antwoorden: 365

 1. Artem
  23.02.2022

  Hallo, nu bezit ik 70-300 af-s 4.5-5.6 na 200 mm zeep. Heeft het zin om deze te vervangen door 80-200 mk iii?

  antwoord

  • B.R.P.
   23.02.2022

   Wat meer zin. En de scherpte en de tekening komen niet overeen met een 70-300. Er zal slechts 300 mm zijn.)

   antwoord

   • Artem
    23.02.2022

    Niet eng. Met de D800 kunt u bijsnijden. Toch is van 200 tot 300 geen werksegment

    antwoord

  • Arkadi Shapoval
   23.02.2022

   verlies nog steeds de stomp

   antwoord

 2. Sergei
  24.04.2022

  Ik ontmoet verschillende foto's van de houder, sommige hebben één zwarte schroef, andere zijn allemaal van staal. Waar hangt het van af?

  antwoord

  • B.R.P.
   24.04.2022

   Vanaf het jaar van uitgifte. De zwarte schroef werd gebruikt als markering.

   antwoord

   • Sergei
    24.04.2022

    En h, of tot welk jaar ben je ermee gestopt? Vertel het me niet per ongeluk

    antwoord

   • B.R.P.
    25.04.2022

    Dergelijke informatie heb ik helaas niet.

    antwoord

 3. Alfredo Aguilar
  05.06.2022

  Hola;yo tengo este lente desde hace 17 años y sigue funcionando perfectamente,claro està con su mantenimiento obligatrio un vez al año,yo lo uso para fotografiar basquetbal,y su apertura en f/2.8 en todo el rango de la lente,ofrece un BOKEH excepcional,tambien para la vida salvaje,es unico para captar la vida animal,sin hacerse uno muy alcance de la vista de aves of fiera.
  Amo este lente,es y sera por siempre la joya de la corona de NIKON y de mi equipo fotògrafico es simplemente sorprendente y con 2 libra's de peso,¡¡¡UNICO!!!

  antwoord

  • jury
   05.06.2022

   een grote fan van Nikon estarán de acuerdo contigo

   antwoord

  • Mikhail V.K.
   04.12.2022

   Vertaald uit het Spaans - Hallo; Ik heb deze lens nu 17 jaar en hij werkt nog steeds geweldig, natuurlijk met de verplichte service eenmaal per jaar, ik gebruik hem voor basketbalfotografie en zijn f / 2.8-diafragma in alles. lens, biedt uitzonderlijke bokeh, ook voor dieren in het wild, het is erg handig. uniek voor het vastleggen van dierenleven zonder verstrikt te raken in de ogen van vogels of dieren in het wild.
   Ik ben dol op dit objectief, het is en blijft voor altijd het juweel in de kroon van NIKON en mijn fotografie-uitrusting. Het is gewoon geweldig en weegt 2 lbs, UNIEK!!!

   veel Nikon-liefhebbers zullen het met je eens zijn

   antwoord

 4. Volodymyr
  05.06.2022

  Svіtlini betoverend, alles was waardig, absoluut.

  antwoord

 5. Skiferok
  16.10.2022

  Gekochte versie 3. Ik zie dat hij niet gedemonteerd is geweest, in nieuwstaat. Bij 200mm is er zo'n indruk dat alles onscherp is, ik draai de dirk naar 5, iets beter, maar nog steeds niet scherp. Dit is allemaal zo 80-200 mk 1-3. De bijzonderheden van deze 3 versies. Ik fotografeer op de d700.

  antwoord

  • Victor
   16.10.2022

   Nee, dit is niet specifiek voor alle drie de versies.

   antwoord

   • Skiferok
    16.10.2022

    Ik richt handmatig, er brandt een groene stip in de zoeker die is scherpgesteld. Maar de foto's zijn niet scherp.

    antwoord

   • B.R.P.
    16.10.2022

    Het gebeurt. Het punt is niet altijd juist)

    antwoord

  • B.R.P.
   16.10.2022

   Misschien begrepen ze het niet. Maar ze zouden bijvoorbeeld de uitlijning kunnen raken en neerhalen.

   antwoord

   • Skiferok
    16.10.2022

    Er zijn geen inslagsporen.

    antwoord

 6. Skiferok
  16.10.2022

  Ik deed een test, schoot een landschap op oneindig. Bij autofocus is het landschap niet scherp, ik heb de stand op handmatig gezet. Ik heb het tot in het oneindige gehaald, maar niet tot het einde, en het landschap is scherp. Hoe te repareren wie zo'n 80-200 mk3 heeft gerepareerd?

  antwoord

 7. Skiferok
  21.10.2022

  Er zit een schacht van het voorste lensblok, heeft iedereen die?

  antwoord

  • B.R.P.
   21.10.2022

   Het zou niet zo moeten zijn. Mogelijke redenen staan ​​hierboven vermeld.

   antwoord

 8. Skiferok
  21.10.2022

  Misschien komt dit door de slijtage van het voorste lensblok, dat heen en weer beweegt bij het scherpstellen.

  antwoord

 9. Michael
  07.01.2023

  Hallo iedereen! Ik heb deze MKIII onlangs gekregen. Helaas niet zonder ergernis - er werd meteen een huwelijk ontdekt. Het ding is de schakelring van de MA-focusmodus, hij gaat bijna vrij heen en weer, hij zit niet stevig vast in een van de posities - het is onmogelijk om met deze nuance te werken, je raakt hem gewoon aan met je hand, hij verschuift, draait in tegengestelde richting. Waarschijnlijk zit de kast in de metalen knop die op deze ring zit. In mijn exemplaar leek het naar beneden te "hurken", dat wil zeggen in een positie zoals het al is vastgeklemd, maar als je het met je vingernagel omhoog trekt, gaat het omhoog, maar valt dan onmiddellijk slap naar beneden naar zijn vorige positie. En, zoals ik het begrijp, zou het standaard in eerste instantie stevig moeten "staan" en in feite, door met een vinger van de hand naar beneden te drukken, een beweging geven aan de regime-ring zelf. Ik voeg een foto bij van waar ik het over heb (screenshot van internet, "gezonde kopie" - de pijl toont de knop waar ik het over heb)
  Herkent iemand dit probleem, heb je het kunnen oplossen? Of is het beter om te retourneren voordat de garantie is verlopen?
  IEDEREEN BEDANKT!

  antwoord

  • B.R.P.
   07.01.2023

   Maak een terugkeer, wat valt er te denken. Wat voor soort garantie is dit voor een product waarvan bekend is dat het defect is?

   antwoord

   • Michael
    07.01.2023

    Het is gewoon dat het al... DE VIERDE op rij 80-200 2.8, die ik al een half jaar probeer te krijgen))) iets. In feite is deze instantie erg goed, en het belangrijkste is dat al zijn lenzen ideaal zijn. Daarom denk ik, of ik het in gedachten moet brengen, of het echt zou zijn. En je weet nooit waar de volgende 80-200 nog meer mee komt ... Ik breng deze terug naar kantoor, en de volgende Nikkor komt van een andere verkoper met bijvoorbeeld slechte lenzen en bovendien zonder garantie .

    antwoord

   • B.R.P.
    07.01.2023

    Hoe vaak hebben ze de wereld verteld ... maar dingen zijn er nog ... Je kunt een gebruikte niet op afstand aannemen, alleen uit je handen, met een cheque, ook al is die duurder. Het is mogelijk en echt om je voor de geest te halen, niemand zal het je bij verstek zeker vertellen. Hoeveel gaat deze reparatie kosten? Als je in jezelf klimt, repareer je het hoogstwaarschijnlijk niet, maar onder de "garantie" nemen ze het niet terug. Dat is waar dit "schema" voor is ontworpen.

