Nikon D3200 Review

voor de gelegenheid camera test Nikon D3200 body veel dank aan George Natriashvili, die me een camera uit een andere regio naar Kiev stuurde voor het schrijven van deze recensie.

Nikon 105mm f/2.8 VR Micro op Nikon D3200

Nikon 105 mm f/2.8 VR Micro op de camera Nikon D3200

De Nikon D3200 is een geweldige amateur digitale spiegelreflexcamera van Nikon. Nikon D3200 werd uitgebracht in de zomer van 2012 en is nu een vrij populair model onder Nikon amateurcamera's. Naam 'Nikon D3200' lichaam' betekent dat de meegeleverde camera geen lens heeft. Meestal is Nikon D3200 uitgerust met een lens Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR AF-S DX Nikkor. Zo'n lens heet 'walvis', en de set zelf heet Nikon D3200-kit. In deze review zijn voorbeeldfoto's niet gemaakt met een walvislens, maar met een Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkor.

Nikon D3200 pronkt met 24 Megapixels op uw CMOS-matrix met cropfactor 1.5X. Nikon D3200 camera kan foto's maken 6016 X 4000 pixels (24.064.000 pixels). Op een nieuwer model Nikon D5200 er wordt een iets andere matrix gebruikt, met bijna dezelfde, maar iets minder pixels. Onder camera's met een cropped matrix van het APS-C Nikon DX-formaat, tot nu toe de Nikon D3200 heeft de meeste pixels. Trouwens, het nieuwere model - Nikon D3300 heeft iets minder pixels :)

Samyang 500mm f/8.0 Spiegel op Nikon D3200

Samyang 500mm f/8.0 Spiegel op camera Nikon D3200

Gebruikers die graag veel foto's bijsnijden op de computer, zullen de kleine, functionele Nikon D3200 waarderen. Een heel interessant punt is dat als we een full-frame matrix bouwen met dezelfde pixelgroottes als de Nikon D3200, we een 54MP camera krijgen. Zulke gedachten kwamen uit met Nikon D7000 (16mp) -> Nikon D800 (36MP=16MP*2.25).

Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 op Nikon D3200

Sigma 18-200mm f / 3.5-6.3 op de camera Nikon D3200

Het enorme aantal megapixels van de Nikon D3200 vraagt ​​speciale aandacht. Een groot aantal pixels op de camera kan soms een wrede grap uithalen. Dit heeft betrekking op:

 • enorme bestandsgroottes, vooral als u in RAW-indeling fotografeert. Persoonlijk houd ik niet zo van het langdurig kopiëren van bestanden naar een computer en de resource-intensiteit van batchverwerking van 'zware' foto's.
 • het is best lastig om met zo'n matrix zogenaamde 'pixel-voor-pixel' scherpte te bereiken, daarvoor moet je lenzen gebruiken met een goede resolutie, dat wil zeggen zeer scherpe lenzen. Soms helpt het gewoon om het diafragma te sluiten tot een bepaalde waarde van het F-getal. Er zijn veel geruchten hierover, ik kan je verzekeren dat je je niet al te veel zorgen hoeft te maken. Hoogstwaarschijnlijk vindt u in de opmerkingen bij deze recensie veel heldere gedachten over de manipulatie van scherpte.
 • een matrix met een groot aantal pixels heeft een lagere diffractiedrempel. Dit onderwerp is best ingewikkeld voor de gemiddelde amateur en verdient een apart artikel voor de geïnteresseerden, lees je hier.
 • wanneer u matrices met een groot aantal pixels gebruikt, moet u een extra coëfficiënt invoeren voor de berekening uittreksels. Op de vingers kan dit zo worden uitgelegd dat kortere waarden vereist zijn voor fotografie uit de hand uittreksels. Toen ik met Nikon D3200 werkte, in plaats van mijn favoriet uittreksels in 1/60 seconde voor lens van vijftig kopeken, Ik moest minimaal 1/80 seconde gebruiken om een ​​frame te krijgen zonder te trillen.

Persoonlijk heb ik een camera met een groot aantal megapixels alleen nodig voor het flexibeler verwerken van foto's op een computer, aangezien je met een groot aantal pixels uittrekken meer bruikbare gegevens. Maar als verwerking niet nodig is, dan ben ik best tevreden met de 6 megapixel Nikon D40. Over het onderwerp pixels heb ik nog een interessant artikel - Battle of Megapixels.

Nikon 105mm f/2.8 VR Micro op Nikon D3200

Nikon 105 mm f/2.8 VR Micro op de camera Nikon D3200

Nikon D3200 kan werken met ISO ISO 100 tot 6400 eenheden en breid uw ISO-bereik uit tot een Hi1-waarde die gelijk is aan ISO 12.800. Ik raad af om te fotograferen bij ISO boven 3200. Heel interessant, maar voor een uitgesneden camera doet de Nikon D3200 het goed bij weinig licht. Naar mijn mening is het ruisniveau bij hoge ISO's van de Nikon D3200 vergelijkbaar met camera's zoals Nikon D5100 и D7000. We kunnen gerust stellen dat de Nikon D3200 een van de stilste camera's is onder andere Nikon crops (begin 2013). In tegenstelling tot oudere Nikon-camera's, is dit model bij gebruik in automatische ISO kan zelf de minimale sluitertijd instellen, waarbij de parameters van de geïnstalleerde lens blijven.

