antwoorden: 152

 1. hand
  02.05.2013

  Onze mensen kopen SUV's ter grootte van een bus om naar hun werk te gaan en naar supermarkten op asfalt in de stad, terwijl ze een slopende autolening afbetalen, en met het resterende geld zwaar sponsoren voor benzinestations en autodiensten. Het verlangen naar enorme camera's uit dezelfde opera. Vandaag is onze mentaliteit. En je hebt het over de juiste tool voor specifieke taken...

  antwoord

 2. Igor
  03.05.2013

  Waarom heb je een DSLR gekocht, omdat je niet alle mogelijkheden ervan benut!
  Waarom heb je deze telefoon gekocht? Je gebruikt niet alle functies!
  Waarom heb je een computer gekocht, omdat je niet alle functies ervan gebruikt!
  Welke onzin! Koop mensen! Ondersteun de fabrikant. Hoe meer camera's je koopt, hoe goedkoper ze zullen zijn, hoe meer middelen er worden vrijgemaakt voor nieuwe ontwikkelingen. Dit is enerzijds.
  Aan de andere kant zullen minder vermogende mensen tegen een lage prijs fotoapparatuur bij u kunnen kopen. Ik nam bijvoorbeeld al mijn lenzen met mijn handen ;-)

  Als dit geld niet wordt besteed aan een DSLR, wordt het besteed aan een coole telefoon, nieuwe akoestiek, tv, gegeten en gedronken, enz. naar hun goeddunken. Merk op dat het geld dat aan een DSLR wordt uitgegeven niet zo'n slechte optie is.
  En als iemand wil leren, ja, leren is een goede en noodzakelijke zaak. Maar ook met het kopen van een DSLR is niets mis.

  antwoord

  • Andrew
   04.05.2013

   Ja, ik ben het helemaal met je eens, je moet deze techniek gebruiken, wat interessant is, je kunt lang studeren, en als je lenzen, filters, enz. Verwisselt, krijg je andere resultaten en leer je natuurlijk.

   antwoord

   • jury
    10.05.2013

    Hallo! Maak testopnamen met een digitale spiegelreflexcamera en een filmspiegelreflexcamera. Een interessant resultaat. Ik heb nog nergens een fototest gezien op het net.

    antwoord

   • Jou@}——->
    12.02.2014

    goed. Wat is de recensie? (tsіkavo,).
    U kunt zelf strijden om de vanzelfsprekendheid van deze twee eenheden.

    (als handen van die maand, wat vereist is - spugen speelt in een slot)

    antwoord

  • Ilya
   13.01.2014

   "Hoe meer camera's je koopt, hoe goedkoper ze zullen zijn..."
   Het is een waanidee. De basiswet van de markt: de prijs wordt gevormd door de vraag. Hoe meer ze kopen, hoe hoger de prijs.

   antwoord

  • Jou@}——->
   12.02.2014

   Alles klopt, die jeep is in de grote stad - naar jopi.

   De jeep is... - nou, je kent jezelf. Ik, van de Delorien (sportwagen van het 85e jaar) in de stad, heb bi .. Tsikavo geprobeerd, wat zei je tegen me op de 6-ranglijst van een geweldige plek. Buga-ga (hysterisch gelach)

   antwoord

 3. valerij
  03.05.2013

  Een persoon wil een Porshik kopen, maar hij heeft nog niet de rechten om te studeren ..., en hij wordt aangeboden om een ​​Zaporozhets te kopen en erop te leren rijden, dan moet hij een Zhiguli kopen, want ze zullen sneller zijn .... Dus door met pensioen te gaan, zal een persoon, in onderlinge overeenstemming van automobilisten, zijn Porshik verwerven. Zo is het ook met de camera. Koop wat je wilt en leer van deze techniek. In het begin is het scheef - schuin, maar dan blijkt het. Bovendien is fotoapparatuur geen auto en kun je niet in de reet van een andere camera rijden. Een goed woord is "tolerantie" - tolerantie voor de meningen, overtuigingen van andere mensen. Respect voor de hele gemeenschap.

  antwoord

  • Andrew
   04.05.2013

   Ik sta volledig achter je bij het kopen van mijn eerste spiegelreflexcamera, ik was bang om een ​​iets duurdere camera te kopen en ik dacht dat ik het niet ingewikkelder aankon, maar tevergeefs zou ik langzaam alles onder de knie hebben, om te studeren en veel te studeren prettiger als je het ding leuk vindt en het echt leuk vindt.

