Nikon en Canon

Dit artikel heeft geen semantische lading, maar laat je gewoon toe om je vrije tijd op te fleuren :)

Nikon en Canon

Nikon en Canon

Het is logisch dat twee bedrijven tegenover elkaar staan, en elk bedrijf wil producten produceren die niet vergelijkbaar zijn met die van concurrenten. Wat het camerasegment betreft, heb ik onlangs verbazingwekkende dingen ontdekt.

Nikon digitale SLR camera's hebben de letter 'D' in hun naam, dit zijn afkortingen voor 'Digital' - 'digital' bijvoorbeeld Nikon D3. Voorheen hadden Nikon's film SLR camera's de letter 'F' in de naam, deze letter is een afkorting voor 'Film' - 'film', bijvoorbeeld Nikon F5. Canon DSLR's hebben ook een 'D' in hun naam nadat ze de lijst met alle camera's hebben bekeken Canon и Nikon kan vinden interessante koppels (Ik heb specifiek het voorvoegsel EOS gemist):

 • Canon 1D en Nikon D1
 • Canon 1DX en Nikon D1X
 • Canon 4oD en Nikon D4o
 • Canon 5oD en Nikon D5o
 • Canon 6oD en Canon D6o en Nikon D6o
 • Canon 7oD en Nikon D7o
 • Canon 1ooD en Nikon D1oo
 • Canon 6ooD en Nikon D6oo
 • Canon 7ooD en Nikon D7oo
 • Canon 75oD en Nikon D75o
 • Canon 3ooD en Nikon D3oo
 • Canon 8ooD en Nikon D8oo

Het verschil zit hem in de positie van de letter 'D', en de logica in de nummering van de camera's is soms niet te volgen. Fabrikanten kopiëren ook vergelijkbare letters in cameranamen van elkaar - Canon 1Ds en Nikon D3oosNou ja, ze hebben tenminste verschillende logo's.

Om van elkaar te verschillen, zijn sommige letters niet genoeg, daarom zijn er nog steeds interessante, zelfs grappig momenten:

 • Lenzen op Nikon klikken tegen de klok in, verwijder ze met de klok mee. Canon is het tegenovergestelde.
 • Nikon heeft een vatting F, Canon heeft een bajonetvatting EF (EF-S)
 • Canon-lenzen hebben microprocessorcontactplaten en in de camera zijn ze bevestigd aan speciale uitsteeksels. Voor Nikon-lenzen is het tegenovergestelde waar, op de lenzen zelf zitten microprocessor-uitsteeksels en in de camera zijn ze bevestigd aan contactplaten.
 • De zoomring op Nikon en Canon klasse 18-55 walvislenzen roteren in verschillende richtingen, hetzelfde geldt voor de draairichting bij het scherpstellen.
 • De supercoole lenzen van Canon worden gecrediteerd met de letter L in de naam en toegevoegd rood ring op de lenscilinder, Nikon daarentegen trekt geel ring (gouden ring) op hun lenzen.
 • Canon gebruikt ultra- glas met lage dispersie (Ultra laag Ddispersie glas - UD) in lenzen, gebruikt Nikon extra- glas met lage dispersie (Eextra laag Ddispersie glas - ED)
 • IS (Image Stabilizer) van Canon en VR (vibratiereductie) van Nikon
 • USM van Canon en SWM bij Nikon
 • Canon-flitsers heten Speedeen beetje, bij Nikon Speedlicht :)
 • Canon geel of blauwe achtergrondverlichting op secundaire monochrome beeldschermen, Nikon groen achtergrondverlichting.
 • Nikon onderscheidde zich door macrolenzen te noemen'Mike', Canon heeft dezelfde aanduiding'Macro', kun je nog steeds veel vergelijkbare perversies vinden.

In het algemeen komt iedereen met zijn eigen super-ultra-extra dingen, en we moeten deze ingewikkelde en paarsgewijs dubbele dingen van Nikon en Canon uitzoeken.

Eigenlijk, zoals ik beloofde, is dit artikel puur vermakelijk. Als je interessante verschillen of functies kent tussen Nikon\Canon-camera's, schrijf dan in de reacties, het zal voor mij interessant zijn om te lezen.

