antwoorden: 151

 1. Alexey
  28.01.2020

  Wat mij betreft, een normale foto, wat is er mis mee?

  antwoord

 2. Alexander
  25.02.2020

  Nikon D3000 heeft een 3-inch scherm, geen 2.5

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   25.02.2020

   vast

   antwoord

 3. Alexey
  28.04.2020

  Eh, ze zeiden niet over het ISO-bereik en wat ISO acceptabel is voor weinig ruis.

  antwoord

  • B.R.P.
   28.04.2020

   En dit is wat: “Nikon D2x ondersteunt ISO 100-800 met een uitbreiding tot 3200 (Hi 2). Ik zal niet zeggen dat het veel is. Praten over de herrie van de matrix is ​​een zeer ondankbare taak. Wie het nodig heeft, zal alles uit dit assortiment persen. Hier is een voorbeeld van een opname met ISO 800 bij slechte lichtomstandigheden zonder verwerking, JPEG L op de camera, met ruisonderdrukking uitgeschakeld. Auto ISO is beperkt tot 1\250s.”

   antwoord

  • Pokemon
   28.04.2020

   Op zulke oude camera's (bovendien crop) is het beter om de iso niet boven de 400 te verhogen.
   Het is beter om tot 400 (IMHO) te gebruiken en als je de camera echt leuk vindt, gebruik er dan gewoon snelle lenzen bij.

   antwoord

 4. Andrew
  05.02.2021

  Ik heb je recensie natuurlijk niet zonder interesse gelezen. Een normaal persoon is altijd geïnteresseerd in informatie. Een ander ding zijn je eigen conclusies!Nou, het betekent dit: laten we geen emoties en vooroordelen hebben, waarschijnlijk zal het correcter zijn. Ik heb persoonlijk 8 jaar geschoten met een Nikon D200-camera. Je 21 fps, leugens. 27 fps en toen moest ik zelf mijn vinger loslaten, de camera haperde niet eens. Uw conclusies dat de D2-serie onder de 1,5-uitsnede de beste is, is de meest echte bevestiging dat u helemaal niets van beeldkwaliteit begrijpt (cijfers over dit artikel). Als je je conclusies volgt, blijkt dat Nikon al drie jaar, d.w.z. van 2004 tot 2007. Het blijkt dat Nikon-ingenieurs deze drie jaar bier met chips dronken en niets deden. Geweldig! Nou, wat betreft de Nikon D300, het is over het algemeen jammer om te lezen. Je bevestigt gewoon je volledige incompetentie in deze onderwerpen. Heb je ooit interessantere vragen in je hoofd gehad, waarom is dit en dat gedaan zoals het is? Blijkbaar niet. Nikon D200 is een prachtige camera die een geweldig beeld geeft en de eigenaar blij maakt. Nou, natuurlijk, als het type fotograaf weet waar de ontspanknop is en de rest niets kan schelen, dan kan alles natuurlijk zijn zoals je schrijft. Vergeef me, het zal niet ten kwade worden geschreven. Voordat je iets zegt - dit moet je zeker weten, 100%. Nou, om eruit te flappen op basis van geruchten en het eigen analfabetisme, dit is voor iedereen beschikbaar. Ik zou u willen adviseren om één zeer belangrijke uitdrukking in uw artikelen toe te voegen - naar mijn mening, of naar mijn mening, of zoals het mij leek. Dan is je eigen mening zichtbaar in je artikelen, en geen uitspraak die niet met de waarheid overeenkomt. Sorry.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   05.02.2021

   21 en 27 - verwar de buffer en een reeks frames niet. 21 wordt weergegeven in JVI of op een extra monochrome display als r21 (dat wil zeggen, rust 21 is de rest in de buffer). Controleer alstublieft. Als het r27 in RAW-formaat toont, stuur dan een foto ter bevestiging.
   De Nikon D2-serie camera's is een klasse hoger dan de Nikon D200-D300-serie. Als dit niet het geval is, geef dan een link.
   Natuurlijk hebben de nieuwe amateurcamera's een betere beeldkwaliteit dan de D2x.
   Ja, en gewoon lachen, de zin "Omdat de D2-lijn de beste is, maar ook de laatste" wordt vermeld in mijn sectie "Persoonlijke indrukken".

   antwoord

  • Andrew
   05.02.2021

   Welke van uw uitspraken is waar?

   antwoord

   • Victor
    05.02.2021

    U bent te expressief, meneer.

    Uit wat Arkady hierboven schreef, komt elke stelling overeen met de waarheid, dit wil je toch niet betwisten?

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    05.02.2021

    Ik maak fouten, natuurlijk, ik zal ze corrigeren als het echt fouten zijn.

    antwoord

   • Andrew
    05.02.2021

    Mijn reactie was op de opmerking van de naamgenoot van 06-49.
    Lees aandachtig.

    antwoord

   • Victor
    05.02.2021

    Ah, dus jij bent een andere Andrey. Sorry. Hier is het niet gemakkelijk om te begrijpen wie, op wie en wat antwoordt, maar in de mobiele versie is het volkomen onmogelijk.

    Bovenstaande post is in ieder geval gericht aan de auteur van de originele reactie.

    antwoord

  • B.R.P.
   05.02.2021

   Waarom volgde de eerbiedwaardige criticus zijn eigen advies niet op over "naar mijn mening, naar mijn mening, leek het mij"? In plaats daarvan trok hij op een mentortoon, gebaseerd op buitenzintuiglijke waarneming, conclusies over de “complete incompetentie” en “analfabetisme” van de auteur?! En niet vergeten het hypocriete "sorry" toe te schrijven? Het is grappig en verdrietig tegelijk.

   antwoord

  • Andreas (derde :) )
   12.03.2021

   Naamgenoot (wie is de auteur van de opmerking waarmee de draad begon), je bent gewoon dom en slecht opgevoed. Heb al je preutse geschriften weggewassen in het feit dat je het niet eens bent met Arkady. Laten we zeggen dat we het niet eens zijn, we geloven. We zullen??? Waar zijn uw feiten en argumenten, waar is in ieder geval uw met redenen omklede mening over de aan de orde gestelde kwesties? Of was je op het moment van schrijven gewoon dronken en verveeld?

   antwoord

  • SERGOS
   19.03.2021

   ELKE KULIK LAAT ZIJN MOERAS LATEN LATEN WE HEM ZIJN MOERAS VERLATEN

   antwoord

 5. Alexander
  30.07.2021

  Na het testen van de Nikon d200 was ik teleurgesteld over het kleine dynamische bereik, waardoor schaduwen in contrasterende scènes zwart worden. Ik vermoed dat de woorden van Radozhiva dat de oude CCD een unieke charme heeft, precies deze eigenschap bedoelen. Werken met een manuele bril bij deze camera is niet erg handig, aangezien de groene focusbevestigingspunt linksonder zit en je moet je ogen dichtknijpen om ernaar te kijken. Op mijn camera werkt het bijna niet in kamerverlichting, het werkt beter bij daglicht buiten, maar de vasthoudendheid en het gebruiksgemak zijn slechter dan focusbevestiging op Canon- en Pentax-camera's met handmatige lenzen. Dergelijke belangrijke gegevens werden niet opgemerkt in de recensie van Radozhiva. De kleur zelf van foto's van contrastarme scènes na bewerking is misschien niet slecht, maar er is niets bijzonders aan, behalve dat het overgaat in warme tinten.

  antwoord

 6. jury
  10.09.2021

  Arkadi, hallo.
  Ik kan geen informatie vinden op het onderste informatiepaneel in de zoeker - met name het meest rechtse element, wanneer de camera aan staat, toont [ 1], en wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt, schrijft het [r10].
  Heb geprobeerd in de handleiding te zoeken maar kon het niet vinden.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   11.09.2021

   r10 is de rest 10 - de rest is 10, dat wil zeggen een buffer voor 10 frames
   naast [1] aan de rechterkant moet k zijn - dit zijn 1000 frames die op een geheugenkaart passen met de huidige instellingen

   antwoord

   • jury
    11.09.2021

    Thank you very much!
    Bedankt voor de informatie.

    Successen voor jou!
    Bedankt voor je site, alles is zeer informatief en handig!

    antwoord

 7. Dhr. drassig
  21.10.2022

  Wat een gave kleur hebben de oude Nikon vlaggenschepen! natuurlijk…

  antwoord

 8. Artem
  01.12.2022

  Ik kocht de Nikon D4X ongeveer 2 jaar geleden en gebruikte hem niet, omstandigheden, verhuizing ...
  Toen zijn uur kwam, besloot ik een foto te maken. Gewapend met verschillende zoomlenzen en 50 1.8. De frames van de zoomlenzen vielen volledig tegen, en 50 lijkt niets, maar het geeft chromatische aberraties op lichte objecten (een witte bloem zal bijvoorbeeld in een merkbare aberratiegloed en enigszins wazig zijn). 50 is zeker in goede staat, hij gedraagt ​​zich zoals het hoort op andere karkassen. Over het algemeen ben ik van streek.
  Wat denk je? Is het te wijten aan een soort defect in het karkas of is het gewoon kieskeurigheid na een foto van moderne apparaten?

  antwoord

  • Artem
   03.02.2023

   Het bleek dat ik te kieskeurig was. Het toestel is verre van geschikt om alles achter elkaar te schieten en werkt grillig samen met lenzen qua plaatjes. Maar het ding is best interessant en zal in de collectie komen (misschien zal het een aantal werkdoeleinden aankunnen). Ik nam ook zijn vrienden, Nikon D2H, D1X, D2Xs, ik zal blijven experimenteren

   antwoord

   • Dmitry Kostin
    03.02.2023

    “en werkt grillig samen met lenzen qua beeld”
    Hoe is het?

    antwoord

   • Artem
    03.02.2023

    Ja, ik heb het 's nachts ingepakt om te kijken)
    Niet alle lenzen op de D2X geven een goede kleurweergave zoals op andere camera's, ik denk dat het in de eerste plaats verbonden is met de matrix. Op nikkor 50 1,8 kwam XA over het algemeen groot uit, wat ik niet op andere apparaten heb gezien, en de kleuren zijn niet erg prettig. Niet slecht alleen met Nikkors 18-70 en 18-105 foto's.
    Over het algemeen heeft niet alleen de D2X zo'n probleem in de slechte combinatie van de lens en het karkas. Ik zette bijvoorbeeld Helios 50 op D4, de doorvoer bleef op niveau, maar de kleuren werden erg dof, ondanks dat diezelfde Helios veel mooier schiet op jongere Nikon-modellen

    antwoord

   • Victor
    03.02.2023

    Het is grappig, ik had hetzelfde verhaal over de d70. Er is ook een merkbare toename van het aantal XA op dezelfde lenzen, vergeleken met apparaten van tien megapixels.

    antwoord

 9. Vladimir
  24.06.2023

  De nadelen van deze camera zijn als volgt:
  Vergeleken met de latere -D3, beperkte functionaliteit, zal ik geen commentaar geven, dit is al duidelijk voor degenen die beide gebruikten.
  Crop en full frame met mogelijk dezelfde beeldkwaliteit geeft keuze voor full frame. Maar persoonlijk vind ik de kleur uit de -D3-matrix meer mooi.
  Het menu is niet gerussificeerd zoals in de Nikon D3.
  Het display is klein en je kunt met grote moeite zien wat er is vastgelegd. Bovendien laat de schermresolutie veel te wensen over, wat gebeurde in -D3.
  Binnen fotograferen kan lastig zijn. Namelijk: in meerdere ruimtes waar verschillend licht is, en dus ook verschillende kleurtemperaturen, moet de witbalans telkens handmatig worden ingesteld, aangezien de automatische meting dit niet aankan. Precies hetzelfde probleem overigens bij Nikon D300s (niet te verwarren met Nikon D300, waar hier alles mee in orde is.) Dit is erg onhandig.
  Voor commercie is de camera nauwelijks geschikt. Maar met dit alles kost de camera wat geld. ???

  antwoord

 10. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer