Beoordeel Tamron SP AF 90mm 1:2.8 Di MACRO 1:1 272EN II

Op de officiële website van Tamron, de lens Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 272E (EN II) wordt genoemd portret macrolens en dit is waar.

Tamron 272ENII

Tamron 272ENII

Toevallig heeft Tamron nog steeds geen klassieke klasse 85 1.2\1.4\1.8\2.0 portretlens met hoog diafragma of iets dergelijks, maar wel een aantal interessante macrolenzen. Als het belangrijk is helderheid lens in plaats van de macrocapaciteit, kunt u het beste naar de volgende modellen kijken:

Het verschil tussen 90 en 85 mm brandpuntsafstand is best lastig te voelen. Als deze lens geïnteresseerd is in macrofotografie, dan is deze lens natuurlijk precies goed.

In november 2012 werd het Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 272E model aangevuld met een vergelijkbare lens - Tamron USD DI SP 90 mm F/2.8 VC MACRO 1:1 F004 ultrasone stille schijf. Houd er ook rekening mee dat de lens beschikbaar is voor verschillende systemen: Canon, Nikon, Sony, Pentax.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8 lens

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8 lens

Belangrijkste technische kenmerken van Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 272E:

Instantienaam uit recensie Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 (modelnummer 272EN II op de doos)
Belangrijke eigenschappen
 • Di (voor digitaal) - lens ontworpen voor Nikon FX-camera's van volledige lengte
 • SP (Super Performance) - hoge prestaties typisch voor Tamron's professionele lijn lenzen
 • AF (Autofocus) - Ondersteuning voor autofocus. De lens heeft een ingebouwde microfocusmotor.
 • geen diafragma-regelring, analoog Nikon G (inclusief de overdracht van de scherpstelafstand is ook beschikbaar)
 • Volledig\Limiet - focusafstandsbegrenzer
 • AF-M - focusmodusschakelaar
 • Macro1:1 - de mogelijkheid tot macrofotografie met een maximale vergrotingsfactor van 1:1 ('real macro').
Diameter voorfilter 55 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 90 mm EGF voor Nikon DX camera's is 135 mm
Zoomverhouding 1 X
Ontwikkeld door voor Nikon FX digitale camera's:
Aantal diafragmalamellen 9 ronde bloemblaadjes
Tags een venster met een scherpstelafstandschaal in meters en voet, een scherptediepteschaal voor F/16 en F/32. Markering voor motorkapbevestiging en bajonetbevestigingsmarkering.
diafragma Tijdens scherpstellen tot oneindig van F / 2.8 tot F / 32. Terwijl u scherpstelt op MDF van F / 5.6 tot F / 64.
MDF (minimale scherpstelafstand) 0.29 m, de maximale vergrotingsfactor is 1:1
Gewicht 409
Optisch ontwerp 10 elementen in 9 groepen zonder speciale elementen te gebruiken.

Optisch ontwerp TAMRON SP AF MACRO 90mm 1: 2.8 72EHet optische schema is vergelijkbaar met de modellen 72B, 72E, 172E.

Blenda bajonettype, modelnaam niet gevonden
Land van fabrikant GEMAAKT IN JAPAN
periode Sinds 2008. Is vervangen/aangevuld met de versie Tamron 90mm F/2.8 Di VC USD-macro
Prijs Bekijk ->

Let op: tot 2008 werd het Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 lensmodel geproduceerd 272E, die later werd vervangen door het moderne model Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 272E (op de doos voor de Nikon-versie staat 272NL II) uit deze recensie. Het oude model van de lens had geen ingebouwde focusmotor, maar wel een diafragmaregelring.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

focus

lens Tamron SP AF 90mm 1:2.8 Di MACRO 1:1 272E heeft een ingebouwde scherpstelmotor waarmee u automatisch kunt scherpstellen op alle Nikon-camera's. Ik heb zonder problemen gebruikt Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO zelfs op de eenvoudigste niet-gemotoriseerde camera Nikon D40. Toegegeven, de lens maakt gebruik van een conventionele micromotor, die behoorlijk luid werkt (zoemt bij het scherpstellen), het kan niet worden beschouwd als een analoog van stille en snelle Nikon SWM-motoren (Silent Wave Motor). Het motorgeluid van de Tamron SP AF 90mm F/2.8 Di MACRO is vergelijkbaar met gewone Nikon schroevendraaierlenzen.

Het kenmerk van de lens is: focusafstandsbegrenzer 'Full\Limit'. In de limietpositie ('Limited') is scherpstellen mogelijk van oneindig tot 45 cm In deze positie is de lens handig in gebruik voor klassieke doeleinden - portret, landschap, fotograferen van grote objecten. In de limietpositie is een maximale vergroting van 1:3 beschikbaar.

In de Full-stand ('Full') is het hele scala aan scherpstelafstanden van 29 cm tot oneindig beschikbaar. In deze positie kunt u macro- en andere scènes opnemen. Toegegeven, met autofocus in de volledige modus is de lens extreem lange focus van MDF naar oneindig en terug.

In het algemeen autofocus op de lens is erg traag.

Aandacht 1:

Als je de scherpstelafstand instelt van 29 tot 45 cm in de volledige modus en vervolgens de begrenzer van volledig naar limiet verplaatst, dan kan de lens in de limietpositie alleen scherpstellen van 29 cm tot 45 cm. Deze positie is alleen handig voor macro fotografie.

Aandacht 2:

Als u de scherpstelling instelt op 29 cm in de volledige modus en vervolgens de begrenzer in de limietpositie zet en begint met scherpstellen in de automatische modus, dan is het onmogelijk om over te schakelen naar de handmatige scherpstelmodus wanneer de scherpstelafstand 45 cm wordt. Dit is een onaangenaam moment bij het werken met een lens.

De lens heeft natuurlijk focus modus schakelaar. De overstap is nogal ongebruikelijk gemaakt. Om van autofocusstand 'AF' naar handmatige stand 'M' te wisselen, moet je de scherpstelring naar je toe trekken. Om terug te schakelen naar de automatische 'AF'-modus, moet een omgekeerde beweging worden uitgevoerd. Meestal hebben Tokina-lenzen deze methode om bijvoorbeeld van focusmodus te wisselen Tokina AT-X PRO SD 50-135 F2.8 DX N/AIS.

De scherpstelring is zeer gunstig gelegen, de ring is van rubber voorzien, zeer breed met een prettige grip. In de limietpositie draait de focusring 90 graden, in de volledige positie draait de focusring ongeveer 270 graden. Handmatig scherpstellen gaat vrij soepel.

Bij het scherpstellen steekt de voorkant van de lens ongeveer 6 cm uit in de volledige modus en 3 cm in de limietmodus. Het voorste element draait niet. De lens heeft een scherpstelafstandsschaal en een scherptediepteschaal. De scherptediepte wordt alleen aangegeven voor F/16 en F/32.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

diafragma

De lens heeft een maximale opening gelijk aan het getal F / 2.8, het is echter noodzakelijk om hier aan te geven wat zo'n helderheid alleen beschikbaar bij scherpstellen op bijna oneindig. Bij scherpstellen van oneindig naar MDF helderheid de lens valt en met MDF is de maximale diafragmawaarde al F / 5.6. Dit betekent dat als je deze lens bijvoorbeeld gebruikt voor portretfotografie in de Limit-modus, je niet op F/2.8, maar op F/3.2-F/4.0 zult moeten fotograferen. Bij het scherpstellen verandert het F-nummer op de camera.

Bij F/2.8 kun je alleen een portret van volledige lengte maken. Een portret van een persoon op halve lengte kan maximaal bij F / 3.2 worden geschoten. Dit betekent niet dat de diafragmalamellen sluiten, het geeft alleen de werkelijke waarde van het F-getal aan. Dit effect is aanwezig in bijna alle macrolenzen, maar meestal wordt de daling van de diafragmawaarde niet weergegeven op de lensindicatoren, en het effect van de daling van het F-getal wordt gemakkelijk in rekening gebracht door TTL-meting expositie.

Omdat Tamron SP AF 90 mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 272E in de eerste plaats een macrolens is, is de mogelijkheid om de scherptediepte te regelen bij het maken van macro's een zeer belangrijk aspect daarvoor, omdat Tamron SP AF 90 mm 1: 2.8 Di MACRO 1:1 272E kan diafragmeren tot F/64.

De lens heeft 9 diafragmalamellen en zelfs bij het fotograferen met gesloten diafragma's vormen de schijven in de onscherptezone een vloeiende, aangename bokeh.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

montage

De inscriptie is trots op de lens getekend Made in Japan. De objectieflenzen zijn verborgen achter een lange buis, die als een soort kap dient. De lenzen hebben een aangename paarse gloed, wat wijst op de aanwezigheid van een bijzondere verlichting. De lens is redelijk goed gemonteerd, maar de focusring en tegelijkertijd de focusmodusschakelaar hebben een lichte speling. Metalen lensvatting. Het objectief heeft de aanduiding SP - wat Super Performance (super performance) betekent. Dergelijke lenzen zijn, naar de maatstaven van Tamron, professionele lenzen met goede prestaties. DI staat voor Digitally Integrated (om met digitaal te werken) en geeft aan dat de lens gebruikt kan worden op Nikon, Canon, Sony etc. full frame camera's.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Beeldkwaliteit

De lens produceert al vanaf het diafragma van F/2.8 een scherp beeld in de Limit-zone. De lens heeft geen problemen met scherpte. Toegegeven, bij open diafragma's lijdt de lens HA, bloei is vooral zichtbaar - sterke halo's op contrasterende elementen van het beeld. De lens heeft geen vervorming en is daarom geschikt voor portretfotografie. Het vignet is aanwezig bij volbeeld en open diafragma, het vignet kan in de grafische editor worden verwijderd. Het is heel goed dat Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO tegen- en zijlicht verdraagt. De lens pronkt met heel mooie bokeh. De overgang van de zone van scherpte naar de zone van onscherpte verloopt heel soepel, zo'n overgang wordt vaak een gradiënt genoemd, dat wil zeggen een die gelijkmatig toeneemt of afneemt. Het effect van een uniforme overgang van het scherptegebied naar het onscherpe gebied is goed te zien door bijvoorbeeld een foto van een raster te maken.

UPDATE

Voorbeeldfoto's op Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 272E in versie voor Sony/Minolta-camera's met Sony/Konica Minolta A-vatting gedeeld door fotograaf Anzhelika Taranenko (Instagram). Ze gebruikt een lens samen met een camera Sona a580. Meer voorbeelden van Angelica's werk vind je hier op de VK-pagina, of in haar profiel bij 35photo.

mijn ervaring

Mijn lens heeft een zeer sterke backfocus (focust achter het onderwerp) bij gebruik op de camera Nikon D700. Ik gebruik Tamron SP AF 90mm 1:2.8 Di MACRO op D700 bij het corrigeren van de focus naar '-15'. Op mijn camera's Nikon D80 и D40 backfocus is minimaal. Ik kocht deze Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO voor portretfotografie als full frame portretlens Nikon D700. Ik was erg gefrustreerd over de backfocus, maar een goede tekening en de mogelijkheid om macro-opnamen te maken overwon deze tekortkoming. Voor het geld dat Tamron SP AF 90mm 1: 2.8 Di MACRO kost, kun je weer een goed macro portret zien Tokina Macro 100 F2.8 D AT-X PRO N/AIS.

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Voorbeeldfoto op Tamron 90 2.8

Prijzen voor de Tamron 90mm F/2.8 Di Macro-lens in populaire online winkels kunnen zijn kijk naar deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Resultaten van

Tamron SP AF 90mm 1:2.8 Di MACRO 1:1 272E is een goede macrolens voor full frame camera's met de mogelijkheid om 1 op 1 macro te schieten. Tamron 90/2.8 heeft een zeer mooie bokeh hierdoor wordt het vaak gebruikt bij portretfotografie en is het prijskaartje van de lens klein.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 86, over het onderwerp: Review van Tamron SP AF 90 mm 1: 2.8 Di MACRO 1: 1 272EN II

 • Sergei

  Arkady, vertel me niet, vergelijk deze lens met 85 1.8. Zal de mate van onscherpte van de achterste foto zelf verschillen met het diafragma ingesteld op 85-ke 2.8 en Tamron maximaal open (geen portret van volledige lengte, maar een grote)?

  • Sergei

   Fout: :achtergrond:

  • Arkadi Shapoval

   De mate van onscherpte zal bijna gelijk zijn, de natuur is anders.

   • Zeer belangrijke vraag

    Hallo, Arkady, één ding is voor mij onbegrijpelijk en dat is heel belangrijk voor mij. Vertel me, je schrijft "Bij het scherpstellen van oneindig naar MDF, daalt de diafragmaverhouding van de lens en bij MDF is de maximale diafragmawaarde al F / 5.6", dat wil zeggen, de diafragmaverhouding daalt in termen van belichtingsmeting en het diafragma lamellen worden niet smaller, daarom komt er daadwerkelijk dezelfde hoeveelheid licht binnen OF is dit effect vergelijkbaar met het effect van zoomlenzen met niet-constante diafragmawaarden, d.w.z. er komt minder licht binnen?
    Leg uit, het is wenselijk om een ​​link naar het materiaal over dit effect te krijgen.

    • Arkadi Shapoval

     Het gebruikelijke effect van zo'n druppel is eigenlijk het getal F bij het focussen op de MDF. Er is veel informatie op het net.

    • lynx

     De bloembladen worden niet smaller, het f-getal daalt als gevolg van een verandering in de lens zelf (lens en body shift), meestal als gevolg van sterke fysieke verlenging.

 • Zeer belangrijke vraag

  Vertel me in ieder geval wat voor verzoek ik moet doen om naar de artikelen te gaan?
  Het blijkt dat er uiteindelijk minder licht binnenkomt, en zal je bij onvoldoende licht de sluitertijd moeten verlagen, ISO verhogen?

  • Arkadi Shapoval

   Natuurlijk daalt het echte diafragma van de lens bij het scherpstellen op de MDF (diafragma en helderheid zijn verschillende concepten). Dit komt doordat de lens bij het scherpstellen van kijkhoek verandert (juist 'Focus Ademhaling'), op de vingers kan zo worden weergegeven dat de brandpuntsafstand toeneemt. Diafragma, het is ook de relatieve opening van de lens, is de verhouding van de effectieve opening van de lens tot de brandpuntsafstand van de lens. Het effectieve diafragma blijft dus hetzelfde en de brandpuntsafstand neemt toe, waardoor het F-getal toeneemt. Dit gebeurt bij alle lenzen, maar in het geval van macrolenzen moet hier extra op gelet worden. Daarom toont de lens zelf de herberekening van het F-getal bij het wijzigen van de scherpstelafstand. Op conventionele lenzen is Focus Breathing niet zo uitgesproken en kan de herberekening van het F-getal worden verwaarloosd. Gewoonlijk verdubbelen alle lenzen die focussen gebruiken om het hele lensblok voor scherpstelling te verplaatsen, bij scherpstellen op een schaal van 1: 1 hun brandpuntsafstand, het is logisch dat het F-getal ook met 2 keer toeneemt. In het geval van deze Tamron verandert zijn F / 2.8 bij scherpstellen op MDF in F / 2.8 * 2 = F / 5.6, wat de lenselektronica laat zien. En de kijkhoek bij het scherpstellen op MDF zal hetzelfde zijn als bij een 180 mm lens :).

 • Zeer belangrijke vraag

  Sorry voor de plakkerigheid) Vertel me, voor jou, met je ervaring in het fotograferen van portretten, zal dit moment een nadeel zijn? Welke lens zou je vervangen met een budget van maximaal 20 duizend? Hoe zou je zelfs handelen met zo'n diafragma tijdens het fotograferen portretten?

  Heel erg bedankt, soms heb ik stomme onverwachte vragen voor mezelf en in plaats van na te denken, kijk ik verbaasd aan)

  • lynx

   Misschien.
   85 / 1,8G

   • Zeer belangrijke vraag

    en hoe gaat het met jou, Lynx?
    Ik vind het helemaal niet leuk, er was een ervaring om het ongeveer een maand te gebruiken.

    • lynx

     het glas is aangenaam, maar helaas zit het naar mijn mening op het volledige frame.
     Op de crop hield ik niet van halve of 85 mm, een ongemakkelijke brandpuntsafstand op de crop, IMHO.
     Daarom gebruik ik 35, 105 en 135 mm brandpuntsafstanden voor verschillende portretten.

     • Zeer belangrijke vraag

      Bedankt, Rys)
      Ik lees vaak je opmerkingen, er is iets te leren) Heb je een profiel op 500px, LiveJournal en soortgelijke bronnen?
      Welke 105ku raden jullie aan? Ik beloof dat ik je niet meer lastig zal vallen

      • lynx

       Ik weet niet echt wat 105tku te adviseren.
       voor gezichtsportretten - wat je ook vindt, de meeste handmatige honderdsten-135-stroom die we slepen zijn geschikt, de vraag is of je de tekening leuk vindt.
       ideaal natuurlijk 135/2DC of 105/2DC)) Met Jupiter 37, Nikon 100/2,8E en 35-105/3,5-4,5D kom ik wel uit.
       ...
       is in LiveJournal en contact. vijfhonderd, flick en anderen - op de een of andere manier kan ik het op geen enkele manier beheersen, en ik denk niet dat de werken zo cool zijn om ze daar te uploaden.

  • Arkadi Shapoval

   Natuurlijk, als je geen portretten maakt, maar macro's, voel je een daling van de diafragmaverhouding. Professionele zoomlenzen 80-200 hebben dezelfde 2.8 en worden als redelijk acceptabel beschouwd voor portretten.
   1.8g/1.8d zijn goede lenzen.
   Domme vragen moeten voor jezelf worden bedacht en niet overal worden uitgespetterd.

 • Zeer belangrijke vraag

  Nou, Arkady, je moet bijtende opmerkingen maken als dat nodig is, en niet overal en wanneer het in je hoofd opkomt, en als je vragen beantwoordt die dat niet waren, dan volledig, maar toch bedankt. Voorspoed!)

  • Arkadi Shapoval

   Ik heb persoonlijk je vragen meer dan volledig beantwoord :)

  • lynx

   Nou, ik denk dat Arkady ze schreef waar nodig.

 • yana

  Ik wil deze macrolens voor de nikon d90 kopen? Of is het beter om een ​​andere optie te overwegen?

 • srdjan

  Tamron SP AF 90mm 1:2.8 Di + EOS 40D

 • Alan de Griek

  in de tabel de regel "prijs": de koppeling leidt eigenlijk naar een lens zonder ingebouwde focusmotor. hoewel hun optische schema's hetzelfde zijn, zijn de lenzen zelf wezenlijk anders. verbeter het...

 • Het

  Ontworpen voor Nikon FX digitale camera's, maar hoe zit het met DX?? is het mogelijk om het aan de d7100 te bevestigen?

  • Andrew

   natuurlijk kan dat, het zal nog beter zijn op dx, omdat. brandpuntsafstand zal al 135 mm zijn!

   Tamron 90 2,8 =) de minimale scherpstelafstand is ongeveer 30 cm, insecten verjaag je niet. De stabilisator is gewoon niet genoeg. Geschikt voor macro, en voor portretten en voor al het andere.
   Alvorens te kopen, raad ik je aan te lezen, de jongens hebben gecontroleerd https://buynbest.ru/luchshij-makroobektiv-nikon/

  • Dmitry

   Ik heb er vandaag een gekocht voor $ 140 voor mijn D7100, alleen is het model nog ouder: 272E, 2006, made in Japan. Werkt prima, want ik heb een niet-gemotoriseerde versie - luidruchtig, maar de scherpstelsnelheid is indrukwekkend, hij voelt sneller aan dan mijn nikkor 35 1,8. Omdat er een ring voor diafragmaregeling is, is het gemakkelijk om video op te nemen. Het is moeilijk te breken, de lens is diep verzonken. Nou, het is minder waarschijnlijk dat ze het zullen stelen, het ziet eruit als een gewone 18-55.
   Voor een amateur is het meteen een vervanger voor 85 mm 1,8 (want de resolutie is uitstekend, en de afstand is precies goed voor een goede onscherpte van de achtergrond, plus een uitstekende resolutie. Tja, hoe kan een macro-opname zelfs thuis , ook op straat.
   Het wordt 7-8 keer van de 10 keer scherpgesteld, meer voor zo'n prijs is niet nodig. Op een FF-camera ziet hij er vanwege zijn formaat gebrekkig uit.

 • anonymus

  Ik kocht voor ongeveer $ 100, nog ouder - 172E voor Canon. Stelt weliswaar luidruchtig en langzaam, maar nauwkeurig scherp. Er is geen front- en backfocus. Soms ontbreekt het, maar niet te vaak. Een goede gelegenheid om met macro te spelen. Krijg goede foto's voor heel weinig geld. Bedankt voor de beoordeling!

 • Vladimir

  En wat kun je zeggen over de eerdere versie van Tamron SP AF 90mm, Model 72E voor crop, of zou Tkina 100 / 2,8 de beste optie zijn?

  • Arkadi Shapoval

   De beste optie zijn moderne super-nano-lenzen. De vorige versie lijkt ook op deze, maar dan zonder de focusmotor. Tokina is een goede optie.

 • wilg

  het objectief maakt bij 2,8 zeker indruk met scherpte, nauwkeurigheid en bokeh. Ik kocht versie 272, volgens recensies op burgerlijke sites, ze prijzen het. Nu neem ik tijdens wandelingen alleen deze lens mee.

 • Alexey

  Ik kocht versie 272 bij 7100 als macroportret, nu gebruik ik het op de d600, niet vaak natuurlijk, maar de portretten erop zijn goed van de technische kant, van de artistieke kant is het geen 1.8 of 1.4, en de specificatie is anders.
  Het is goed, maar ik gebruik het zelden, vaker 28 / 1.8g en 50 / 1.4g, ik ben gewend aan de groothoek. En ik bewaar het voor portretten, hoewel ik op de een of andere manier geen macro maak.
  Het is tijd om iets te veranderen... Misschien?! Wat raden jullie aan?!

 • Olga

  Arkady, vertel me alsjeblieft: ik kies een gebruikte lens voor macrofotografie (meestal insecten, bloemen) op de Nikon D3300. Welke zou de voorkeur hebben: deze (motorversie) of Micro Nikkor 85mm? In Tamron trekt een groot diafragma en patroon, bij Nikon - de aanwezigheid van een stomp aan.

  • B.R.P.

   Als u geen full frame plant, neem dan uw native frame. Voor macro is diafragma optioneel.

 • Olga

  Hallo Arkady, ik kies een gebruikte lens voor macrofotografie (insecten, bloemen) op de Nikon D3300. Vertel me alsjeblieft welke de voorkeur heeft - deze of Nikkor 85 mm micro? Tamron houdt van een groter diafragma en patroon, Nikon heeft een stub.

  • Arkadi Shapoval

   Goedemiddag. En wat voor soort "macro" ben je van plan te fotograferen en waar wordt de lens nog meer voor gebruikt?

  • Olga

   Sorry, de pagina laadde niet meteen, dus ik heb de vraag gedupliceerd. Heel erg bedankt voor de antwoorden!

 • Olga

  Arkady, ik ben van plan om vooral insecten te fotograferen, misschien ook een object en af ​​en toe portretten.

 • anonymus

  >>Het effect van een uniforme overgang van het scherptegebied naar het onscherpe gebied is goed te zien door bijvoorbeeld een foto van het raster te maken.

  Rasterfoto - de link leidt naar gelukkig, maar er is momenteel geen foto - fout 404

  Drukfout - tijdelijk

 • Andryukha

  Vertel eens, heb je deze tamron vergeleken met de eerste, niet-gemotoriseerde versie?

 • Мария

  Goede dag!
  Vertel me alsjeblieft, past deze lens op de Samsung GX10-camera?
  Deze bron (https://www.fotosklad.ru/catalog/tamron-sp-af-90mm-f-2-8-di-macro-1-1-pentax-ka-kaf-kaf2.html) geeft aan dat deze lens geschikt is voor de Pentax K vatting.

  • Arkadi Shapoval

   Ja, Samsung zou onder de spiegel moeten passen

 • Sergei

  Goedemiddag, Arkadi! Ik heb zo'n ozonlens besteld en nu twijfel ik of die een focusmotor heeft.
  Naam - Tamron SP AF 90mm F / 2,8 Di Macro-lens voor Nikon
  Bouwjaar: 2010
  Modelnummer: 272EN
  Vertel me, is het mogelijk om de aanwezigheid van een motor te bepalen aan de hand van een foto en bouwjaar?

  • Arkadi Shapoval

   Zo ja, dan is het met een ingebouwde motor (gezien door het aantal microprocessorcontacten)

 • NK

  Goedemiddag. vertel me alsjeblieft, ik kies een macrolens voor bijsnijden (kenon 800d). doel: schieten van action figures en poppen in het algemeen vanaf 30 cm Is dit glas geschikt voor deze doeleinden of is het beter om naar iets anders te kijken? bijvoorbeeld native canon 60 2/8 ef-s of zijn er andere alternatieven? Met dank

 • Elizabeth

  Hoe lang het ook duurt, tengo esta lente en geen logboek dat de zone van enfoque geen zee-estrecha is, ik refiero een que sólo enfoca een pequeña zone van het beeld en de resto queda desenfocado, een pesar de que pongo een valor f/ alto. Ik denk dat het de bedoeling is dat de afbeelding wordt gebruikt om meer aandacht te krijgen voor de publicatie.

  Disculpa que haga een pregunta tan basica. Muchas gracias voor uw antwoord. Un saludo

  • B.R.P.

   Veel afhankelijk van de afstand al sujeto. Cuanto más lejos esté el objeto de la camara, mayor será la profundidad de campo. U kunt zich niet aanmelden bij een grote hoek van een grote hoek, ook als de apertuur volledig is.

 • Alexey

  Geen slecht glas voor zijn tijd, maar wel erg mank. Het is gemakkelijker om 5 te betalen en een nieuwer model of origineel glas te nemen.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/10/tamron-sp-af-90mm-macro-obzor/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/10/tamron-sp-af-90mm-macro-obzor/