Waarom heb je een externe flitser nodig?

In sommige opnameomstandigheden is de flitser vaak veel belangrijker dan de camera en lens zelf. Wat de supersnelle lens ook is, of welke superhoge ISO-waarden de camera je ook laat gebruiken, het is vaak onmogelijk om een ​​goede foto te maken zonder flitser.

Waarom heb je een externe flitser nodig?

Waarom heb je een externe flitser nodig?

Ik werk het meest met het Nikon systeem, daarom zal ik hier exclusief voorbeelden geven voor Nikon camera's/flitsers, maar in het algemeen geldt hetzelfde voor andere systemen.

Vrijwel alle moderne camera's met verwisselbare lenzen hebben een ingebouwde flitser, ook wel een 'flits kikker', vaak gewoon'gebouwd'. Alle moderne camera's met verwisselbare lenzen kunnen een optionele flitser gebruiken, deze flitser wordt gewoonlijk aangeduid als: 'extern'', minder vaak 'systeem'.

Een externe flitser is geïnstalleerd in een speciale connector, die 'schoen' of 'hete schoen'. Meestal wordt bij het kopen van een camera de schoen voor een externe flitser afgesloten met een speciale plastic plug. De schoen heeft speciale contacten waardoor de camera en de systeemflitser 'communiceren'. Wanneer je een externe flitser op de camera installeert, zit deze vast met een speciaal slot.

Zo kun je fotograferen met een externe flitser

Zo kun je fotograferen met een externe flitser door gebruik te maken van de reflectie van het flitslicht van de muren en het plafond. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Het algemene werkingsprincipe van de ingebouwde en externe flitser is hetzelfde, maar er zijn enorme verschillen in de details. Over de automatische flitsmodus, die vaak wordt genoemd TTL, jij kunt lezen hier. Met een externe flitser kun je dingen doen die met de ingebouwde flitser niet mogelijk zijn:

