antwoorden: 121

 1. @f_e_d_2
  11.03.2019

  Ik zal mijn conclusie toevoegen :) Toen ik wilde fotograferen op Carl Zeiss 135 f3.5 (dit is degene die is gemaakt van de tekeningen die door de Duitsers zijn gestolen - Jupiter 37 B)))) realiseerde ik me dat vanwege de pin, alleen een adapter met een lens is geschikt voor mij. Ter vergelijking: ik kreeg precies dezelfde scherpte in het midden, maar in de hoeken - de lens maakte de "tekening zacht en plastic" :)))

  antwoord

  • @f_e_d_2
   11.03.2019

   en ik zal eraan toevoegen dat de lens een kleine brandpuntsafstand heeft toegevoegd

   antwoord

 2. SERG
  14.04.2019

  Groeten. Ik heb een Nikon d200 camera, er is een 20m wereldlens (er is een a/m schakelaar). Wilde het gebruiken voor landschappen. Ik heb de paardenbloem van Lushnikov niet nodig. De vraag is, heb je een lens nodig,

  antwoord

  • B.R.P.
   17.06.2019

   Zonder landschapslens werkt het niet.

   antwoord

 3. Анатолий
  16.02.2020

  Vertel me, wees aardig, hoe kun je Sonnar opnieuw maken onder Nikon, zo ja, wie kan er dan werken?

  antwoord

  • Rodion
   16.02.2020

   Dit is een zeer waardevolle lens. Het moet zorgvuldig worden aangepast. Hoogstwaarschijnlijk zal het nodig zijn om de gehele schacht te vervangen door Nikon's, met behoud van de diafragma-aandrijving. Niet de gemakkelijkste taak voor de eerste keer.

   antwoord

   • Анатолий
    16.02.2020

    Dyakuyu, zrozumiv ... het is beter om het niet te overdrijven

    antwoord

 4. Анатолий
  16.02.2020

  Vertel me, wees aardig, hoe kun je Sonnar opnieuw maken onder Nikon, zo ja, wie kan er dan werken?

  antwoord

 5. Gregory
  09.11.2020

  Bedankt voor het artikel, informatief en duidelijk. Na het bekijken van de foto besloot ik uiteindelijk dat ik het zonder lens moest doen.
  Vandaag heb ik een adapter zonder lens per post ontvangen en mijn Valdai 44-2, productiejaar - 1985 opnieuw gemaakt.
  Heb de stelring eruit gegooid. Ik heb de diafragma-instelring een slag dieper gedraaid.
  Bij het monteren van de lens zonder stelring heb ik met een vijl wat aluminium verwijderd van de delen die vastgeklemd zitten. En ik kreeg een gemakkelijke OVERRUN VOOR ONEINDIGHEID. Over het algemeen zonder enige bewerking om het optische schema te wijzigen.
  Nu zal ik een dezer dagen de eliminatie van de speling van de eindschakelaar behandelen, en dan zal ik experimenteren met de vervaardiging van ultradunne afstelringen)))

  antwoord

 6. Jaroslav
  14.10.2021

  Ik zou nog verder gaan. Namelijk: aangezien de lens gemakkelijk van de adapter kan worden verwijderd, zou ik proberen er een vervanging voor te vinden om meetzoekerlenzen met de L39-vatting te kunnen gebruiken.

  Het zou interessant zijn als een divergerende brillenlens van de juiste dioptrie zou kunnen worden gebruikt.

  antwoord

 7. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer