabilisator niet zo nodig, maar met een soort 70-200 of 80-200 stub kan het geen kwaad.

   • Vadim

    En als het kind draait, springt de hond, sterretjes, rook en vuur. Hoe maak je een portret zonder stabilisator? Daarom ben ik geïnteresseerd in welke goede bij 85 voor nikon beter zijn om te kiezen.

    • anonymus

     Voor 85 mm is natuurlijk een stomp nodig, maar alleen in deze tamron is deze niet erg goed gemaakt.
     Voor zover ik me herinner, heeft deze tamron een uitgesproken focusverschuiving.

    • anonymus

     Deze stabilisator is voor statische objecten, het is nutteloos voor dynamische scènes, hier kun je alleen de ISO verhogen. En dit is meer een vraag voor de camera

     • Vadim

      Bedankt voor antwoorden.

    • anonymus

     Als het kind draait, de hond springt, etc., dan zal de stomp hier zeker niet helpen, alleen een korte sluitertijd en een verhoging van de iso.

 • Anna

  Vertel een beginner een portretlens op de Nikon D90, een budget van maximaal 15 duizend roebel.
  Dank u)

  • Vv

   Dat wil zeggen, een heel artikel waarin de technologie wordt vermeld, is niet genoeg voor u? Of te lui om te lezen? Of te lui om prijzen te googlen? Of denk je dat er sinds 2013 iets drastisch is veranderd? Het bouwen van lenzen is een zeer traag ding, goede optica werkt tientallen jaren en kan verschillende karkassen overleven.
   Correctie voor de crop (uit eigen ervaring): voor vijftig kopeken kun je maximaal tot aan de taille schieten, als deze groter is ontstaan ​​er geometrische vervormingen (grote neus, kleine oren), dus 50mm op de crop is niet erg 'portret' ', 35 mm - nog meer. Het is beter om een ​​gezichtsportret te schieten op iets van 70 mm en meer.

 • Den Mz

  waarom denk je dat 180 voor crop niet bijzonder nuttig is?

  • cybernetica

   Omdat het bij deze brandpuntsafstand op een cropcamera goed is om alleen gezichtsportretten van vogels in het bos te schieten.

 • Anonimus

  Heb je daar 18-55 gezien ??)))))) grappig))))

 • accu

  Ik kan zoeken naar de verwijzing naar een site waar veel informatie over deze vraag staat.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/07/nikon-portrait-lens-enigma/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/07/nikon-portrait-lens-enigma/