 1. Kan uitgevoerd worden continu fotograferen. Met een externe flitser kun je in serie fotograferen. De ingebouwde flitser op de meeste camera's werkt alleen in de standaard enkelbeeldmodus. Dit betekent dat je met de ingebouwde flitser maar één foto tegelijk kunt maken. Voor serieuze opnamen, vooral voor reportages, is de mogelijkheid om in bursts te fotograferen heel erg belangrijk.
 2. Externe flits is veel krachtiger dan ingebouwd. Bijvoorbeeld richtgetal (stroom) van de ingebouwde flitser op de camera Nikon D5100 is 13 en richtgetal uitbraken SB-700 is 28. Grof gezegd, hoe meer richtgetal - des te beter.
 3. Externe flits bijna altijd laadt sneller opdan ingebouwd. Ook heeft een externe flitser meestal een hogere oververhittingsdrempel. Dit betekent dat een externe flitser nog vele malen kan flitsen voordat hij oververhit raakt en uitschakelt. Niet alle externe flitsers hebben oververhittingssensoren. Over oververhitting lees je in de Nikon flitstest SB-910. Doorgaans kan de ingebouwde flitser 10-20 flitsen afgeven (afhankelijk van de flitsoutput) voordat hij naar de stand-bymodus gaat.
 4. Normale externe flitser heeft zoom. Ja, een externe flitser kan worden aangepast aan de brandpuntsafstand van de lens. De externe flitslamp heeft de mogelijkheid om in te zoomen op de gewenste lens. Bijvoorbeeld mijn flits SB-900 kan zoomen van 10 tot 200 mm. Met behulp van de zoom wordt gezorgd voor de meest nauwkeurige lichtdosering en wordt de straal van de flitser gemaximaliseerd. De ingebouwde flitser op de camera heeft geen zoom en staat altijd vast op een bepaalde groothoekstand. Met de ingebouwde flitser en een groothoeklens kunnen er schaduwen op foto's van de lens zelf verschijnen.
 5. Men kan draai de flitskop in verschillende richtingen. Een externe flitser bestaat doorgaans uit twee delen, waarvan er één verplaatsbaar is. Het bewegende deel van de flitser wordt de 'kop' genoemd. Door de flitskop te draaien, kunt u reflectie van flitslicht van muren, plafonds, enz. voor zachter, natuurlijker licht. Door de kop te draaien, kunt u ook een lage kanteling maken voor macro-opnamen. De ingebouwde flitser kan alleen in de frontale modus worden gebruikt. In deze stand produceert de ingebouwde flitser een 'hard' licht dat niet geschikt is voor normale mensenfotografie.
 6. Externe flitser vereist geen rode-ogenreductie. De ingebouwde flitser veroorzaakt bijna altijd rode ogen bij het fotograferen van mensen. Om van dit effect af te komen met de ingebouwde flitser, moet je een speciale modus voor rode-ogenreductie gebruiken. In deze stand doet de ingebouwde flitser veel speciale voorflitsen, wat niet altijd even handig is. Een externe flitser kan worden gebruikt in de normale opnamemodus zonder rode ogen.
 7. Een externe flitser kan gebruiken extra verstrooiingsnozzles. Het gaat dan vooral om de verspreiderkaart, die vaak 'klis' wordt genoemd, en verspreiderdoppen. Als er geen kaart op de externe flitser zit, kunt u deze maken zoals dit. De ingebouwde flitser ondersteunt geen originele diffusers, er zijn alleen nozzles van derden of zelfgemaakte nozzles. Je kunt vinden hoe je zo'n verstuiver maakt hier и hier.
 8. Maak je geen zorgen over het opladen batterij camera, aangezien de externe flitser zijn eigen stroombronnen gebruikt. Meestal zijn dit AA-batterijen. De ingebouwde flitser wordt gevoed door de batterij van de camera zelf.
 9. Externe flitser kan afzonderlijk van de camera worden gebruikt in de afstandsbedieningsmodus. Dit betekent dat je een externe flitser kunt nemen, deze op een bepaalde plaats kunt plaatsen, en tijdens het fotograferen automatisch kan flitsen en je onderwerp vanaf de zijkant / achterkant / vanuit elke plaats en vanuit elke hoek kan verlichten. Dit is een zeer, zeer nuttige functie, met de hulp die u kunt maken creatieve verlichtingssystemen met een of meer flitsen. Ik raad je aan om hier te kijken hoe het werkt hier.
 10. Als er meerdere externe flitsers zijn, dan is een ervan, gemonteerd op de camera, kan dienen als flashmaster voor afstandsbediening van andere externe flitsers. Niet alle ingebouwde en niet alle externe flitsers kunnen in deze modus werken, in meer detail hier.
Zo kun je fotograferen met een diffuser

Zo kun je fotograferen met een diffuser om zacht licht te creëren. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Kan gebruiken een aantal zeer nuttige aanvullende dingen. Meestal zijn dit subtiele instellingen die moeilijk te begrijpen zijn:

 • Een externe flitser kan geven: focus verlichting met behulp van een speciale lamp op een externe flitser. Voor Nikon flitsers kun je er bijvoorbeeld over lezen hier и hier.
 • Een externe flitser maakt het mogelijk automatische meetmodus gebruikenen bij gebruik van flits zonder voorflitsen. De ingebouwde flitser van de meeste camera's doet dit niet. Waarom heb je zo'n modus nodig, kun je lezen hier, en u kunt ontdekken hoe de modus zelf werkt hier.
 • Met een externe flitser kunt u snelle synchronisatie. Met sommige externe flitsers kunt u zelfs foto's maken met sluitertijden gelijk aan 1\8000 seconde. Maar geen enkele ingebouwde flitser kan werken bij sluitertijden korter dan 1\500 seconden. Dit is een zeer belangrijke tekortkoming van de ingebouwde flitsers. Synchronisatie met korte uithoudingsvermogen heel erg handig als je overdag met flits fotografeert. Sterker nog, de flitser is overdag soms belangrijker dan bij weinig licht. Over het gebruik van de flitser overdag en over snelle synchronisatie lees je hier. hier.
 • Een externe flitser kan extra speciale kleurenfilters met automatische herkenning. Hierdoor krijg je de juiste witbalans, maak een interessante kleurtint in een foto en nog veel meer. U kunt meer lezen over filters hier.
 • Externe flitser maakt meer flexibele bediening mogelijk vullen met licht. Lichtpatronen CW, STD, EVEN zijn hier bijvoorbeeld verantwoordelijk voor in Nikon flitser. Een externe flitser kan speciale tegenlichtstanden hebben, zoals Nikon's BL-stand.
 • Veel professionele camera's doen dat gewoon niet hebben ingebouwde flitser, daar is het al gaaf, maar je moet wel een externe flitser gebruiken. Als je niet gelooft dat dure camera's geen ingebouwde flitser hebben, kijk dan eens naar de reviews Nikon D1x, D2x, D3sCanon 5D etc.
 • Bij gebruik van de ingebouwde flitser met ultragroothoeklenzen, verschijnt er een lensschaduw in foto's. Met externe flitser de schaduw van de lens komt veel minder vaak voor.
 • Externe flitser voor macrofotografie kan direct op de lens worden bevestigd en kleine objecten zo dichtbij mogelijk verlichten. Een voorbeeld van zo'n flits is: Meike Led Macro Ringflitser FC 100.
 • Sommige geavanceerde externe flitsers, zoals: Nissin MG8000 Extreem hebben een optionele kleine flitser (optionele flitser op externe flitser). Zo'n flitser is in veel specifieke gevallen handig om ongewenste schaduwen te vermijden.
 • Sommige externe flitsers kunnen optionele batterijpakketten gebruiken waarmee de flitser zeer lang kan worden opgeladen.
 • De externe flitser heeft: kortere pulsduur op een minimaal vermogen dan ingebouwd. Dit is belangrijk voor onderwerpen bevriezen.
 • Sommige externe flitsers kunnen bijvoorbeeld systeemoverschrijdend worden gebruikt Nikon flitst op Canon-camera's.
 • Sommige externe flitsers kunnen in stroboscoopmodus werken, voor meer informatie zie 'RPT-modus'.
 • Sommige flitsers hebben een ingebouwde radioactivering om andere externe flitsers te bedienen (bijv. YN560 IV). De ingebouwde flitser heeft deze mogelijkheid niet.
 • Sommige flitsers hebben extra lampen om de scène met constant licht te verlichten, dit is bijvoorbeeld belangrijk tijdens video-opnamen.
 • Een goede externe flitser heeft meestal meer een miljoen zeer fijne instellingen en functies. Deze omvatten het werken met studiosynchronisatoren, indicatie van de werkafstand, fijnafstemming van het testpulsvermogen, een kleinere en nauwkeurigere vermogensveranderingsstap, enz. In dit artikel kan ik simpelweg fysiek niet alle mogelijkheden van een externe flitser plaatsen.
Normale kaart - een voorbeeld van gebruik. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Een gewone diffusorkaart op een externe flitser is een voorbeeld van gebruik. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Nadelen van externe flitser:

 1. Goede externe flitser het kost duur. Meestal is de functionele / prijsverhouding voor alle flitsers zeer goed te traceren.
 2. De externe flitser heeft: zwaar gewicht. Bijvoorbeeld mijn SB-900 met batterijen weegt meer dan 500 gram. Handen bij het werken met een camera waarop een externe flitser is gemonteerd, worden sneller vermoeid. Een externe flitser vergt veel inspanning tijdens transport, neemt ruimte in beslag in een kledingkast.
 3. Ook de externe flitser gaat kapot. Dit betreft voornamelijk de mechanische onderdelen van de flitser, de flitslamp en de flitsschoen. Tijdens mijn praktijk, met veel flitsen, braken de deksels van het batterijcompartiment af, brandden lampen, smolt een bril, wiggen de zoomlenzen.
 4. Sommige externe flitsers maken veel lawaai door zoomaanpassing. Bijvoorbeeld mijn flits SB-900 maakt veel geluid bij aanzetten, initialiseren en zoomen.