    antwoord

   • Michael
    08.01.2023

    B.R.P., het feit is dat ik ALLE genoemde defecte vorige 80-200 2.8 uitsluitend heb genomen via onze Russische Avito-bezorgservice (voornamelijk door de Russische Post, af en toe Boxberry), of met dezelfde garantie van 14 dagen. Optiek kwam naar me toe, ik controleerde het daar op het punt van uitgifte (indien Avito-bezorging) of thuis (indien gegarandeerd). In principe weet ik hoe ik moet controleren, ik bekijk de apparatuur zorgvuldig - en uiteindelijk heb ik de retourzending naar de afzender van al die zumoNikkors ter plekke verwerkt, direct voor de medewerkers van de bezorgdienst. Ik zou zo'n lens niet op afstand nemen zonder de mogelijkheid om te controleren en terug te sturen - er zijn veel aanbiedingen voor, het is geen exclusief zeldzaam product dat buitengewoon moeilijk te vinden is en als je het op internet vindt, kun je alleen willekeurig kopen als je het echt nodig hebt. Avito-bezorging is echt heel cool, ik heb er de afgelopen jaren van alles mee besteld en echt alles kwam naar me toe (ook per post of Boxberry). De gekochte prijskaartjes waren zowel groot als klein, tussen al het “weggerukte” was er vooral veel fotoapparatuur, maar ook bijvoorbeeld een grote hoeveelheid muziekapparatuur (complexe apparatuur en muziekinstrumenten). Hij verkocht ook een aantal van zijn eigen spullen op Avito, waaronder dure, inclusief optica, verzonden via de Avito-bezorgservice. Maar toch, ja, u moet zich ervan bewust zijn dat er risico's verbonden zijn aan het gebruik van deze service: er zijn voldoende fora waar incidenten met betrekking tot deze Avito-bezorging in een dramatische vorm worden besproken, en daar gebeuren buitengewoon vervelende en aanstootgevende misverstanden komen aan bod. Daarom heb ik onlangs persoonlijk op de een of andere manier besloten om mijn enthousiasme voor deze service te verminderen (als we het over iets duurs hebben), waardoor er naar mijn goeddunken maar heel weinig opties overblijven: zoals mijn huidige geval met een garantie van controleer bijvoorbeeld ... DAT is het aandeel van degenen die in de outback wonen: zelfs de mogelijkheid om de noodzakelijke dingen te kopen op zo'n manier als Avito-bezorging is voor ons al een grote redding van koken in ons eigen sap met alles de beperkingen. Hier, als je rijk en interessant wilt leven volgens je ambities en plannen, moet je het gewoon verdragen, zoeken naar mazen in de wet zoals Avito-levering en garanties. En je zult van tijd tot tijd ook echte risico's moeten nemen, wat ik overigens, moet ik bekennen, ook meer dan eens heb moeten doen toen ik op zoek was naar iets belangrijks en zeldzaams. Tegelijkertijd altijd op de hoogte zijn van WAT (!) er met me kan gebeuren en dat het misschien moet worden gerepareerd en in gedachten moet worden gehouden, wat ik periodiek deed, contact opnemen met goede servicecentra en vakmensen zoeken, soms iets naar een ander sturen regio. Gelukkig is er echter veel goeds op het gebied van service in mijn stad Tomsk: wat ze net niet hebben gerepareerd en uit welke staat ze me niet hebben opgevoed ... Zoals ze zeggen, wie riskeert niet, hij drinkt niet - dit geldt voor ons, provinciale inboorlingen, op de meest eerlijke manier.

    antwoord

   • Victor
    08.01.2023

    Wat dat laatste betreft, is er niets om jaloers op te zijn, als het in het complex wordt beschouwd))

    Welnu, gebruikte fotografische apparatuur heeft bijna altijd bepaalde problemen. Zelden is alles perfect.

    antwoord

  • Dmitry Kostin
   08.01.2023

   Mikhail, dit is geen huwelijk, maar (IMHO) een van de inherente tekortkomingen van deze specifieke versie 80-200 / 2.8
   Ik kwam zoiets tegen op Avito.
   Probeer de verkoper terug te sturen en krijg je geld terug.
   Van de Avito-verkopers die in Moskou wonen en die al heel lang bezig zijn met Nikon-optica, kan ik Yuri aanbevelen (hij heeft 345 positieve recensies, het adres op Avito: Moskou, academicus Kapitsa St., 34/121), voor van wie ik 2 stuks 35-70 en een 28- 105 heb gekocht.
   Nu heeft hij op voorraad:
   Nikon AF 80-200mm f/2.8 ED MK2 - 22000
   Nikon 80-200 mm f 2 8D mk3 - 28 000
   Nikon AF-S 80-200 f2.8 MK4 - 38
   Allen zijn in goede staat.

   antwoord

   • Michail Tomsky
    11.01.2023

    Oh, Dmitry, hallo! Heel erg bedankt voor dergelijke contacten, zoals ik is heel, heel relevant! Het enige, alleen, oh, ik las je bericht pas op het moment dat ik de aankoop (ook onder garantie) van nog een 80-200 f2.8 in een andere winkel al had afgerond (dit wordt de vijfde in pogingen om te vinden een apart exemplaar). Anders zou ik me zeker wenden tot de persoon waar je het over hebt. In ieder geval zal ik hem nu in gedachten houden, als er iets is, zal ik hem schrijven. Ik zorg ervoor dat ik mijn contacten bewaar.

    PS Nou, het exemplaar waar ik hier over schrijf heb ik al afgegeven voor een retour. En aangezien er hier een mening is dat zo'n door mij genoemd defect misschien niet eens een storing is, maar gewoon een "inherent kenmerk" van een bepaald exemplaar - ik heb er helemaal geen spijt van dat ik het heb teruggestuurd ... Trouwens, van Nikon's officiële service tot mijn verzoek, integendeel, ze antwoordden dat dit hoogstwaarschijnlijk een storing is door een krachtinslag en dat je kunt proberen het te repareren. Wie weet in het algemeen ... Ik hoop dat alles wat hier is gezegd nuttig zal zijn voor andere lensexperts.

    antwoord

   • Victor
    11.01.2023

    De persoon waar Dmitry het over heeft, heeft een dubbelzinnige indruk achtergelaten.

    Ik was geïnteresseerd in de 28-105 lens. Ik zeg, laat iets vallen dat in een groothoek is geschoten, op een open plek, vanaf een full-frame apparaat (de spreiding van deze lenzen is vrij groot in kwaliteit)

    Hij schrijft "Ik ben geen fotograaf" (de spelling is behouden), "kijk naar de randen op het net."

    Ik zeg "weet je, het is JOUW exemplaar dat je interesseert"

    Ok, schrijft, laten we het naar de post sturen. Gooit weg ... Met d70 (!) Een testkaart geschoten op 44 mm (!) Eén frame op f / 4, de tweede (om de een of andere reden) op f / 13. En dat is het.

    Ik realiseerde me dat de persoon helemaal niet verbijsterd was waar het over ging, en hem niet meer lastig viel.

    antwoord

   • Dmitry Kostin
    11.01.2023

    Victor, hij is echt verre van fotografie.
    Ik kocht live van hem, naast zijn metrostation.
    Ik heb geen klachten over de lenzen die aan mij zijn verkocht.
    Qua communicatie is hij niet bijzonder spraakzaam. Probeert niet iets te verknoeien.
    Bij de verkoop kan hij verschillende opties aanbieden om uit te kiezen, die hij soms meeneemt. Ik had dit met een van de 35-70.
    Het aantal positieve recensies spreekt voor zich.
    Hier staat hij op de foto:

    antwoord

   • Dmitry Kostin
    11.01.2023

    “Bij de verkoop kan hij verschillende opties aanbieden om uit te kiezen, die hij soms meeneemt. Ik had dit met een van de 35-70's.
    Die. verwacht één lens te zien, zoals een 35-70. En hij brengt ze 2 stuks of 3 stuks van de 35-70 D-versie en bijvoorbeeld een eerder. Bij keuze.
    En alles zal in goede staat zijn, precies zoals in de advertentie.

    antwoord

   • Victor
    12.01.2023

    Live - misschien kun je het aan, waarom niet.
    Ik zou niet op afstand bij hem bestellen als het belangrijk is om informatie te krijgen over de belangrijkste eigenschappen van het product voordat je het koopt.

    antwoord

  • persononline
   22.04.2024

   Misschien is mijn antwoord aan de auteur zelf niet langer relevant, maar over het algemeen komt het probleem met deze lens (breuk van de modusvergrendeling) veel voor. Je kunt het verhelpen door de scherpstelring te demonteren (verwijder het elastiekje van de ring, verwijder de tape uit de gaten, ga naar het ontgrendelingslipje dat hoogstwaarschijnlijk is losgeraakt), maar persoonlijk houd ik niet van chirurgische methoden en heb ik een miniatuur siliconenring met een diameter kleiner dan de slotdop en trok deze op een pin onder de slotdop. Alles werkt en wordt opgelost. Ik drukte erop en de siliconen ring werd plat, draaide hem in de gewenste modus en liet hem los.

   antwoord

 10. Michael
  07.01.2023

  In dit screenshot van internet werkt de knop naar behoren, hij staat zoals hij hoort.

  antwoord

 11. Kostiantyn
  04.03.2023

  Groeten aan alle leden van deze prachtige site. Ik heb een vraag, wie heeft het probleem van deze versie 3-lens ondervonden, de essentie van het probleem is dat in de handmatige modus, bij SCHERPSTELLEN in het gebied van 11 m, storing optreedt en dit is wanneer van oneindig tot de minimale afstand. beweging gaat van de minimale afstand tot oneindig dit obstakel doet zich niet voor. Wat zou het probleem kunnen zijn, wie zal het je vertellen. Autofocus werkt zonder problemen. Ik heb ervaring met het repareren van lenzen, maar dit model ben ik nog niet tegengekomen en ook nog niet uit elkaar gehaald.

  antwoord

 12. Sergei
  19.06.2023

  Hallo allemaal, ik ben van plan deze lens te kopen voor een Nikon D7500 cropped camera, maar ik kan niet beslissen welke versie beter is om MKIII of MKIV te kopen, voornamelijk voor portretten is het nog steeds mogelijk om binnenshuis te rapporteren. In termen van scherpte en scherpstelnauwkeurigheid, en natuurlijk bokeh)) welke zal beter zijn?

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   19.06.2023

   MK4 is beter, maar het is problematisch

   antwoord

  • B.R.P.
   19.06.2023

   Bokeh zoomen? ))))))))))

   antwoord

   • Rodion
    19.06.2023

    Nou hallo, dit is 80-200 / 2.8. Zoom bokeh, ja, en wat nog meer!

    antwoord

   • Dmitri Kostin
    19.06.2023

    Rodion, en in de tweede versie (trombone) is de tekening niet veel slechter?
    (scherpte is niet zo'n probleem)

    antwoord

   • Rodion
    19.06.2023

    Ik heb alleen MK2 en was op de test. Heel aangenaam. Maar Sonnar 180/2.8 is nog steeds mijn favoriet.

    antwoord

   • Dmitri Kostin
    20.06.2023

    Begrepen, bedankt!

    antwoord

   • NeustrDm
    19.06.2023

    Zijn bokeh is uitstekend, zelfs op bedekte exemplaren.

    antwoord

 13. Ivan
  10.07.2023

  Ik heb zo'n tweedehands lens meegebracht, degene die me het meest in het achterhoofd trof ... Vіn is geweldig en ziet er solide uit. Ging naar de Nikon D7100 en het bleek dat de lens niet scherpstelde ... De camera bedient de lens, laat het diafragma zien en dat is alles ... Ging naar de Nikon D5100 en alles was besteld, waarom ik niet ' Ik weet het niet en ik kom er niet uit. Als de camera niet reageert bij het indrukken van de ontspanknop, dan laat ik de lens naar beneden zakken en begint alles normaal te werken. Het is oké met de lens, zo is het niet, om niet voor de voorzak uit te komen.
  De foto is klein voor een garn.

  antwoord

  • Dmitry
   10.07.2023

   Mogelijk het smerige contact bij de bajonet. Reinig contacten met alcohol.

   antwoord

 14. Paul
  25.09.2023

  Hallo, vertel mij alstublieft wie er ervaring heeft met hoe deze 80-200 2.8 µ3 lens een scherpstelsnelheid heeft vergeleken met de Sigma 70-200 mm F2.8 APO II EX DG MACRO HSM. Ik moet onder andere de dansvoorstellingen van mijn dochter filmen, wat raden jullie aan? (camera d600)

  antwoord

 15. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer