Nikon D800 Review

voor de gelegenheid camera test Nikon D800 body veel dank aan Vitaliy.

Nikon D800 Review

Nikon D800 Review

Nikon D800 is professionele full-frame DSLR-camera. Op internet zijn veel berichten te vinden over het feit dat de Nikon D800 een amateur of semi-professionele camera van Nikon is. Dit komt door het feit dat Nikon's professionele camera's voorwaardelijk kunnen worden onderverdeeld in professionele vlaggenschipcamera's (Nikon D3x, D3s, D4 enz.) en gewoon professioneel (Nikon D300, D700, D800). Persoonlijk ben ik van mening dat de Nikon D800 is een professionele camera.

Foto op Nikon D800

Foto op Nikon D800

De Nikon D800 is goed gemaakt, de hele body van de camera is gemaakt van een magnesiumlegering, de handgrepen en instelknoppen zijn van rubber voorzien. De camera heeft weer- en stofbescherming. Het is waar dat de bescherming tegen het weer compleet is als u de juiste lenzen gebruikt.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Volledig frame

Nikon D800 is een full-frame camera in zijn soort, Nikon voor 2012 heeft slechts 2 camera's van dit niveau - dit Nikon D700 и Nikon D800E. Nikon D600 - dit is een amateur full frame. Nikon D800 heeft maar liefst 36.8 MP (CMOS-matrix) aan boord. 36.3MP is verantwoordelijk voor de beeldvorming, waarmee u foto's kunt maken 7360 bij 4912 pixels. Vanaf de herfst van 2012 is de D800 de camera in smal formaat met het hoogste aantal pixels. Bij Nikon D800 14 keer meer MP dan de eerste Nikon D1 Nikon D1h. Het gaat natuurlijk niet om de kwantiteit van MP, maar om de kwaliteit. En de kwaliteit van deze bijna 40MP wordt bepaald door het dynamisch bereik en ruisniveau, kleurweergave, etc.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Dynamisch bereik

De D800 is niet alleen de meest 'megapixel'-camera, maar heeft ook de grootste DD (dynamisch bereik) tussen alle digitale spiegelreflexcamera's. Met zijn enorme DD trekt de camera het meeste aan. De Nikon D800 is een goede kanshebber voor digitale over film, die ook een zeer grote speelruimte heeft.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Schieten snelheid

Het is grappig, maar de opnamesnelheid van de Nikon D800 is maximaal 4 fps. In feite is 4k / s de aangegeven snelheid, de camera zelf schiet iets sneller, sommigen beweren dat de snelheid is 4.6 fps. Nog eenvoudiger bijgesneden camera's op type Nikon D7000, D90 kan sneller klikken voor een gloednieuwe Nikon D800. Een hoge opnamesnelheid is zelden belangrijk. Voor mijn taken speelt bijvoorbeeld een lage opnamesnelheid geen enkele rol. Bovendien, na een lange tijd van fotograferen op Nikon D700, met zijn 5 fps voelde ik heel weinig verschil tussen 4 fps op de Nikon D800. Trouwens, in DX-modus kan de camera op 5 fps draaien, en een beetje subtiliteit, als je de MB-D12 gebruikt, dan zal de snelheid in DX-modus toenemen tot 6 fps.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Buffer

Buffer is de tweede zeer belangrijke indicator van cameraprestaties. Nikon D800 kan houden

 • 16 RAW (NEF)-beelden met alle geavanceerde functies uitgeschakeld, zoals ruisonderdrukking bij hoge ISO, ruisonderdrukking bij lange sluitertijd, ADL, automatische ISO en vignetteringscontrole. Wanneer het verandert instellingen voor compressieniveau en kleurdiepte, verandert het aantal opnamen dat wordt gebufferd niet. Symbolisch, maar in een lijn Nikon D100 - Nikon D800E de grootste buffer blijft bij de oude vrouw Nikon D200 met haar 21 RAW's.
 • 22 JPEG L Fijn, 37 JPEG L Norm, 56 bij JPEG L Basic en alle geavanceerde functies uit en in JPEG-beeldkwaliteitprioriteitmodus.
 • 15 afbeeldingen in TIFF-formaat
 • Als u alle extra functies inschakelt, dan: framebuffer wordt 12 RAW, 14 TIFF, 21 JPEG.

Als je het maximale uit de camera haalt en in RAW fotografeert, dan zou continu fotograferen met een langzame geheugenkaart voldoende moeten zijn voor minimaal 4 seconden bij 4 beelden per seconde. Dit is een goede indicator, maar voor serieuze opnamen van dynamische scènes is dit erg weinig.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

De Nikon D800 heeft een zeer zware bestandenDus als je in RAW fotografeert met 14 bit kleurdiepte en zonder compressie, dan passen er maar 32 opnames op een 400GB geheugenkaart. De bestanden wegen:

 • 75 MB RAW ongecomprimeerd, 14 bit. Er zijn veel geruchten op internet over de grootte van afbeeldingen, de aantallen kunnen verschillen, omdat met verschillende compressie en kleuren diepte het bronbestand kan anders wegen.
 • 8-30 MB in JPEG L-formaat, kwaliteitsprioriteit.

Als we het over prestaties hebben, dan is dat naar mijn mening prestatieplaatje van alle NIKON CZK's, Nikon D800 voor het najaar van 2012 staat op de tweede plaats, wat al veel zegt. Hoogstwaarschijnlijk zijn er vanwege de grote bestandsgroottes twee slots voor geheugenkaarten.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Ik vraag me af:

 1. Ze zeggen dat je lenzen nodig hebt met een enorme resolutie, dat wil zeggen met een enorme scherpte, om het potentieel van de Nikon D800 te ontsluiten. Dit bleek niet helemaal waar te zijn. De scherpte verandert niet zo veel bij gebruik van dezelfde lens, bijvoorbeeld op Nikon D700 met enorme pixels en de D800 met kleine pixels. Welnu, als er niet genoeg scherpte is, dan kun je de scherpte in Picture Control of in Nikon View NX hoger instellen.
 2. Na aanschaf van een Nikon D800 kun je direct een goed resultaat op de foto krijgen. Dit is ook een mythe. De camera helpt alleen om een ​​foto te maken, de fotograaf en andere fotografische apparatuur zijn verantwoordelijk voor al het andere. Het is belangrijk hoe je foto's maakt. Je hoeft niet te denken dat een goede DD en een enorm aantal megapixels je foto's op de een of andere manier serieus zullen helpen verbeteren.
 3. Door het grote aantal MP's is het shake-effect meer uitgesproken dan bij camera's met minder MP's. grof gezegd, met de hand foto's maken op Nikon D800 is bijvoorbeeld moeilijker dan op Nikon D700, aangezien een groot aantal MF's gevoeliger is voor microshears. Ik moest testopnames maken met een 90 mm-lens met uithoudingsvermogen niet meer dan 1 \ 200s om het effect van roeren volledig te elimineren. In dit geval speelde het aantal MP een wrede grap
 4. Een groot aantal MP's vereist een krachtige computer en veel vrije schijfruimte. Mijn Core Quad kan bij het werken in Lightroom amper zware RAW bestanden aan.
 5. De Nikon D800 heeft een zeer grote heldere zoeker die 100% van het frame beslaat, iets wat ontbreekt in Nikon D700.
 6. Nikon D800E - dit is een complete kopie van de Nikon D800, die eenvoudigweg is verwijderd anti-aliasingfilter (in feite is alles daar een beetje ingewikkelder), waardoor de scherpte van het resulterende beeld toeneemt en tegelijkertijd een groter risico op het krijgen van een moiré-effect op foto's en video's.
Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Video op Nikon D800

De camera kan schieten full HD video, 1920*1080 30 fps. In de standen P, A, S, M zijn handmatige en automatische ISO-regeling en -correctie mogelijk expositie. U kunt verschillende opties voor videokwaliteit kiezen. U kunt ook kiezen op welke geheugenkaart de video wordt opgenomen. Het geluid is alleen mono. De camera heeft een HDMI-uitgang en de mogelijkheid om een ​​externe microfoon aan te sluiten. Het belangrijkste kenmerk van de Nikon D800 is: diafragma controle tijdens het opnemen van video. Dat wil zeggen, ten slotte heeft Nikon de mogelijkheid geïmplementeerd om de belangrijkste parameters volledig te beheersen bij het opnemen van video. Bijvoorbeeld, Nikon D7000, D600, D3s, Nikon D7100 weet niet hoe u het diafragma moet regelen tijdens het opnemen van een video.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800. Zonder bewerking.

Дисплей

Het beeldscherm van de camera is enorm groot, met een diagonaal van 3.2 inch. Maar de Nikon D800 gebruikt nog steeds dezelfde 921,000 dots als oudere schermen. Nikon D700, D300, D300s, D7000, D90, D3 enzovoort. Het beeldscherm is uitstekend, het is erg prettig om ermee te werken.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

ISO

50 ('Lo1') – 25,600 ('Hi2'). Het bereik zonder extensie is 100-6400. Bijna hetzelfde als Nikon D700. Het ruisniveau van de Nikon D800 is iets beter dan de Nikon D700. ISO 50 erg handig bij gebruik van snelle optica bij goed licht. Over het geluidsniveau van alle Nikon full-length camera's lees je in mijn artikel 'Beeldkwaliteit van alle Nikon FX-camera's'.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800.

Focus systeem

Camera Nikon D800 toepassingen 51 stippen scherpstelsysteem met 15 kruispunten Multi-CAM3500FX. De 15 middelste scherpstelpunten kunnen werken van F/5.6 tot F/8.0 en de 11 scherpstelpunten kunnen werken op F/8.0. Werken met grote F-getallen is erg belangrijk bij het gebruik van lenzen met teleconverters. Het is jammer dat de camera naast het verfijnen van het scherpstellen op kleine diafragma's een nogal oude Multi-CAM3500FXdie nooit door iets nieuws is vervangen. Alle Nikon full-frame camera's gebruiken Multi-CAM3500FX behalve camera Nikon D600. Alle scherpstelpunten van de Nikon D800 bevinden zich in het DX gebied van het beeld. Meer over scherpstelsystemen lees je in mijn artikel 'Scherpstelsystemen op Nikon-camera's'. Nikon D800 heeft verschillende modi en scherpstelmethoden: 3D-tracking, automatisch, één punt, enz. Dezelfde bijgewerkte focusmodule gebruikt Nikon D4.

Voorbeeldfoto op Nikon D 800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Twee geheugenkaarten

Nikon D800 kan twee soorten geheugenkaarten gebruiken CF (UDMA) en SD (SDHC, SDXC, UHS-I) kaarten. Het zou mooi zijn als beide slots voor CF-kaarten waren. U kunt opnamen op verschillende manieren instellen met behulp van twee geheugenkaarten. Video wordt altijd op slechts één kaart opgenomen, die kan worden geselecteerd in het cameramenu.

Voorbeeldfoto op Nikon D 800

Voorbeeldfoto op Nikon D 800

Meting expositie

Meet Systeem expositie gebaseerd op 3D-kleurenmatrixmeting met 91.000 punten. De bediening van de belichtingsmeter van elke camera is even wennen. De belichtingsmeter werkt vrij nauwkeurig. blootstelling bijna altijd zoals ik had verwacht. Over meetsystemen expositie alle Nikon camera's lees je in mijn artikel'Methoden voor het meten van de belichting in Nikon-camera's'.

Voorbeeldfoto op Nikon D 800

Voorbeeldfoto op Nikon D 800

flash

Nikon D800-flitser ondersteunt Creatief Verlichtingssysteem Nikon CLS en kan andere flitsers op afstand bedienen in de TTL-automodus. Dit is een heel handig ding. Minimum uittreksel De ingebouwde flitssynchronisatie is 1\320s. Bij gebruik van externe flitsers ondersteunt de Nikon D800 snelle synchronisatie en kan werken met flitser met sluitertijden tot 1\8000s.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

batterij

De camera maakt gebruik van een nieuwe lithium-ionbatterij NL-EL15. De batterij gaat meer dan 1500 opnamen mee, het aantal opnamen per lading varieert sterk afhankelijk van de opnamemethode, lens, etc. De batterij is best goed, jammer dat je hem niet kunt gebruiken met eerdere camera's. Bijvoorbeeld batterijen van mijn D700s, D200, D80, D90 waren helemaal hetzelfde.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800. Foto bij hoge ISO

De camera heeft een miljoen extra handige instellingen

 1. Functie HDR. De functie kan worden geprogrammeerd om te worden geactiveerd via een knop. bracketingwat erg handig is.
 2. meervoudige belichting. De functie kan worden geprogrammeerd om te worden geactiveerd via een knop. bracketing.
 3. Een virtuele horizon die beschikbaar is in Live View en in de zoeker. Het is erg handig om de virtuele horizonfunctie te programmeren voor weergave in de optische zoeker, bijvoorbeeld met de AE-L/AF-L-knop.
 4. Programmeerbare scherptediepte preview-knop
 5. Mogelijkheid om met handmatige optica te werken. U kunt de parameters van 10 handmatige lenzen instellen. De fotograaf die mij een camera ter review bezorgde maakt zonder problemen foto's met de Helios-81N manuele lens. Meer details in de sectie AI-S и Sovjet-optica... Natuurlijk, Nikon D800 heeft een ingebouwde focusmotor.
 6. De mogelijkheid om alles aan te passen wat mogelijk is bij het bekijken van afbeeldingen
 7. De camera heeft een interessante 25 MP 1.2x crop-modus en een standaard 15.3 MP 1.5x crop-modus
 8. De camera heeft een USB 3.0-interface
 9. Nikon D800 heeft een matrixreinigingssysteem. Reiniging kan worden uitgeschakeld of u kunt het inschakelen om de camera in of uit te schakelen.
 10. Camera Nikon D800 heeft de mogelijkheid om de focus (afstelling) voor verschillende lenzen te verfijnen. Dit is een zeer handige functie. Alle foto's in deze review zijn gemaakt met de lens Tamron 90mm F2.8SP, voor mijn exemplaar is een focusaanpassing van '-15' vereist. Ook zie je voorbeeldfoto's van Nikon D800 zonder bewerking in de review MS Wave-3-lens en in de recensie Tokina AT-X 235 PRO 20-35mm 1:2.8.

Persoonlijke ervaring:

Bij het fotograferen in HDR laat de camera de spiegel niet zakken, maar maakt alle foto's tegelijk met de spiegel omhoog, terwijl in de camera naast de sluitergordijnen nog iets anders geluid maakt, leek mij ongebruikelijk. Persoonlijk, mijn camera Nikon D800 vond het leuk. Je moet niet bang zijn of vertrouwen op een enorm aantal megapixels. 36MP is niet zo opvallend als waarover wordt geschreven. Over het algemeen is de Nikon D800 een camera waar je eindeloos over kunt schrijven. Ik voelde nauwelijks verschil bij het werken met Nikon D800 и Nikon D700, alleen de foto's komen iets anders uit. Verschil tussen Nikon D800 и Nikon D700 beschreven in recensie D700. Als ik de keuze zou hebben tussen Nikon D700 en D800, zou ik nooit beslissen wat ik zou kopen, maar ik zou naar de D800 neigen vanwege de geweldige verwerkingsmogelijkheden.

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Voorbeeldfoto op Nikon D800

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Conclusies:

Nikon D800 - excellent professionele full frame camera met zeer hoog dynamisch bereik en daardoor zeer goede beeldkwaliteit. Ik raad aan.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 501, over het onderwerp: Nikon D800 review

 • Benjamin

  Ik heb gehoord dat je in deze camera de kilometerstand kunt achterhalen zonder toevlucht te nemen tot speciale programma's. Is dat zo?

  • Alexander

   Er zijn sites die dit kunnen. Upload gewoon een foto naar de site en je krijgt te zien wat het al op een rij is.
   Gebruik Google om deze sites te vinden.

   • Мария

    Dus deze sites zijn dezelfde programma's, alleen de code is online bedraad.
    Blijkbaar was de persoon geïnteresseerd in de kijkmogelijkheden in de camera zelf. Kan ergens geldautomaat Exif wordt getoond.
    In feite is het nu gemakkelijker om online te gebruiken dan om zelfs maar door de "darmen" van het geheugen van het apparaat zelf te gaan.

 • Кирилл

  Ik heb een vraag over 810 (als iemand hem heeft): verandert de resolutie van het beeld alleen in jeeps, of kan de resolutie ook in RAV's worden gewijzigd (zoals in canon5D III)?
  zijn er voorbeelden van de originele video ervan (indien mogelijk in 50R)?

  • Michael

   Mogelijk in RAW

 • а

  Ik zag in het artikel dat het in de D800 wel kan, maar in de D600 kun je tijdens video het diafragma niet regelen. Je hebt het mis, het is mogelijk op de D600 (hoewel ik het op de D610 heb gecontroleerd, maar ze lijken hetzelfde te zijn), je hebt gewoon een lens nodig met een elektronisch diafragma. Ik vermoed dat de D800 hetzelfde is.

  • Michael

   Nee, dat is hier niet nodig. Hier is de lijn van het springtouw losgemaakt van de spiegel en kan tijdens het schieten van positie veranderen

 • Мария

  Goedemiddag.
  Onlangs, tijdens het studeren, begon ik bang te worden voor lawaai. Daarom probeer ik ook in het donker ISO 200-300 te behouden. De nachtstad fotograferen.
  De beweging is verschrikkelijk, hoewel ik zelden meer dan 1/10 instel en foto's maak tijdens de uitademing en met nadruk. Misschien trillen je handen
  Maar serieus, tot welke ISO het als normaal wordt beschouwd om foto's te maken op de D800 en goede kwaliteit kan worden bereikt. 2000, 3000 (nachtlandschap)
  Het is erg onhandig in mijn huidige realiteit om met een statief te rennen. maar blijkbaar zal het.

  • Denis

   naast ISO is de belichtingstijd ook van invloed op ruis

  • Vitaly Nee

   Er was een vergelijkbare situatie, maar niet op de d800. Ik was bang voor ruis, maar na verloop van tijd realiseerde ik me dat een foto met onscherpte een 100% huwelijk is, een foto met ruis is een goede foto, zoals het is. En de ruis in de redactie is goed weggewerkt.

  • Laura

   Bekijk de les van Konstantin Shamin over lawaaibeheersing, je vindt het op internet. Je neemt grofweg 2 identieke frames en plaatst het bomeffect op elkaar

  • Trueash

   Als je geen zin hebt om een ​​statief mee te slepen, maak dan een tas voor jezelf met zoiets als erwten. Kralen of iets anders... Doperwtjes kun je ook, alleen wordt het dan nat :). Zet de tas op een borstwering of bank, overbrug de camera erop. Niet zo handig als statief, maar neemt bijna geen ruimte in beslag.
   De tweede optie: neem een ​​schroef ter grootte van een statiefaansluiting, knoop er een sterk niet-rekbaar koord in en een soort ring of ring aan het andere uiteinde. Voordat u gaat fotograferen, schroeft u de schroef in de aansluiting, stapt u met uw voet op de ring en trekt u de camera omhoog. Met enige vaardigheid win je een paar stops.

   • Alexey

    beter een zak dichte stof met zand. houdt de camera perfect op alles vast, zelfs op een boomstronk, zelfs op een rotsblok of rots.

  • Stas

   Waarom bang zijn voor lawaai? Hier is een compromis: 's avonds fotograferen uit de hand - we verhogen de ISO, en dan drukken we op de ruis als dat nodig is, of, we zetten het op een statief, de spiegel-voorverhogende modus is zeer wenselijk, ISO 100 en we krijgen een kristalhelder beeld. Alles is eenvoudig. Ik ben dol op deze camera. Maar de spiegel schudt het sterk, micro-smering is mogelijk. Veel geluk!

   • Pokemon

    ISO op d800 / d800e / d810 zal al bij ISO 2000 niet veel problemen opleveren. Nikon is beter voor nachtopnamen: z6, d3s, d4-d4s, d750-d610-d600.

   • Мария

    Welnu, door problemen met de batterij heb ik de D90 een maand gebruikt. De angst verdween als met de hand) Ik herinnerde me meteen dat ik vroeger gelukkig was, zelfs met zulke foto's)

    Ja, nu met de komst van zware lenzen is het kopen van een statief onontkoombaar.
    Het is voor mij sowieso een probleem. Ik ben klein en mijn handen zijn dun, maar hier herinnert het karkas me meteen aan zijn gewicht)

 • Ramil

  Hallo Arkadi. Er is keuze tussen gebruikte camera's D600/D700/D800. Ik ben van plan om "vogels en alles wat beweegt en vliegt" te fotograferen, d.w.z. 90% van de foto's zijn buiten. Ervaring gehad met camera's zoals D3000 D5100 D7000 D7200. Vertel me wat beter is om te nemen: D600 (kilometerstand 45.000, prijs 31.000 roebel), D700 (kilometerstand 91.000, prijs 30.000 + lenskit), D800 (kilometerstand 107.000, prijs 37.000 roebel)? Dank u bij voorbaat!

  • Arkadi Shapoval

   Ik zou voor dergelijke taken de d600 nemen, hij schiet iets sneller

  • Alexey

   De D700 kun je beter niet nemen, deze is uit de ondersteuning gehaald en het wordt lastig om een ​​sluiter te kopen.

 • Oom Fedor

  Bovendien is de autofocus van de d600 "vasthoudender" Je geeft "goed" advies - weg ermee

 • Nicholas

  "Kameraad-experts", helpen opnieuw op het onderwerp te kauwen met micro-schudden veroorzaakt door een hoge pixeldichtheid. Vertel me is het? Alleen hier is hoeveel het wordt uitgedrukt. Als je hem bijvoorbeeld vergelijkt met de d7000. Aangezien de pixeldichtheid in de d7000 en d800 eigenlijk gelijk is. Is het echt een probleem in de d800 met smering? Ik heb sinds 7000 aan de d2011 gewerkt en soms werk ik nu, ik zou niet zeggen dat er problemen zijn met het schudden. Toegegeven, ik fotografeer met relatief korte sluitertijden met mijn handen, meestal 1 \ 100 - 1 \ 200, bijvoorbeeld op 50 mm. Of het is niet zozeer de pixeldichtheid als wel een ietwat mislukte sluiter, want in de d810 lijkt daar verandering in te komen. VRAAG - is het de moeite waard om hier bang voor te zijn in de d800, als je niet de sterkste hand hebt, als je fotografeert op 28 of 50 mm met sluitertijden van 1\100 en korter, en als je 135 mm draagt, dan gebruik je in de regel een monopod en sluitertijden van 1\160 en korter?

  • Alexey

   geen probleem voor korte belichtingen. en op lange zal alles triest zijn als je geen Terminator-hand of een statief hebt. Overigens staat in de handleiding voor de achthonderdste direct dat het aan te raden is om vanaf statief te fotograferen. maar dit is nog steeds rotzooi, als ik op 5Dsr fotografeer, met 50MP, dan vang ik daar heel vaak vet.

   • Pokemon

    "en op lange zal alles triest zijn als je geen Terminator-hand of een statief hebt."
    Hielp me 's nachts en bij slechte lichtomstandigheden op de D750 en nu op de D4:
    Opnamemodus Q (stille ontspanknop) (p. 103 van D800-handleiding)
    en Zelfontspannervertraging 1 seconde.
    Maar je moet natuurlijk wel sterkere handen hebben.
    Maar minder vet.
    Ik denk dat dit ook de persoon kan helpen die het vraagt ​​met zijn d800.

    • Alexey

     ja, er is veel mogelijk, en de spiegel kan vooraf worden opgeklapt en het ontspannen van de sluiter kan worden uitgesteld zodat er geen onscherpte ontstaat door het indrukken van de knop, maar er zijn nog steeds vaste handen nodig bij het belichtingsproces.
     Ik heb sinds mijn geboorte trillingen. niet dodelijk en bijna onmerkbaar, maar geeft smering. voor mij is de langste sluitertijd 1\200, nou, als je focust op breedte en focus, dan kan het wat langer zijn. en voor iets met een lange focus is het beter om niet onder de 1 \ 400 te komen. Daarom fotografeer ik vaak vanaf statief met de afstandsbediening.

  • Pokemon

   “Of het is niet zozeer de pixeldichtheid als wel een ietwat mislukte sluiter, want in de d810 lijkt daar verandering in te komen. ”
   De zaak zit op slot. In de d810 prezen veel testers de zachte sluiter.
   Voor d800 kan het helpen:
   Opnamemodus Q (stille ontspanknop) (p. 103 van D800-handleiding)
   en Zelfontspannervertraging 1 seconde.
   Maar je moet natuurlijk wel sterkere handen hebben.
   Fotografeer je graag in het donker, dan is de werkende (geen ruis) ISO daar niet veel beter dan op je d7000.

   • Alexey

    desalniettemin wordt de belangrijkste bijdrage aan de trilling niet geleverd door de sluiter, maar door de spiegel - op zoveel camera's gaat deze met grote snelheid omhoog en hamert tegen de stop.
    Ik heb D2Xs, in burst-modus rommelt het als een machinegeweer. daar is het luidst het spannen van de sluiter, dan, minder luid, het omhoog komen van de spiegel en, zou je kunnen zeggen, de bijna stille beweging van de sluitergordijnen. tijdens continu-opnamen trilt de camera, zoals terugslag tijdens opnamen - een onbeschrijfelijk gevoel))

  • Stas

   Ja, dit is een bestaand probleem. Er moet gewoon rekening mee worden gehouden bij het fotograferen, en dan komt alles goed. Sterke grip en mogelijk kortere sluitertijd.

 • Виталий

  Goede recensie gekregen, bedankt. Ik werkte natuurlijk niet met digitale Nikon's, alleen toen ze me vroegen om een ​​reportage te maken met een instapmodel.
  Hoe deze camera werkt met 'screwdriver'-lenzen van de oude versies. Met Nicolaas TAMRON. Maakt ze video's met hen?

  • B.R.P.

   De camera heeft een schroevendraaier. Oude lenzen kunnen mogelijk geen 36 megapixels aan.

 • Leonid

  Іsnuyut vimogi naar objecten en yakі.
  Arcadië, verduidelijk alstublieft.

  • Arkadi Shapoval

   resolutie bij openingen tot aan de diffractiedrempel. Hoge pixeldichtheid vereist nieuwe generatie lenzen met hoge resolutie

   • Leonid

    Zoek de budgetten.

 • Alexander Kotlyarevsky

  Goede dag!

  Na Nikon D5500 wil ik FF kopen met een budget voor een karkas tot 1000 USD.

  Mijn keuze is niet heel groot, ik vond de D750 en D800 en de Canon 6D mark II mooi.
  Ik besloot de D800 te nemen, maar ik dacht aan de opnamefuncties vanwege de grote resolutie van de matrix, een statief is niet altijd bij de hand om een ​​goede opname te maken bij weinig licht. Bijvoorbeeld avond- of nachtopnamen van de stad. Misschien zal iemand uit persoonlijk gebruik vertellen hoeveel dit essentieel is in deze camera. Je kunt bijvoorbeeld nog een tas met een voet meenemen voor een standaard, maar wat wordt dan de hoek in het frame.

  • Pokemon

   Avond- of nachtopnamen maken, inclusief opnamen uit de hand, zijn veel comfortabeler en effectiever met de D750.
   Althans vanwege het feit dat de D800 na ISO2000 merkbare ruis begint te vertonen (geloof DXOmark niet).
   Ook zal de D800 je kwellen met vet - alles werkt zachter voor de D750.
   Kies je tussen D750 en D800 / D800E / D810, dan heb je in omstandigheden zoals je schrijft: “een statief is niet altijd bij de hand om bij weinig licht een goede opname te maken. Bijvoorbeeld avond- of nachtopnames van de stad.” dan is de keuze duidelijk voor de D750 vanwege de meer adequate ISO 2500-3200.
   Voor opnamen uit de hand kun je een lens nemen met een stub type 24-120/4G of Nikon 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR AF-S (ook met een stub). Als alternatief is een light fix AF-D type 35/2D of 50/1.4D geschikt.
   Op de D750 volstaat het om de Q-modus (stille ontspanknop) te selecteren en de sluitervertraging in het menu aan te zetten en zal er een minimum aan onscherpte zijn (met sterke handen).

   • Pokemon

    Ik heb een vooroordeel over de camera zelf (D750), omdat ik de eigenaar was en ik niet veel geluk had met het exemplaar, maar het is leuk om 's nachts op de D750 te fotograferen en het resultaat is (soms) meer dan bij de D4.

   • Alexander Kotlyarevsky

    Dankje voor het antwoord. Ervan uitgaande dat er die avond met statief wordt geschoten en ik denk veel minder vaak dan overdag. Kan ik de D800 nemen? Voor de prijs kun je de D810 al nemen, het zal oplopen tot 1000 USD. te. En waarom blijft D3's achter in de beoordeling als hoge ISO's worden geprezen om weinig ruis.

   • Jo

    Voor nachtopnamen, met trillende handen, koos ik DF voor mezelf, één probleem - een bril is een derde duurder dan kenons. Ik weet niet of laarzen iets soortgelijks hebben.

 • Liona

  Kunt u mij vertellen waar de hendel voor het selecteren van scherpstelveldstanden is "bewogen", is deze handig in gebruik in vergelijking met de D300?

 • Vlad

  Het is mogelijk om een ​​d800 te kopen voor $500, kilometerstand 80k. Is het het risico waard? Is de prijs normaal voor zo'n kilometerstand?

  • Pokemon

   De prijs is verleidelijk, maar IMHO onder het marktgemiddelde.
   Het is noodzakelijk om de camera live goed te bekijken en voor vertrek naar de eigenaar hem te vragen enkele recente foto's te sturen.
   Als de camera van ebay is gekocht, moet je kijken naar het aantal positieve recensies voor de verkoper.

  • juris

   voor 75 ton. bod ... kilometerstand = 10t. …duur ?

   • Victor

    Duur.

 • Daniel

  De camera is gewoon een bom. Hij verving de D7000. Het is gewoon hemel en aarde. De details zijn niet te prijzen. Beter laat dan nooit.

 • Daniel

  De camera is gewoon een bom. Hij verving de D7000. Het is gewoon hemel en aarde. De details zijn niet te prijzen. Beter laat dan nooit.

  • Victor

   Het blijft alleen om te beslissen waarom het nodig was om zo'n gekke ISO bij voldoende licht in te stellen, heeft dit een positief effect op het detail?)) De foto laat zien dat dit niet het geval is.

   • Daniel

    1) ISO stond op automatisch en de opnamen werden gemaakt in de schaduw, zelfs overdag.
    2) oude optica 70-210 f4 en zonder een stomp. om onscherpte te voorkomen, moest de sluitertijd vrij kort zijn.

    • Roman

     Wel vreemd dat de machine een sluitertijd van 3200 pakte bij een brandpuntsafstand van 200 mm. Integendeel, de ISO werd nog steeds met knoppen ingesteld en de sluitertijd moest worden verpletterd tot 3200 om een ​​normale belichting te geven. Of Nikon stelt de opnameparameters op een hele vreemde manier in, meestal houdt Canon zich aan de 1/f-regel.

     Nou, je moet je concentreren op de ogen. Het puntje van je neus en een haarlok bij je voorhoofd zijn scherp, maar je ogen en haar in de buurt van je slaap zouden dat wel moeten zijn (bijna altijd als je full-face fotografeert, lippen komen daar ook). Hierdoor ziet de foto als geheel er wazig uit.

     Sorry, maar als dit een demonstratie is van hoe de foto's AANZIENLIJK BETER zijn geworden met de overgang naar de D800 ...

     • Victor

      Ik zal ondersteunen, voor de volledigheid is het raadzaam om een ​​paar frames van de d7000 te plaatsen. Ter vergelijking, het is zo met 7k, en zo met de d800, eindelijk, dat is een bom.

      • Daniel

       https://500px.com/p/danieldani2?view=photos

       Hier heb ik foto's van de d800 d300s en d7000
       U kunt op uw gemak kijken))
       Ik hou van de D800 voor rubberen ravijnen. Autofocus reageert levendiger.Qua ergonomie blijft de d7000 in de amateur-niche.
       PS In ieder geval, dit is slechts mijn subjectieve mening. Ik leg het niemand op))

       • Adagio

        ontzagwekkend

     • Daniel

      Bedankt voor de korte cursus jonge fotograaf))

 • juris

  Hallo allemaal !
  Nikon 20 mm D-lens - zal deze matrix oplossen ???

  • Igor

   Ik heb twee glazen D
   80-200 en 85/1,4 D
   Ik ben tevreden over hun werk aan de D800 en bemoei me niet met zo'n vraag.

 • Мария

  Ik ben terug met mijn domme vragen
  Ik begrijp nog steeds niet waarom het zo lang duurt om foto's in LV-modus te verwerken en de camera "bevriest" gemakkelijk. Er is niets om mee te vergelijken, er is nog een Canon tweede cent, daar is de hoeveelheid geheugen duidelijk minder nodig, daar is LV gewoon sprint in vergelijking.
  Heeft het te maken met de wens van mijn paard om feilloos volledige egalisaties te maken, of is het een cameraprobleem dat alleen in de service kan worden opgelost? De camera is boe, maar uitstekend, geen klachten, wat we wilden is wat we hebben. Maar met de niet-autofocustechnologie van LV is dit praktisch de enige manier om precies scherp te stellen en nergens spijt van te krijgen. En dan ga je zitten en wacht anderhalve minuut tot het proces voorbij is))) en ren om de batterij op te laden. Ja, ik ben eigenlijk geen zakenman, dus het is zonde voor mij om te klagen, ik vroeg me gewoon af wat ik verkeerd deed?

  • Alexey68

   Patamushta werkt voor alle Nikon LV-camera's, op zijn zachtst gezegd, zeer onconventioneel. dit komt door beperkingen in de mechanica van de sluiter, spiegel en diafragma-aandrijving.
   bij kenon was alles oorspronkelijk anders gedaan.

   • Мария

    Dank je, ik begrijp het. We zullen geen wonderen verwachten

    • Alexey68

     maar over het algemeen is het veel handiger om op kenon met handmatige optica te fotograferen. installeer ML, schakel LV in en geniet van een handige focus. aangezien de 5D MkII al genoemd is, is het leuk om dit mee te doen.

     • Maria Bardina

      +
      Trouwens, de D90 kwam binnen, ik gebruik hem nog steeds vaak.

 • Maria Bardina

  Goedemiddag weer.
  Het leerproces verloopt voor mij niet wankel of rollend, ik raakte gewend aan trucs. Maar ik worstel met de BB-instellingen.

  Niemand had zo'n probleem, alsof de camera een groene tint op het beeld had gespetterd. Met mijn geliefde Jupiter en 85mm, die draaglijke/mooie kleuren geven op de D90, krijg ik groene pap op de D800. Zelfs in de instellingsmodus Picture control verwijder ik de tinten zoveel mogelijk, vreemd groen klimt nog steeds.

  Hetzelfde met overcontrast, ik lijk het nergens op camera te vergroten, maar er zijn meerdere malen meer problemen met overcontrast en 85 mm 1.8 dan met de D90, daarom komt het portret er gewoon verschrikkelijk uit, ik moet het bewerken . Er is al minder vraag naar vogels.
  Alle geschikte modi en AWB geprobeerd.
  Dat wil zeggen, het programma zal me niet redden en ik moet de instelling in de praktijk volledig handmatig beheersen, door middel van meting?
  Vervormde BB en contrast in de meeste situaties. Zelfs als we het licht instellen, maar bewolkt en het licht is zo diffuus mogelijk.
  (Was degene die te lui is om te jeuken).
  Bij voorbaat dank.

  • jury

   Ik probeerde verschillende versies van de pc op de D800, ontwikkeld in native converters, in LR. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat het beste recept voor Nikon (vergeleken met de D700 en D800) natuurlijk C1 is, wat voor mij het beste is. Geen van de opties voor de ingebouwde jpeg-camera kan het eenvoudig openen van een bestand in C1 herhalen. Phase One-specialisten maakten zeer correcte profielen voor Nikon-camera's (of voor Sony-matrices). Onlangs keek ik naar de bronnen van Arkady van Sony a3500, ik was verrast dat ik het verschil niet kon vinden tussen de jpeg van deze camera en de RAW-bestanden die ik in C1 opende, jpeg is echt gaaf in deze Sonya. De D800 heeft dit helaas niet. Ik heb veel geëxperimenteerd, op verschillende instellingen van verschillende aangepaste pc's in de D800, zijn er kleuropties die er voor sommige foto's erg goed uitzien. Maar C1 geeft altijd het beste resultaat. En je moet niet vergeten om de srgb-ruimte in de camera te selecteren. En de BB zelf, bij het ontwikkelen in C1, corrigeer ik bijna nooit, ik laat degene die de camera heeft ingesteld. Het gaat dus niet om BB.

   • Maria Bardina

    Heel erg bedankt. Ik zal het plaatsen.
    Winding Tint, hoewel het een beetje hielp, als ik de term goed begrijp, is de schaal waar de waarden rechts van Kelvin staan. Maar het is nog steeds erg bij benadering.
    En een bril, inheems, maar Chinees, IMHO, groen de foto, een eenvoudige Yu37, alsof hij een beetje veredelt. Maar dit, misschien, uit mijn onervarenheid met BB, dergelijke conclusies klimmen. Het moet gelijktijdig worden opgenomen in absoluut identieke omstandigheden met twee verschillende lenzen.
    Het leek me moeilijk om af te stemmen op de grijze stip als je niet in de studio bent en heen en weer rent en het licht verandert. Maar ik heb het nog niet eens geprobeerd

    • Andrew

     Staan je monitorinstellingen goed?

     • Мария

      Ja, alles was zichtbaar op de camera op de preview) Nu is het een beetje beter geworden. Ik zal proberen een voorbeeld te sturen.

    • jury

     Over tint: ik heb de tint op elke pc aangepast, behalve zwart-wit, verschoven naar links (naar -) met 1 divisie. Dit lost het probleem met groen op en de kleur van de foto op het camerascherm wordt weer normaal. En BB is geselecteerd Auto1 en alles daarin is nul. Probeer hetzelfde te doen. Trouwens, als je een foto maakt in monochrome pc, dan zal dit de enige foto zijn die ik leuker vind in jpeg-camera dan wanneer je gewoon de bron opent in C1.

     • Maria Bardina

      Bedankt. Ja, daar (in de pc) is alles al verdraaid voor mij, ik heb het gespeeld))) Het feit is dat het voorheen niet mogelijk was om Photoshop te installeren en selectief de helderheid van het masker te maken (via highpass). En voorheen stond dit allemaal op de camera, inclusief de tinten die duidelijk gedraaid waren (ik heb het sinds de winter niet meer aangepast)

      • jury

       Op pc valt niet veel aan te passen - zet Helderheid, Contrast en Verzadiging terug op 0, Scherpte naar smaak en Tint naar -1.

   • Maria Bardina

    Ja, ik ben het eens met de kleuren, en niet alleen in de winter of herfst, wanneer alle highlights mooi zijn)

 • Alexander

  De foto's van de portretten van schoolgaande kinderen hebben erg rode lippen, alsof ze met lippenstift zijn opgemaakt. Waar is het van?

  • B.R.P.

   De matrix is ​​​​zo.

 • Stanislav

  Hallo
  Ik heb echt advies nodig.
  Ik fotografeer reizen, stadsfotografie,
  architectuur, enz.
  Op verschillende tijdstippen van de dag.
  Vaak in JPEG's.
  Er zijn Nikon D7100 en Sony NEX 6.
  Er zijn ook lenzen op FF.
  Ik wil FF.
  Ik sta voor een keuze:
  Nikon D800, Nikon D3, Sony A7.
  Vertel me wat ik moet kiezen?

  • B.R.P.

   D3 is overbodig. D800 als je precies 36 MP nodig hebt, lijkt Sony me beter dan A7s.

 • Andrew

  Vertel eens, heeft deze camera een goede bril, behalve degene die overal 14-24 \ 2.8, 24-70 \ 2.8,70, 200-2.8 \ XNUMX staat? Het is gewoon dat de prijzen, zelfs voor boe, gewoon de hersens blazen

  • B.R.P.

   Zie Tamrons.

   • Andrew

    En vertel me ongeveer niet welke modellen of welke benamingen

    • Dmitry Kostin

     Je hebt niet geschreven welke lenzen nodig zijn voor welke taken.

     • Andrew

      Interesse in de standaard set, met fixes is min of meer duidelijk, maar superzoom en normaal type 18-100

      • B.R.P.

       Tamron heeft zowel 24-70 als 70-200. In plaats van 14-24 is er 15-30.

       • Andrew

        Dit is duidelijk, maar je kunt hun aanduiding LI of iets dergelijks vinden, het is alleen dat de variëteit van de schaal raakt en welke niet duidelijk is

 • Daniel

  D800+28 mm 1.8 g

 • Daniel

  D800+28mm 1.8g

 • Dhr. drassig

  Het enige dat ik niet leuk vind aan dergelijke camera's, is waar zoveel megapixels in zo'n matrixformaat moeten worden gepropt, 21 zou al een behoorlijk plafond kunnen zijn. Welnu, wat voor soort mode is dit - alsof ze SF van FF willen maken, maar alleen hier kun je meteen voorbeelden zien dat dit een gewone FF-camera is, maar met een stel dubieuze resolutie. Hoe vaak snijden ze hun foto's bij, is het vaak nodig om een ​​close-up te maken van een portret van volledige lengte?))) Kenon bij 5Ds heeft 50 megapixels, de pixelgrootte is vergelijkbaar met die van 60d, de diffractie is al op diafragma 7, niet meer dicht, en hallo tegen microsmering ... Voor wie heb je zo'n FF nodig, lijstenmakers?))) De algemene aard van de foto met een overvloed aan megapixels verliest nog steeds aan scherpte - optica kan dat soms niet omgaan met. Je kunt de foto bijsnijden - maar het wordt er niet beter op.

  • B.R.P.

   Het eenvoudigste conceptuele model voor de brede massa van niet-specialisten - hoe meer hoe beter. Het resultaat is meer omzet.

  • Victor

   En zodra ze al tien jaar massaal 24mp in gewassen stoppen?))

   Vergeet niet dat met een toename van de resolutie van de matrix ook de resolutie van het uiteindelijke frame toeneemt, zij het niet-lineair, maar zelfs op de meest zeepachtige optica. Zo gaat het.
   Probeer gewoon niet naar de frames op 100% schaal te kijken))

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2022

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/10/obzor-nikon-d800/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/10/obzor-nikon-d800/