 persoonlijke ervaring

Persoonlijk kan ik mijn werk als fotograaf niet voorstellen zonder een externe flitser. Toen ik begon met fotograferen, was de enige professionele apparatuur die ik had mijn flitser. SB-900, al het andere was amateuristisch en ik ben erg blij dat ik het heb uitgegeven geld voor een goede externe flitser. Voor mij zijn bij een externe flitser de mogelijkheid om licht vanaf het plafond te reflecteren, enorm vermogen, snel herladen, extra focusverlichting en natuurlijk een afstandsbedieningssysteem erg belangrijk. Meestal schrijven ze alleen over het voordeel van een externe flitser qua lichtreflectie, maar er zijn heel wat voordelen van een externe flitser boven een ingebouwde flitser, waarvan er enkele in dit artikel worden beschreven. In feite kan het verschil tussen de ingebouwde en externe flitser alleen worden begrepen door de eerste en de tweede rechtstreeks te gebruiken. Trouwens, in de instructies voor de flitser vind je alle benodigde informatie over het instellen en fotograferen, ik heb bijvoorbeeld zojuist zwart-witfoto's gemaakt voor dit artikel uit de instructies voor mijn Nikon SB-910. Ook raad ik aan niet veel op te letten bij het kiezen van een flitser flitsvermogen.

Ik zal uit persoonlijke ervaring toevoegen dat externe flitser is even wennen, met zijn hulp zal het niet meteen mogelijk zijn om meesterwerkfoto's te maken. Als de kwaliteit van foto's met de ingebouwde flitser je bevalt, dan is het nog te vroeg om een ​​externe flitser te kopen. Trouwens, externe flitsers zijn heel verschillend in hun functionaliteit, en je moet ook hard werken om de juiste optie te kiezen. Mijn aanbevelingen voor het kiezen van een externe flitser voor moderne camera's die Nikon zal vinden hier. Als het nog steeds moeilijk is om te begrijpen of je een externe flitser nodig hebt, raad ik je aan om deze van je vrienden af ​​te halen, of iemand te zoeken van wie je een flitser voor een paar dagen kunt lenen.

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.

Een creatief verlichtingssysteem van meerdere externe flitsers die worden aangestuurd door een externe flitser op de camera. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Een creatief verlichtingssysteem van meerdere externe flitsers die worden aangestuurd door een externe flitser op de camera. Afbeelding uit de instructies voor de SB-910

Bevindingen

Iemand op mijn blog schreef dat je eerst moet beslissen over het licht, of in ieder geval met een externe flitser, en dan een camera en lenzen moet kiezen - dit is een redelijk goede benadering voor serieus werk. Een externe flitser is erg nuttig instrument voor de fotograaf. Maar als er geen grote behoefte is aan een externe flitser, bijvoorbeeld voor amateurfotografie, dan je kunt rondkomen met de ingebouwde flitser.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 161, over het onderwerp: Waarom heb ik een externe flitser nodig?

 • Olga

  Er is een flits. YN 560 III. Ik wil de Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor lens nemen. Ik las in de reviews dat "donker". Kunt u mij vertellen hoe de flitser en deze lens samenwerken? En zal die er überhaupt zijn? ))

  • Vv

   En voor een handmatige flitser, wat is in principe het verschil?

   • Olga

    Dank u)) Ik moet nemen ...

 • Ксения

  Kan ik advies krijgen over welke externe flitsers het beste zijn voor de Nikon D3100?
  (zoals mij is verteld, is het beter met draadloze synchronisatoren), maar ze hebben de modellen niet verteld.. Alvast bedankt voor het antwoord.

  • Maugli

   Originele Nikon.

   • Ксения

    Heel erg bedankt)

  • tsuts

   godox tt350 voor nikon

 • Maugli

  Alsjeblieft! Serieus, het hangt allemaal af van hoe je de flitser gaat gebruiken. Als op de camera, dan is Nikon SB 700 optimaal.Als op racks via synchronisatoren, dan zou Yongnuo YN-560 III of IV + YN-560 TX-controller een goede optie zijn: handig en betaalbaar.

 • Dmitry

  De goedkoopste optie is om wat DAF-34 te kopen voor 800 roebel, plus een flitsschoenverlenging. Lijm een ​​zelfgemaakte reflector op de flitser, koop een diffuser. Voor een amateur is het voldoende en 1500 roebel kan gemakkelijk worden weggelaten. Nogmaals, zo'n uitbraak kan zelf worden gerepareerd en is niet zo zielig als voor 30000 roebel.

 • Igor

  Maar ik heb een vraag over de opnamestanden bij gebruik van de flitser
  Spotmeting belichting, matrix .. flitsaanpassingen - hoe selecteer en combineer je ze op de juiste manier? Is er een zinnige instructie die deze punten beschrijft?

 • Edward

  Goede dag. Ik besloot Nikon D90 (8500 roebel) + Nikon AF Nikkor 28-100 mm f / 3.5-5.6 G (3900 roebel) of Nikon 55-200mm f / 4-5.6G AF-S DX ED Zoom-Nikkor, 2013 ( 3000 rub) + misschien een staffer of een vaste + SB400 / SB600 flitser met een set filters, nou ja, een afstandsbediening. Welke van deze twee lenzen raden jullie aan?
  Ik heb geen ervaring met het werken met een spiegel (als kind fotografeerde ik met een Sovjet-FED), maar er is een verlangen om te leren, tegelijkertijd om mijn zonen te leren, ze te hechten aan fotografie ... Fotografeer portretten, kinderfotografie , familie- en werkevenementen, feesten, landschappen, macro, onderwerp ... maar over commercieel gebruik denk ik er niet eens aan.
  Ik zou dankbaar zijn voor elk advies.
  Deels is de keuze gemaakt op basis van de artikelen op deze site en de beschikbaarheid van goederen op Avito

  • Valery A.

   Hallo. "Welke van deze twee lenzen raadt u aan?" - in ieder geval niet 55-200, je schiet niets voor ze, van wat je van plan bent. Ik zou 28-100 niet eens als staflid nemen (Sh. wordt als universeel gezien, wat bijna altijd op de camera staat). 18-55 of 18-105 zijn logischer (en goed om mee te beginnen) voor een beginner. Als je geen medelijden hebt met het geld, kun je lichter, tamron (sigma) 17-50 / 2,8. Van de fixes is 35 / 1,8G DX goed en vaak in trek, vooral thuis. Van de sb400-flitsers raad ik het ten zeerste aan, vanwege zijn eenvoud en mobiliteit, zijn de "rescopen" 600-900 omvangrijk, onhandig (ik heb zelf dit en dat) en de functionaliteit die erin is ingebouwd, is niet in trek bij de amateur. Er zijn geen filters voor de flitser (en voor de lens), de afstandsbediening is wat je maar wilt. Dit is mijn IMHO na 5 jaar hobby. Veel geluk.

   • Edward

    Bedankt!

 • Edward

  of toch de D40 als makkelijker te leren beschouwen? Heb je er een AF 18-100G voor gekocht?

  • Denis

   Ik weet niets over D90, maar D40, wanneer de Auto-ISO-functie werkt, laat op geen enkele manier zien welke waarde hij automatisch instelt
   in tegenstelling tot latere modellen. specifiek D5100

  • Valery A.

   Ja, er zijn een miljoen opties. D40 is een zeer interessant, miniatuur en geschikt apparaat (waarschijnlijk goedkoop - 4-5tr.), Het zal je verrassen met kleur en scherpte. Ja, het laat niet zien welke specifieke auto-iso ik heb opgepikt, het geeft alleen aan dat de auto (zoals alle modellen tot 5100) niet kritisch is, je kunt niet alle goodies in een amateurcamera bijhouden. De lens lijkt af-s 18-105 te zijn - ook goed en bewezen.

 • Benjamin

  Ik ben geïnteresseerd in de volgende vraag: hebben de instellingen van de ingebouwde flitser invloed op de werking van een externe flitser die in de flitsschoen van het apparaat is geplaatst?
  Ik gebruikte een YN565EX i-DDL-flitser met een Nikon D5100. Tijdens het fotograferen veranderde hij de modi van de ingebouwde flitser, wat tot uiting kwam in de EXIF ​​​​van de foto's. Maar de ingebouwde flitser bij het fotograferen werd natuurlijk niet gebruikt.
  Hoe is dit te verklaren?

  • Michael

   De ingebouwde flitsmodus is TTL en M. En dan heb je het alleen over de flitsmodus. De keuze van de modus is van invloed op elke actieve flitser, zowel ingebouwd als extern.

   • Michael

    Slecht uitgedrukt. De flitsmodus is van invloed op elke flits. Maar het instellen van de flitsoutputdetectiemodus (TTL) vanuit het menu heeft alleen invloed op de ingebouwde flitser.

   • Benjamin

    Ik heb het specifiek over de ingebouwde flitsstanden die worden beschreven in "De ingebouwde flitser gebruiken" op pagina 51 van de Nikon D5100 Gebruikershandleiding.

    • Michael

     Dit is de flitsmodus (niet ingebouwd), zoals in de titel staat. Het is alleen zo dat het gedeelte in de handleiding zelf "de ingebouwde flitser gebruiken" wordt genoemd, en dat is waar uw verwarring ontstond. Dit zijn modi voor alle actieve flitsen.

     • Benjamin

      Ik denk niet dat ik enige verwarring heb. Dit gedeelte gaat specifiek over de INGEBOUWDE flitser van de Nikon D5100 camera - het gedeelte (p. 50) heet “De ingebouwde flitser gebruiken”.
      En p.51 geeft een overzicht van de standen van deze flitser. Ik heb ze gewijzigd bij gebruik van de optionele YN565EX TTL-flitser in overeenstemming met deze tabel, en dit kwam tot uiting in de EXIF ​​​​van de foto's.
      Mijn vraag ging specifiek over het weergeven van de modi van de INGEBOUWDE flitser, die NIET tegelijkertijd werd gebruikt.

      • Michael

       Dit zijn GEEN ingebouwde flitsstanden, maar alle. Daarom worden ze weergegeven in EXIF. Op pagina 51 worden geen standen vermeld voor de ingebouwde flitser, maar alle. Ik zeg dat je bent misleid door de titel van de sectie. Uw externe flitser verandert van modus wanneer u de op pagina 51 getoonde modi wijzigt. Je kunt zelf experimenteren: stel de sluitertijd in in de regio van een seconde en verander de synchronisatie in het voor- of achtergordijn. U zult zien hoe uw externe flitser in verschillende standen zal werken.

       • Benjamin

        Ik werd NIET misleid door de titel van de sectie. Er wordt beschreven hoe u de INGEBOUWDE flitsstand selecteert met de i-knop in het informatiedisplay, en dit begint met het omhoogklappen van de ingebouwde flitser. Of gebruik de pijlknop op de camera om de ingebouwde flitsermodus te selecteren.
        We hebben het hier helemaal NIET over extra flitsen, maar in een andere, speciale sectie - "Extra flitsen" - zie pagina's 202 - 205.
        Helaas heb ik geen antwoord gekregen op de gestelde vraag (zie).

      • Michael

       In principe heb je het. JA, de instelling beïnvloedt de werking van externe flitsers, omdat. deze instelling is NIET voor de ingebouwde flitser.

       • Benjamin

        De indruk is dat u niet leest wat ik schrijf, en de pagina's van de Nikon D5100 Gebruikershandleiding waarnaar ik verwijs. Ik vind geen grond voor uw uitspraken in de RP.
        Toch bedankt.

       • Michael

        Ik las, zoals ik hierboven al zei, de RP je misleidt met deze paragraaf. Ik weet niet hoe ik anders moet uitleggen dat sluitersynchronisatiemodi werken voor alle flitsers, zowel intern als extern. Het antwoord is Ja, dat doet het. Iets zoals dit

       • Michael

        Dit geldt voor ALLE camera's.

       • Benjamin

        In de Nikon DSLR-gebruikershandleiding - en ik heb er een tiental bekeken! - er werd met geen woord over gerept.
        Waar kun je erover lezen?

      • Michael

       Het was gemakkelijker en sneller om het in de praktijk te controleren))) Ik schreef hierboven hoe. Ik heb dit geschreven in de instructies voor de flitser (zie screenshot). Ook in mijn instructies voor de D300 heet het gedeelte "Een flitser gebruiken" - ik heb het speciaal voor je opgezocht. De ingebouwde flitser wordt daar alleen in subparagrafen besproken. Blijkbaar zijn dit moderne trends in de vertaling van instructies ...

       • Benjamin

        Dank u.
        Ik zal kijken.

 • anonymus

  Ik wilde pasfoto's maken, is het nodig om een ​​externe flitser te gebruiken?

  • NE

   niet per se, maar als we het hebben over een externe flitser voor foto's op documenten, dan is het beter om niet naar de flitser te kijken, maar naar de verlichtingsset. De kosten van een professionele externe flitser zijn vergelijkbaar met de kosten van een instapmodel mobiele kit, en niet een of andere Chinese, maar bijvoorbeeld Zwitserse elinchrom

 • Andrew

  Goede dag,
  help me alstublieft dit probleem op te lossen: d90 + flash VILTROX speedlite JY680A. Ik stel de ingebouwde flitser in als een opdrachtflits, zet deze in de "–" -modus (dwz in dit geval neemt hij niet deel aan de verlichting, hij geeft alleen een opdracht), stel de SLAVE-modus in op de externe flitser, stel de gemeenschappelijke kanaal, plaats deze dan op een afstand van ongeveer 3 m. Ik maak een foto, ik zie dat de externe flitser “puft”, maar de foto blijft donker en dus 90% van alle frames (10% van de frames blijkt nog helder, ze laten zien dat het licht van de externe flitser komt) , sluitertijd op donkere en lichte frames is hetzelfde (geprobeerd van 1/30 tot 1/100). Het blijkt dat de sluiter en het licht van de externe flitser op verschillende tijdstippen flitsen (maar soms vallen ze nog steeds samen), waarom gebeurt het, wat mis ik?

  • Michael

   Nee, je lijkt niets te missen. Die van mij blaast soms niet, alleen als ze in slaap valt.

   • Andrew

    hier werkt het, het puft, maar de lijst blijft donker, het blijkt op het verkeerde moment te puffen als de sluiter open gaat, hoe komt dat?

    • Michael

     De duivel kent haar niet. Blijkbaar individuele intolerantie (

  • jury

   controleer de ingebouwde flitsmodus, stel synchronisatie op het eerste gordijn in (geen rode ogen, langzame synchronisatie, enz.)

   • Andrew

    Oké, ik zal het proberen, bedankt.

 • Andrew

  Empirisch vastgesteld dat het alleen goed werkt op het 2e kanaal, op de rest - als geluk.

  • Valery A.

   Goedeavond. Laatst nam ik een foto van een kinderfeestje van kennissen in een klein café op d5100 + sb400, met witte plafonds en een burst op de flitser, het resultaat is meestal bevredigend, maar hier een hinderlaag - de plafonds bleken dat niet te zijn wit, maar donkergroen, met als resultaat dat het licht (vulling) in de foto's zwak is, de kleur vies, verdere verwerking heeft de situatie niet radicaal gecorrigeerd. In dit opzicht is de vraag voor degenen die knowhow hebben en geen spijt hebben om het te delen - hoe gemakkelijk (zonder een assistent en complexe apparaten) kun je in dit geval normaal fotograferen? Bedankt.

 • Nikita

  Hallo allemaal, is het mogelijk om op de een of andere manier een magnesiumflitser aan te passen aan de czk? Vsmysle synchroniseert op zijn minst.
  ik zal materiaal bestuderen)

 • Viktor

  Goedemiddag! Ik heb een Nikon d3200-apparaat, ik denk dat ik een externe flitser kan kopen zoals op de sb-800-borstel? Er is een verlangen naar een beetje fotografie (een student van een evenement, aangezien ik op een school werk, en voor amateurdoeleinden). Is het de moeite waard om het te nemen?

  • Arkadi Shapoval

   Waarom niet.

 • Vlad

  Vertel me, werkt de externe flitser als de interne niet werkt, of moet deze worden gerepareerd? En wat goedkoop te nemen voor Nikon D3100?

  • Arkadi Shapoval

   Ja, het zal werken. Het is niet nodig om te repareren. Van de native is de goedkoopste de SB-400, van de niet-native - elke, afhankelijk van de gewenste functionaliteit.

   • Vlad

    Is de schoen in Nikon en Kenon hetzelfde? (mag ik een flits van Kenon plaatsen?)

    • Arkadi Shapoval

     De schoen is vergelijkbaar, de synchronisatiecontacten zijn anders. Je kunt het stellen, je kunt hoogstwaarschijnlijk alleen fotograferen in de handmatige flitsbedieningsmodus.

     • Vlad

      Arkady, zijn er externe fabrikanten met vergelijkbare synchronisatiecontacten? Waarom vraag ik: het repareren van een interne flitser voor een prijs is als een goedkope externe ... Maar ik wil nog geen dure kopen, omdat ik wil controleren of het van mij is, niet van mij, foto

      • Arkadi Shapoval

       Ja, natuurlijk zijn er veel, het belangrijkste is dat de flitser voor Nikon is. Als u op zoek bent naar een flitser met automatische werking, zorg er dan voor dat de parameters de aanwezigheid van TTL of i-TTL aangeven.

       • Vlad

        Bedankt! Uw site doet er alles aan om het fotograferen te motiveren... Gezondheid en voorspoed!!!!

 • Olzas

  Beste kenners,

  Welke flitser raden jullie aan voor de D1100?

  Ook een vraag: is er een goede keuze aan optica (link hieronder) voor dezelfde camera?

  Link

  Dank u

  • Arkadi Shapoval

   Meer als 1100D. Optica wordt geselecteerd op basis van de taken. De opgegeven lens is niet slecht. Van de flitsen kun je kijken naar een goedkope Canon 430EXII

 • Olga

  Bedankt voor het nuttige artikel!

 • Dmitry

  Een vraagje voor de kenners: bij gebruik van een flitser stelt de camera voorlopig de verwachte sluitertijd in, met f en iso ingesteld. Maar in feite kan het licht van de flitser worden gereflecteerd door de spiegeloppervlakken, en ook worden geabsorbeerd in zwart, en het beeld komt er misschien niet echt uit zoals verwacht. En bij gebruik van een lamp op de camera (misschien apart op een statief), ziet de camerasensor de huidige verlichting en stelt hij nauwkeurigere huidige instellingen in. Vraag: Is de uitbraak achterhaald?

  • Arkadi Shapoval

   Nee, dat deed ze niet. Flitsbelichting (bij gebruik van originele automatische TTL-flitsen) is meestal vast, bijvoorbeeld 1/60 of 1/200 (afhankelijk van menuselectie en huidige verlichting). In de TTL-modus wordt het gereflecteerde licht berekend rekening houdend met de belichting van alle reflecties. Details hier.

 • Andrey Tekunov

  Ik heb geprobeerd Yongnuo 550 voor Nikon te gebruiken op Canon 568d. Alles staat in de handleiding. Ik heb Macropyhuyongnuo MP 58 voor Nikon op dezelfde Canon geprobeerd, alles werkt in de handleiding. Dus niet alleen Nikon werkt op Canon, maar omgekeerd.

  • Peter Sh.

   Nou, hoe kun je zwijgen!
   Macro's ... Een nieuw obsceen woord in de fotografie))
   Sorry voor de overstroming)

 • Nelson

  Hallo goed. Het raadplegen. Heeft de Nikon D300s de capaciteit om de Nikon-flitsers op afstand te bedienen?

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2013/02/flash-external-for-what/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2013/02/flash-external-for-what/