Nikon D3200 gebruikt om scherp te stellen 11 punten, waarvoor de focussensor Nikon Multi-CAM 1000 verantwoordelijk is. Precies hetzelfde focussysteem vind je op camera's D200, D80, D90, D3000, D5000, D3100, D5100 и S5 pro. 11 scherpstelpunten zijn voldoende voor eenvoudige amateuropnamen. Bij de Nikon D3200 zijn het juist de 'focuspunten' die visueel zichtbaar zijn in de zoeker, en niet de 'focusgebieden' zoals bij veel andere Nikon camera's. U kunt meer lezen over scherpstellen op Nikon-camera's hier и hier.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200. Skinton.

Meting expositie gerealiseerd met een 420-pixel RGB-sensor. Dezelfde sensor is te vinden in veel andere Nikon amateurcamera's. Over meten expositie op Nikon-camera's kunt u lezen hier. Over het algemeen kan de Nikon D3200 in moeilijke lichtomstandigheden goed overweg met lichtmeting expositie. En hier is de automaat witbalans gek worden. Ik schoot binnen met gemengde lichtbronnen, witbalans heel vaak 'loog', en het fotograferen van mensen met gloeilampen was gewoon een gruwel - in de galerij hieronder vind je zo'n foto. Vanwege het enorme dynamische bereik van de camera en de heldere, verzadigde kleuren, onjuist BB resulteert in dat de foto er niet optimaal uitziet.

Nikon D3200 - erg compact reflexcamera, een van Nikon's lichtste camera's met centrale bediening, weegt slechts 500 gram. De EN-EL14 camerabatterij houdt een goede lading vast. Dezelfde batterij wordt gebruikt in camera's Nikon D3100, D5100, D5200.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Nikon D3200 gebruikt een grote 3 inch display met 920.00 dots. Dezelfde weergave is te vinden in meer geavanceerde camera's, per type D3, D3s, D3x, D700, D300, D300s, D90, D7000 enzovoort. Het is erg handig om met zo'n display te werken. Nikon D3200 display is beter dan Nikon D3100, die dezelfde 3 inch heeft, maar opgesplitst in 230.000 punten.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200. Het werk BB in moeilijke omstandigheden

Nikon D3200 kan op snelheid fotograferen 4 fps. Nikon D3200 laat zeer goede prestatie resultaten zien, dit komt door het gebruik van een processor van Nikon D800. U kunt de prestatiebeoordeling van Radozhiva . zien hier. Tegelijkertijd geeft de bufferindicator in de RAW-modus 8 opnames weer, maar in werkelijkheid maakt de camera ongeveer 12 opnames in RAW-formaat en met uitgeschakelde extra functies die het beeld verbeteren. In de JPEG-modus toont de buffer 14 opnames, maar de camera maakt ongeveer 19 opnames in één burst, totdat deze begint te vertragen. Als je geavanceerde instellingen voor beeldverbetering inschakelt, zijn er 7 opnames per burst beschikbaar in RAW-formaat en in de JPEG-formatter. Dit zijn behoorlijk goede resultaten voor een amateurcamera.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Ik was zeer verrast dat de Nikon D3200 alleen RAW-bestanden gebruikt met 12-bits kleurdiepte. Bijvoorbeeld camera's D5100 и D5200 gebruik RAW-bestanden met 14-bits kleurdiepte. RAW-bestanden zijn gemiddeld ongeveer 20-25 MB groot. Camera-ondersteuning SD, SDHC, SDXC (UHS-I) geheugenkaart heb ik zonder problemen een 32GB SDHC geheugenkaart gebruikt.

Met Nikon D3200 kun je video opnemen full HD tot 1920 bij 1080 pixels en een frequentie tot 25 fps. In de 1280x720-modus kun je video opnemen met maximaal 50 fps. Het maakt gebruik van MOV-formaat en H.264-codec, u kunt het kwaliteitsniveau instellen op 'Hoog' of 'Norm'. Gebruik bij het opnemen van video ingebouwde monomicrofoon. U kunt de microfoongevoeligheid handmatig of automatisch aanpassen, of u kunt de microfoon helemaal uitschakelen.

De camera heeft een extra stereo microfoonaansluiting, Nikon raadt het gebruik van de standaard ME-1 microfoon aan. De camera kan gebruiken: continue focus focus AF-F voor het opnemen van video. Focusmodus AF-F moet worden ingesteld met de 'I'-knop wanneer Live View is ingeschakeld. De nauwkeurigheid en scherpstelsnelheid in de video-opnamemodus is niet snel, de scherpstelsnelheid wordt sterk beïnvloed door het lensmodel dat op de camera wordt gebruikt. De camera kan worden aangesloten op een tv met behulp van een HDMI mini type C-kabel.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

In het cameramenu kun je het item 'Handmatige video-instellingen' activeren. Wanneer deze functie is ingeschakeld, in handmatige camerabedieningsmodus 'M', handmatige video-opname beschikbaar uittreksels en ISO. De sluitertijd kan worden ingesteld van 1/30 tot 1/4000 seconden. Wanneer u films opneemt, kunt u de ISO-waarde onmiddellijk wijzigen met de FN-knop als u de FN-knop instelt om de ISO-gevoeligheid te regelen. Het is handig om video op te nemen in de handmatige modus en de automatische ISO-functie is ingeschakeld.

In de standen P, A, S kunt u films opnemen en aanpassingen maken expositie voor video met de knop '+\-'. In andere verhaalmodi is de correctie expositie niet beschikbaar. Let op: tijdens video-opname kunt u de diafragmawaarde waarbij video-opname plaatsvindt niet wijzigen, daarom moet u de F-waarde instellen voordat u op de video-opnameknop drukt.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Opmerking: Nikon D3200 heeft geen ingebouwde scherpstelmotor, dus wees voorzichtig bij het kiezen van lenzen voor Nikon D3200. De Nikon D3200 accepteert alle lenzen met de DX-aanduiding, evenals alle lenzen met de aanduiding AF-S, AF-I of welke dan ook. een andere aanduiding, wat wijst op de aanwezigheid van een focusmotor die in de lens is ingebouwd. Dit nadeel van de Nikon D3200 kan enigszins van invloed zijn op de kosten voor het aanschaffen van extra lenzen. Persoonlijk zie ik hier niets mis mee, aangezien alle moderne objectieven een ingebouwde scherpstelmotor hebben.

Alle foto's in de onderstaande galerij zijn gemaakt met een Nikon D3200. Alle foto's zonder verwerking. RAW -> JPEG Q80%. Verkleind tot 1600*1200 en ingeprinte gegevens van EXIF.

Ruwe bronbestanden ('.NEF') kunnen downloaden via deze link (28 bestanden, 350 MB).

Nikon D3200 heeft een aantal handige functies:

 1. Functie focus prioriteit gezicht in de Live View-modus - helpt u snel scherp te stellen op de gezichten van mensen.
 2. Functie matrix reiniging. Ik raad aan om deze functie in te stellen om de matrix te wissen wanneer de camera is uitgeschakeld.
 3. Gidsmodus voor een korte introductie tot de camera en een korte handleiding voor de basisinstellingen. Trouwens, in deze modus is er een submodus voor het verzachten van het achtergrondgebied, waarmee u foto's kunt maken met onscherpe achtergrond, raadt de camera het gebruik van lenzen aan die korter zijn dan 80 mm.
 4. tips wanneer u de camera gebruikt. Leuk ding voor beginners. Om de prompt te zien, moet u op de knop met de afbeelding van een vraagteken klikken.
 5. Scèneherkenningssysteem, voor mensen die behoefte hebben aan een kwalitatief hoogstaand resultaat in een foto zonder extra inspanning.
 6. actief D-verlichting en hoge ISO-ruisonderdrukking. U kunt meer lezen over deze functies hier.
 7. Picture Control met 'Standaard', 'Neutraal', 'Levendig', 'Monochrome', 'Portret', 'Landschap' modi. Ik vind het leuk dat je de Picture Control kunt aanpassen aan kleur en smaak. Voor deze review heb ik de 'Levendig' stand gebruikt met een scherpte van 7-9 eenheden.
 8. Kans afstandsbedieningbijvoorbeeld met een goedkope afstandsbediening ML-L3. Overigens heeft de camera twee infrarood signaalontvangers voor de afstandsbediening, de ene zit achter de camera en de andere ervoor. Deze opstelling van ontvangers is erg handig in gebruik.
 9. Mogelijkheid om een ​​extra wifi-module WU-1 aan te sluiten voor directe foto-/video-overdracht naar een computer of andere compatibele apparaten. Niet bij levering inbegrepen.
 10. Stille spiegelmodus.
 11. Elektronische afstandsmeter, jammer dat de afstandsmeter niet werkt met de oude klasse optica AI-S.
 12. De ingebouwde flitser kan werken met sluitertijden tot 1/200 seconde. Het flitsrichtgetal in de handmatige flitsregelingsmodus is 13 meter. Nikon D3200 ondersteunt niet: FP-modus flitsbediening en ondersteunt geen Creatief Verlichtingssysteem Nikon CLS.
 13. Automatische vrijgavefunctie. Zelfontspanner kan worden ingesteld op een reeks van 9 opnamen. Het is handig om zelfportretten te maken, vooral met een groep mensen.
 14. automatisch aanpassing vervorming.
 15. Er is een extra knop op de body van de Nikon D3200 verschenen, die verantwoordelijk is voor de opnamemodus - je kunt continu, frame-by-frame, zelfontspanner en vertraagde sluiter selecteren
 16. de D3200 heeft een rubberen inzetstuk op het lichaam voor de duim van de rechterhand, en de cameragreep is ook met rubber bekleed. Het zwarte rubber is duidelijk zichtbaar op de rode camerabody die op onderstaande foto te zien is.
 17. Je kunt een camera kopen in een rode koffer :)
Je kunt een Nikon D3200 camera kopen in een rode koffer

Je kunt een Nikon D3200 camera kopen in een rode koffer

Persoonlijke ervaring:

In deze kamer vond ik een fout met het volgende:

 • op pentamiror gebaseerde zoeker met 95% beelddekking
 • aangepaste USB-kabel UC-E17-serie
 • de Fn-functieknop is programmeerbaar voor slechts 4 functies: beeldkwaliteit/grootte, ISO-gevoeligheid, witbalans, actief D-verlichting. Ik zet deze knop op ISO-controle.
 • actief D-verlichting kan aan of uit zijn en heeft geen gradaties. Hier is de passieve D-verlichting in nabewerking heeft het al 3 gradaties: normaal, matig, verbeterd.
 • Als de batterij leeg is, blokkeert de camera het ontspannen van de ontspanknop, maar je kunt nog geruime tijd in het menu duiken en de beelden bekijken. Het irriteert me echt, de camera werkt maar schiet niet.
 • de functie 'ruisonderdrukking' is niet gescheiden, maar omvat onmiddellijk zowel ruisonderdrukking op foto's gemaakt met hoge gevoeligheid als ruisonderdrukking op foto's gemaakt op lange uittreksels. Deze functie heeft ook geen gradaties voor ruisonderdrukking, maar kan worden in- of uitgeschakeld. Op andere camera's kunt u het niveau van ruisonderdrukking instellen
 • in RAW+JPEG-modus zijn alleen 12-bits RAW en alleen JPEG van hoge kwaliteit beschikbaar
 • het is niet duidelijk met welke lenzen de 'Auto. distorsie beheer. Het menu geeft aan dat dit microprocessorlenzen moeten zijn met ondersteuning voor vervormingsbeheersing.
 • de ISO-stap verandert niet en is 1 stop, wat betekent dat je ISO niet handmatig kunt selecteren met waarden van 125, 500, 2500, etc. Alleen ISO 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, Hi1 kunnen worden gebruikt.
 • tijdens het opnemen van een video kunt u de diafragmawaarde niet regelen, hoogstwaarschijnlijk komt dit door mechanische beperkingen en de diafragmaregeling zelf, die Nikon-camera's gebruiken.
 • je kunt niet meteen beginnen met het opnemen van video door op de 'rec'-knop te klikken. Zorg ervoor dat u Live View inschakelt en druk vervolgens op de 'rec'-knop.
 • gebrek aan extra functies die te vinden zijn in meer geavanceerde camera's, zoals: Nikon D7000. Deze functies omvatten: bracketing, meervoudige belichting, HDR, enz.

Over het algemeen vond ik de kleine en externe Nikon D3200 erg goed. Het zou geen kwaad kunnen om de werking van de automaat te verbeteren BB. Ik dacht zelfs of ik mijn oude dame zou veranderen Nikon D40 op Nikon D3200. Na Nikon D40 foto's gemaakt met de Nikon D3200 lijken erg helder en sappig.

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Voorbeeldfoto op Nikon D3200

Ruwe bronbestanden ('.NEF') kunnen downloaden via deze link (21 bestanden, 415 MB). Bronbestanden in '.JPEG'-formaat kunnen downloaden via deze link (49 foto's, 619 MB).

Ruwe bronbestanden ('.NEF') kunnen downloaden via deze link (71 foto's, 1.34 GB).

Canon-lens FD 50 mm 1: 1.8 op Nikon D3200

Canon-lens FD 50 mm 1:1.8 op de camera Nikon D3200

Meer voorbeeldfoto's op Nikon D3200 en Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.4G SWM kunnen worden bekeken in mijn creatieve blog hier.

als weet niet welke camera en lens te kiezen, dan zal mijn artikel hierbij helpen - Welke amateur Nikon DSLR om te kiezen?. En bij het kiezen van een extra flits zal hier helpen Dit artikel.

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Bevindingen

Nikon D3200 - geweldige kleine amateur spiegelreflexcamera, waarmee u geweldige foto's kunt maken zonder al te veel complexiteit. Ik raad aan.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 448, over het onderwerp: Nikon D3200 review

 • Кирилл

  En hoe heb je een stuk van vijftig kopeken van Canon op een Nikon-camera bevestigd? Kun je verlichten?

  • Igor

   Adapter FD-Nikon F

 • Olga

  Goedenavond!
  We hebben echt professionele hulp nodig! Ik wil de eerste DSLR kopen, ik heb hem met de telefoon gemaakt, een zeepkist, het lijkt alsof mijn handen van de juiste plaats zijn :)))
  Vertel me, wat is beter om Canon 650D of Nikon D3200 te starten ???
  Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp :)

  • Valery A.

   Vriendelijk. Hoewel niet een professional, maar ik zal zeggen. Je bracht camera's van verschillende niveaus, gelijk aan Canon 650d - Nikon D5200, en Nikon 3200 - Canon 1200d. Daarom is de Canon 650 koeler, d.w.z. functioneler. En dus kun je als eerste van elke verouderde houden. Neem een ​​DSLR, minimaal Nikon D40 (3000, 5100..) of Canon van 350d tot 600d.

   • Olga

    Bedankt voor de hulp :))

   • Igor

    Als iemand die op kanonnen van de 1000e serie heeft geschoten, zal ik zeggen dat nee, ik ben geen partij). Ik schoot op de 1100D en alles leek me te passen, maar toen ik ter vervanging een gebruikte D3100 kocht, had ik het gevoel dat ik een camera van een heel ander niveau had gekocht. Allereerst de bouwkwaliteit: de 1100D voelt met zijn erg goedkope plastic aan als speelgoed. Nikon heeft normaal plastic, je voelt niet dat je er met je vinger op drukt). Elastiekjes: Canon had er geen, alleen kaal plastic. Tegen de achtergrond lijken twee siliconenrubberen banden op de D3100 een ongelooflijke luxe. De camera zelf is traag, de buffer bevat ongeveer vijf frames in RAW. Video - in 1100D is het nominaal, in feite, bedenk dat het dat niet is. 720P zonder autofocus met volautomatische instellingen. In de D3100 de schaamteloze 1080p 24, waarin je met de firmware nog de bitrate hoger kunt krijgen, als de geheugenkaart het maar toelaat. En werkende autofocus. De constante tracking is natuurlijk zo, zoals alle camera's van die tijd, maar de single, toen hij tijdens het opnemen half-druk rechts was gericht, is leuk. Ik zou graag willen geloven dat alles veel beter was in de 1200D, maar nog steeds een kleine buffer, zelfs bij een lagere resolutie en een deshman-behuizing zijn nergens heen gegaan, en vergeleken met de D3200 is alles daar triest. Er is geen microfoonaansluiting, geen sensorreiniging, lagere resolutie en weergavekwaliteit, lagere burst-snelheid en aanzienlijk minder bufferruimte. En als we het vergelijken met de D3300, die in hetzelfde jaar als de 1200D werd uitgebracht, dan verliest die laatste al veel qua video. Ze zijn niet gelijk, nou ja, helemaal niet)

    • Denis

     Trouwens, in vergelijking met de D3200 zijn de D40-knoppen nog beter gemaakt

     • Valery A.

      Igor, ik bedoelde "gelijk" in termen van gebruikersniche en releasetijd, ik heb ze niet allebei "gebruikt", maar ooit heb ik gekozen tussen de nieuwe 1100 en 3100, puur uiterlijk (groter scherm, nette look) Ik koos 3100. U hebt nu de juiste keuze bevestigd. Sindsdien Nikon.

 • Inga

  Ik raad jullie site aan iedereen aan! Alles is tot in detail geschreven en "gekauwd" voor beginners en fotoliefhebbers! Bedankt voor je werk!

 • Vraag voor Arkadi

  Hallo! Ik las de review van de D3200 camera en besloot te kijken naar de RAW bestanden die bij de review waren gevoegd... Wat ik zag met 100% crop op de monitor is iets! Arkady, denk je echt dat de ruis of korreligheid van de foto's die met deze camera zijn gemaakt bij ISO 100 vergelijkbaar zijn met de D5100 en D7000? Ja, het lijkt mij dat dit over het algemeen onvergelijkbare dingen zijn - zo'n korreligheid op de D5100 en D7000 kan alleen worden verkregen door ISO te verhogen naar 800 en hoger! Bovendien is de nerf op de D3200 zo "smerig" dat het de details verbergt - in plaats van haren en wimpers is er één doorlopende puinhoop en lijken rechte lijnen gescheurd en zigzaggend ... Misschien had je "scherpen" op het maximum ingesteld in je camera-instellingen? Eerlijk gezegd is de detaillering zo slecht dat ik niet eens foto's wil strooien. Ik ben zelf de eigenaar van de D5100 en bij ISO 100-400 is korrel / ruis vergelijkbaar met die van 3200 - je zult het in RAW-foto's helemaal niet kunnen zien, dus kijk bij het kiezen van een camera zeker naar de D5100 en D7000, maar niet richting de D3200. Zelfs de korrel op de D90 ziet er niet zo gebrekkig uit, op de een of andere manier meer "filmachtig" en aangenamer dan op de D3200 ....

  • anonymus

   389 reacties, 6 jaar oud en plotseling, onverwachts, verscheen er een persoon met ogen. Natuurlijk zullen honderden vliegen niemand overtuigen van de gastronomische eigenschappen van een kak, maar één voorproefje van de cake probeert het zeker te bederven.