   antwoord

  • Vladimir
   25.03.2014

   Ik ben het er niet mee eens dat je zelfs zonder vaardigheid en begrip meteen dure apparatuur kunt meenemen. Laat me je een eenvoudig voorbeeld geven: een persoon in het werkboek heeft de eerste vermelding "Minister" (trouwens, dit was mogelijk in ons land). Het is niet normaal. Welke is de minister? En waar zijn de jaren werk van een eenvoudige klerk? WAAR KAN HIJ PROFESSIONALISME NEMEN, enz.? Misschien komt professionaliteit voort uit het lezen van een aanzienlijk aantal artikelen en recensies "Hoe word je een goede minister"????

   antwoord

  • Sergei
   16.12.2017

   Ik ben het er helemaal mee eens! Voordat ik de CZK overnam, heb ik een aantal fora doorzocht, maar omdat er een aanvankelijke wens was om iets waardevols te verwerven, dus uiteindelijk bleef het ..! En ik kocht uiteindelijk een "geavanceerde CZK", en geen instapmodel. Ik heb om subjectieve redenen voor het Canon-systeem gekozen. Maar toen ik op de forums las dat je eerst de D100, D1200, enz. Neemt, en dan, als je begrijpt dat je een meer geavanceerd model wilt, een ouder model wilt nemen, kreeg ik op de een of andere manier het gevoel ... Waarom zou ik nemen " constipatie" als ik op de "negen" wil rijden ??? Ik denk dat het hier anders gaat, om te begrijpen of je het überhaupt nodig hebt, om foto's te maken!? Een paar geslaagde opnames is nog geen indicatie ... Ik heb lang met een digitale zeepkist geschoten, ik hoorde veel prettige recensies over mijn opnames, maar ik twijfelde. En toen hij een beslissing nam, werd hij praktisch "verliefd" op de D70! Nou, ik wilde niets in mijn handen houden! FF telt niet, want een beetje duur)) Ik ging winkelen, D100, 1200, 600, 650, 700... Nou, het ligt niet in mijn hand!!! En de D70 is als een sprookje, ik wil niet loslaten, midden in de winkel, rondkijkend, zag ik 3-4 opnamen die ik wilde vastleggen! Niets bijzonders, maar ik vind het leuk! Bij andere camera's was dit niet het geval! Subjectieve mening, neem wat je wilt, tenzij de welvaart het natuurlijk toelaat! Trouwens, alleen uit bril kit 18-55, en handleidingen Helios 50, Jupiter 8, Jupiter 37a. "Kit" alleen voor het dagelijks leven en "uit de hand" ... En ik geniet van de "geavanceerde" CZK, en niet van het instapniveau, in het besef dat veel op het instapniveau niet voor mij beschikbaar zou zijn!

   antwoord

 4. Оксана
  04.05.2013

  Twee voorbeelden. 1. Mijn neef heeft ooit geweldige foto's gemaakt op een van de eenvoudigste Olympus-zeepschalen met 3,2 mp. Hij zag het frame! Nu heeft hij een duurdere camera en maakt daar ook nog mooie foto's mee, al houdt hij niet eens van fotografie. 2. Heel vaak zie ik mensen in winkels stoppen in de buurt van grote camera's zoals NikonD800, enz. Ze zijn op zoek naar een grotere camera. Adviseurs die niet zo thuis zijn in fotografische apparatuur (grote consumentenelektronicawinkels) proberen meteen de spullen van zich af te schudden (ooit moest ik zo'n adviseur op zijn plaats zetten: hij geselde mensen allerlei onzin over een camera en een walvis die ongeschikt is voor schieten). Op de een of andere manier kon ik, terwijl ik zo'n gesprek passeerde, er niet tegen: "Wat ga je schieten?" “Ja, kinderen, feesten thuis” en zoiets. "Waarom heb je zo'n enorme eenheid nodig?" Ik vraag. 'En om er goed uit te zien.' En dit klinkende criterium is het belangrijkste voor de meerderheid. En kijk naar het resultaat - de vrees voor God. En hier ben ik het absoluut mee eens dat het nuttiger is om een ​​boek over fotografie te lezen, dergelijke literatuur is er genoeg. En denk dan al na of je een coole camera nodig hebt of dat je rond kunt komen met een compacte optie.

