Nadelen van moderne DSLR-camera's

Het beste deel van een auto is het deel dat niet in de auto zit.

Nadelen van moderne DSLR-camera's

Nadelen van moderne DSLR-camera's. Afgebeeld is de binnenkant van mijn camera.

Hetzelfde kan gezegd worden over moderne digitale spiegelreflexcamera's. Binnenin heeft een moderne CZK-camera een groot aantal mechanische onderdelen die na verloop van tijd kunnen verslijten en defect raken. In moderne apparaten bestaat de neiging om alle mechanische apparaten te vervangen door elektronische, ik zou deze trend voortzetten met de CZK.

spiegel

De ruggengraat van een spiegelreflexcamera, inclusief een digitale spiegelreflexcamera (DSLR), is een spiegel. Tijdens het fotograferen gaat de cameraspiegel constant omhoog en omlaag, de spiegel zelf van moderne DSLR-camera's heeft een complexe structuur, beschreven in mijn artikel over spiegel structuur. Een hele reeks complexe mechanismen zijn verantwoordelijk voor het hefmechanisme van de spiegel. Bijvoorbeeld, na 150 duizend bewerkingen, het spiegelbedieningsmechanisme op mijn camera Nikon D700 geweigerd. Nu vind je camera's waarbij de spiegel niet 'springt' tijdens het fotograferen en semi-transparant is, maar camera's vind je bij Sony en die heten SLT.

Het stuiterende spiegelprobleem bestaat niet alleen in het feit dat het vereist complex mechanisme, maar ook in het feit dat met een springende spiegel, fysiek kan geen hoge snelheid voor continu-opnamen ontwikkelen. Nu is het probleem met snelheid opgelost door simpelweg de spiegel in de verhoogde stand vast te zetten, maar in de verhoogde stand is het scherpstelsysteem en/of de meting uitgeschakeld expositie, of de bediening van het autofocus- en meetsysteem expositie gebaseerd op de Live View-modus. SLT's kunnen dienen als een uitstekende doorontwikkeling van moderne spiegelreflexcamera's.

Onbegrijpelijke veren

Onbegrijpelijke veren en onderdelen in de camera die gewoon willen breken.

Ook de 'springende spiegel' doet dat extra geluid op het werk, wat niet altijd handig en soms erg ongewenst is. Het spiegelbedieningsmechanisme vereist: overtollige voedingen verhoogt de productiekosten van de camera. Ook een spiegel lucht jagen in het midden van de kamer overtollig stof zeer ongewenst voor de cameramatrix. En de spiegel is gemakkelijk te beschadigen, hij wordt gemakkelijk vuil. Er is ook een probleem aanpassingen spiegels met focussensoren.

Toegegeven, zelfs SLT-camera's kunnen geen volledige vervanging zijn voor spiegelreflexcamera's, omdat ze minder licht naar de cameramatrix sturen in vergelijking met spiegelreflexcamera's, en geen conventionele optische zoeker hebben, maar alleen een digitale. Persoonlijk ben ik dol op de optische zoeker van moderne camera's, omdat je het 'levende licht' ziet van de scène die je fotografeert. SLT valt op door zijn grotere compactheid en continue fasefocus, zelfs tijdens video.

Een enorm aantal complexe mechanismen

Een enorm aantal complexe mechanismen in mijn Nikon D700

Diafragmaregeling

Het diafragma is een mechanisch apparaat en vereist een complex mechanisme voor zijn werking. De Nikon CZK regelt bijvoorbeeld het diafragma van de lens met percussie mechanisme, beter bekend als het 'springtouw'. Een speciale drummer slaat op het uitsteeksel op de lens, waardoor het diafragma dicht bij de gewenste waarde komt. Ik denk dat dit mechanisme erg is primitief. De werking van het mechanisme vereist een complex apparaat, het mechanisme verbruikt energie en creëert heel hard geluid op het werk. Bij Canon-camera's is het diafragmacontrolemechanisme afzonderlijk in elke lens ingebouwd en is de ruis veel lager.

Ik zou het hele iriscontrolesysteem vervangen door een speciale kristallijne coating op een van de lenzen van de lens, waardoor de intensiteit van de lichttransmissie verandert. Dit zou het mogelijk maken om alle mechanica volledig te verlaten bij het besturen van het diafragma, en het zou ook mogelijk zijn om elke diafragma patronen.

Mechanische tandwielen in een moderne camera

Mechanische tandwielen in een moderne camera

sluiter

De zwakke kant van de CZK is het rolluikbesturingssysteem. De sluiter is een volledig mechanisch apparaat dat is ontworpen om bij extreme snelheden te werken. De sluiter van de beste camera's is bestand tegen tot 300.000 handelingen en verslijt toch. Het vervangen van de sluiter is erg duur en pijnlijk. Het is grappig, maar moderne zeepbakjes hebben geen mechanische sluiter, maar een elektronische sluiter. De elektronische sluiter is een zeer aantrekkelijk ding, ik zou graag mijn mechanische sluiter vervangen door elektronischals hij super kort steunde uittreksels zoals 1 \ 8000s en kon bij dergelijke sluitertijden synchroniseren met een flitser.

De mechanische sluiter creëert luid geluid, de lamellen (gordijnen) van het rolluik zijn zeer kwetsbaar en zeer gemakkelijk te beschadigen.

Vooraanzicht

Gezicht op de voorkant van het CZK van binnenuit. Een verhoogde spiegel en veel mechanische en elektrische apparaten zijn zichtbaar.

persoonlijke ervaring

Vreemd, maar in de tuin van de 21e eeuw, en moderne DSLR's van top tot teen volgepropt met mechanica. Ik schreef dit artikel nadat ik camera-onderdelen van reparatie had gekregen en was geschokt door de miljoen mechanische dingen in zijn ingewanden. Je kunt ook in een artikel schrijven over het complexe autofocusapparaat van sommige camera's via een schroevendraaier, waarvoor een motor en een uitschakelsysteem voor de motoraandrijving nodig zijn. Zelfs de mechanische verhoging van de flitser blijft soms hangen, ik heb veel gevallen gehad. Ik zou graag een aantal zware en gecompliceerde mechanische apparaten in mijn camera vervangen door nieuwere en meer geavanceerde elektronische apparaten, maar het is een kwestie van enorm veel tijd voordat de technologie verandert.

Conclusies:

Moderne centrale regelkleppen gebruiken veel mechanische onderdelen, wat leidt tot extra geluid, kosten in productie en energieverbruik. Ik hoop dat in de toekomst veel mechanische tekortkomingen zullen worden verholpen.

Help het project. Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 108, over het onderwerp: Nadelen van moderne DSLR-camera's

 • Alexey

  Fuck elektronica, de auteur boos op zijn gedachtegang.. en opmerking aan de auteur - elektronica zal nooit effectiever zijn dan mechanica - dit is anrial. als je een beetje ervaring had met techniek, zou je het begrijpen. in analoge technologie - of het nu gaat om audioapparatuur of een foto, of iets anders ontbreekt
  a) digitale ruis
  b) stappen zonder afvlakking
  c) mechanica is nog steeds betrouwbaarder dan elektronica, als het verstandig wordt gedaan
  het is ook grappig dat de trends in de ontwikkeling van elektronische apparaten in een poging om het niveau van analoge technologie te bereiken. er is geen digitale high-end, in het algemeen, waarom je leven ingewikkeld maken en veel geld uitgeven aan camerareparaties vanwege een verbrand pad in de microschakeling of honderden andere redenen die zich voordoen.
  camera-ontwikkelaars hebben hogere kwalificaties dan jij ... en ik plaats je rac-voorstellen op het niveau van schoolschrijven.

  • Arkadi Shapoval

   Desalniettemin gaat het artikel specifiek in op de tekortkomingen van de CZK, u beschreef in het algemeen de voordelen van mechanica, maar heeft geen ideeën ingediend om deze te verbeteren. Uiteindelijk verdedig je gewoon de mechanica.

  • Alex

   Ondanks de "oudheid" van het bericht, zal ik het nog steeds beantwoorden, de toon en categorischheid van de auteur hebben me echt pijn gedaan. Elektronica is al veel efficiënter dan mechanica, in die gebieden waar het gebruik ervan gerechtvaardigd is, raad ik de auteur aan rekenmachines te vergeten en een mechanische rekenmachine te gebruiken. En geniet van het warme buizengeluid, oftewel de koude mechanische berekeningen.
   a) je houdt niet van digitale ruis? Waar is het geknetter van een grammofoonplaat prettiger, of de 'analoge' korrel op de band?
   b) stappen gladstrijken? zijn analoog in mechanica is speling, naleving van temperatuuromstandigheden, strenge eisen voor smering en de afwezigheid van schuurmiddel, traagheidsmoment en ander afval. Anti-aliasing is een compromis tussen grootte en kwaliteit.
   c) betrouwbare mechanica kost (in termen van geld) veel duurder dan betrouwbare elektronica, de onderhoudskosten niet meegerekend.
   Nogmaals, zoals we kunnen zien, was het in dit geval niet de elektronica die de auteur in de steek liet, maar de sluitermechanica (hoewel de tegenovergestelde gevallen niet zeldzaam zijn). Mechanica heeft zichzelf al 40 jaar uitgeput (ik zal het niet hebben over nano-mechanica, omdat de vooruitzichten nog vaag zijn) in de zin dat er niets radicaal nieuws is gebeurd in de proces- en materiaalwetenschap.
   Uiteraard kan de hydraulische krik niet vervangen worden door elektronica, maar dit is ook niet nodig.
   Ik vond het artikel van Arkady erg leuk, ik raad aan om geen aandacht te besteden aan individuele "badstof" persoonlijkheden.

 • Valery

  Mechanica is natuurlijk "Prime Legacy", maar de toekomst is aan elektronica.
  Op een dag zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een ​​systeem van individuele pixel-voor-pixel elektronische sluiters te implementeren die de gewenste belichting voor elke pixel afzonderlijk zouden meten. Hierdoor zal het mogelijk zijn om het momenteel onvoorstelbare dynamische bereik van afbeeldingen te bereiken.

  • Vasily

   Onzin! Een heleboel componenten die kapot kunnen gaan en meer niet. Bij Zenith E zat er één fotocel in de belichtingsmeting; het ion vergiste zich nooit en vertoonde altijd de juiste belichting. En wat is nu bij Nikon een verdomd complex belichtingsmeetsysteem met duizenden voorbeelden ter vergelijking, en wat is het nut ervan? Bij het fotograferen van landschappen met heldere verschillen in de zomer is de belichtingsmeting bijna altijd verkeerd, is de lucht zelden niet overbelicht en moet je voortdurend correcties aanbrengen of de camera iets hoger optillen om de belichting te corrigeren. En elke keer denk je: wat is dat toch voor een supernauwkeurig systeem dat voortdurend niet begrijpt wat de fotograaf fotografeert!En met dezelfde Zenit E werd altijd de juiste belichting verkregen! De burgerij kon gewoon geen goede camera's maken, en dat kunnen ze nog steeds niet, en wie heeft al die opschepperij met een stel processors nodig? Techno-wankers en niemand anders!

   • Arkadi Shapoval

    Het is goed dat Zenit uit de verkoop van alle westerse sites is verwijderd, en zelfs de informatie dat ze daar waren, is verwijderd (zoals de grootste fotosite bhphotovideo.com). Anders is er niets om Leika onder het mom te verkopen Zenit M.

    • Rodion

     Dit betekent alleen maar dat KMZ geen tijd meer had om de naamplaatjes op de camera's van Lake opnieuw te lijmen, waardoor allerlei rommel voor de oorlog werd geproduceerd.

     • Arkadi Shapoval

      niets van dien aard, bhphoto heeft specifiek alles met betrekking tot Zenit verwijderd vanwege sancties. Niet alleen verdween alles zodat het niet langer beschikbaar was voor aankoop, maar het werd ook verwijderd uit de archieven en de cache.

 • chloraat

  Nou ja, ze hebben in ieder geval geen riem)

 • Denis

  "Het is grappig, maar moderne zeepbakjes hebben geen mechanische sluiter, maar een elektronische sluiter" - Ik heb nog geen enkele min of meer adequate zeepschaal zonder mechanische sluiter in mijn handen gehad. Zelfs mijn goedkope, primitieve Samsung ST-66 heeft bont. sluiter, hij was in de oude UFO. Er zijn geen luiken behalve in mobiele telefooncamera's en volledig speelgoed soapboxen met een vreselijke CMOS-matrix en geen autofocus (kortom, een camera met een uit een telefoon gescheurd display, ik heb ooit zo'n monster gehad :)). Dergelijke camera's (zonder mechanische sluiter) hebben een verschrikkelijk effect genaamd "Rolling shutter", waarbij bewegende (zelfs relatief langzaam) objecten sterk worden uitgerekt, waardoor het bijvoorbeeld onmogelijk is om een ​​trein of een auto in beweging normaal te filmen.
  Dus zelfs uit zeepkisten zijn de mechanica niet verdwenen ...