   • Denis

    subjectief lijken de foto's van de D3200 merkbaar slechter voor mij dan van de D5100

    • Sergo's

     er zijn adapters met een glas, maar dit is van verdriet, en zonder contacten op de vatting.

   • Dima

    En ik luister meer naar dergelijke opmerkingen, kritische opmerkingen, om zo te zeggen. Ze zijn waar en zonder honing)

  • Michael

   Dus 24 megapixels doen hun werk. Natuurlijk zal er meer ruis zijn en voor details zijn geschikte lenzen nodig. Het is niet nodig om 100% crop van dergelijke camera's te bekijken, het is zeer schadelijk voor de ogen))

   • Nicholas

    Voor zover ik begrijp, heeft Arkady bij het fotograferen Sharping + 9 (maximaal), Saturation + 2 ingesteld in de instellingen op de camera, wat er feitelijk toe leidt dat er korreligheid in RAW-bestanden verschijnt. Misschien is dit zijn truc - om de foto's korrelig te maken (onder de film). En als de parameters op standaard staan, dan is de korrel niet zichtbaar bij ISO 100-200. Gisteren heb ik zelf met de D3200 gereden, getest. De camera is gekozen als cadeau uit gebruikte opties. Maar onder alle gelijke opnameomstandigheden en op dezelfde lens heeft de D5100 een voordeel. En als u naar een uitsnede van 100% kijkt, kunt u de missers of "zeepachtigheid" van de lens evalueren. Als je foto's maakt voor een instagram of een website, dan zal niemand de slechte kwaliteit van optica of karkassen opmerken, ongeacht waar je een foto van maakt - zelfs op een smartphone. En als je 24MP koopt en tegelijkertijd niet denkt aan het bijsnijden (bijsnijden) van een foto, waarom zijn deze 24MP dan überhaupt nodig als de details slecht zijn?

    • Michael

     Dit is als je het opent met een reguliere ontwikkelaar. En zo RAW ernaast

    • Dima

     Deze instellingen werken alleen in zhipege of native developer. Voor een rav, als je het in Lightroom of ACR opent, kan het me niet schelen.

   • Dima

    Maar hoe zit het met de geroemde dxo? ))) Volgens de tests is alles daar gewoon zo lief))) Ze hebben onderweg een soort speciale liefdesrelatie met Nikon)

    • Dmitry Kostin

     Om al heel lang vragen te stellen.
     Als je er alleen maar op vertrouwt, krijg je de indruk dat sommige camera's bijna geen dd hebben.

 • Антон Ш.

  Hallo! Help me alstublieft beslissen. Vragen voor praktijkmensen. Ik kies de eerste spiegel. Ik focus op gebruikte - Nikon d3100, 3200, 5100. Ik neig naar de 3e serie, omdat er is een gidsmodus, hoewel ik niet weet hoe nuttig deze is. Tegen een prijs die bijna dezelfde 3100 en 3200 is, is de tweede nieuwer, maar verwart 24 MP. Kan mijn oude laptop - asus k52f intel core i3, 4 GB RAM met geïntegreerde grafische kaart foto's verwerken. Tegelijkertijd denk ik dat de verwerking minimaal zal zijn. Ik hoorde ook meningen dat de 3100 minder geluid maakt dan de 3200 bij werkende (lage) iso-waarden. Kun je me vertellen welke camera beter is?

  • Vv

   Gids (gids, in het Russisch) is bijna nutteloos, het is beter om de artikelen van Arkady hier te lezen, er zal meer gebruik van worden gemaakt.
   Hiervan zou ik de D5100 nemen - de matrix daar is beter dan die van de 3100, en de bestanden zijn niet zo zwaar als die van de 3200. De functies zijn kleiner gesneden + het scherm is draaibaar.
   De laptop zal natuurlijk niet vliegen, maar je kunt werken (ik heb ongeveer hetzelfde als een back-uplaptop)

   • Антон Ш.

    Bedankt voor het advies!

   • anonymus

    Een DSLR zonder fine-tuning AF is alleen geschikt voor donkere shitzooms en vertraagde liveview.

  • Eerste onderstation

   Meer geheugen voor de laptop en je kunt nog steeds werken

   • Антон Ш.

    Bedankt! Dus je moet een reep met geheugen kopen

  • Sergo's

   dit zijn tweedimensionale afbeeldingen, geen 3D. De oude pentium4 2.8 GHz werkt prima met photoshop. Dit is een speciaal onderwerp.

 • Anatoly

  vertel me wat beter is om 3200 of 7000 te kopen?

  • anonymus

   7000

 • Anatoly

  Mijn auto-BB ligt zwaar op 3300, zelfs overdag op straat zijn er overbelichte frames, hoe te genezen wie weet?

  • Vv

   Je beslist al: liegt je BB, of belichtingsmeting? Er zijn hier geen telepaten, en als je vraag de eerste keer niet werd beantwoord, dan heb je hem verkeerd gesteld.
   Lees om te beginnen de artikelen van Arkady (https://radojuva.com/o-fotografii/), lees de gebruiksaanwijzing van de camera (ja, er staat ook veel nuttige informatie in), soms is het handig om een ​​volledige reset te doen. En als je dan precies over het probleem beslist, en als het niet om kromme handvatten gaat, dan ben je op weg naar de service.

 • Valentijn

  Igor. Vertel me alsjeblieft of autofocus werkt met de FD-Nikon F-adapter als je hem op een Canon EF 75-300 1: 4-5.6 ultrasoon zet. Ik wacht op advies.

  • Alexander

   Bestaat zo'n schakelaar? Nikon heeft immers de grootste werkafstand en alleen optica met een F-vatting komt erop te staan ​​zonder met een tamboerijn te dansen.

  • Sergo's

   geen autofocus

   • Sergo's

    er zijn adapters met een glas, maar dit is van verdriet, en zonder contacten op de vatting.

 • Sergo's

  ze praten op een vreemde manier over ruis, abstract. Maar specifiek, helemaal niet. Ten eerste, wat is de ISO van de foto, ten tweede vergelijken ze 100% crop 24mp en 14 d3000 \ 24mp ruis, en als je vanaf 24mp naar beneden klikt crop een paar keer tot 14mp crop, wat we zullen zien Ik zag en begon 36 mp, hoewel ik nooit zal weigeren van, laten we zeggen, een 10 mp ssd-matrix \ dit is persoonlijk, vooral omdat er een cent op de secundaire .
  Deze SW.Arkady kan voor de grap exc. geschoten vanaf d40 \ 6mp \. Het is beter voor een amateur om een ​​moderner karkas te hebben \ natuurlijk, die een soort inkomen heeft.

  • Sergo's

   d3100-14 mp-fout

 • an25673

  Hallo, wie heeft een Nikon D3200-camera, vertel me, wanneer autofocus via Life View, een pieptoon moet klinken als autofocus werkt of niet? Ik heb een signaal bij autofocus via de zoeker, maar niet via Life View, hoewel de focusgebieden van kleur veranderen van rood naar groen. Op de D3100 werkt het signaal voor mij zowel bij autofocus door de zoeker als via Life View.

 • Vlad

  Goedemiddag, Arkadi. Gelieve te helpen met advies. De taak is om backstage opnames te maken van masterclasses en lezingen op de conferentie. Binnen fotograferen heeft waarschijnlijk moeilijke verlichting. Er is keuze uit Nikon d90 en d3200. Ik huur de lens, nikkor 35 / 1.8 of sigma 18-35 / 1.8. Wat is beter om te kiezen op basis van ruis bij hoge iso- en af-nauwkeurigheid? Er is geen mogelijkheid om vooraf te testen.

  • Arkadi Shapoval

   nauwkeurigheid + - ze zijn vergelijkbaar, 3200 maakt minder geluid, 18-35 precies goed

 • Artem

  Ik gebruik D3200+kit 18-55 sinds 2016. Ik wil alles kopen 50mm f / 1,8G. Nou ja, hele donkere foto's bij 18-55 binnenshuis of 's avonds. Stapelt automatisch ISO 3200 bijna altijd op (in de instellingen is het de moeite waard: trek de belichting omhoog naar ... en je kunt elke ISO kiezen. Standaard is 3200). Daarom zijn geluiden erg vervelend, die overigens al bij 800 merkbaar zijn, en soms zelfs bij 400. Ik dacht dat ik het zou veranderen naar een canon 600d, maar ik zie dat ze schrijven dat de d3200 beter is (of ben ik fout?)
  Trouwens, een vraag over de bajonet. De D3200 heeft geen ingebouwde motor, dus een AF-S lens is nodig. En wat dacht je van Canon met vattingen, in het bijzonder de 600d.
  Sorry als ik onzin schreef))

  • Michael

   3200 is misschien iets beter. Bij hoge ISO zijn er geen fundamentele verschillen. Alles is eenvoudig met Canon - alles wat werkt met de EF / EF-S-vatting, geen valkuilen, in tegenstelling tot Nikon. Als 50 mm bij de kamer past, kun je het kopen. Binnen is beter - het is gemakkelijker om met een flitser te fotograferen

  • Alexander

   Om de flitser te plaatsen, moet je deze meenemen, en niet een snel diafragma en bovendien met een vrij kleine kijkhoek van de fix. 50mm op de crop wordt een portretlens, het is een beetje druk in een appartement met hem. Het is beter om 35 / 1.8 te nemen, het zal zoiets zijn als een personeelslid.

