Nikon D7100 Review

Voor de mogelijkheid om deze camera te beoordelen Nikon D7100body dankzij de winkelketen Paparazzi, waar je deze camera en andere fotoapparatuur kunt kopen - http://www.fotomagazinpaparazzi.ua

Nikon D7100 body review

Nikon D7100 body review

Nikon D7100 is een zeer interessante camera, het is een verademing onder de camera's Nikon DX-serie. Een gloednieuwe met een standaardlens kwam naar mijn test Nikon D7100 Nikon 18-105mm 1: 3.5-5.6G ED Nikkor VR AF-S SWM DX IF Asferisch. Deze review geeft alleen informatie over de camera zelf. Nikon D7100body.

Nikon D7100 achteraanzicht

Nikon D7100 achteraanzicht

Matrix Nikon D7100

Nikon D7100 gebruikt een 24.7MP sensor, slechts 24MP is effectief, waarmee je foto's kunt maken van 6000 * 4000 pixels. Soms geven ze de grootte aan bij 24.1 MP, maar deze verschillende nummers 24.7, 24.0, 24.1 doen er niet toe, hoe dan ook, de foto is gemaakt met 24.000.000 pixels, dus ik zal strikt spreken over 24 MP. Hoogstwaarschijnlijk gebruikt de Nikon D7100 dezelfde matrix als de Nikon D5200 и D7200. Een complete lijst van alle gebruikte sensoren (matrices) op de Nikon CZK kan worden bekeken hier. Toegegeven, door de verschillende bodykit van de matrix en verschillende verwerking van het uitgangssignaal kunnen we uiteindelijk een ander beeld krijgen. nutsvoorzieningen megapixels je zult niemand verrassen, en ze zijn niet altijd zo handig, ik raad je aan om in mijn sectie te kijken Battle of Megapixels.

Het belangrijkste kenmerk zijn geen 24MP-matrices, maar geen optisch laagdoorlaatfilter voor de matrix (OLPF - optisch laagdoorlaatfilter, LPF - laagdoorlaatfilter). Heel grof gezegd, de afwezigheid van een OLPF-filter helpt om de maximale scherpte uit de lens te persen en de maximale details in de foto te krijgen. Ik vraag me af waarom de camera niet Nikon 'D7100E' werd genoemd naar Nikon D800E.

De camera kan gebruiken: ISO-100 6400 en breid de waarde uit naar ISO 25.600 (ISO HI2). Er is niet veel voordeel aan ISO Hi1, HI2 niet, vreemd is ook dat de Nikon D7100 ISO 50 niet gebruikt (Zie 1) hoe ze het doen Nikon D600, D610, D800, D800E, D4, D4s zou een extra ISO-stop fijn zijn. Nikon D7100 werkt heel goed mee automatische ISO-besturingsfunctie en kan onafhankelijk de gewenste sluitertijd voor elke lens selecteren. In automatische modus uittreksels de Auto ISO-functie kan worden ingesteld op 5 stops voor fijnafstemming, vanaf een kortere auto uittreksels, naar een langere automaat uittreksels. Ook kunt u het bereik van auto ISO instellen, bijvoorbeeld van ISO 800 tot HI1.

Een ander onderscheidend kenmerk van de Nikon D7100 is: stippel witbalans in liveweergave. De functie is erg handig en je moet er even aan wennen. Selecteer in de Live View-modus gewoon de modus witbalans PRE, houd de WB-knop ingedrukt en wacht tot de gele rechthoek verschijnt, verplaats de rechthoek, u moet deze instellen op het punt waar de meting zal worden uitgevoerd witbalans. Om in dit geselecteerde gebied te meten, moet u op de ontspanknop drukken, terwijl de camera geen foto maakt, maar alleen meet BB.

Zo zien twee camera's eruit - Nikon D7100, Nikon D5200

Zo zien twee camera's eruit - Nikon D7100, Nikon D5200 met vergelijkbare matrices

Nikon D7100 Scherpstelsysteem

Nikon D7100 gebruikt een bijgewerkte focusmodule Geavanceerd Multicamera 3500DX met 51 scherpstelpunten, waarvan 15 kruisvormig. Het gerucht gaat dat de Nikon D7100 een kleine Nikon D4. Geloof het niet. Hoewel Nikon D4 en Nikon D7100 gebruiken 51 scherpstelpunten, ze hebben verschillende scherpstelmodules. Nikon D7100 gebruikt Geavanceerd Multicamera 3500DX, terwijl Nikon D4 - Geavanceerd Multicamera 3500FX. Het verschil is dat Nikon D4 kan scherpstellen met lenzen met F / 8.0 met 11 punten en Nikon D7100 - met slechts één punt. Ik heb meer in detail geschreven over focusmodules hier. Maar toch ziet de Nikon D7100 focusmodule 'op papier' er beter uit dan Nikon D300, D300s, D3, D3s, D3x, omdat het kan werken met donkere F/5.6-F/8.0-lenzen met een enkel centraal scherpstelpunt. Om het bot te zeggen, de D7100 zou beter moeten scherpstellen bij slechte lichtomstandigheden. Eigenlijk merkte ik niet veel verschil.

Heel fijn dat de Nikon D7100 goede zoekerdekking met scherpstelpunten, hetzelfde als Nikon D300, D300s. En het allerbelangrijkste: wanneer u in de 1.3x-modus werkt, wordt de dekking van het scherpstelpunt gewoonweg geweldig. Ook al Nikon D2xs kan niet bogen op een dergelijke hoogwaardige dekking van het focusgebied in de High Speed ​​​​Crop-modus. In feite hangt de kwaliteit van het volgen van bewegende objecten in focus, de mogelijkheid van framing, enz. af van het gebied dat door focuspunten wordt bestreken.

Nikon D7100 werkt erg goed in de modus voor dynamische focusgebiedselectie. In dit geval kunnen 9, 21 of 51 scherpstelpunten worden gebruikt. Ik raad je aan om met deze modi te spelen. Een andere belangrijke manier waarop autofocus werkt, is de 3D-trackingfunctie, die erg handig is voor het fotograferen van onderwerpen die in het frame bewegen. 3D-tracking werkt samen met het meetsysteem expositie, die het type scène dat wordt opgenomen kan herkennen en de prestaties van het autofocussysteem te verbeteren.

De Nikon D7100 heeft scherpstelling afstemmen. U kunt ook de prioriteit van de scherpstelmodus instellen voor: AF-C, AF-S, u vindt meer details over scherpstellen op Nikon-camera's hier. Natuurlijk heeft de Nikon D7100 een ingebouwde scherpstelmotor waarmee je een heleboel lenzen kunt gebruiken. AF-type.

Extra accessoires voor Nikon D7100

Extra accessoires voor Nikon D7100

1.3x bijsnijdmodus

De Nikon D7100 kwam met één lastige bedieningsmodus. Je kunt fotograferen met het hele gebied van de sensor in de normale DX-modus (24 x 16 mm), of je kunt de crop-modus 1.3 x (18 x 12 mm) selecteren. In 1.3x-modus EGF lenzen is gelijk aan FR vermenigvuldigd met 2. Als u bijvoorbeeld vijftig dollar installeert op de Nikon D7100 Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkordan EGF wordt gelijk aan 100 mm. Dit is logisch, want 1.5 x 1.3 \u1,95d 2 (ongeveer 1.3). Deze modus kan wat geld besparen voor degenen die graag van ver fotograferen. In de XNUMX-modus kunt u foto's maken 4800 bij 3200 pixels (15.3 MP), wat zelfs voor serieuze nabewerking voldoende is. Persoonlijk vond ik de modus leuk vanwege de toename van het dekkingsgebied met focuspunten en de toename van de opnamesnelheid tot 7 fps. Deze modus werkt trouwens ook bij het opnemen van video.

In 1.3x-modus inactieve gebied wordt niet donkerder in de zoekerbijvoorbeeld in de camera Nikon D2xs in de high speed crop-modus wordt het inactieve gebied verduisterd, wat de bruikbaarheid van een dergelijke crop-modus vergroot. Om de 1.3x bijsnijdmodus te starten, drukt u gewoon op de INFO-knop en selecteert u daar DX<->1.3x.

Twee broers - Nikon D7100, Nikon D7000

Twee broers - Nikon D7100, Nikon D7000 met 18-105 VR-lenzen

Snelheid Nikon D7100

De camera kan op snelheid schieten 6 кадров в секунду, de voorganger had dezelfde snelheid Nikon D7000. Maar er was een kans breid de opnamesnelheid uit tot 7 fps in de 1.3x-modus.

Opmerking: 7 frames per seconde in 1.3x-modus is alleen beschikbaar bij het fotograferen in JPEG of RAW 12 bit, in RAW 14 bit-modus is slechts 6 fps beschikbaar.

Aandacht 2: in de normale DX-modus is 6 fps alleen beschikbaar als de 14-bits RAW-modus is uitgeschakeld. Als je fotografeert met RAW 14-bits kwaliteit, dan is de maximale snelheid alleen 5 кадров в секунду.

In totaal is bij de beste beeldkwaliteit (RAW 14 bit, RAW 14 bit + JPEG) de opnamesnelheid lager dan die van Nikon D7000 met dezelfde instellingen. Waar gaat de wereld naartoe?

Over het algemeen is deze snelheid voldoende voor bijna elke situatie. 7fps is best goed, maar nog steeds niet de 8fps van oudere modellen Nikon D300, D300s, D700.

Nikon D7100 met accu en 16-85VR lens

Nikon D7100 met accu en 16-85VR lens

Buffer

De camerabuffer is klein. Met één geheugenkaart, als u alle extra functies uitschakelt die de kwaliteit van afbeeldingen verbeteren, zoals:

 • actief D-verlichting
 • Auth. vervormingsregeling
 • Onder. lawaai voor lengtes. blootstelling
 • Onder. ruis voor high ISO
 • Automatische ISO

Vervolgens wordt het in de JPEG-modus in de buffer geplaatst

 • 9 opnamen, JPEG L optimale kwaliteit
 • 12 opnamen, prioriteit JPEG L-formaat
 • 12 opnamen, JPEG L optimale kwaliteit in 1.3X-modus
 • 15 opnamen, JPEG L-formaatprioriteit in 1.3X-modus
 • ongeveer 4-5 opnamen JPEG L optimale kwaliteit met alle extra functies maximaal ingeschakeld bij ISO HI2

RAW:

 • 6 opnamen, 14-bits, lossless compressie
 • 7 opnamen, 14-bits, normale compressie
 • 7 opnamen, 12-bits, lossless compressie
 • 8 opnamen, 12-bits, normale compressie
 • 7 opnamen, 14-bits, lossless compressie, 1.3x-modus
 • 8 opnamen, 14-bits, normale compressie, 1.3x-modus
 • 8 opnamen, 12-bits, lossless compressie, 1.3x-modus
 • 10 schoten, 12-bits, normale compressie, 1.3x-modus
 • 5 opnamen, 14-bits, lossless compressie, DX RAW + JPEG L kwaliteitsprioriteit
 • over 3-4 opnamen, 14-bits, lossless compressie met alle extra functies maximaal ingeschakeld bij ISO HI2

Het blijkt dat de maximale buffer kan bevatten in RAW-formaat slechts 10 schoten, en met de beste opnamekwaliteit '14-bit, lossless compressie' - de buffer bevat totaal 6 schoten. Doordat de opnames erg zwaar zijn, zal de camera na 6 opnames in RAW (NEF) formaat pas de volgende opname maken als er minimaal één opname vanuit de buffer naar de geheugenkaart is geschreven. Met mijn ADATA SDHC 32GB klasse 10 kaart loopt de camera lang vast tijdens het fotograferen. Ik heb gecontroleerd, als je twee geheugenkaarten gebruikt, dan redt dit de situatie niet met het stoppen van de camera tijdens burst-opnamen. Om continu-opnamen te maken, moet u de snelste geheugenkaarten gebruiken of in JPEG fotograferen.

RAW-bestanden met 14-bits kleurdiepte, verliesvrije compressie in DX-modus wegen tot 40 MB. In tegenstelling tot professionele camera's zoals: Nikon D300s – Nikon D7100 kan geen ongecomprimeerd RAW-formaat gebruiken. Voor enorme, zware bestanden op de camera vindt u twee nesten voor typekaarten SD, SDHC, SDXC UHS-I. U kunt werken met kaarten instellen voor:

 1. Overloop. Wanneer de eerste kaart is gevuld, wordt de invoer gedaan op de tweede.
 2. Reservering - op beide kaarten staat dezelfde foto. Zeer handig voor het vastleggen van zeer belangrijke gebeurtenissen, waarbij u ervoor moet zorgen dat de gegevens op geen enkele manier verloren gaan.
 3. Schrijf RAW naar de ene kaart en JPEG-bestanden naar de andere. Gewoon een handige functie.

Nikon D7100 pronkt met zijn super prestatie, die het ontvangt via het beeldverwerkingssysteem EXPEED 3. EXPEED 3 is grofweg de processor die alle berekeningen in de camera uitvoert. Maar in feite kan deze EXPEED 3 geen 6-7 fps uitpersen bij 14-bits kleurdiepte. Als EXPEED 3 zo goed is als ze zeggen, dan zou ik hard kunnen werken en deze beperking kunnen wegnemen zonder het geheel te bederven goede cameraprestaties.

Het is mij vreemd dat Nikon het snelheidsprobleem met 14 bit kleurdiepte niet goed kan oplossen, dit probleem is bij modellen nog steeds erg acuut Nikon D300 и D300s, waardoor ze met een slakkengang van 2.5 frames per seconde lopen. En toen verhuisde ze naar Nikon D5300, D5500 и D7200.

Nikon D7100 zijaanzicht. Diverse connectoren.

Nikon D7100 met 18-105 VR zijaanzicht. Stekkers voor verschillende connectoren op de camera.

Opname, belichtingsmeetsysteem, inschakelsnelheid

U kunt opnamen maken met sluitertijden van 30 seconden tot 1 / 8000 met, het is maar goed dat de Nikon D7100 geen uitgeklede uittreksels in 1/4000 s, die is ingesteld op Nikon D600. De camerasluiter moet minimaal werken 150,000 cycli  - Best goed voor een amateurcamera. Ook gebruikt de Nikon D7100 onafhankelijke spiegel- en diafragmaregeling, dit zorgt voor een zeer kleine sluitervertraging. Vertraging is slechts 0,052s. In tegenstelling tot veel camera's hoeft de Nikon D7100 de spiegel niet omlaag te brengen om een ​​kader in Live View te krijgen - hij ontspant gewoon de sluiter. In andere kamers, bijvoorbeeld Nikon D90, D700 verantwoordelijk voor het regelen van de spiegel en het diafragma algemeen mechanisme:, die in een standaardcyclus werkt en in Live View moet de spiegel altijd worden neergelaten voordat de foto kan worden gemaakt.

Meting expositie gebaseerd op 2016-pixel RGB-sensor, hetzelfde als camera's D600, D7000, D5200. Meer details over invriezen expositie jij kunt lezen hier. De camera kan gemakkelijk werken met lenzen zonder chip, zoals oude. AI-S lenzen of met Sovjet lenzen. U kunt een softkey instellen om snel een lens uit een lijst te selecteren.

Op een enkele batterijlading kan de camera gemakkelijk meer dan 1000 opnamen maken. Het aantal foto's dat kan worden gemaakt op een enkele batterijlading hangt van veel factoren af. Trouwens, de EN-EL15 batterij zelf is precies hetzelfde als die van Nikon D800,D800E, D600, D610, D7000.

De D7000 had een schermkap :)

У D7000 er was een hoes voor het display :)

Video

In de normale modus kun je fotograferen met de maximale kwaliteit van 1920 x 1080; 30p, 25p, 24p of 1280x720; 60p, 50p H.264/MPEG-4 AVC . Het is belangrijk dat u in de 1.3x-modus video met kwaliteit kunt opnemen 1920x1080; 60i, 50i. U kunt hoge of normale videokwaliteit selecteren. Fijn is ook dat de Nikon D7100 al een ingebouwde stereomicrofoon heeft. In scherpstelmodus AF-F is continue scherpstelling beschikbaar bij het opnemen van video, scherpstelling volgen werkt gewoon verschrikkelijk, bij het opnieuw samenstellen van het frame reageert AF-F vaak helemaal niet. Video opnemen op een DSLR-camera met autofocus is voor mij een zeer onaangename ervaring, het is beter om handmatige focus te gebruiken bij het opnemen van video.

Om video op te nemen, moet u de Live View-hendel naar de 'camcorder'-modus verplaatsen. Opnemen doe je met de rode knop naast de ontspanknop. Het is mogelijk om video via HDMI op te nemen op een extern apparaat zonder videocompressie, en via HDMI te werken met een grote tv tijdens live view. Er zat geen HDMI-kabel in het pakket, dat wilde ik heel graag, maar ik kon deze functie niet controleren op het gemak ervan.

In de handmatige camerabedieningsmodus 'M' is handmatige video-opname beschikbaar uittreksels en ISO. De sluitertijd kan worden ingesteld van 1/30 tot 1/8000 seconden. Wanneer u een video opneemt, kunt u de ISO-waarde onmiddellijk wijzigen. Het is handig om video op te nemen in de handmatige modus met de Auto ISO-functie ingeschakeld. In de standen P, A, S kunt u films opnemen en aanpassingen maken expositie voor video met de knop '+\-' tot +-3 ev In andere scènemodi, correctie expositie niet beschikbaar.

Opmerking: tijdens video-opname diafragmawaarde kan niet worden gewijzigd, waarop de video zal plaatsvinden, moet u daarom de diafragmawaarde instellen voordat u Live View inschakelt.

Display, koffer

Nikon D7100 heeft een nieuw scherm met 1.229.000 punten en meet 3.2 inch (8 cm). Het aantal dots op het display van de Nikon D7100 is zelfs groter dan dat van de Nikon D4/D4s, D800/D800E, D600/D610. En het is ook erg belangrijk dat het display zelf is gebaseerd op een RGBW-matrix. Daarvoor werd de displaymatrix vervaardigd met behulp van conventionele RGB-pixeltechnologie (rood groen blauw - rood, groen, blauw). De nieuwe technologie zorgt voor een betere weergave van informatie bij fel licht.

Nieuwe matrix op Nikon D7100-display

Nieuwe matrix op Nikon D7100-display

Het beeldscherm van de Nikon D7100 is echt geslaagd chic. Maar het scherm heeft geen beschermhoes zoals Nikon D90, D700, D7000.

Dat is niet alles, de Nikon D7100 gebruikt een nieuwe informatiedisplay: in de optische zoeker. Nu de onderste inforegel brandt wit in plaats van groen, heeft de nieuwe organische EL-technologie de perceptie van informatie in heldere opnameomstandigheden verbeterd en de 'remmen' van een dergelijk scherm in de kou verminderd.

Geel toont indicatoren van een nieuw type op basis van EL

Geel toont indicatoren van een nieuw type op basis van EL

De body van de camera is half af magnesium legering. De koffer heeft speciale rubberen afdichtingen. Het belangrijkste is Nikon D7100 heeft een weer- en stofdichte behuizing, wordt officieel verklaard dat de beveiliging van de camera niet slechter is dan D800, D300s. De camera voelt prettig aan en is goed gemonteerd. De bedieningsknoppen aan de voor- en achterkant zijn met rubber bekleed. De camera heeft een comfortabele grip. In ernstige omstandigheden heb ik de camera niet getest :), maar voor volledige bescherming tegen stof en vocht zijn geschikte lenzen nodig. Ik weet niet waar ik moet zoeken naar een lijst met stof- of waterdichte Nikon lenzen.

Geel geeft afdichtingen aan voor bescherming tegen weersinvloeden en stof

Behuizing Nikon D7100. Geel geeft afdichtingen aan voor bescherming tegen weersinvloeden en stof

De camera weegt 765 gram met batterij.

Voorbeeldfoto's

Alle foto's gemaakt met Nikon D7100 en lens Nikon 85mm f / 1.8D AF Nikkor. Foto's zonder verwerking, JPEG Fine L, VI op de camera, alleen verkleind tot 3 MP en afgedrukte gegevens EXIF. Hier is het origineel geschoten bij ISO 6400 (VI, matrixmeting).

Handige eigenschappen en functies

 1. Actief D-verlichting, automatische controle van chromatische aberratie en vervorming. Toegegeven, deze functies verminderen het aantal frames in de serie, hoewel de officiële website zegt dat EXPEED 3 hiermee omgaat.
 2. Optioneel monochroom display voor snelle camerabediening. Het display heeft een groene achtergrondverlichting, de achtergrondverlichting wordt ingeschakeld met de aan/uit-knop van de camera.
 3. HDR met verschillende niveaus, kan worden ingesteld op Matig, Normaal, Hoog, Superhoog en Automatisch niveau. De camera maakt twee foto's achter elkaar en voegt ze samen tot één.
 4. Voor liefhebbers van fotobewerking en fotograferen met diverse interessante filters is er een hele reeks in de Nikon D7100 ingebouwd. Er zijn zelfs twee effecten voor het opnemen van video.
 5. Voor een eenvoudige camera-instelling zonder extra inspanning zijn er speciale automatische standen, hier is een set: Portret, Landschap, Kind, Sport, Macro, Nachtportret, Nachtlandschap, Feest, Binnen, Strand, Sneeuw, Zonsondergang, Schemering (bijna een saga :) ), Dageraad, Dierenportret, Kaarslicht, Bloem, Herfstkleuren, Producten. Ik krijg vaak de vraag of een waterpascamera geschikt is voor een beginner Nikon D7000, D7100 - Ik antwoord dat het zal doen, nu je begrijpt dat het voor een beginner gemakkelijker zal zijn om te fotograferen met zo'n enorme reeks automatische modi.
 6. Mogelijkheid om booster MB-D15 te gebruiken. Kan sluit de Nikon D7100 aan vanaf het netwerk met behulp van een EH-5b AC-adapter met een EP-5B-connector.
 7. Ik hou echt van opnamemodus vergrendelingen op het schietbesturingswiel. Sommigen schrijven dat dit een snelle toegang tot verschillende opnamemodi verhindert, maar in werkelijkheid is dit een zeer handige functie. Heel vaak kun je per ongeluk de opnamemodus uitschakelen, bijvoorbeeld van 'A' naar 'M', waardoor je een hoop defecte foto's kunt krijgen. Ik miste echt zo'n blocker op mijn Nikon D90.
 8. Uitgangen voor een externe microfoon, USB, HDMI, 3.5 koptelefoonuitgang. Nog een connector voor camerabediening.
 9. De Nikon D7100 kan andere externe flitsers op afstand bedienen. U kunt meer details lezen in de sectie Nikon CLS. Nikon D7100 ondersteunt ook snelle synchronisatie met externe flitsers, in meer detail hier. De minimale synchronisatie met de ingebouwde flitser is 1/320 sec.
 10. De camera kan op afstand worden bediend met behulp van de WR-1-module of de WR-R10+WR-T10-kit, die radiobesturing. Met de WR-1 bedien je bijna alle camerafuncties op afstand. Ik heb dit apparaat niet gebruikt, maar het zou iets interessants moeten zijn. Nikon D7100 kan de WU-1a-adapter ook gebruiken om bestanden over te zetten en de camera te bedienen met apparaten op basis van IOS, Android. U kunt de UT-1-module ook gebruiken om gegevens van de camera via WLAN (wifi) over te dragen. Ten slotte kunt u de GP-1/GP-1A gebruiken om GPS-gegevens vast te leggen bij elke opname die u maakt. Kortom, ze hebben veel nieuwe snuisterijen voor de camera gemaakt, nu is het belangrijkste om ze allemaal te behandelen.
 11. Virtuele horizon in Live View en in de optische zoeker. Toegegeven, je moet proberen de virtuele horizon op te nemen in JVI.
 12. Interval schieten, meervoudige blootstelling.
 13. Uiteraard heeft de camera een sensorreinigingssysteem.
 14. Nikon D7100 heeft 3 programmeerbare knoppen, maar de functies die je eraan kunt hangen zijn niet erg handig in het werk.
 15. In RGB-weergavemodus histogrammen u kunt het histogram voor elk geselecteerd afbeeldingsfragment bekijken.
 16. U kunt de middelste knop in de fotoweergavemodus instellen om snel in te zoomen op een foto. Dit is een zeer, zeer nuttige functie. Ik raad je aan om het aan te zetten. Dit doe je met de instelling f1 -> View Mode -> Zoom aan/uit. -> gewenste vergroting. Hetzelfde kan worden gedaan voor snel zoomen in Live View. In de opnamemodus raad ik je aan om de knop op 'Selecteer midden' te zetten. aandachtspunten.' (de derde truc is hier) in dit artikel).
 17. Bracketing expositie, witbalans и ADL.
 18. De camera maakt gebruik van een pentaprisma met een speciale coating in de optische zoeker. De dekking van het gezichtsveld is 100%.
 19. Stille opnamemodus 'Q'. En standen voor U1, U2 voor een handige camera-instelling 'voor jezelf'.
 20. De eenvoudigste methode om de ontspanknop op afstand te bedienen, is door de afstandsbediening te gebruiken ML-L3. De camera heeft twee infraroodontvangers voor de afstandsbediening, voor en achter.
Camerabedieningswiel en nieuwe I-knop

Camerabedieningswiel en nieuwe 'I'-knop

Persoonlijke indrukken van de Nikon D7100

De camera is geweldig, maar toch ik een erfgenaam verwachten Nikon D300s met zijn volledig magnesium body, 8 fps en een heleboel dunne, handige kleine dingen als resultaat kreeg een zeer mooie upgrade Nikon D7000. Omdat de Nikon D7100 nog steeds is met een amateurcamera. Het is heel vreemd dat Nikon D300's niet worden afgeschreven, maar ook niet vervangen. Gebruikers Nikon D300, D300's worden gedwongen om full-frame te gaan of wasbak tot het D7100-niveau. De situatie is hetzelfde voor Canon, waar de geavanceerde 7D niet zal worden vervangen door een nieuwe APS-C camera. Er lijkt een serieus complot te bestaan ​​tegen fotografen die APS-C-camera's van de hoogste kwaliteit willen gebruiken.

Nikon D7100 is een amateurcamera, dit bevestigt indirect de locatie van de camera op officiële websites

Nikon D7100 is een amateurcamera, dit bevestigt indirect de locatie van de camera op officiële websites

De indeling in klassen is niet alleen een conventie, maar ook een groot aantal subtiliteiten, die soms erg moeilijk zijn om over te schrijven, maar die door ervaring heel nuttig worden en in de praktijk worden gevoeld. Wees daarom uiterst voorzichtig welke camera te kopen?.

Over het algemeen is de situatie bij de keuze voor een goede geavanceerde Nikon camera nijpender geworden. Van de nieuwe geavanceerde Nikon-camera's zie ik persoonlijk een dilemma - ofwel Nikon D600 / D610 met zijn full frame en 39 scherpstelpunten in het midden, of de Nikon D7100 met een cropped matrix, maar met een uitstekend scherpstelsysteem en een heleboel kleine goodies. Persoonlijk denk ik dat de D7100 pheel mooi geworden, met minder claims dan Nikon D600. En als vóór de kwestie van de overgang van D300 / D300s op Nikon D7000 was controversieel, nu mag D7100 eigenaren niet teleurstellen D300 / D300s (hoewel teleurstellend).

UPD: veel mensen houden niet van de kleur op de foto's van de Nikon D7100, vooral de huidskleur (huidskleur bij portretten). Kleur heeft zijn eigen bijzonderheden.

Voor degenen die weinig informatie hebben, raad ik je aan om de recensies te bekijken (deel in het Engels):

 1. Klassieke recensie van DVoorbeeld
 2. Wikipedia niets verbaast
 3. De camera scoorde 83 punten op DxO
 4. Hier vergelijking op snapsort.com met D7000 и vergelijking met D7000 op dxo
 5. Belangrijkste kenmerken op de officiële website nikon.ru
 6. Geluidstest hier и hier
 7. Officieel camera videopresentatie van Nikon
 8. Немного over D7100 vanaf Kai Wongo
 9. Box liefhebbers - froknowsfoto
 10. Foto voorbeelden bij lage ISO van de officiële site
 11. Meer een recensent
 12. И Ken Rockwell heeft de Nikon D7100 niet omzeild
Zo ziet de Nikon D7100 eruit met de meegeleverde Nikon 18-105mm 1: 3.5-5.6G ED Nikkor VR AF-S SWM DX IF Asferische kitlens

Zo ziet de Nikon D7100 eruit met een standaard (whale lens) Nikon 18-105mm 1: 3.5-5.6G ED Nikkor VR AF-S SWM DX IF Asferisch geleverd

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Conclusies:

Nikon D7100 - beste geavanceerde amateur DX-camera voor 2013 (op het moment dat ik er een recensie over schrijf). Nikon D7100 in 1.3x-modus heeft beste zoekerdekking met scherpstelpunten, heeft geen laagdoorlaatfilter en kan worden versneld tot 7 кадров в секунду. Dit is nieuw in de Nikon D7100:

 1. Nieuw 3.2" display met 1.229.000 dots van het nieuwe type RGBW
 2. Spotmeting witbalans in realtime via Live View
 3. Nieuwe WR-1 radiografische afstandsbediening, nieuwe MB-D15 battery pack
 4. Nieuw UT-1 draadloos apparaat voor snelle gegevensoverdracht
 5. De nieuwe Advanced Multi-CAM 3500DX scherpstelsensor is de eerste Nikon DX camera die kan scherpstellen met 'donkere' lenzen met maximale diafragma's tot en met F/8.0.
 6. Nieuw mechanisme voor gescheiden bediening van spiegel en diafragma
 7. Nieuwe 1.3X bijsnijdmodus, die ook werkt in videomodus (voorheen was iets soortgelijks bij DX-camera's alleen in Nikon D2x, D2xs)
 8. Nieuwe i-knop bediening (naast de Info-knop)
 9. De eerste DX-camera zonder laagdoorlaatfilter
 10. Nieuw organisch EL-display voor optische zoeker (in plaats van Doorlatend LCD)

Al met al is het een goede camera. Als er geld is, dan als amateur geavanceerde Nikon DX-camera рекомендую het is Nikon D7100, misschien helpt het bij het kiezen hier is een artikel.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 986, over het onderwerp: Nikon D7100 review

 • Sergei

  Er is een d3300-d7100 gekocht een d600.
  Er is een verschil. Qua gewicht en afmetingen zijn 7100 en 600kA nagenoeg gelijk. Bediening is ongeveer hetzelfde. Maar crop en ff verschillen niet alleen in ruis, maar ook in beeldcontrast. De D600 maakt zelf meesterwerken. Druk op de knop en dat is alles.)
  Als we de resulterende foto's vergelijken, dan 7100, dan 3300 en dan d600. De 7100 houdt niet van de zandigheid van het beeld. En het is niet duidelijk hoe je eruit moet komen. Bij hoge iso is dat niet nodig, misschien bij 200 en 400. Ik vergelijk een lijn camera's die bijna gelijktijdig op de markt zijn gekomen en die nu zeer aantrekkelijk zijn op de tweedehandsmarkt.
  En terug naar het lawaai. Ruis bij 7100 bij iso 1600 ziet er onaangenamer uit dan bij d600 bij 3200.
  Maar de kleine en lichte d3300 met een scherpe AF-P 18-55 is geweldig voor op reis. Ik vond de D7100 met 55-300 erg leuk op de vliegshow. Overigens maakt dit objectief op de d600 praktisch geen vignet bij 55 en 200-300. d600 is prima met 50 mm 1.8d.
  Dit is de gouden tijd voor het kopen van gebruikte camera's met bijna geen kilometers. Een smartphone is niet genoeg voor de pro's, maar de pro's stappen over op spiegelloze. Sorry dat ik alles op een hoop gooide, maar misschien komt er iets van pas.

 • Vasily

  Kunt u mij vertellen hoe de camera zich gedraagt ​​bij het maken van portretten?

  • Andrew

   Het hangt allemaal af van opvoeding. Sommigen zijn bang voor mensen en rennen weg.

 • Gaijin

  Ik kocht onlangs een Nikon D7100 met een 18-135 lens, de eerste camera, daarvoor maakte ik alleen foto's op een mobiele telefoon, ik krijg het langzaam onder de knie..
  Nou, ik denk dat ik andere lenzen moet kopen voor alle gelegenheden)))

  • Victor

   Nikkor 12-24/4G, Nikkor 17-55/2.8G, Nikkor 70-200/2.8G VR.

  • Specialist

   Kijk welke brandpuntsafstanden je vaak gebruikt - 35, 50 mm of meer en neem zo'n fix. Of misschien bereik je de macro of het lichaam?

   • Gaijin

    Ik hou van natuur, landschappen, dieren, planten, insecten, paddenstoelen, maar ik heb nog geen mensen gefotografeerd))
    Voor 35mm en 50mm dacht ik al

    • Specialist

     Ik ben bang om vervelend over te komen, maar technologie staat hier niet op de eerste plaats. Het belangrijkste is de plot, het licht, de verwerking (verwerking is de mogelijkheid om de gemaakte foto er heel, en zelfs onnatuurlijk mooi uit te laten zien, dit is niet iets dat in volledige scherpte wordt gesneden). Volgens lenzen: zoomlenzen die sterker zijn dan de jouwe zijn niet alleen H.17-55 / 2,8 (groot en duur), maar ook sigma of tamron 17-50 / 2,8, maar je moet niet haasten om te kiezen, vooral niet als ze worden gebruikt. Ik kom bijvoorbeeld met mijn lens, maak een paar foto's, zet dan de lens van de verkoper op en maak dezelfde foto's. Ik kijk het thuis op de monitor. Er waren gevallen waarin N.18-105 N.35 / 2D tegen het hoofd sloeg.

 • an256

  Als de mogelijkheden het toelaten, koop dan Nikon AF-S DX VR Nikkor 16-80mm f/2,8-4E ED, je zult er geen spijt van krijgen, qua scherpte doet hij niet onder voor Nikon AF-S 35mm f/1.8G DX.

 • Denis

  Goedemiddag. Ik heb een vraag voor de experts. Op voorraad D3400 is het de moeite waard om de D7100 te nemen of is het de moeite waard om te sparen en de FF te nemen.

  • Arkadi Shapoval

   full frame natuurlijk een interessantere optie, minimaal d610

   • Denis

    Heel erg bedankt voor het advies. En toen wist ik niet wat ik moest nemen, ik wil meteen een normaal ding nemen en niet gek doen

    • Foma Irkoetsk

     Dat moet je niet denken, denk ik.
     Lastig zijn is de belangrijkste bezigheid van mensen.
     Ik heb geen fotograaf ontmoet, zelfs niet erg tevreden met zijn camera, die geen nog betere zou willen. :)

 • ZonZon

  Toch, behalve snelheid, is de d7100 in bijna alles beter dan de D300s. https://camspex.com/ru.comparison.php?camera1=Nikon+D7100&camera2=Nikon+D300S

 • Pavel

  Hallo!

  Welke camera moet ik nemen na de D7100 ??
  D7500 of beter op FX D610 of D750?

  Of welke andere opties zijn er???

  • Arkadi Shapoval

   Beter dan fullframe tegelijk. D750 en D600 / 610 precies goed

   • Pavel

    Er zijn een paar D750-opties en de prijs lijkt goed te zijn. 🤤 En 1xD610 is dat wel, maar ik ben meer van de D750

    • Dmitry Kostin

     Ze zijn allebei uit productie.
     Zowel op die als op andere camera's waren er reacties onder garantie. Kijk goed alvorens te kopen.
     Volgens de opmerkingen van de servicemedewerkers zijn de D810/D850 op zich sterker dan de D750/D610, die populair waren bij de bommenwerpers.

     • Pavel

      Ik zou graag de D850 kopen, maar er is al een heel andere prijscategorie

      • Dmitry Kostin

       Dan Z5/Z6. Hun prijzen, zowel nieuw als gebruikt, zijn al aanzienlijk gedaald.

     • Specialist

      DmitryKostin, geen garantiebeoordelingen, maar vervanging van de sluiter. Ongeveer drie jaar geleden nam ik een d600 uit mijn handen met een kilometerstand van 30 duizend, bekeek de matrixzuiverheidstest nader - in een hoek waren er kleine spatten, bracht het naar Nikon-service - ze veranderden de sluiter in een nieuwe gratis. Geen spatten meer. Het toestel is degelijk (ik heb meerdere Nikon crops).

      • Dmitry Kostin

       Ik heb niet over de D600 geschreven.
       In de D600 erkende Nikon het fabrieksfoutje en veranderde het sluitermechanisme gratis.
       De Nikon D750 is hetzelfde: “Daarom worden D750-camera's die tussen juli 2014 en september 2016 zijn geproduceerd, onderworpen aan een sluiterinspectie en reparatie in het geval van een storing. Als u vragen heeft over het hierboven beschreven probleem, neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde Nikon-servicecentrum.

       We bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat door deze informatie wordt veroorzaakt."

  • Victor

   Het heeft praktisch geen zin om de 7100 te veranderen naar een andere Nikon crop.

   Natuurlijk felic.

   Minimaal 610, beter - 810. 750 is niet nodig.
   Als je liefde wilt met een FTZ-adapter, kun je ook Z5 gebruiken, ze zijn nu voor een zeer goede prijs voor nieuwe.

   • Victor

    Hoewel ik persoonlijk de d7100 in een keer heb vervangen door .... D80 =)

    Maar dat is een heel ander verhaal

 • Michael

  Goedemiddag. We kiezen een camera voor onze dochter voor haar 18e verjaardag. Ik ben bang om een ​​tweedehands exemplaar te nemen, simpelweg omdat mijn kennis en vaardigheden niet voldoende zijn om het volledig te controleren. Het doel is om te leren en te experimenteren, dat wil zeggen, er zal waarschijnlijk een portret zijn, en een landschap, en wilde dieren en macro - het zal verderop worden bepaald, wat voor haar belangrijker is. Dienovereenkomstig is het budget ongeveer 1000-1200. In mijn omgeving kun je voor dit geld een d5300 + 18-55 kit + 70-300 / 4.5 - 5.6 + 50 / 1.8 of d7200 + 18-105 kit + 50 / 1.8 kopen. Aan de kant van de 5300 een iets frissere matrix + een groter bereik aan brandpuntsafstanden in deze set + minder gewicht. Aan de zijkant van de 7100 zit een motor (wat betekent goedkope bril) en betere ergonomie (twee wielen, twee schermen) Wat raden jullie aan?

  • B.R.P.

   Neem 7200. Als het goed is.

 • Olexiy

  Goedemiddag, ik heb de Nikon 7100 uit de hand toegevoegd, maar in de nieuwe slechts twee films (Engels en Chinees).
  Hoe meer films toevoegen?
  Moet u de firmware updaten van 1.04 naar 1.05?
  Wat kan je nog meer doen???
  Bo in de oude 7100 є russische en oekraïense film.
  In het servicecentrum kunnen ze u 1200-1500 UAH in rekening brengen.

  • Я

   Leer eindelijk Engels en breng uzelf niet in verlegenheid met dergelijke vragen

  • Gregor_S

   Goededag,
   Misschien is uw camera ontworpen voor één regio, er is geen ondersteuning voor andere lokalisaties. Je zult verrast zijn door de handleiding, er staat een opmerking over deze schijf.
   Assteunhandleiding voor camera d7100 voor Japan.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/04/obzor-nikon-d7100/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/04/obzor-nikon-d7100/