Nikon D60 Review

voor de gelegenheid Nikon D60 body review Veel dank aan Olga Goncharova.

Nikon D60 Review

Nikon D60 Review

Ergonomie, display

De camera is zeer compact, klein en licht. Dit is precies wat een amateur nodig heeft. Hoe kleiner de camera, hoe groter de kans dat je hem ergens mee naartoe kunt nemen en goede foto's kunt maken. Het display van de camera is middelgroot, 2.5 inch. De D60 is Nikon's nieuwste camera met een 2.5 inch beeldscherm. Alle camera's ook achter haar aan D3, D300, die ervoor kwam, gebruiken een scherm met een grotere diagonaal.

Meestal wordt de camera geleverd met een kitlens Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Zoom-Nikkor of een van zijn versies.

matrix

Tot op heden heeft de Nikon D60 geen goed ISO-bereik, dat is 100-1600 en kan worden uitgebreid tot ISO 3200 (HI1-modus). De ISO-waarde is afhankelijk van de cameramatrix, Nikon D60 gebruikt de oude 10.2MP CCD-matrix. Een aantal camera's gebruiken dezelfde matrix: Nikon D40x, D80, D3000, D200, hoewel de laatste een dubbele bodykit heeft om het signaal te lezen, daarom wordt vaak gezegd dat: D200 een andere matrix. Grofweg zal de kwaliteit van de foto's op de Nikon D60 op geen enkele manier verschillen van Nikon D80 of Nikon D3000.

Werk snelheid

De camera kan opnamen maken met een snelheid van 3 fps. Dit is niet veel, maar de enorme opnamesnelheid is slechts voor een aantal gevallen van belang. De camera kan foto's maken van 3872 x 2592 pixels, terwijl framebuffer kan bevatten:

 • 6 opnames in RAW-formaat met uitgeschakelde functies ADL, Ruisonderdrukking, Auto ISO
 • 9 opnamen in JPEG L, Fijn formaat met uitgeschakelde functies ADL, Ruisonderdrukking, Auto ISO
 • 51 opnamen in JPEG S, Basis

Om de buffer te vergroten, moet u extra functies uitschakelen, zoals: ADL, ruisonderdrukking, Auto ISO en fotograferen met lage ISO. Bij hoge ISO's probeert de camera automatisch ruis te onderdrukken, ongeacht de instellingen. Jammer dat het RAW+JPEG-formaat alleen beschikbaar is in de JPEG Basic-modus.

Focus systeem

De Nikon D60 maakt gebruik van het meest primitieve scherpstelsysteem, dat alles omvat drie focuspunten. Focusmodule wordt gebruikt Nikon Multi-CAM530, hetzelfde als camera's Nikon D40, D40x. Als de eerste Nikon D40 was het mogelijk om met 3 scherpstelpunten te leven, dan zijn in de vernieuwde Nikon D60 drie scherpstelpunten niet genoeg.

Opmerking: de camera heeft geen focusmotor en kan niet automatisch scherpstellen bij het werken met lenzen Nikon AF. Camera heeft lenzen nodig Nikon AF-S, AF-I.

Belichtingsmeting

Voor meting: expositie gebruikt RGB-sensor met 420 segmenten '3D-kleurenmatrixmeting II'. Dezelfde sensor expositie kan worden gevonden in cellen D50, D40, D40x, D80, D3000, D90, D5000, D3100, D5100, D3200, D3300, D3400, D3500. Zoals je kunt zien aan de lijst, bijna de hele amateurlijn maakt gebruik van deze sensor. De belichtingsmeter is even wennen.

Nikon D60 heeft een interessante weergave uit functieWanneer u de camera naar uw gezicht brengt, gaat de achtergrondverlichting van het scherm uit. De functie wordt geactiveerd via het menu 'Auto power off'. eten. inf'. Ook gaat het display na een bepaalde tijd vanzelf uit.

In tegenstelling tot camera's. Nikon D40, D40x, bij de Nikon D60-camera is de INFO-knop vervangen door een knop 'Actieve D-Lighting'. In alle andere opzichten, alle drie de camera's Nikon D40, D40x hebben identiek lichaam en controles. Op camera's D40, D40x er is ook een functie D-verlichting, maar het is alleen van toepassing op gemaakte foto's.

In de functie 'Auto ISO' wordt de waarde van het minimum uittreksels kan alleen een waarde aannemen van 1 sec tot 1\125 sec. Bij het werken met telelenzen is het bijvoorbeeld zeer wenselijk kortere uittreksels. Bijvoorbeeld een geavanceerde camera Nikon D200 heeft een minimale sluitertijd in het menu 'Auto ISO' van 1\250s, en Nikon D700 1\4000s.

Ook heeft D60 de functie: de datum op de foto afdrukken, die zeer zelden te zien is bij de Nikon Central Control Commission. U kunt de bedrukking aanpassen:

 • data
 • Data en tijden
 • Frame teller

Deze functie werkt alleen in de JPEG-beeldkwaliteitsmodus.

De Nikon D60 heeft ook een functie elektronische afstandsmeter, waarmee u handmatig sneller en nauwkeuriger kunt scherpstellen. De afstandsmeter vertelt je in welke richting je de scherpstelring op de lens moet draaien. Toegegeven, de functie is vrij ongebruikelijk, het werkt niet met handmatige niet-chiplenzen. AI-S in handmatige camerabedieningsmodus, hoewel deze specifieke functie erg handig zou zijn voor handmatige optica. En aan de andere kant, als je een oude lens installeert zonder processorcontacten, dan werkt de functie in elke andere modus dan M, maar in deze modi kan de camera niet fotograferen. Het blijkt dat om gemakkelijk scherp te stellen, bijvoorbeeld met de Helios-81N-lens, je een andere modus dan M moet gebruiken en een foto moet maken door de camera in de M-modus te schakelen.

Programmeerbare FN-knop kan worden geconfigureerd voor een van de volgende functies:

 1. Zelfontspanner
 2. Schiet mode
 3. Beeldkwaliteit
 4. ISO-gevoeligheid (ik programmeer deze knop altijd om de ISO-waarde te wisselen)
 5. Witbalans

Ondanks dat de camera niet kan bogen op goede prestaties bij hoge ISO, goed dynamisch bereik en lichtafvalcorrectie en HA, De Nikon D60 is een digitale spiegelreflexcamera met grote sensor. Fysiek matrixgrootte: speelt een zeer belangrijke rol en matrixgrootte: Nikon D60 is even groot als Nikon-camera's D500, D7500, D5600, D3500 enzovoort. Dit betekent dat je bij gebruik van goede optiek veel uit de camera kunt persen. Zo schoot ik voor een Nikon D60 test met een lens Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkorwaardoor uitstekende controle scherptediepte en heeft een mooie bokeh.

Actieve D-verlichting

Een van de nieuwe features in de Nikon D60 is de Active D-verlichting, waarmee u details in lichte en donkere delen van het beeld nauwkeuriger kunt weergeven (werkt hooglichten en schaduwen uit). Grofweg gesproken is dit een gedeeltelijk softwarematige implementatie van dynamische bereikuitbreiding. Voor het eerst werd deze functie op camera's gebruikt Nikon D3 и Nikon D300 en werd vervolgens gebruikt op alle volgende Nikon centrale regelkleppen. in tegenstelling tot D3 и D300 Nikon D60 kan het niveau waarop deze functie werkt niet selecteren. Bijvoorbeeld de camera Nikon D90, de volgende bijgesneden camera na de Nikon D60, kunt u kiezen uit 5 werkingsniveaus: Auto, Super Boost, Boost, Normal, Moderate. In de toekomst hadden alle volgende camera's uit de lijn waarin de Nikon D60 zich bevindt, alleen geen geavanceerde instellingen voor Active D-verlichting.

Het is belangrijk: indien actief D-verlichting de camerabuffer wordt aanzienlijk verminderd en de burst-snelheid nadat de buffer vol is, daalt tot 1 frame per 4 seconden. Helaas heeft de Nikon D60 moeite om Actieve D-Lighting aan te zetten. Overigens hetzelfde Nikon D90 Het inschakelen van Actieve D-Lighting heeft bijna geen effect op de vuursnelheid of de framebuffer. Hoogstwaarschijnlijk zit het probleem hier niet in de grootte van de buffer, maar in de processor van de camera, die geen tijd heeft om de gegevens te verwerken.

Er werden blijkbaar grote weddenschappen afgesloten om met Active D-Lighting te werken, aangezien ze er zelfs een aparte knop voor hadden toegewezen, die zich in de buurt van de ontspanknop bevond. Alleen de Nikon D60 heeft een aparte knop voor Actieve D-Lighting in latere modellen zoals Nikon D3000, D5000, deze knop is opnieuw toegewezen aan een andere functie. Helaas kan de Active D-Lighting-knop van de Nikon D60 niet opnieuw worden geprogrammeerd.

Deze functie kan ook worden ingeschakeld door op de 'i'-knop te drukken en naar het bijbehorende pictogram te gaan. Het kan ook worden ingeschakeld in het opnamemenu 'Actieve D-Lighting'.

Verwerker EXPEED

Deze processor werd voor het eerst in camera's geïnstalleerd Nikon D3 и Nikon D300die tegelijkertijd werden gepresenteerd. Nikon D60 is de derde camera met deze processor. Vervolgens werd deze processor ook gebruikt op Nikon D3x modellen, D3s, D300s, D700, D90, D5000 en D3000.

Helaas is de processorkracht niet voldoende om snel met de Active D-Lighting-functie te werken. Dezelfde functie met dezelfde processor op andere camera's werkt met bijna geen verlies in burst-snelheid. Ik neem aan dat de Nikon D60 nog steeds een niet-volle Nikon EXPEED gebruikt. Het is in ieder geval jammer dat ondanks Nikon's veelgeprezen EXPEED, regelmatige Actieve D-Lighting de camera traag en broeierig maakt.

De snelheid van de camera als geheel is slechts iets hoger dan die van modellen Nikon D40, D40x, die het goed deed zonder deze processor. Ook hielp deze processor op geen enkele manier bij het gebruik van de camera bij hoge ISO-waarden. Het geluidsniveau op de Nikon D60 is praktisch niet anders dan Nikon D40x и Nikon D80.

mijn het onderzoek toonde aandat de Nikon D60 sluw is en niet echt gebruik maakt van de processor EXPEED 3. Daarna werd meteen duidelijk waarom de camera zo moeilijk verteerbaar is met Actieve D-Lighting.

De sensor reinigen

De Nikon D60 is Nikon's tweede DSLR met een sensorreinigingsfunctie. Voor het eerst verscheen deze functie op de camera Nikon D300, en later werd het op bijna alle Nikon-camera's geïnstalleerd (opnieuw verwijderd om Nikon D3400).

De reinigingsfunctie kan worden uitgeschakeld of ingesteld om te worden uitgevoerd wanneer de camera wordt in- en/of uitgeschakeld.

De foto's in de onderstaande galerij worden weergegeven zonder bewerking, de conversie van de originele RAW-bestanden met de originele Capture NX-D-converter of on-camera JPEG zonder aanvullende aanpassingen. Gebruikte lens Yongnuo YN 85mm F1.8N.

persoonlijke ervaring

In de handen van de D60 verschilt het helemaal niet van D40. De D60 heeft een groot gebrek aan scherpstelpunten. Ik vind dat de Nikon D60 weinig verschilt van de Nikon D40x en niet interessant is, zeker nu er meer geavanceerde Nikon D3000, D3100, D3200. Nikon D3000 heeft al 11 scherpstelpunten, wat het opnameproces aanzienlijk vereenvoudigt. Ik raad de D60-camera niet aan, hoewel je, zelfs met zo'n oude vrouw uit 2008-productie, prachtige foto's kunt maken, het is belangrijk hoe je foto's maakt.

Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Bevindingen

Nikon D60 is nu een verouderde camera. Het is vervangen door modernere Nikon D3000, D3100 и Nikon D3200, wat voor een amateur van veel groter belang kan zijn. In ieder geval kun je ook nu nog prachtige foto's maken op de Nikon D60.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 54, over het onderwerp: Nikon D60 review

 • Vladimir

  Vertel me, de afstandsmeter werkt met handmatige optiek, anders zegt de review dat de afstandsmeter voor mij werkt in de M-modus

  • Arkadi Shapoval

   Het werkt niet met handmatige (maar de groene stip-bevestiging van scherpstellen werkt)

 • Igor

  De D 200 had een andere matrix!

  • B.R.P.

   Citaat: “De Nikon D60 gebruikt een oude 10.2 MP CCD-sensor. Dezelfde matrix wordt gebruikt door een aantal camera's: Nikon D40x, D80, D3000, D200, hoewel deze laatste een dubbele bodykit heeft voor signaaluitlezing, daarom wordt vaak gezegd dat de D200 een andere matrix heeft.”

  • Arkadi Shapoval

   ja, het staat daar als het ware geschreven :) hier in meer detail https://radojuva.com/2015/11/sensor-nikon-matrix/

  • Dima

   Ja, de D200-matrix is ​​nergens anders geïnstalleerd, hoewel ze erg op de D80 lijken

 • Volodymyr

  Mijn eerste fototoestel. Kupuvav in bladval 2008 en actief koristuvavsya tot serp 2014.

 • Azizbek

  Nikon d60 firmware kerak, hech yuklab ololmadim.

  • B.R.P.

   We begrepen je niet.

 • Dmitri Kostin

  Een interessant feit:
  De D60 had een zeldzame uitvoering.
  Nikon D60 Black Gold Special Edition, met een riem en "goud" op de modelnaam (op de body) en alle chromen onderdelen.

  • Dmitri Kostin

   Hier is ze:

   • Dmitri Kostin

    Hier nog een foto:
    Gevraagd voor deze pracht $ 50 voor de prijs van een conventionele camera.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/10/obzor-nikon-d60/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/10/obzor-nikon-d60/