 • GadgetPost

  Ik las op de site de reden voor de slechte jpeg-kwaliteit: De 24-megapixel Sony D3200 CMOS-matrix brengt een aantal echte voordelen met zich mee: hoge resolutie en uitgebreid dynamisch bereik. Hoewel we Nikon's gedurfde strategie toejuichen om de beste sensoren in camera's voor het grote publiek te integreren, kunnen we niet anders dan klagen over de kwaliteit van de JPEG's die door de D3200 worden gegenereerd, die a priori lager lijkt dan die van zijn concurrenten. vanwege de beperkingen die Nikon aan uw software heeft gesteld. Tegelijkertijd biedt de D3200 met een goede RAW-converter een beeldkwaliteit die niet slechter is dan die van een camera op expertniveau.
  https://www.dxomark.com/nikon-d3200-review/

  • Andrew

   Waar kwam Sony terecht in de D3200? Daar Nikon NC81369R

 • Leeuw

  Vreemde affaire. Ik viel hier in de handen van de 3200. Bij het fotograferen met een lange sluitertijd denkt hij daarna hetzelfde. Die. als de sluitertijd een minuut is, blijft hij na het neerlaten van de spiegel een minuut hangen, alsof hij naar de kaart schrijft. Alsof hoe langer de sluitertijd, hoe moeilijker het is om het bestand op te slaan. Heel oncomfortabel.

  • Oleg

   probeer ruisonderdrukking uit te schakelen bij lange sluitertijden

 • Alexander

  Hallo, help alstublieft. Er is een optie om de nikon D90 te kopen. D3200. D3300 met een 18-105 lens, de prijs is ongeveer hetzelfde, hij is bedoeld voor persoonlijke doeleinden, d.w.z. schieten op vakantie, reizen. Meestal foto's, soms video's, wat is beter en heb je bij dergelijk gebruik een tweede lens nodig? zo ja, welke is beter, er is een Galios-44M, maar zonder passend voor Nikon

  • Michael

   In ieder geval verliest de D90 van beide andere toestellen. En 3200 doet niet veel onder voor 3300. Voor amateurtaken zijn ze bijna gelijk, het belangrijkste verschil zit in de fabrikant van de matrix. 3300 geeft een iets “scherper” beeld.

 • Helena

  Voor degenen die echt slecht kunnen begrijpen, een lijst met telelenzen die zeker zullen passen en alle functies zullen werken. Bedankt!

 • Alex

  Vertel me waarom de elektronische afstandsmeterfunctie (ranchfinder) nog steeds geschikt is in camera's 3100, 3200, 5000 en 5100

  • Arkadi Shapoval

   voor comfortabel werken met handmatige optica of met optica in handmatige scherpstelmodus

 • Constantine

  3200 verrast aangenaam bij bewolkt weer.

  • B.R.P.

   Met wat?

   • Dima

    in focus)

    • B.R.P.

     )))

 • amella

  Hoe kan het dat tien verschillende schertsende porno's in de lucht zijn? Zastanawiam is van de ene op de andere dag dat de meeste mensen naar Włoch gaan, ale boję się, że się zepsuje.
  Z bloederige dziękuję za odpowiedź.

 • Dima

  Een vriend gooide me een paar raven uit deze camera, ik dacht dat de bestanden 26-27 meter zouden wegen en ze wegen 22-23. Ondanks het feit dat de frames behoorlijk rijk aan inhoud zijn, niet leeg. En tegelijkertijd weegt de Canon EOS M met 18 megapixels ook 22-23 soms meer meters. Het blijkt dat bij de jongere Nikon-modellen de standaardbestanden enigszins gecomprimeerd zijn? Op de Nikon D5100 met 16 megapixels wederom gemiddeld 14 meter, zelden meer dan 16.

  • Victor

   Dat klopt, de bestanden zijn enigszins gecomprimeerd.

   • Dima

    Dat wil zeggen: de canon van de rava wordt niet gecomprimeerd, maar de Nikon in de jongere camera's wordt gecomprimeerd? Nou, het is niet verrassend dat we zien wat we zien) Nikon verliest blijkbaar een aantal tinten, en over het algemeen is er een soort scheefheid in kleuren.

 • Dima

  Ik heb tijdens de lente een paar bestanden van dit apparaat gedraaid, waar veel groen is. Hoewel verrast, is groen voldoende en niet vyrviglazny. De kleur is evenwichtiger. Tevergeefs plaatst Nikon zijn matrices nog steeds niet ... Op het eerste gezicht is alles heel goed na de giftige matrices van Sony.

 • Sergei

  Er is zo'n kenmerk van deze camera dat als je een handmatige lens zoals Helios installeert, het in de M-modus onmogelijk is om belichtingscompensatie te maken met behulp van de knop en het instelwiel, de belichtingscompensatieknop in de M-modus regelt het diafragma en de belichtingsregeling moet via het display van het apparaat worden gedaan, wat niet erg handig is

  • B.R.P.

   Hoe regel je het diafragma vanaf de camera op Helios? vertel me meer)

   • Sergei

    Ik schreef dat in de M-modus de belichtingscompensatieknop + instelknop niet werkt, omdat... Deze knop in de M-modus werkt alleen met de diafragmawaarde, ik heb niet geschreven dat ik het Helios-diafragma bedien, ik schreef over een kenmerk van de camera

    • B.R.P.

     Met knoppen vanaf elk apparaat kun je de sluitertijd en ISO (bij lenzen als G.) in M ​​beïnvloeden. Alle.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/02/obzor-nikon-d3200/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/02/obzor-nikon-d3200/