 • Alexander

  Ergens in het diepst van mijn ziel heb ik je tijdens het lezen van dit onderwerp wanhopig toegejuicht.In het verleden heb ik me herhaaldelijk afgevraagd over dergelijke fantasieën. Vandaag zie ik dat veel van wat fantastisch leek vorm te krijgen en gewoon, natuurlijk wordt.
  Ergonomie. De camera is een voortzetting van de handen geworden, bovendien een voortzetting van de impuls van de ziel van een soort drift. Uitsteeksels, ronding, knopen, kleurstelling, verlichting, schermen. De snelle en vriendelijke reactie is vanzelfsprekend. Traagheid irriteert of stort zich in tederheid.
  Het gevoel zelf, de aanraking van de camera in de handen, geeft aanleiding tot een reflex op het zoeken, de neiging tot een soort voorzienigheid die zo ongeveer zal gebeuren. Vorm genereert bewustzijn, inhoud tilt het naar een hoger niveau.
  Optiek. Met processor! Elk asferisch oppervlak. Monsterlijke coatings Stabilisatie. Autofocus. Er is ook een heleboel van alles dat, toen het film was, sciencefiction leek en onnodige toeters en bellen.
  Hij maakte zijn eerste lens met een anjer, aangezien de camera onder een pot gecondenseerde melk vandaan kwam.)))
  Mechanica. Dit is het hart van de camera. Mechanica is altijd de koningin geweest en blijft dat ook. Zij zal zijn.
  In principe is er niet veel veranderd. Er is iets helemaal verdwenen, dit is een natuurlijk proces.
  De technologische vooruitgang is verbluffend.
  De fabricagenauwkeurigheid is met verschillende ordes van grootte toegenomen. De materialen zijn veranderd. Alles is eleganter en vriendelijker geworden. Verhoogde camerabetrouwbaarheid. De camera is, merk ik, niet ontworpen voor 150000 ontspanknopen, en de fabrikant garandeert dat je sluiter zo vaak probleemloos zal werken. Mijn Nikon gaat vol vertrouwen richting 300000. We zullen zien))) Oud, maar goed. Ik hou van.
  Elektronica. Er is hier een enorme doorbraak. Alles wordt uitgelezen, berekend, geoptimaliseerd en verwerkt.
  De fotograaf verlaat het vlak van de optimale keuze van sluitertijd-diafragma in het artistieke vlak. De zoektocht naar een concept, een compositorische oplossing, een onderzoeksbenadering van het onderwerp worden dominant in de moderne fotografie. Al is het maar op een foto voor jezelf.
  Maar, ik steun uw voorstel en laat me fantasieën over wat we kunnen verwachten in de komende 10-20 jaar.
  Ik denk dat het dynamische bereik van digitale matrices zal uitbreiden tot 16-18Ev. De ruiscomponent wordt aanzienlijk verminderd. Wellicht komen er nog woningen bij.
  Het stroomverbruik van de camera's zal toenemen. Er zullen efficiëntere batterijen zijn.
  Misschien zullen ze het algoritme van de matrix herzien vanwege zijn hoge snelheid.
  Misschien vertegenwoordigen de matrix en de sluiter een enkel blok. De sluiterfunctie krijgt de rol van veiligheidssluiter bij een camerastart of lensvervanging.
  De hoeveelheid verwerkte informatie zal toenemen.
  Ik sluit de opkomst van respectievelijk nieuwe formaten voor het opnemen van informatie en nieuwe ruime opslagmedia niet uit.
  Ik verwacht een grote doorbraak in de uitbreiding van draadloze informatieoverdrachttechnologie.
  Wifi op de camera krijgt een serieus vervolg. Dit is zowel een afstandsbediening van de camera als een uitbreiding van de mogelijkheden van de camera. Focus, kleurenschema, enz. het zal mogelijk zijn om met behulp van een computer te beslissen tijdens het fotograferen. Of bekijk het op een 3,2-inch scherm, of in ieder geval zeven. Hier is nog maar het begin.
  Optica zal serieus vooruitgaan. Er komt een doorbraak in de geometrie. Oppervlakte nauwkeurigheid. Nieuwe coatings.
  Ik sluit het uiterlijk van een bril met het effect van transparantie, het uiterlijk van elektronische lenzen niet uit. Dit laatste zal ons begrip van fotografische apparatuur aanzienlijk veranderen.
  Een serieuze richting is ergonomisch. Om zo te zeggen de open architectuur van de camera.
  Het wordt mogelijk om zelf een camera in elkaar te zetten, zoals een computer nu is. Matrixsluiter, optische eenheid, voeding, geheugeneenheid. Het geheugen van vandaag kan uit de camera worden gehaald.
  Marketeers zullen het hier proberen. Bovendien zijn er al precedenten.
  Ik denk dat camera's betaalbaarder zullen worden. Er zullen meer FX-formaat camera's zijn.

 • Alexey

  Een interessant artikel over dromen :) Hoewel, zoals het leven laat zien, het principe "maak een product dat zelfs een dwaas kan gebruiken ..." de laatste tijd in volle gang is, en "vooruitgang" (tussen aanhalingstekens) hierin richting heeft al alle redelijke grenzen overschreden. Ik vind het niet erg dat de fotograaf een minimum aan tijd en moeite besteedt aan het technische deel, het is echt beter om ze naar de artistieke richting te sturen. Toch mag fotografie niet te ver van haar roots afdwalen. Misbruik van continu-opnamen en automatische standen verbetert de kwaliteit van het eindresultaat niet. Het proces technisch toegankelijk maken voor iedereen en iedereen leidt velen tot het idee dat zowel de lay-out als de artistieke compositie ook door automatisering voor een persoon zal worden gedaan ...

  Wat betreft de camera's - op dit moment gebruik ik zowel een DSLR als een SLT. CZK met een goede zoomlens voor middellange en lange FR's. Nog even over SLT. Ik kocht bij die gelegenheid Sonya A57 - over het algemeen vond ik de camera leuk, maar de vaste spiegel vreet een hele "stop" van de belichting op en vermindert het microcontrast. Daarom werd de spiegel genadeloos verwijderd, wat leidde tot het verlies van alleen autofocus en de noodzaak om periodiek stof van de matrix te blazen. Nu wordt A57 uitsluitend gebruikt in dir. handmatige focus, met een zoom van 16-80, met handmatige optiek M42 (matrix stub helpt veel binnenshuis), evenals voor macrofotografie. In tegenstelling tot de CZK wordt de belichtingsmeting in de SLT-camera uitgevoerd vanuit de matrix (zoals in de Live View-modus van sommige CZK's) - wat een min of meer nauwkeurige meting garandeert en geen programmeerbare chips op de M42-adapter vereist.

  Over volledig e-mailen. rolluiken - Ik heb onlangs een Samsung L74 7.2 Mpix zeepbakje gerepareerd, ik weet niet hoe modern het is of niet. Het was bont. schade aan de intrekbare lens. De camera zou sowieso worden weggegooid, dus er was genoeg ruimte om te experimenteren. Aanvankelijk wilde ik de lens verwijderen en daar een blok met schroefdraad op de M42 plaatsen - het had een goed ding kunnen zijn met een soort Helios. Maar precies in de intrekbare lens, achter de frontlens, bevond zich een elektromechanische bladsluiter ... Daarom werd de lens gedeeltelijk hersteld en werd de nabewerking voorlopig uitgesteld.

 • Leonid_Sh

  In verband met de release van een nieuwe generatie "spiegelloze" camera's (bijvoorbeeld SONY @ 7 en 7r) met een matrix en andere kenmerken die vergelijkbaar zijn met de NIKON D800, zou het tijd zijn om dit artikel te herschrijven of een nieuw artikel te schrijven. Jammer, de stille dood van DSLR's is nu al zichtbaar. :(

  • Arkadi Shapoval

   Wanneer is hier de output van camera's van volledige lengte zonder spiegelreflexcamera's tot de tekortkomingen van moderne DSLR's? De nadelen van spiegelreflexcamera's zijn gebleven en daarom zie ik geen enkele reden om iets te herschrijven.

 • Andrew

  Laat de kinderen in de kleuterscholen nadenken over allerlei soorten afval, en merk 3 zal voor mijn leeftijd genoeg zijn.Ik zal het over een half jaar rustig aan doen.

 • anonymus

  Soms werk ik aan een machine met een stel draaiende assen en tandwielen - allemaal op bronzen bussen. Er zijn helemaal geen lagers. Ze is ongeveer honderd jaar oud. En het werkt prima, weet alleen dat je vaker moet smeren. Zo is het ook met fotoapparatuur - de toekomst behoort toe aan spiegelloze camera's, maar het is op de een of andere manier jammer om de goede oude mechanica af te schrijven. Het heeft trouw gediend, en wij, bij het nastreven van de eeuwige sluiter, handelen zo verraderlijk ((Nou ja, de oude handmatige lenzen zullen tenminste eeuwig zijn, en dan vreugde :) Geef retro!

 • Rusik

  spiegelloos met handmatige lens
  dit is echt een coole camera

  minimale onnodige mechanica en uitstekende beeldkwaliteit)

  • Demyanov

   Ja hoe. Spiegelloos met handmatige lens. Ik heb daar een Sony a7, handmatig opgerolde Zeiss uit een gieter gekocht. Het is onmogelijk om in dynamiek scherp te stellen, alles vliegt de melk in (waarom konden diezelfde Zeisses makkelijk scherpstellen op een spiegelreflexcamera?). Plukken werkt op de een of andere manier. De pseudo-optische zoeker is onaangenaam voor de ogen in vergelijking met de optische, en bovendien piept het als een sluiter dat mensen op straat ronddraaien en hun ongenoegen over mij uiten. De DSLR werkt stiller, en dan roept de spiegelloze camera naar de hele buurt: "Je wordt gefotografeerd!" Mirrorless is als seks hebben met een rubberen vrouw in plaats van met een echte. Hij nam opnieuw de spiegel in zijn handen, net zoals hij van een Lada naar een Mercedes was verhuisd.

 • Ander1974

  Ja, het zou leuk zijn om een ​​elektronische LCD-iris te combineren met een sluiter. Die. het diafragma zelf zou de sluiter zijn. Op het moment van de "opname" werd het gebied dat overeenkomt met het door de software ingestelde diafragma eenvoudig transparant. bovendien kan de vorm van deze sectie, zoals Arkady al zei, op elk worden ingesteld!

  Een ander ding is dat dit nu onmogelijk is om te doen omdat
  1. onvoldoende transparantie van de diafragmamatrix
  2. volledige afsnijding van de lichtstroom in de verdonkerde toestand van de apertuurmatrix.

 • Oleg

  “Mechanische sluiter maakt veel lawaai”
  De sluiter maakt geen sterk geluid. Het belangrijkste geluid komt van de spiegel en de diafragma-aandrijving, en de sluiter zorgt voor een nauwelijks merkbare klik.

  • Arkadi Shapoval

   Het hangt sterk af van de implementatie, luister ter vergelijking hoe de sluiter werkt op de Sony A7r.

 • Sergei

  Geconfronteerd met het feit dat ik bij het verwijderen van het beschermende plastic (de kap van de LCD-monitor) zag dat het scherm van binnenuit beslagen was, gebeurt dit of heeft mijn karkas het condensaat in de kou gegrepen ??? Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

 • anonymus

  De auteur, waarom ben je zo traag van begrip, hou je niet van de mechanica van de binnenkant van de camera, fotografeer met digitale zeep!

  • Arkadi Shapoval

   Onbegrijpelijk in wat?

 • R0ck4ever

  In feite is de bron van mechanica kunstmatig beperkt, in dezelfde D300 / D700 verslijt het tandwiel met een excentriek in het mechanisme voor het spannen van de sluiter en het optillen van de spiegel, omdat het de enige plastic is in dit mechanisme. Na het vervangen van het mechanisme (omdat de tandwielen niet los worden meegeleverd), zag en hield ik zelf een zevenhonderd met een kilometerstand van een half miljoen in mijn handen, op de native sluiter. Hier is zo'n copro-economie ... (:

 • Paul

  Het artikel is prima, maar op sommige punten ben ik het niet met alles eens:
  1. De spiegel verbruikt geen, maar bespaart energie. Zonder dit is er geen zoeker en moet je de matrix en het scherm aanhouden. Bovendien warmt de meegeleverde matrix op - de geluidskarakteristieken verslechteren.
  2. De elektronische sluiter heeft ook nadelen. Een matrix met een elektronische sluiter is ingewikkelder, duurder, slechter qua donkere ruis en dynamisch bereik, er kunnen strepen achter lichtbronnen zitten in de richting van aflezen van de matrix, etc. Dus de mechanica is tot op zekere hoogte gerechtvaardigd. Maar in termen van korte sluitertijden is 1/8000 verre van de limiet voor een elektronische sluiter.
  3. Diafragmaregeling door een kristallijne coating heeft zijn eigen nuances, als je vloeibare kristallen bedoelt, zoals in horloges. Het gebruikt het polarisatie-effect om de transparantie te regelen. Een lens met zo'n diafragma zal zijn als een lens met een niet-verwijderbaar polarisatiefilter. Bij een "open" kristallijn diafragma zal een deel van de lichtstroom worden vertraagd, en bij een "gesloten" gaat een deel nog steeds door de verduisterde delen. En in vloeibare kristalindicatoren zijn er altijd openingen tussen afzonderlijke segmenten - het zal moeilijk zijn om een ​​doorlopende ring van variabele grootte te maken.

  • lynx

   Het is moeilijk voor te stellen dat er camera's zijn met optische zoekers zonder spiegel, toch?

   • Paul

    Ofwel is er nog een spiegel, maar deze is doorschijnend en vast, ofwel is de zoeker gemaakt voor een specifieke lens zonder zoom.

    • lynx

     Niet alleen

 • Wacom

  Het niveau van camera's in moderne smartphones heeft de limiet bereikt dat digitale compacts en pseudo-DSLR's binnenkort als een klasse zullen uitsterven. Alleen DSLR's voor professionals en smartphones blijven over.

  • Eugene

   Je bent waarschijnlijk volledig off-topic ... Je kunt een normale matrix niet in een smartphone proppen en je zult geen brandpuntsafstanden bieden. Dit is het minste dat op uw post kan worden beantwoord.

   • Alexey Shcho

    Er is al ervaring met een inch-sensor in een smartphone (Panasonic Lumix DMC-CM1). Het kwam erg compact uit. Indien gewenst kunt u iets van m4 / 3 niveau draad plakken.

    Persoonlijk zou ik me niet op mijn gemak voelen met een telefoon die foto's maakt, maar met een camera die rinkelt.

    • Pokemon

     Het bleek compact, maar niet voor iedereen.
     Vaak noemen ze deze smartphone graag, maar zonder de kosten te noemen.
     Dus het was 1000-1200 Euro en het was echt moeilijk om het te vinden.
     Hierbij bepaalt iedereen zelf hoeveel geld hij wil uitgeven aan een smartphone met een goede camera.
     Wat mij betreft, maar Nokia 808 PureView (38 MP, 1/1.2 inch) en Nokia Lumia 1020 (34 MP, 1/1.5 inch BSI) zijn qua resultaat/prijsverhouding nog steeds toereikender, maar ze hadden geen Android.
     Ik heb beide Nokia's. Wat me verbaast is dat zelfs bij volledige resolutie zoals het is (en het is daar niet nep), je geen "zeep" frame voor frame krijgt. Zelfs op de hoeken acceptabel.
     Speciaal fotkal bakstenen muur van het huis aan de overkant. Ik kon mijn ogen niet geloven - ik dacht dat het zeep zou zijn zoals op een oude Sigma-type bril, die nog geen EX DG (GEEN D-bril) is, maar dat is niet zo.

     • Alexey Shcho

      Het feit is dat ik zou uitgeven, maar er zijn GEEN cameratelefoons))
      Het was het ontbreken van een Android die me ervan weerhield de 808e Nokia te kopen, en in plaats van een 1″ panas nam ik Olympus voor $ 100.

      In het algemeen heb ik het over het feit dat er zelf ontwikkelingen zijn, maar marketing laat dat niet toe. Waarom zou je een supercameratelefoon voor 1000 proberen te duwen als je veilig kunt lassen op medium smarts en soap-compacts.

     • zentuin

      Op kleine matrices een grote scherptediepte + diafragma + nabewerking.
      Cameratelefoons (met uitzondering van de nieuwste geavanceerde dual-lens camera's) zijn geslepen voor het scherpste en meest contrasterende beeld.
      En ja, goedkope digitale compacts zijn bijna uitgestorven als een klasse.
      Maar "prosumers" (geavanceerde compacts met een hoge beeldkwaliteit) zullen lang leven.

  • Valery A.

   Waar zijn de minnaars?

 • Oleg

  Je kunt ook een full frame matrix in de telefoon plaatsen, 3,5 bij 2,5 cm is niet zo groot dat je deze plaat niet in de smartphone kan schuiven, de vraag is alleen dat hoe groter de matrix, hoe meer je een lens nodig hebt, en weinig mensen zullen dikke telefoons kopen. In de toekomst, wanneer er compleet nieuwe technologieën verschijnen, misschien, maar dan zullen de mogelijkheden van camera's veel groter zijn.
  Zo zal in de verre toekomst bijvoorbeeld een camera, een videocamera, een telefoon... worden aangepast in het menselijk brein. Je kijkt naar iets en meteen begint de opname, het benodigde frame wordt onmiddellijk mentaal overgebracht naar het web op je pagina in het globalgram, en zo.

 • Oleg

  Een camera met telefoonfunctie - waarom? Nu zit alles in draadloze technologieën, een smartphone in een tas gooien, beantwoorden, bellen, je kunt zonder hem eruit te halen, een foto van een camera naar een smartphone overbrengen of deze meteen uploaden naar het web is ook zo eenvoudig als peren schillen . Alles werkt al heel lang.

  • 123

   RAW met D850, zoals het is :-), wordt niet zelf verwerkt en wordt niet naar het internet overgebracht naar Facebook of klasgenoten.
   En fotografeer in jpeg zodat het automatisch wordt weggegooid op sociale netwerken .... wat heeft het dan voor zin om een ​​DSLR te kopen?

   • Oleg

    Situaties zijn anders, het is niet nodig om alleen naar uitersten te zoeken. Misschien wil iemand even een snelle aankondiging doen, en je kunt RAW + jpg opnemen, bovendien is het in veel gevallen helemaal niet nodig om in RAW te schieten om een ​​mooie foto te krijgen die geen tussenkomst van Photoshop vereist.

 • Zhorik

  Het is grappig om nu, na 7 jaar, enkele opmerkingen te lezen met aanvallen op individuele woorden en gedachten van de auteur. Als je breder kijkt, heeft Arkady helemaal gelijk. Dat mechanica overal wordt vervangen door elektronica is een wijdverbreide trend, alleen een koppige blinde kan dit niet zien. Niemand rekent Felix op mechanische rekenmachines, niemand typt op Remington-schrijfmachines, niemand luistert naar Mayak en Vega platen en bandrecorders, niemand schiet Quartz-8 op een draagbare filmcamera, en niemand speelt zelfs met een uurwerk typemachine, waarvan de sleutel altijd verloren ging. Smartphones hebben geen bewegende delen, geen spiegel, geen sluiter, geen diafragma. Op het gebied van fotokwaliteit concurreren top-end smartphones echter behoorlijk met serieuze camera's. Nou, of zal concurreren in de nabije toekomst, het is duidelijk. Dus de toekomst is aan elektronica, hoe bitter het ook is om dat toe te geven. Ik fotografeer al mijn hele leven met een DSLR.

  • Denis

   Wie hoogwaardig geluid waardeert, luistert nog steeds naar vinyl, want qua geluidskwaliteit zijn zelfs cd's niet te vergelijken met vinyl.

   • Panteleimon

    Voordat u zelfverzekerd de superioriteit van vinyl boven cd verklaart, zou het goed voor u zijn om uw geletterdheid te verbeteren - de kenmerken van het gebruik van een zacht teken in woorden. Vinyl is een verouderde en compromistechnologie voor het krassen van geluid op plastic, met een aantal gebreken die een pagina zouden kosten om op te noemen. Het is geen wonder dat analfabete mensen zoals jij hun hoofd hebben laten breken met deze ellendige rotzooi - vinyl.

    • jury

     "Panteleimon"
     07.08.2021 om 11:17 Antwoorden
     "Ik heb mijn eigen 85 / 1.8 uit handen genomen voor bijna hetzelfde geld" - nou ja, tevergeefs! Er is een verouderde EF-oplossing voor DSLR's verkocht. Er zullen geen DSLR's meer van nieuwe modellen zijn, alleen spiegelloze exemplaren blijven over. Probeer nu dit verouderde glas voor een redelijk bedrag te verkopen. Het zal niet werken." - Over zachte tekens.

     • Oleg

      Wat je ervan weerhoudt om het op een spiegelloze camera te plaatsen, spiegeloptieken zullen nog lang op een bzk worden gebruikt. Onzin schreef

      • Victor

       Olga, het spijt me, maar je hebt de verkeerde persoon geantwoord en zelfs in het verkeerde onderwerp ;-)

       • Victor

        *Oleg.

        Nogmaals sorry :))) AutoCorrectie.

 • Luuk

  Ik heb geen reactie op het artikel maar een vraag,betreft een Sony A37 en tijdens het fotograferen stopte de camera en gaf aan; camerafout; wat kan de oorzaak zijn en bij eventuele vervanging van onderdelen waar kan ik een reparatie handleiding vinden?

  • B.R.P.

   Breng uw camera ter reparatie, daar vindt u alle antwoorden.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/12/dslr-mechanics-future/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/12/dslr-mechanics-future/