Beoordeel MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voor de mogelijkheid om te recenseren lens MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO veel dank aan Alexander van de sectie handmatige optica.

Beoordeel MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Beoordeel MS Volna-9 2.8/50 MACRO

TTX MS Volna-9 2.8/50 MACRO
Brandpuntsafstand: 50mm
Optisch ontwerp: 6 elementen in 5 groepen
Diafragma: F/2.8 tot F/16
Aantal diafragmalamellen: 6 stukken
Diameter voorfilter: 52mm
gewicht: 340g
MDF: 24 cm
Maximale vergroting: 1:2
Fabrikant: Lytkarino optische glasfabriek, Lytkarino

Vrijwel alle 'Volna' lenzen hebben een goede bouwkwaliteit en beeldkwaliteit. MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO kan ook bogen op een goede afwerking en een zeer scherp beeld van foto's. MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO is de enige, en dus beste macrolens uit de Sovjet-Unie. De lens heeft een vreemde naam 'MS Volna-9' in het Cyrillisch en 'MACRO' in het Latijn.

Lensweergave MS Volna 9 2.8 50 MACRO

Aanzicht van de MS Volna 9 2.8 50 MACRO lens vanuit verschillende hoeken. Zicht op de afgedekte lensopening.

Toegegeven, de MC Volna-9 2.8 / 50 MACRO kan alleen macro-opnamen maken met een vergroting van 1 tot 2, meestal kunnen 'echte' macrolenzen met een vergroting van 1 tot 1 schieten.

Lensweergave MS Volna 9 2.8 50 MACRO

Aanzicht van de MS Volna 9 2.8 50 MACRO-lens, gefocust op MDF (extended trunk)

focus

De lens is interessant met een zeer grote slag van de focusring, die zo veel draait als 360-graad, waarbij de lens wordt scherpgesteld van oneindig tot 24 cm. Bij het scherpstellen wordt de 'stam' van de lens zo'n 3 cm langer, terwijl de frontlens niet meedraait. Metalen focusring. De frontlens is diep verzonken in de lenscilinder, hierdoor dient dit ontwerp als een soort zonnekap. Scherptediepte wordt aangegeven voor diafragma's F / 4, 8, 16, er is een schaal op de lens die de mate van vergroting aangeeft, van Macro 1:4 tot 1:2.

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO. Open tekenen.

diafragma

De diafragmaregelring is erg smal. Voor vooraf ingesteld diafragma verdrink de diafragmaring op F / 16 en stel het gewenste diafragma in, laat de ring vervolgens los. De diafragmalamellen vormen interessante sterachtige patronen. De lens heeft een vergelijkbaar diafragma Industar-61 LZ MS 50mm F2.8. Bovendien is een soepel diafragma alleen beschikbaar bij F / 2.8 en F / 16.0.

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO. Bokeh in de vorm van sterren

Gebruik op moderne centrale regelkleppen

Ik heb de MS Wave 9-lens op de camera gebruikt Nikon D40 met behulp van de M42-Nikon-adapter kunt u een dergelijke adapter vinden met behulp van de contacten uit het gedeelte handmatige optica. Het gebruik van MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO en andere oude handmatige lenzen met schroefdraad op elke Nikon CZK is te vinden in de sectie Sovjet lenzen. Voor degenen die Canon hebben, zal het artikel nuttig zijn oude Canon lenzen. Voor andere systemen (merken camera's) zijn er adapters met MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO, aangezien MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO een zeer populaire M42-schroefdraad heeft.

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Interessante functie

MC Volna-9 2.8/50 MACRO-lens ondersteboven met omkeerbare adapter kan macro-opnamen maken met een vergroting van 1:1. Ook hebben macrolenzen meestal een zeer lage diafragmadrempel, bijvoorbeeld F / 22, F / 36, F / 46, en deze lens is beperkt tot alleen F / 16

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Beeldkwaliteit

De lens is scherp bij alle diafragma's, vooral bij medium f/4.0-f/8.0. Bij F / 2.8 is sferochromatisme licht waarneembaar, er verschijnt een lichte waas rond de contrasterende details, dit is duidelijk zichtbaar op hier is een voorbeeld foto. De rest van de afwijkingen zijn erg klein. Lichtafval en vervorming op een APS-C camera zijn minimaal. Bokeh op gesloten diafragma's is onbevredigend vanwege de vreemde vorm van de diafragmaopening. Over het algemeen staat bij macro-opnamen de beeldkwaliteit bovenaan.

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO. Weinig glans. bokeh-vorm.

Voorbeeldfoto's op de MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO-lens

Alle foto's zijn gemaakt op Nikon D40, RAW – > JPEG Q80%, onbewerkt, verkleind tot 2MP en ingeprinte gegevens van EXIF. Bij gebruik van de M42-Nikon-adapter fungeert de adapterring zelf als een dunne macroring en houdt daarom ook rekening met cropfactor, kon de lens in de voorbeelden fotograferen met een vergroting van 1:1. Hier volledige grootte geschoten bij f / 2.8

Verschillende foto's met macroringen en een omgekeerde macro-adapter voor MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO kunnen worden bekeken in het album van de groep Radozhiva, onder aan de foto staat een bijschrift waarmee de foto is gemaakt.

persoonlijke ervaring

Mijn exemplaar is uit 1987 en is een beetje versleten maar werkt nog goed. MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO - de lens is redelijk goed, maar vergelijkbaar Nikon 55mm f/2.8 AI-S Micro-NIKKOR Ik vond het veel leuker. Een goede vervanger voor een echte macrolens die MC Volna-9 2.8 / 50 MACRO kan dienen Industar-61 LZ MS 50mm F2.8 met macroringen.

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO

Voorbeeldfoto op MS Volna-9 2.8/50 MACRO


Adresboek van modern merk lenzen 'Zenitar' и 'Helios' kan zie deze link.


Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.


Bevindingen

MS Volna-9 2.8 / 50 MACRO is een goede macrolens, hij geeft een zeer scherp beeld. De enige Sovjet echte macrolens.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 64, over het onderwerp: Review van MS Wave-9 2.8/50 MACRO

 • Anton

  Waardevolle informatie. Bedankt.
  Gisteren kocht ik zo'n 89e jaargang. Vrijwel nieuw qua uiterlijk. Maar de loop van de ring is naar mijn mening strak en het is onmogelijk om het diafragma te vergrendelen - bij 16 is de ring verzonken, maar draait niet. Om het draaien van de focusring gemakkelijker te maken, wil ik het smeermiddel vervangen - de oude wordt in stukjes over het oppervlak verdeeld. Vertel me welke het beste is om te gebruiken en welke is gecontra-indiceerd? En hoe zit het met de diafragmaring?

  • J

   Ik zou smeren met CIATIM vet. De 221e heeft het niet van ons gekregen, ik heb mijn Jupiter-8 gesmeerd met de 201e tijdens reparaties, ik ben best tevreden. Maar het lijkt erop dat na verloop van tijd een vloeibare niet-vluchtige oliefractie kan vrijkomen en de mechanische weerstand laag is. Ik denk dat het moet passen, en het is niet moeilijk te vinden

 • Мария

  Bedankt voor de beoordeling! Vanwege hem stemde ze ermee in om Wave-9 te kopen, hoewel ze niet van plan was om met macro om te gaan, maar nu is zo'n idee verschenen. Ik hou echt van het artistieke resultaat op 1:2.
  Wijziging voor Nikon kostte 3, ze hebben oneindig niet bespaard, omdat het mogelijk is om parallel te fotograferen met een conventionele lens.

  Overigens is er geen waas op de open, hoewel ik het op de oude Helios in al zijn glorie heb. Ik vond het prettig dat de lens kan worden gebruikt als een zeer scherpe portretlens, omdat sommige mensen van scherpte houden. Maar bokeh-versnellingen - niet iedereen zal het leuk vinden. hoewel ze voor mij persoonlijk interessant zijn, aangezien ik ze voor het eerst ontmoet.

 • Ivan Rosomahin

  Wave-9 is eigenlijk Industar-61 met een andere naam :-))

  • Rodion

   Niets zoals dit. Maximale gelijkenis. De zes-lens Volna en de vier-lens Industar kunnen niet anders dan verschillen. Een ander ding is dat Wave-9, te oordelen naar de foto's op het web, geen erg succesvolle lens is en geen speciale voordelen heeft.

  • Vanya

   Industar-61 is veel beter dan een golf. vergeleken met KENON 50 1,8, zijn ze vergelijkbaar met Industar-61

   • Мария

    Bedankt. Moet proberen.
    Over het algemeen is het voor degenen die geïnteresseerd zijn in artistieke fotografie, en niet in reclame of andere soorten, waar de scherpte en nauwkeurigheid van de overdracht van het object belangrijker is dan de tekening, IMHO, beter om de oude optica met Kennon te proberen. Portretten met Helios op Kennon en Nikon zijn significant verschillend, de tekening is onnatuurlijker, verfraaid zou ik zeggen)

 • SERGEY

  Omdat MACRO perfect is voor Panas 4/3, is alleen de juiste adapter nodig en afgesteld. Foto zonder bijsnijden.

 • SERGEY

  ….nog

 • SERGEY

  ... slecht zonder externe bladerdeeg

 • Andrew

  Hallo, vertel me alsjeblieft, wat kan hiervan het effect zijn? Bij het fotograferen op MDF heeft MC Volna-9 zulke flyers, ondanks dat ze bij een vergroting van 1:4 verdwijnen. Gelieve te helpen met advies en mening

  • Rodion

   Ergens schittert iets, of ergens is er een gat waardoor licht de matrix binnenkomt, voorbij het lensblok.

 • Kurt

  Canon EOS 90D
  Adapter M42 – CANON EF (zonder chip)
  MS Volna-9 2.8/50 MACRO
  Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om zo'n bundel te gebruiken en of deze als een stuiver aan de spiegel blijft plakken?

  • Rodion

   Het zal niet.

   • Kurt

    Is hier enige bevestiging van of is dit een aanname? Ik maak me zorgen over de camera.

    • Rodion

     Zet je hersens aan - er steekt niets uit buiten het vlak waar de M42-draad eindigt.

     • Kurt

      De adapter komt pas de 4e binnen, dan ga ik even kijken. Bedankt voor het advies.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/11/obzor-ms-volna-9-2-850-macro/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/11/obzor-ms-volna-9-2-850-macro/