  antwoord

  • Vasily
   07.05.2013

   het gebeurt dat een persoon niet ziet wat hij fotografeert, zelfs na 3-4 jaar wordt het gewoon niet gegeven. een grote camera zal je niet redden =)
   boeken zouden en zouden moeten worden gelezen zonder hen en zonder oefening zal er geen groei zijn

   antwoord

 5. Teis
  04.05.2013

  De walvis is in de meeste gevallen de beste keuze voor het fotograferen van kinderen en feesten. Zakarka geeft in ieder geval betere foto's dan een zeepkist. Ja, en het argument "En om er goed uit te zien" IMHO is erg zwaar, als er geld voor is. Het is veel erger als mensen een dure camera kopen in de verwachting dat hij voor dit geld volautomatische meesterwerken zal schieten.
  De voordelen van een DSLR ten opzichte van zeepbakjes zijn de snelle scherpstelling, wat vooral belangrijk is bij het fotograferen van kinderen. Terwijl de zeepkist focust, valt het kind vaak uit het frame).
  - Veel minder ruis bij hoge ISO, je kunt foto's maken zonder flitser in omstandigheden waarin je niet meer zonder flits op een zeepschaaltje kunt fotograferen.

  antwoord

  • Alexey
   30.09.2017

   Kun je me vertellen hoe je een zeepkist sneller kunt maken dan een DSLR? Erg makkelijk. De meeste zeepbakjes hebben een zeer kleine matrix en hebben een grote scherptediepte. Stel hem in op handmatige scherpstelling (2 meter) en hij maakt direct opnamen.

   antwoord

  • Victor
   02.10.2018

   Precies. Ik zal er ook aan toevoegen dat DSLR's (vooral oude instapmodellen die nog niet overladen zijn met extra functies zoals video-opname) zich onderscheiden door zeer eenvoudige en intuïtieve bediening: zelfs een geïnteresseerde student kan ze gemakkelijk leren en beheersen door simpelweg de "poke-methode" te gebruiken. , a priori, geen verdomd ding dat je niet begrijpt op de foto. En al snel vrij acceptabele kaarten uitdelen. In tegenstelling tot zelfs zeer dure compacte fotocamera's met niet-vervangbare optiek oftewel "digitale zeepkisten", waarin de duivel zelf zijn been zal breken! Het is duidelijk dat ingenieurs en interface-ontwerpers van spiegelreflexcamera's, in het streven naar winst, gewoon het bord raakten: - en ze gaven nog steeds een goed, geschikt product uit, dat gemakkelijk de massa kan "haken". Het is begrijpelijk: iemand moet "verschillende "Elks" en andere Nikkors met Zeiss verkopen tegen waanzinnige prijzen! ;)

   antwoord

 6. hand
  05.05.2013

  Over welke fotomeesterwerken heeft iedereen het? Noem er minstens één. Verlicht om gelijk te zijn. Ik heb twee bijgesneden Nikon-camera's, plus een service Kenon, toch zijn DSLR's een orde van grootte sneller dan andere systemen (niet te verwarren met vuursnelheid). Ik kan gemakkelijk FX kopen, maar ik weet niet waar het voor is. Op verschillende sites stel ik deze vraag expres (vaak op een provocerende manier). En als reactie daarop, zoals Tsjechov's "Naar Moskou, naar Moskou" "To FX, to FX, to FF, to FF." "Waarvoor ?" “Is het daar beter?” Ik observeer en merk op waar een "full" frame wordt gebruikt (een paradox, maar als de matrix zelfs groter is, dan "medium") 1. Zoals ik eerder schreef (d7100 review), fotografen die met klanten werken aanbidden, hun vak begint met het vermogen om zichzelf te presenteren (Nikon domineert), 2. Verslaggevers van sport en andere evenementen waar accreditatie vereist is. De stewards zijn onder de indruk van een groot apparaat met een lens die lijkt op een gegoten been (Kenon domineert). Hier zijn ze, zonder te stoppen, in serie aan het slaan, uiteraard kiest de redactie dan iets uit deze waterval, 3. Ongelukkige amateurs. Deze mensen weten nooit echt waarvoor, waarom en in het algemeen wat ze moeten fotograferen. En het rende weg: katten en honden verblind door de flits, een soort bankjes in parken, monumenten met geslagen punten, bakstenen muren en ga zo maar door ...
  Dit zijn de waarnemingen. Maar ik wil graag solide argumenten horen

  antwoord

  • Teis
   05.05.2013

   Wat kunnen werkelijk overtuigende argumenten ten gronde zijn? Fotografie voor een fotoamateur is dezelfde hobby als het verzamelen van postzegels of het verzamelen van modellen van apparatuur. Als je niet van foto's maken houdt, zullen geen goede argumenten je standpunt in wezen veranderen, en als je het leuk vindt, zijn er geen argumenten nodig.
   Je begrijpt niet waar FX voor is, velen begrijpen niet waarom DSLR's en zeepbakjes genoeg voor hen zijn, voor sommigen is een smartphonecamera genoeg, ieder voor zich.

   antwoord

  • Vk
   09.09.2023

   Overschakelen naar volledig is alleen relevant als je meer pixels wilt zonder de grootte van de pixel zelf te veranderen, om geen ruis te creëren, bijvoorbeeld van 16 naar 24, overschakelen naar volledig is relevanter dan ooit, van 24 naar 24 vanuit bijsnijden om het spel volledig te maken!!!

   antwoord

 7. valerij
  05.05.2013

  Over welke auto-meesterwerken hebben we het? Iedereen zegt, maar je noemt er minstens één. Verlicht om te egaliseren. Ik heb twee Zhiguli, plus een Moskvich-service, ze zijn nog steeds sneller dan de Oka en andere vergelijkbare auto's (verwar 0-100 km/u niet met een snelheid van 200 km/u). Ik kan zonder enige moeite een Mercedes 500 kopen, maar ik begrijp niet waar hij voor dient. De stewards zijn onder de indruk van een groot apparaat dat lijkt op een gepleisterde poot (MarsEdes domineert). En het rende weg: neergeslagen en verblind door een flits van vreugde, katten en honden, een soort bankjes in parken, monumenten van geslagen punten, bakstenen muren en ga zo maar door ...
  Dit zijn de waarnemingen. Maar ik wil solide argumenten horen!

  antwoord

  • hand
   05.05.2013

   Naar Moskou, naar Moskou!!! Alles is hetzelfde, alleen agressief en weg van de betekenis.

   antwoord

 8. jury
  05.05.2013

  Een fotomeesterwerk voor iedereen, het concept is heel anders. Voor sommigen schiet zelfs een zeepschaaltje fotografische meesterwerken. Ik heb vrienden die foto's maken op de D7000, D300, ze schieten alleen in de machine en doen geen moeite met de daaropvolgende verwerking, en voor hen ziet alles er heel goed uit, hoewel op de foto's (de ogen zijn rood, er is geen concept van framing helemaal niet, ik hou echt van de achtergrond, enz.). Hoewel ik geloof dat de post. verwerking is ook een belangrijke factor, want wat er zou moeten zijn, komt niet altijd in het frame. Ik kocht mijn eerste DSLR nikon d300s met een kit 18-105 en leerde alleen van mijn ervaring en fouten. Er was niemand om het te vertellen (hoewel er vrienden van pro's op de trouwfoto staan). Na een jaar van vallen en opstaan, realiseerde ik me wat ik nodig had en welke beeldkwaliteit ik wilde zien (ik print thuis). Nadat ik een bril 24-70, 70-200 op mijn D300s had geprobeerd, realiseerde ik me dat de bril op FX stond en veranderde mijn D300s in D3s en vervolgens in D4. Kinderen zijn aan het stijldansen en focussnelheid is essentieel. Plus BB is correcter. En ook ISO 12800 in het pand.
  En het verschil tussen pro's en liefhebbers is dat iemand geld aanneemt en niet weet hoe hij moet schieten, en iemand neemt het gewoon niet aan.
  Eerlijk.

  antwoord

  • hand
   06.05.2013

   Yuri, konden de nikon d300s echt niet tegen stijldansen? Hoewel in de kasomstandigheden van de hallen, zijn het gewicht en de afmetingen niet kritisch en is FX hier redelijk gerechtvaardigd. Bovendien heb je top "rapporten". Maar de d600 heeft bijvoorbeeld niet de aangegeven voordelen. Het voorbeeld van de d5200 laat zien dat de beste autofocus in bijna elke camera kan worden gezet (en het blijkt goedkoop te zijn), maar fabrikanten (twee fabrikanten) pushen ons hard voor een "VOL" frame.

   antwoord

   • jury
    07.05.2013

    D300s Natuurlijk lukte het, maar met zo'n bril besloot ik over te stappen op FX. Alles gaat altijd omhoog, eerste walvis 18-105. Toen besloot ik een betere lens te kopen (24-70), enz.

    antwoord

  • Oleg
   06.05.2013

   >> posten. verwerking is ook een belangrijke factor.
   Als het niet alleen om croppen gaat, dan is de prijs van een gekalibreerde monitor vergelijkbaar met de camera zelf. Op een goedkope monitor verwerk je niet veel en moet je ook de programma's kennen.

   antwoord

   • jury
    07.05.2013

    Ben het helemaal met je eens. MAAR tegenwoordig kom ik steeds meer 'fotografen' tegen die na een fotosessie minimaal twee weken later een schijf met een foto afgeven, en in die tijd werd alleen het aantal foto's berekend waarvoor geld ingezameld moet worden. EN ALLES. En daar, op ruim 40 procent, is er helemaal geen horizon, het is niet duidelijk in welke oriëntatie de foto is genomen. Er hangt wat stront boven de bruid. Ik bedoel dus op zijn minst een kleine correctie.
    Ik regeer bij Aperture.
    Eerlijk.