Serieus, kijk eens naar de reeks artikelen over dit onderwerp:

 1. Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 1. Discrete portretten
 2. Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 2. Prestaties
 3. Oppositiesystemen Nikon / Canon. Deel 3. Autofocus vijftig dollar.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 107, over het onderwerp: Nikon en Canon

 • Dmitry

  Ik gebruik het Nikon-systeem en kan niet tegen alle andere merken omdat ik ze niet heb! En dus wil je. En een gemotoriseerde kar voor fotoshoots…

 • Iznurenkov

  Kijk, vergis je niet met de keuze voor een merk gemotoriseerde kar). Maar serieus, de confrontatie tussen Nikon en Canon is niet met fabrikanten, maar in ons hoofd. Ik weet zeker dat na het bekijken van, laten we zeggen, 5 opnamen gemaakt met identieke lenzen van allebei dezelfde prijsklasse, je zult het verschil niet merken.Schiet voor de gezondheid, wees niet slim en gooi geen modder naar elkaar.

 • Kostya

  Arkady, het is interessant, aangezien Kenon een reeks middenklasse DSLR's begon met het D30-model en vervolgens de D60 ... waarom hebben ze de letters / cijfers verwisseld ??? en toen kwam 10D\20D, enz.

 • Farhad

  Ik las laatst een artikel: http://stelmakh.com/backstage/?p=8431
  Dus daar hebben ze de Nikon D800 en in het algemeen alle Nikons iets verlaagd vanwege hun onnatuurlijke huidskleur.
  Wat denk je?

  • Gennady

   Ik heb dit artikel ook gelezen. en voor een lange tijd. Aan de stijl van presentatie van het materiaal kun je niets moois zeggen, blijkbaar fotograaf en tevens beroepsjournalist. Dat is de indruk die ik kreeg. Alles is to the point geschreven en met het arrangement, prachtig samengevat in het artikel. Alleen kanon. Ik ben een Nikonist, en niet omdat ik niet van canon houd, maar uit vrije keuze! Nou, als een eenvoudige gevorderde minnaar, hou ik van foto's van Nikon die vettig zijn van kleuren. Voordat ik de eerste DSLR koos, heb ik ook het internet afgespeurd, waarschijnlijk meer dan duizend foto's bekeken die door het ene en het andere systeem zijn gemaakt, ik vond Nikon leuk. Dat is eigenlijk de hele aanpak.
   En nu over het artikel, zoals ik al zei, het is heel mooi geschreven, maar! De auteur, die een Nikon D800 voor zichzelf had gekocht en deze behoorlijk goed had geprezen, zag plotseling afwijkingen en een heleboel andere verrassingen. En besefte wat? Tevergeefs weigerde hij canon. En hij begon te bedenken waar hij Kenon weer kon kopen en hoe hij in het geld vloog!
   Aan het begin van het artikel heeft de auteur de mogelijkheden van beide camera's van Canon correct ingeschat. De camera's zijn verschillend qua professioneel niveau, de Canon 5D Mark lll is lager dan de Canon 1Ds Mark lll. Ben je het met me eens? Dit blijkt uit de woorden van de auteur, hier is wat hij schrijft (tekst uit het artikel woordelijk) “Pas als je van goed naar slechter gaat, begrijp je hoe goed dit het beste was. Als u overstapt van een Canon 5D Mark lll naar een Canon 1Ds Mark lll, valt dat minder op. Maar als je eenmaal gewend bent geraakt en de charmes van de Canon 1Ds Mark lll kent, stap je over op de Canon 5D Mark lll, dan is het geweldig.” En laten we nu eens kijken wat de auteur van het artikel doet, hij koopt een NIKON D800, duidelijk een relatief goedkope camera van Nikon, die niet tot de toplijn van professionele camera's behoort, de prijscategorie Canon 5D Mark III. die, hij hierboven schold voor een laag niveau, weet je nog? De vraag rijst waarom hij bijvoorbeeld geen topcamera van Nikon heeft gekocht en bijvoorbeeld Nikon D3 en Canon 1D's niet heeft vergeleken. En daarom is bekend dat de Nikon D800 binnen 2,5 ton op de markt is. Groen en Nikon D3 binnen maar liefst 6.5 ongeveer. Voor het prijsverschil kun je nog een paar Nikon achthonderdste kopen! En de prijs van het apparaat is het beeldverwerkingsalgoritme en de kwaliteit van de sensor, en nog veel meer. Het is onmogelijk om de onvergelijkbare te vergelijken en conclusies te trekken, waarbij de resultaten van de conclusies de stedelingen voor de neus worden geschoven. Dus het artikel ruikt naar geur, de auteur zou de Nikon D3100 hebben genomen en vergeleken met de Canon 1Ds, maar zie je, de truc stond niet toe, iedereen weet dat de 800 een duur full-frame apparaat is en niet veel mensen bedenk eens hoe duur de D3 is. Een artikel voor de leek die voor zijn ogen alleen de keuze heeft, Canon of Nikon. Welk apparaat ga je na het lezen van dit artikel kopen? Het is duidelijk welke. Nu zie ik met eigen ogen het beleid van kenon. Vies! Nou, zo!

   • Sven

    Ik steun. De vergelijking is belachelijk. Ik ben verrast door het enorme aantal commentaren waarin de auteur wordt geprezen in zijn ervaringsvergelijking. Niets tegen de auteur, een mens werkt honderd procent, de vergelijking is foutief en dus niet correct

    • Denis

     Ik vond het leuk hoe hij $ 9000 verloor door Nikon te kopen

     Ik herinner me de opdracht van de Blonde:

     Laten we zeggen dat ik 100 roebel van je heb afgepakt. Ging naar de winkel en verloor ze. Een vriend ontmoet. Ik nam 50 roebel van haar. Ik heb 2 chocolaatjes gekocht voor 10. Ik heb nog 30 roebel over. Ik heb ze je gegeven. En ik was 70 schuldig. En mijn vriend 50. Totaal 120. Plus ik heb 2 chocolaatjes. Totaal 140! Waar is 10 roebel?

     • Alexey

      Activa en passiva tellen niet op.

 • rodion

  Misschien is dit hetzelfde kantoor dat zowel Nikons als Canons maakt? Het verhaal is zowel met pepsi als coca colo, en hier)))

 • Andrew

  Ik wil mijn ervaring met het gebruik ervan delen. Nikon is goed. Je moet alleen weten hoe je er een heerlijke kleur van kunt maken. Hiervoor gebruik ik de heldere modus in de camera zelf en verwerk deze in captch nix, aangezien in lightroom , in vergelijking met kenon, is het dat niet. sinds kenon. daarom zondigt iedereen op nikon voor skinton. gebruik native software plus photoshop of lightroom maar na ontwikkeling in captcha

  • Atvice Andreika

   wai hoe panyatna en correct schrijven asobino pra ketchup ash schreef twee keer Ik probeerde ketchup omdat je schrijft wai wat een heerlijke! en de kleur is een goede toegewezen, het spijt me dat ik loop zonder een teken van vastzetten en ik weet niet waar op de clave "Shift" en ik weet niet waar op de clave "Shift" en vapche Ik eet attwit op ezik panyatny taba prifet (ik zet geen punt, alleen sukkels

   • anonymus

    :)

   • anonymus

    ik huil van het lachen

 • Peter

  Een bekende canonist die mijn d80 oppakte, klaagde dat de bedieningsknoppen in de tegenovergestelde richting draaiden en dat de belichtingsmeter in de zoeker ook omgekeerd was

  • Alexander Malyaev

   Een bekende Nikonist die Canon oppikte, zei hetzelfde! )))

 • haai

  Ongetwijfeld zal de 100-400 iets scherper en beter scherpstellen dan de d party lenzen, maar daar betaal je een premie voor.

 • Tetris

  Nikon wordt in dit segment alleen vertegenwoordigd door het D3300-model, dat snel aan populariteit won. Deze camera ontving aan boord 24 megapixels, 11-punts autofocus en continu-opnamen met een frequentie van 5 frames per seconde.

 • FED2

  voor Nikon zijn in het menu de hoofdmappen verticaal gerangschikt, en voor Canon - horizontaal.

 • BAHO444

  Zodat er geen oorlog is over octrooirechten, vervormen ze zoveel mogelijk.

 • Alexey

  Jongens! Ik ben een smid van kunstsmeden, en ik ben ook een beginnende fotograaf in de "wereld van digitale fotografie" ... dus dit is wat ik bedoel: - het maakt niet uit wat voor soort hamer je in je werkplaats hebt, maar wat zaken is wat er in je hoofd zit en begrip van wat je doet

  • Pokemon

   Gemak en positief van het werken met een dure tool van hoge kwaliteit is hoger dan met een gekocht niet-naam product van aliexpress.

 • Alex

  Nikon heeft een horizontaal instelwiel, Canon heeft een verticaal instelwiel. Nikon heeft een D-pad, Canon heeft een platte “twist”.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/02/nikon-and-canon/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/02/nikon-and-canon/