antwoorden: 55

 1. Alexey
  16.06.2013

  bedankt voor het artikel, Arkady! Ik fotografeer ook in 99% in Ch-modus, Cl heeft op de een of andere manier geen wortel geschoten, dus de camera is fuji, hij is traag en verhoogt met 1.5 frames per seconde. het slaat nergens op) maar het nadeel van de S-modus is dat je naast het klikken op de knop nog steeds de scherpstelling telkens moet corrigeren, aangezien de lens opnieuw scherpstelt, wat erg onhandig is.

  antwoord

 2. Alexey
  17.06.2013

  En ik, integendeel, voor mij is dat elke keer opnieuw scherpstellen een pluspunt is, en in de serie zullen minstens één of twee frames scherp zijn (D7000)

  antwoord

  • Sergey Krutko
   17.06.2013

   Insgelijks. charme, opnieuw scherpstellen valt niet te ontkennen!

   antwoord

   • Arkadi Shapoval
    17.06.2013

    Zo maak ik gebruik van AF-C scherpstelling, wordt het scherpstellen continu in de gaten gehouden en zijn bijna alle frames scherp aan de uitgang.

    antwoord

   • Alexey RnD
    17.06.2013

    Dank u voor een andere gedachte en tijd besteed aan ons lezers. Zie de advertentie :-)

    antwoord

   • anonymus
    19.07.2016

    Hallo allemaal!
    Met scherpstellen op één frame begint de foto (D5100) stom te worden.

    antwoord

 3. Gene JB
  17.06.2013

  Op mijn canon is er geen Cl, Ch, er is alleen een reeks. Dus ik zet de serie uit als ik met een flitser, extern of ingebouwd werk, omdat ik geen tijd had om los te laten, kreeg ik een zwart kader. Ook zet ik de serie uit bij slechte opnameomstandigheden, wanneer autofocus geen tijd heeft of niet kan scherpstellen.

  antwoord

 4. Andrew
  17.06.2013

  Ik gebruik alleen handmatige optica!
  Mijn stopper, begrenzer, van onnodige seriële frames, is goed richten en de kosten van het vervangen van de camerasluiter. Het gaat aan als je overschakelt naar continu-opnamen en het werkt zodra ik aan de prijs denk, dus de vinger van de knop zelf valt eraf :-)

  antwoord

 5. Oleg
  17.06.2013

  Het is ook vermeldenswaard dat er een beperking is op het geheugen van de camera. En hij schiet de eerste paar beelden met een ingestelde snelheid, en dan raakt het geheugen op en daalt de opnamesnelheid sterk.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   17.06.2013

   Dit wordt een buffer genoemd.

   antwoord

  • Alexander
   17.06.2013

   Oleg, nou, het hangt van het apparaat af, mijn oude Nikon D200 schiet ongeveer 25 frames op maximale snelheid totdat hij begint te zwijgen, maar ik gebruik het zeer zelden, aangezien het belangrijkste genre waarmee ik werk reportages in een donkere kamer is, en Ik heb een SB700-flitser, serieopnamen worden niet ondersteund

   antwoord

 6. Ilya
  17.06.2013

  Ik gebruik ook vaak handmatige optica. Ik fotografeer bijna altijd in de continu-opnamemodus en tegelijkertijd, terwijl ik me op scherpte concentreer, draai ik langzaam aan de scherpstelring en kies dan de scherpste uit 3-5 opnamen. Dit helpt me tijd te besparen en LiveView niet te gebruiken om een ​​scherp beeld te krijgen.

  antwoord

 7. Romeinse D
  26.06.2013

  Arkady, vertel ons in meer detail waarom je nog steeds de CL-modus met instelbare burst-snelheid nodig hebt. In welke gevallen zet je 2 fps in? Op welke 5 fps? Ik gebruik deze modus bijvoorbeeld helemaal niet, het is altijd single of CH.

  antwoord

 8. Stanislaus
  01.07.2013

  Bijzonder belangrijk puntenregistratie-uittreksel uit de familie. thuis enz. waar het niet te verontschuldigen is om iets te missen, ik schiet alleen een serie, dan kies ik waar het beter is zodat de mond niet open is, de ogen niet gesloten zijn, of omgekeerd ... dat is alles)

  antwoord

 9. Alexander
  11.11.2013

  Hallo ! Ik heb een Nikon d5100, ik heb hem net gekocht, maar ik kan de sportmodus niet instellen voor foto's van bewegende elementen, ik ben een beginner). Vertel me alsjeblieft hoe ik het moet instellen! Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord!

  antwoord

  • snelvox
   22.11.2013

   Je zet het apparaat in de S-modus en trekt de sluitertijd naar 1/2000 of 1/4000 als die er is, de ISO staat op de machine en je zult blij zijn)

   antwoord

 10. Eugene
  20.12.2013

  Hallo, Arkady! Ik hou echt van je artikelen, na het lezen van deze probeerde ik te fotograferen met "continu fotograferen" - het werkte, maar na een tijdje begon de camera te eten .. hoe het uit te leggen .. in het algemeen, na het indrukken van de ontspanknop, de camera "stompt" een paar seconden en pas dan foto's maken .. misschien heb ik iets geklikt natuurlijk (ik heb enkele van je artikelen gelezen en meteen geëxperimenteerd).

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   20.12.2013

   De vertraging kan de volgende redenen hebben:
   1. Rode ogen ingeschakeld met flits
   2. De sluitervertraging is ingeschakeld in het menu om onscherpte te voorkomen
   3. Maar hoogstwaarschijnlijk ligt het probleem ofwel bij de kaart, ofwel bij de framebuffer die geen tijd heeft om te worden vrijgegeven.

   antwoord

  • lynx
   04.01.2017

   je hebt "opnamen maken met een interval van 2-3-10 seconden, onderstreep het noodzakelijke" ingeschakeld. neem de instructie, zoek het item "schieten met een timer" en zet het uit

   antwoord

 11. Eugene
  20.12.2013

  Nou 3 - het is onwaarschijnlijk .. de foto's verwijderd .. er is iets anders .. bedankt!

  antwoord

 12. Eugene
  20.12.2013

  Toch was het 1 .. en de vraag is - is het mogelijk om foto's te maken in de "continue opname" -modus met een flitser?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   20.12.2013

   Met de ingebouwde - dat kan niet, met de externe - wel.

   antwoord

   • Eugene
    20.12.2013

    Heel erg bedankt:)

    antwoord

 13. Eugene
  20.12.2013

  Waarschijnlijk al moe van de vragen ... maar toch heb ik nog een paar tips nodig :) Nou, in de natuur krijg je coole foto's, maar binnenshuis, nou ja, op de een of andere manier ... helaas ... in het algemeen helemaal geen foto's :( don' Kunt u mij vertellen hoe u het beste binnenshuis foto's kunt maken als u geen flitser kunt gebruiken?

  antwoord

  • anonymus
   26.12.2013

   ISO verhogen. Membraan openen. Verhoog de belichtingstijd.

   antwoord

 14. Stas
  20.05.2014

  kan ik het op de een of andere manier zo instellen in de d5100 dat ik er één keer op druk, het worden 5 frames tegelijk?

  antwoord

 15. Irene
  30.06.2014

  Hallo! Ik heb een Nikon D 800-camera, de Ch en Cl-modus werkt om de een of andere reden niet. En in de instellingen staat bijvoorbeeld 4 frames per seconde. Hij geeft maar 1 frame af bij het afdalen. Ik begrijp niet wat het probleem kan zijn. Welke instellingen heeft continu-opnamen ermee te maken? Of naar de dienst brengen?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   30.06.2014

   Werkt niet met flits aan.

   antwoord

 16. Michael
  24.08.2015

  Arkadi, hallo!
  Hartelijk dank voor uw artikelen. Alles is heel duidelijk en eenvoudig.
  Een kleine opmerking: ik denk dat S in relatie tot de opnamemodus Single (single) betekent in plaats van Standard.

  antwoord

 17. wijnstok
  04.01.2017

  Onlangs op deze zeer nuttige site, speciaal voor dummies en beginners. Wat betreft continu-opnamen ... Hoe zou je aanraden om sportevenementen te filmen. Hoe dan ook - volleybal, voetbal. F / a Nikon d7100 ... Ik fotografeer in de "Sport"-modus, maar zijn er handmatige instellingen?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   04.01.2017

   Er is een hele technologie van fotograferen. Om dit te doen, moet je focus en belichting begrijpen, en dit is moeilijk. Het beste met dit artikel begint en volg de links om gerelateerde onderwerpen te lezen.

   antwoord

   • wijnstok
    04.01.2017

    Bedankt! Ik zal het met belangstelling lezen, ik zie al veel interessante momenten die ik niet kende) Ik fotografeer op "Sport" met burst-opnamen, wanneer ik op de ontspanknop druk - ik weet het))) elke sport heeft zijn eigen eigenschappen

    antwoord

  • lynx
   04.01.2017

   leren schieten van begin tot eind.

   antwoord

   • wijnstok
    04.01.2017

    ???? Wat is de betekenis van begin tot eind? Ik kan de foto's laten zien die ik heb gemaakt in deze opnamemodi (volleybal)

    antwoord

   • lynx
    04.01.2017

    het betekent "van het hek tot de kist."
    sportfotografie is vanuit technisch oogpunt een van de moeilijkste onderdelen van professionele fotografie.
    De eisen zijn hoog, zowel voor techniek als kennis daarvan, instellingen die geschikt zijn voor een bepaalde situatie, lenzen, eisen, maar ook reactie, en ook - het ontwikkelen van je eigen schietstijl.
    meestal duurt het meer dan een jaar hard werken

    antwoord

   • wijnstok
    05.01.2017

    Nou, over de complexiteit, techniek, stijl en reactie, ik twijfelde er niet aan - ik weet alles perfect ... maar mijn schieten is onprofessioneel, ik verdien hier (nog) geen geld mee)))) Ik denk dat iemand die verdient geld voor de kost door dit beroep kan zichzelf een professional noemen (ik werk met anderen) - de rest zijn "amateurs", hoewel veel "liefdes" kansen geven aan sommige "pro's", IMHO

    antwoord

   • lynx
    04.01.2017

    Nou, dat kan je zeker... waarom zou je ze laten zien?

    antwoord

   • Valery A.
    05.01.2017

    Nou, breng het naar de rechtbank (tribunaal) ...

    antwoord

   • wijnstok
    05.01.2017

    Misschien doe ik dat niet - anders is de rechtbank (tribunaal) hier te hard ... ze worden nog ergens voor veroordeeld ... (al was het maar in een privégesprek, voor degenen die dat willen)

    antwoord

   • Valery A.
    05.01.2017

    Nou, ik maakte grapjes met humor. Laat het me zien, wees niet bang.

    antwoord

   • wijnstok
    06.01.2017

    Voor degenen die willen - hier zijn bijvoorbeeld sportfoto's ... gemaakt door Nikon D7100 - Sportmodus, iets in Jpeg, iets in RAW. Lichtjes verwerkt in het standaard Nikon programma
    Lens - Nikon 70-200 VR II
    http://volley-foto.ru/zareche-odincovo-vs-dinamo-krasnodar/

    antwoord

   • Valery A.
    06.01.2017

    Welnu, de Sport-modus deed het goed met dynamische scènes - diafragma tot vol: 2,8, sluitertijd 1/500, auto ISO tot 1600, je zou zelf zoiets hebben ingesteld, misschien zou je het diafragma kleiner maken voor scherpte. Het is niet duidelijk waarom VR aan staat, met een FR van 70mm en 1/500 iets?

    antwoord

   • wijnstok
    06.01.2017

    Bedankt voor de opmerking - VR is ingeschakeld - omdat ik op dat moment niet wist dat het beter is om het uit te schakelen - experts hebben later geïnformeerd))) Ik zal proberen dergelijke instellingen handmatig in te stellen, omdat. Morgen fotografeer ik in dezelfde kamer en onder dezelfde verlichting. Hoe het diafragma aan te spannen - verminderen?

    antwoord

   • Valery A.
    06.01.2017

    Nou ja, verminder bijvoorbeeld naar 3,5. Toegegeven, zo'n lens heb ik niet :(, ik ken de eigenschappen niet, maar meestal neemt de scherpte toe naarmate het gat bedekt is (en de scherptediepte ook). Kan de sluitertijd worden verhoogd tot 300-250 om ergens beweging laten zien?Eerlijk gezegd, ik weet het niet, ik ben niet van de sport, dus meneer Pastor, als hij had gereageerd, had hij het duidelijk gemaakt.

    antwoord

   • vinib63
    06.01.2017

    Ja, ik fotografeer in serie - stel in op CH-modus en selecteer vervolgens de beste foto's ... bedankt voor de reacties

    antwoord

   • anonymus
    09.11.2017

    е охо

    antwoord

 18. Helena
  12.08.2017

  Ik gebruik ook vaak continu-opnamen, maar wie kan me vertellen wat ik met de flitser moet doen?Hij heeft niet zo snel de tijd om op te laden en het blijkt dat één frame goed is, de rest is donker.

  antwoord

  • Dmitry
   12.08.2017

   Externe flits gebruiken

   antwoord

 19. anonymus
  14.02.2018

  Hallo. Arkady (of iemand die het weet), vertel me alsjeblieft waarom in de "frame-by-frame"-modus soms een reeks frames wordt opgenomen. Nikon-camera's.
  Dank

  antwoord

 20. Vv
  13.05.2019

  "een. S-standaard modus”
  "Enkel", niet standaard
  -Hoge snelheid…
  -Lage snelheid...

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   13.05.2019

   vast

   antwoord

 21. Dmitry
  11.07.2019

  Dank u zeer. Verklarend, alleen jij hebt gevonden hoe je de continu-opnamemodus op de D90 . kunt inschakelen

  antwoord

 22. Vladimir.
  08.08.2019

  Arkadi Ik heb een vraag. Een fotoshoot gefilmd met serieopnamen. Het model maakte 5 afbeeldingen van elk 150 frames. Toen deed hij het volgende model uit en toen het derde. in dezelfde modus. En toen je plotseling op de ontspanknop drukte, stopte het met werken. Fotic uitgeschakeld. Na een paar minuten weer aangezet. Werken. Begint weer te mislukken. Het werkt in de modus voor één frame. Wat was het? Vertellen. Is de camera Nikon D-7100 kapot?

  antwoord

 23. Paul
  28.04.2021

  Hallo, bedankt voor weer een nuttige post!
  Wilde vragen.
  Is de "vuursnelheid" van continu fotograferen in richtmodi via JVI en via LiveView hetzelfde? Subjectief gezien lijkt het erop dat bij gebruik van LV het klikken van de sluiter minder vaak voorkomt dan bij het richten via JVI, en dat de eerste klik met LV optreedt na een langer tijdsinterval. Bij gebruik van JVI is de eerste klik direct zichtbaar. Maar dan kijk je naar de foto's - en je ziet dat alles wat beweegt ook succesvol is gefilmd met LV ... Een soort paradox.
  Uw mening is interessant.
  U kunt als voorbeeld de Nikon d3500 / d3400 gebruiken.
  Dank u.

  antwoord

antwoord

 

 

boven
mobiel computer