    antwoord

 9. valerij
  06.05.2013

  Ik keek naar de lijst met aanbevolen lenzen voor de D800 en begreep niet hoe zo'n lens als (Nikon AF Zoom Nikkor 28-200mm f / 3.5-5.6G IF-ED / 300 / 17. Nikon AF-S Nikkor 28-300mm f / 3.5- 5.6G ED VR / 1050 / 17) met zo'n verschil in prijs en punten in de lijst zou kunnen komen?…. Ik heb het niet over andere goedkope bedrijven. Is de transparantie van glas en andere componenten van kwaliteit, hebben ze hetzelfde? Het is alsof je een busmotor aansluit op een sport-Mercedes en fatsoenlijke snelheid en comfort verwacht van deze kit…. Toen zette ik het filter aan dat daar zit. Met 50 megapixels, en dan met 24mp. meer voorbij. Elegant apparaat - elegant glas!

  antwoord

 10. Konstantin
  08.05.2013

  Heel interessant artikel, kon er gewoon niet aan voorbij gaan. Naar mijn mening moet je, naast cursussen en boeken, beginnen met de eenvoudigste door de handleiding te bestuderen (ja, dat kleine boekje dat bij de camera wordt geleverd). Er zijn zoveel antwoorden op zoveel vragen. Al is het daarvoor wel nodig dat deze vragen rijzen. Ik kocht mijn DSLR (Sapog 500) toen ik duidelijk begreep dat ik geen ultrazoom had, hoewel ik er alles uit deed wat ik kon (zowel hij als ik). Ik wil niet zeggen dat iedereen van klein naar groot moet gaan, ik wil wel zeggen dat je, voordat je een DSLR koopt, je duidelijk bewust moet zijn van "waarom?" wat past niet bij de huidige zeepkist/telefoon of wie pakt wat. Ik wil ook het idee van de auteur ondersteunen dat het belangrijkste is om nooit te stoppen in het verlangen om foto's te maken en proberen, proberen te verwijderen en opnieuw gaan fotograferen en dan krijg je goede foto's (misschien ik ook :))
  Over de rechten van trollen: de "Masterpiece"-modus wordt ingeschakeld door aan het wiel op de groene driehoek in de rechthoek te draaien;)

  antwoord

  • anonymus
   04.04.2014

   Je moet niet de hele lijn camera's kopen (van klein tot..), dan wordt het duurder. naar mijn bescheiden mening

   antwoord

 11. Alexey
  09.05.2013

  goede dag voor iedereen, ik ben dezelfde amateur die geïnteresseerd is in lenzen, ik weet wat ik van ze nodig heb, terwijl ik Nikon D90 en 18-55 kit gebruik, ik weet dat ik geen reparatie nodig heb, ik heb een telefoto nodig lens met macrofotografie, ik weet niet of ik een stabilisator in de lens nodig heb (ik heb het nooit gebruikt en huur het twee keer zo duur), ik moet ze zelf proberen te schieten, ik fotografeer meestal in handmatige standen, kinderen en reizen de stad uit, ik experimenteer met sluitertijd en diafragma, daarvoor kocht ik zeepbakjes voor 10000 roebel, nu kocht ik deze voor 20, ik vind het leuk dat hij snel schiet, ik plaats zelden foto's voor een familiealbum op internet , alleen op sociale netwerken en op een autowebsite, maar ik vergat in mijn jeugd dat ik van shift 8m naar het zenit ging. Toen heb ik het opgegeven en opnieuw begonnen, ik maak ook geen meesterwerken, ik schiet gewoon wat ik leuk vind, ik reed Rusland van Vladivostok naar Abchazië, er was iets om te schieten, en mijn favoriete opname is bosbessen op een hoogte van 3200 meter op Dombai.

  antwoord

 12. Alexey
  10.05.2013

  wat te doen wat te doen - je moet het filmen

  antwoord

 13. jury
  10.05.2013

  Hallo! Maak testopnamen met een digitale spiegelreflexcamera en een filmspiegelreflexcamera. Een interessant resultaat. Ik heb nog nergens een fototest gezien op het net.

  antwoord

  • Konstantin
   18.05.2013

   De test is natuurlijk erg interessant, maar ik denk dat hij een beetje synthetisch zal zijn omdat je, ter vergelijking, de film moet scannen of de figuur moet afdrukken, en dan opnieuw beide moet scannen (nou, wat zou de wereld laten zien, en niet zelf zien). Er komt dus minstens 1 extra apparaat in de vergelijking - een scanner, en dit is niet langer een puur experiment.

   antwoord

   • Vladislav
    28.03.2014

    dit is begrijpelijk, maar toch zou het interessant zijn om film en digitaal te vergelijken op dezelfde lens, dezelfde scènes ...

    antwoord

 14. Olga
  11.05.2013

  Ik ben het absoluut eens met Arkady en sta volledig achter zijn standpunt. Toen ik ervaring opdeed met fotografie, begonnen de eigenaren van coole camera's die foto's maken op de machine me te irriteren. Zelf begon ze met camera's “FED”, “Zenith-ET”, nu is er een Canon DSLR. Het apparaat is niet duur, maar het heeft alles wat ik nu nodig heb. Ik kocht alleen een karkas, ik selecteer lenzen uit mijn behoeften. Ik fotografeer in de standen diafragma of sluiterprioriteit. Het is helemaal niet moeilijk, ik begin te proberen in de volledig handmatige modus te fotograferen. En ik wil nu geen duurdere apparatuur kopen. Dan heb ik de bestaande techniek volledig onder de knie, dan koop ik een DSLR zoals 60D of 7D. En voor een amateur is meer niet nodig.

  antwoord

  • Alexander B.
   19.07.2013

   Maar stel je voor hoe je degenen kunt irriteren die fotograferen met een handmatige Japanse of Sovjet-lens met diafragma en diafragma, wanneer het moeilijk te verscherpen is?

   Ik heb niet eens een misverstand. Een persoon kan het zich veroorloven om te kopen, zo niet beter, dan in ieder geval boven het gemiddelde. Veel mensen leven volgens het principe: ik ben niet rijk genoeg om goedkope dingen te kopen.

   antwoord

 15. Oleg
  15.06.2013

  Goed artikel, maar bedoeld voor een kleine kring lezers! Beledigde "fotografen" zullen worden gevonden, het artikel zal ze haken. En het zal liefhebbers weer op weg helpen met de camera die ze hebben. Persoonlijk ben ik begonnen met Olympus, daarna d3000, d90 en d600. Ik heb de cursussen niet afgemaakt, maar ik las boeken, zowel elektronisch als gedrukt, constant en met plezier. Ik beschouw mezelf niet als een professional, maar de laatste tijd word ik vaak uitgenodigd om bruiloften of andere evenementen te fotograferen, wat betekent dat iemand het leuk vindt wat ik doe. En ik zou er op mijn beurt naar moeten streven om te groeien in mijn gekozen hobby.

  antwoord

 16. Irina
  30.06.2013

  Misschien heeft iemand video-tutorials of artikelen over het werken met een "coole" camera?

  antwoord

  • alpex
   10.07.2013

   Zoek naar de OLYMPUS E-520 Gebruikershandleiding op de roottracker - ze leggen heel verstandig de basis uit (belichting, diafragma, F, scherptediepte, enz.; en vooral, hoe je alles kunt toepassen) met behulp van de Olympus als voorbeeld . Ik vind het leuk.

   Friends!
   Het is mogelijk om een ​​gebruikte DSLR mee te nemen (bijvoorbeeld Canon EOS 20D, Nikon D70, Canon 350D). Prijzen binnen $ 250 (met walvissen).
   Hoe inferieur zal ik me voelen in vergelijking met nieuwe camera's (bijvoorbeeld Canon 1100d)?
   Moet de "kilometerstand" van 20k frames gênant zijn?
   Of toch sparen voor een nieuwe?

   antwoord

   • Vladimir
    28.09.2013

    Als eerste DSLR kun je veilig een gebruikte camera kopen. Een run van 20k zou je niet moeten storen. bron meestal tot 100k. Maar echt, nu kost de Nikon D3100 400 met een walvis, naar mijn mening, door 150 te betalen, krijg je een nieuwe, niet gebruikte camera onder garantie, die om welke reden dan ook prettiger is om als eerste in je handen te houden eigenaar. Tegelijkertijd krijg je een nieuwere processor, een betere sensor waarmee je bij hoge ISO's zonder veel ruis kunt fotograferen, een nieuwe, nauwkeuriger scherpstelsensor, wat ook belangrijk is. Dit geeft over het algemeen betere en snellere resultaten. Aan de andere kant is de menselijke essentie zodanig dat je vanuit elke eerste kamer snel volwassen wordt of deze snel verlaat. En wanneer u naar de volgende gaat, gaat u zuurverdiende geld verloren. In dit geval moet u beslissen waar de camera voor is. Als je overweegt om te groeien, dan zou de eerste beter zijn om het proces te begrijpen, dat je dan voor hetzelfde geld weggooit en geloof me, dit idee zal zo snel in je opkomen wow)). En als je voor jezelf, voor het gezin, op reis gaat, dan is een nieuwe DSLR op instapniveau meer gerechtvaardigd en zal je langer bijblijven.

    antwoord

  • Olezhishche
   20.05.2015

   wat je nodig hebt heet - handleiding, voor de luie of niet-lezers - een video op YouTube.

   antwoord

 17. Alexander
  02.10.2013

  Ik heb Nikon D90 en CanonG9 dromen van NikonD800, of in ieder geval Nikon D600. Ik weet wat ik ermee moet doen... Als je een Kozak hebt, geef je nog steeds geen Mercedes op... Waarom Nikon? Gewoon omdat hij zich vastbond aan Nikon's bril.

  antwoord

  • Jou@}——->
   12.02.2014

   kerel, neem de d700. - we zouden meer moeten betalen voor de video in d800

   (d600 maє problemen met het archiveren van de matrix, dus om te boren - het komt eraan d601 - uit)

   dorechi d90 - een coole keuze (de meest optimale Mercedes =). Ik denk dat je zelf slim bent, maar het verschil is tussen hen, en dan, wat je wilt (puur praktisch) is minder voor AANZIENLIJK meer werkende mensen (inderdaad, weet je, ONZE tse jij ^_^). Alle reshta = LETTERLIJK hetzelfde.

   heb hier gedachten http://www.club-nikon.ru/forum/topic/60770-%D0%B4700-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4800/ over het uitbreiden van bestanden voor postproductie =))

   (wil, denk ik, TI zelfs je vibir zrobiv. Іnfa voor stil, wie denkt er nog meer ..

   antwoord

  • Alexey
   30.09.2017

   Ik heb een hybride Prius en heb geen Mercedes nodig.

   antwoord

 18. Jou@}——->
  12.02.2014

  na een andere paragraaf die om commentaar vraagt.
  : Neem #zenith en ga foto's maken (alleen en fotolabs vragen om een ​​index-print en ALLE foto's ZONDER enige bewerking) ALLES!

  * zenit = welke camera dan ook van die klasse = D

  antwoord

 19. Eugene
  19.10.2014

  Zoveel zenuwen, veel besteden, al horror. Koop een camera die je leuk vindt en die je je kunt veroorloven. Als je niet weet welke, vraag het dan aan de profs (ja, in ieder geval dezelfde A. Shapoval))). Neem het en geniet van het proces. Zoals vissen (als je van vissen houdt, is dit natuurlijk het geval. Er zou een hengel, een vislijn, een dobber, een zinklood en een haak zijn (aas voor een amateur))). En bij het vissen breekt soms een "meesterwerk" van de haak, en elke "niet zo heet" komt over. En hier hangt het niet af van hoe cool uw apparatuur is. Nou, en als je dit bedrijf niet leuk vindt, is het beter om je tot de diensten van een professional te wenden en je niet druk te maken over de camera. Het belangrijkste is het proces. En als je van dit bedrijf houdt, zullen je vaardigheden groeien en kennis worden opgedaan))) Geniet van het proces.

  antwoord

 20. Prafisionaal
  20.05.2015

  Ik heb een fataparat nikan 4d gekocht, vertel me op welke knop ik moet drukken?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   20.05.2015

   Ik neem aan dat je in de winkel bent opgelicht door oude rotzooi te verkopen in plaats van de top 4's, ga en breng de aankoop terug.

   antwoord

   • Vv
    20.05.2015

    Arkady, ja, dit is een trol ...

    antwoord

   • Alexey
    20.05.2015

    Hij reageerde als een trol...

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    20.05.2015

    KO ook hier :)

    antwoord

 21. haai
  15.01.2016

  Het scherm is gewoon een schat! De afmetingen blijven hetzelfde, maar de resolutie is hetzelfde als op de D800, wat erg cool is. Op zo'n prachtig scherm is het bekijken van foto's een plezier. Naar mijn mening is dit een van de weinige significante en zeer belangrijke wijzigingen ten opzichte van het vorige model. Met zo'n prachtig scherm kun je gemakkelijk foto's direct op het camerascherm selecteren, dit is eigenlijk wat ik meestal doe als ik op reis ben.

  antwoord

 22. Vasya
  26.07.2017

  Ik kijk hier in de "goeroe-adviseurs" alleen bruiloftsmannen van Danyushniks. Ze praten "over het grote over het grote". De cursussen worden geadviseerd door meesters van "hun vrienden" om te zijn. En ze proberen zelf een halve dag "schoonheid" meer uit het vocht te halen. En fotografie is een kunst!!!. En u, heren, bent meestal ambachtslieden en probeert hetzelfde te onderwijzen. De foto wordt verkregen na de "klik" van de sluiter. Onmiddellijk en klaar - en jij, zoals "zingende lafaards" op televisie, dumpt digitaal afval op de berg (zoals mp3 in muziek gemaakt in studio's, niet in de hal door levende mensen). Wie ben jij zonder computer? Kijk om te beginnen eens goed naar sportjournalisten of militaire commissarissen. en pas dan iemand leren wat voor zeepkist je moet kopen!

  antwoord

  • anonymus
   26.07.2017

   Een cool shot bestaat uit:
   1. Fotoapparatuur - 20%
   2. Geluk - 30%
   3. Fotograaf - 10%
   4. Ontwikkeling - 20%
   5. Photoshop - 20%

   antwoord

  • Pavel Aleksandrovitsj
   29.04.2020

   En hier is mijn variant:
   1. Fotoapparatuur (apparatuur, ontwikkeling en photoshop) - 5%
   2. Fotograaf + geluk (literatuur, filosofie en kunstgeschiedenis) - 95%

   antwoord

 23. Alexey
  30.09.2017

  Over het artikel moet nagedacht worden. En heel diep. Ik maak al foto's sinds ik 11 jaar oud was. Al 45 jaar fotografie-ervaring. Ik begon met een vigilant 5 met een opvouwbare industriële. De eerste fotocirkel en een test van fotograferen met flits. De film in de cassette onder de deken laden om de emulsie niet aan te raken ... Dad's zenith v. Hij gaf het aan mij omdat hij besefte dat ik beter was in fotograferen. Verfijnde portretlens van een projectorlens. Korrel…korrel.. rodinal mikrat 200. Metaalontwikkelaar. Verbetering van de contourscherpte met een superslechte ontwikkelaar. Zenith ttl. Hier is het de felbegeerde halfautomaat. De hele film is precies belicht! ... Kiev 19. Een wonder en geen camera. Jupiter 9 opnieuw geslepen naar Nikon-vatting ... Bokeh. Hekserijkamer met een rode lantaarn. Bekken van natte foto's. Respect voor kameraden en meisjes... Schieten op dia's. En hier is het eerste "figuur" van de Samsung digimax 360. 3 megamihars ... kleur. En de "automaat" ... En hier is de Samsung als een i5-sigarettenkoker. Coole 5mp!!! O wat is er? Fu!!! Lawaai!!! En daar gaan we... camera's verbeterd en ik samen met hen. Ik ben het eens met de auteur over het feit dat je een meesterwerk kunt krijgen met elke cameratelefoon van een blikje met een film van glasfilm en chemicaliën. MAAR! Je moet je techniek, zijn sterke en zwakke punten, grondig kennen en alles kunnen gebruiken. Van de digitale spiegelreflexcamera's had ik Sony 350 (14 mp. Ik vond het beeld niet leuk en de matrix bewoog naar de rand en bleef daar hangen). Nikon d70s. Controversiële camera. De kleuren zijn niet slecht, maar een beetje luidruchtig en traag ... en nu de Nikon D3200, die helemaal bij mij past. Met 18-105 lens. Het mooie van deze camera is dat hij qua batterij en opladen in mijn favoriete compact past (Nikon p7700 is een zeer interessante tool met functionaliteit die ik nog nooit eerder heb gezien, bijvoorbeeld een inschuifbaar grijsfilter of autozoom tijdens het fotograferen). Het mooie van moderne spiegelreflexcamera's is dat ze een opmerkelijk potentieel hebben in ISO-focusseringsdiafragma en sluitertijdbereik, en de fouten van de incompetentie van de fotograaf afweren. En daarom zijn ze geliefd bij velen. Ik geloof dat het zoeken en tellen van menselijke fotoapparatuur ook leert. Dus koop, verkoop en koop opnieuw, heb spijt van wat je hebt verkocht en leer….

  antwoord

  • zentuin
   30.09.2017

   Alexey, ten tijde van de film was het bijna magisch ... bovendien was het voor bijna iedereen toegankelijk. Ik schoot ook meer op film dan nu op digitaal. Het had iets onbeschrijfelijks. Hoewel, vroeger was het gras groener, en al het andere :)
   Nu het stadium van digitale spiegelreflexcamera's voorbij is, ben ik overgestapt op spiegelloze spiegelreflexcamera's; maar toch is die opwinding weg...

   antwoord

 24. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer