Canon 350D Digitale test

Canon 350D - werd uitgebracht in 2005, binnenkort zal deze camera 10 jaar oud zijn, maar hij blijft genieten van zijn werk.

Canon 350D recensie

Canon 350D test. Foto genomen van dpreview.com

Ten eerste is de Canon 350D een amateur digitale spiegelreflexcamera met een APS-C sensor met cropfactor 1.6X. Canon 350D kan Canon EF (full frame), Canon EF-S (bijgesneden) lenzen gebruiken. In deze review wordt direct gekeken naar de camera zelf. Canon 350D-behuizing (zonder lens).

De binnenkant van een Canon 350D camera

De binnenkant van een Canon 350D camera. Foto genomen van dpreview.com

De camera is erg makkelijk te gebruiken, Ik vond er geen ingewikkelde instellingen in, of ingewikkelde gebruikstrucs. Het cameramenu heeft in totaal 32 instellingen, die zijn onderverdeeld in 5 items. Het is heel gemakkelijk te begrijpen.

Canon 350D achteraanzicht

Canon 350D achteraanzicht. Foto genomen van dpreview.com.

Het belangrijkste van de Canon 350D

 1. Canon 350D heeft een CMOS-sensor aan 8 megapixel. Zelfs tegenwoordig is 8MP genoeg voor elke fotografieliefhebber. Met 8MP print je probleemloos foto's tot A3-formaat. Persoonlijk print ik zelden grootformaat foto's. Ik denk dat mijn artikel over dit onderwerp nuttig zal zijn Battle of Megapixels. Ik raad niet aan om onnodig megapixels na te jagen.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 2. Canon 350D heeft de mogelijkheid om te fotograferen op ISO 100 - 1600, zonder de mogelijkheid om het bereik uit te breiden. In feite is de matrix vrij oud en lawaaierig in vergelijking met moderne camera's die ISO 12 kunnen persen. Hoe dan ook, ik werk als fotograaf zelden ISO boven 800. De camera is erg verouderd in termen van slechte verlichtingsmogelijkheden.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 3. Canon 350D ondersteunt snelle kaarten CF. Mijn Canon 350D verteert gemakkelijk CF in de 32GB Trancend 400x is echter slechts 8 GB beschikbaar. CF hebben een enorme snelheid bij het schrijven en lezen van foto's en helpen daarom de camera de buffer snel vrij te geven.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 4. Het focussysteem omvat: 7 punten. 7 punten is genoeg voor de meeste taken. Ik kon de kwaliteit van het scherpstelsysteem niet controleren, aangezien ik de Canon 350D uitsluitend gebruikte met handmatige lenzen, zoals Canon-lens FD 55 mm f/1.2 SSC и Porst-kleur 50 mm F1.6.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 5. De body van de camera is gemaakt van plastic, een deel van de binnenkant van de camera is gemaakt van een metaallegering. Over het algemeen ligt de camera goed in de hand en er bestaat geen twijfel over de kwaliteit van de fabricage.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 6. De Canon 350D heeft een mooie ergonomie - meer niet, de camera heeft snel toegang tot de belangrijkste instellingen: ISO, WB, meetmethode expositie, focusmethode, correctie expositie, schietmethode. De camera heeft één multi-selector en één bedieningswiel.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 7. Het nadeel voor 2012 van de Canon 350D is heel klein scherm. Het bekijken van de beelden op het scherm is buitengewoon moeilijk, daarom raad ik aan om de gemaakte foto's op een computermonitor te bekijken.
 8. Maar de Canon 350D heeft optioneel zwart-wit scherm, die alle basisopname-informatie weergeeft. Toegegeven, ik begreep de eigenaardigheid niet dat wanneer je een van de opnameparameters wijzigt, bijvoorbeeld ISO, het hoofddisplay oplicht, waarop je de gewenste waarde moet selecteren. Het zou beter zijn als alles zou kunnen met een extra monochroom display.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 9. De Canon 350D heeft een ingebouwde flitser, hoewel de flitser geen handmatige stroomregeling heeft, wat soms erg nodig is
 10. De zoeker van de Canon 350D is klein en verstelbaar. Het leek me dat de zoeker nog kleiner was, zelfs dan mijn baby Nikon D40. De zoeker is gemaakt met pentamirror.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 11. Werk snelheid. De camera kan op snelheid schieten tot 3 fps. In feite schiet hij met een maximale snelheid van 2.8 fps. Dit is niet veel, maar het is voldoende voor basisdoeleinden. Ik raad niet aan om onnodig op snel flitsende camera's te jagen. Buffer in RAW-modus bij gebruik van de Booster Battery Grip BG-E3 heeft de mogelijkheid om op te slaan: 5 foto's in RAW-modus, 4 foto's in RAW + JPEG-modus en 9 foto's in JPEG-modus. Bij het werken met een conventionele batterij kan de buffer maar liefst 14 JPEG-bestanden bevatten. Dit is een goede indicatie. RAW-bestand weegt van 6 tot 13 MB. RAW heeft geen compressie-instellingen en bovendien werkt de optie RAW+JPEG alleen in RAW+JPEG-modus L.

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

  Voorbeeldfoto op Canon 350D

 12. De minimale flitssynchronisatiesnelheid is: 1s. Geen snelle synchronisatie.
 13. Veel kleine dingen: beeldbediening, bracketing expositie, afstandsbediening, USB 2.0, video-uitgang, automatische uitschakeling.
Voorbeeldfoto op Canon 350D

Voorbeeldfoto op Canon 350D

Voorbeeldfoto's op Canon 350D

Happy is meestal gericht op voorbeeldfoto's zonder bewerking. Dergelijke foto's vind je op de Canon 350D in Canon Lens FD 55mm f/1.2 SSC test и XM F Porst Color Reflex 1:1.6/50mm UMC. In de galerij hieronder alle foto's met bewerking. Bij het verwerken van RAW met Adobe Lightroom merkte ik dat zelfs bij 100 ISO met lichtcorrectie expositie geluid verschijnt. Bij het verscherpen wordt de foto erg ruw. Hoogstwaarschijnlijk weet ik gewoon niet hoe ik correct moet werken met Canon's CR2 RAW.

persoonlijke ervaring

Over het algemeen zijn de parameters parameters, en 8MP is echt genoeg om niet te worden beperkt in fotografie, verwerking, enz. Ik hield van de camera - niets meer, althans voor het voortbestaan ​​van de fotograaf. Natuurlijk zijn de ISO-mogelijkheden in onze tijd erg slecht, maar bij ISO 100-400 levert de camera redelijk acceptabele resultaten op. Hier voorbeeldfoto zonder bewerking bij ISO 1600. Kleurweergave is niet slecht, automatische werking witbalans doet zijn werk redelijk goed. Jammer dat het scherm erg klein is. Ik heb de camera gebruikt met de Battery Grip BG-E3 booster. Deze booster heeft een aan/uit knop. Zeer eenvoudig in gebruik, vereist 6 AA-batterijen, wilde niet werken met mijn Ni-MH-batterijen. Ik wilde eerder de Canon 350D meenemen om recensies te schrijven over handmatige optica voor de M42-draad, omdat dit een geweldige optie is voor weinig geld.

Voorbeeldfoto op Canon 350D

Voorbeeldfoto op Canon 350D bij hoge ISO

Prijzen voor moderne Canon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

In opmerkingen Mag ik je een vraag stellen over het onderwerp en jij zal zeker antwoorden, en u kunt ook uw mening geven of uw ervaring beschrijven. Veel kleine dingen voor een foto zijn te vinden op AliExpress.


Conclusies:

Canon 350D is een goede oude amateurcamera. Voor mensen die met lage ISO's fotograferen en de beelden op een computer bekijken, kan het voor weinig geld als een uitstekende CZK dienen.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 82, over het onderwerp: Canon 350D Digital Review

 • владимир

  Ik heb een 350D. de kleur is chic (met normale verlichting eu-cno)))

 • serge

  Ik heb meerdere jaren bruiloften met deze camera gefotografeerd ... als een camera voor regen ...)) - onverwoestbaar! die vaak voorkomt in een menigte van "geklede en vliegende" - zal begrijpen ...

 • gast

  Een goede camera, de foto's zien er zelfs nu nog geweldig uit, en het is ook duurzaam en pretentieloos, de batterij gaat lang mee, hoewel hij niet van de kou houdt: bij -10 faalt de elektronica al, maar als je gewoon insteekt en trekt de batterij eruit, alles werkt weer naar behoren.
  Nou, het werkt ook vreemd met oude optica voor de EF-vatting. Voor de rest een uitstekende CZK met alle benodigde functies.

 • Borman09

  voor thuisfoto's is het beter om het voor 4000 of minolta Z5 voor 600 te nemen?

  • Anoniem

   Z5 is een kleine, luidruchtige, al oude matrix, geschikt voor macro op een zonnige dag. Maar hij kan foto's van kaart naar kaart herschrijven (via een kleine buffer) en video's bijsnijden. Video 640 bij 480, de zoom werkt bij het opnemen van een video, de motor is ultrasoon. Met het ouder worden begint de matrix zelfs meer geluid te maken, en toen ik een paar jaar later mijn oude Z5 in mijn handen nam, kon ik binnenshuis niets fatsoenlijks opnemen vanwege het lawaai.

  • Denis

   Zonder lens kosten ze al 2000r

 • Sint Petersburg

  Ik heb dit model, ik ben best tevreden.
  Leuk om reacties van 2k19 te zien!
  Technologie leeft! :3
  Duurde voor 11
  Compleet met 2 lenzen (tamron af 700-300 en efs 17-85) + 2 lenzen / glas (ik rommel niet, elk kost 1k op Avito)) + een vriend heeft een gratis portretlens ef-50mm gemonteerd
  Dit jaar van uitgave, weliswaar oud, maar men was toen eenvoudiger) en maakte kwaliteit.
  Er was een mogelijkheid om een ​​duurdere te kopen, maar voor 1 apparaat is het voor mij een ding)

 • Denis

  Is het mogelijk om het via een kabel via een computer te bedienen? Je hebt veel goedkope camera's nodig om tegelijkertijd te fotograferen. Kan iemand iets adviseren?

  • Alexander

   Eventueel afstandsbediening. Standaardtoepassing op de Canon EOS Utility-schijf. Download de cd van de site.

  • Alexander

   BELANGRIJK!
   Op Windows 7 werkt de verbinding prima, maar ik moest op internet zoeken naar een driver voor de camera. Gedefinieerd als EOS Kiss_N REBEL_XT 350D (zie foto 1).
   En zorg ervoor dat u in het cameramenu opneemt: Communicatie: "PC-verbinding".
   Op Windows 10 en 11 - de camera kan niet worden aangesloten, waarschijnlijk vanwege de handtekening van het stuurprogramma ...

 • Oleg

  De jongens hebben twee camera's Kenon 1100d en Nikon d3300 ... Ik ben bezig met astrofotografie en om de matrices op mijn camera's niet te bederven, heb ik Kenon 350d op AVITE goedkoop gekocht. Ik had een reserve walvislens en ik besloot ermee te fotograferen... De camera leek in goede staat te verkeren! Ik zette het op de machine en nam een ​​speelgoedkat, toen een muis met een muis ... Natuurlijk is het display op deze camera alleen om te zien wat de foto is genomen en dat is alles. Maar toen ik de camera op mijn computer aansloot en naar de foto begon te kijken, stond ik versteld!!! Ik had niet verwacht dat er zulke mooie, scherpe en kleurrijke foto's zouden zijn... De oude man is al meer dan 10 jaar oud, en de sluiter werkt prima en klinkt als een professional. camera! En nu heb ik medelijden met het gebruik als karkas voor een telescoop. Het heeft een matrix van slechts 8 megapixels, maar deze megapixels geven een kans van 16 in termen van fotokwaliteit! Maar er is één kanttekening, de camera schiet in RAW-formaat alleen met handmatige instellingen, op automatisch in IPG - maar de kwaliteit van de foto's is prachtig! Ik ben al vele jaren bezig met fotografie, ik begon met Viliya, daarna Zenit-ET. En dan Kennon en Nikon DSLR's ... Wie de mogelijkheid heeft om een ​​werkende Kenon 350d te kopen, u zult er geen spijt van krijgen !!! En geloof degenen niet die zullen zeggen dat 8 pixels niet genoeg zijn, ze zeggen dit uur in smartphones 13 en hoger. Maar dit zijn niet die pixels, maar de marketingzet van de fabrikant. Kenon 350d Ik adviseer zowel beginners als ervaren fotografen!!!

  • Vitaly Nee

   Veel pixels zijn niet om te pronken, maar om te verwerken. Voor mezelf verklein ik het formaat meestal naar 6 megapixels. Maar als we kant-en-klare 6 MP-foto's van 24 en 6 MP-matrices vergelijken, die correctie van vervorming, horizon, perspectief, uitsnede hebben ondergaan, wint de foto van 24 MP. 6-8 megapixels zijn niet slechter, ze vergeven gewoon geen fouten en geven een kant-en-klaar resultaat. Als er camera's met 6 megapixels zouden uitkomen, maar modernere, zou er ook vraag zijn.

 • Sergei Khodykin

  Jongens, ik heb een vraag, ik weet niet aan wie ik het moet stellen. Ik kreeg deze wonderbaarlijk werkende staat op 100%, maar zonder kabels. Vertel me welke kabels of iets anders nodig is om foto's naar de laptop te uploaden. Of reset de link in Oekraïne. Bedankt.

  • Dmitry

   Waarom kabels? verwijder de geheugenkaart en de laptopkaartlezer, plaats deze en kopieer alle foto's ervan. Als je een kabel wilt, dan is dit USB-miniUSB (niet micro, zoals op smartphones)

   • Arkadi Shapoval

    Er is een CF-kaart, die niet door elke kaartlezer wordt ondersteund.

    • Dima

     vreemd genoeg heb ik niet eens naar zo'n kaartlezer gezocht, ik heb gewoon allerlei kleine dingen voor gadgets gekocht in de dichtstbijzijnde winkel) Al voor 6 soorten kaarten.

  • Alexander

   Ik heb een kaartlezer gekocht op Aliexpress en nu upload ik deze naar zowel een laptop als een smartphone. Zeer comfortabel.
   #Aliexpress $ 350,15 39% KORTING | 2018 Nieuwe Hot 6 in 1 Kaartlezer Multi Hop Ondersteuning TF SD CF M2 XD micro SD MS Hoge snelheid Multifunctionele Usb 2,0 Kaartlezer
   https://a.aliexpress.ru/_NZXN3

   • Denis

    en ik kocht een high-speed usb 3.0 transcend in een groot netwerk met een korting voor 590r

 • Angelina

  goede dag) help me alsjeblieft met het kiezen van een camera, ik ben een beginnende amateurfotograaf, ik ben op zoek naar een goed werkende optie voor heldere, rijke, duidelijke foto's, ik heb verschillende geschikte modellen gevonden waaruit ik de beste wil kiezen : een oude canon 350d DSLR of Fujifilm finepix s2500 hd, Sony DSC h 100, Canon sx510 hs, vertel me alsjeblieft wat ik moet kiezen, ik zal je erg dankbaar zijn))

  • W. Matveev

   Als ik jou was zou ik een gebruikte Nikon D7000 kiezen. Er staan ​​er nu veel op de secundaire markt in goede staat, met zo'n zoom kun je als staflid wel compleet zijn: https://radojuva.com/2013/03/obzor-nikon-18-70mm-af-s-ed-dx/
   Eerlijk gezegd wilde ik zelf al lang de D7000 aanschaffen voor landschaps- en panoramische fotografie, ondanks de aanwezigheid van een gebruikte full-frame “oude man” Canon 5D, omdat: hij een zeer succesvolle matrix heeft; duurzame behuizing; zeer hoge beeldkwaliteit voor een bijgesneden camera; en een redelijk aantal megapixels.

   • Мария

    Uw schattingen zijn zeer nauwkeurig.

    Onlangs vond ik een handige informatiebank (hoewel de keuze van een camera nu niet de moeite waard is), hoewel alles in de keuze van apparatuur erg individueel is.

    Nikon heeft meestal, als andere zaken gelijk zijn, een groter dynamisch bereik. Ik denk dat dit belangrijk is bij het fotograferen van natuurlandschappen.

   • Lev

    Wil je de D7000 en 350D niet vergelijken voor de prijs? De dame begrijpt het niet en die camera's die ze belde pasten bij de prijs van haar capaciteiten! Het is een andere zaak of ze over 60D of 7D schreef. Hier kunt u vergelijken met de D7000!
    Allemaal goede opnames!

  • Oleg

   De beste camera is degene die je bij je hebt als je hem nodig hebt. Dat is de reden waarom smartphones de overhand hebben. Voor mij is de beste camera degene waarvoor ik een geweldige lens heb. De Nikon 7000-7200 is een geweldige optie als je goede lenzen hebt voor je behoeften. En als je niet breekt om deze kilo's te dragen (nou ja, of er is een portier). En aangezien ik geen drager heb, kies ik voor Olympus om-d em10 m2, met een Leica 15 mm 1: 1.7 lens, en een zoom van 40-150, als je geen gewicht hoeft te dragen, weliswaar klein, maar niet in je zak gepropt, of Pentax Mx-1 als luiheid wint. Alle andere opties met DSLR's en bzk, of compacts, zijn ofwel moeilijk, ofwel duur, of onbetrouwbaar. Maar dat is, zoals ze zeggen, mijn persoonlijke mening.

 • Luie uitvinder

  Tijdcapsule :) Ik kocht een 350 voor een cent in nieuwstaat, ik nam hem blindelings, maar het bleek dat de camera nieuw was. Op de foto is het misschien moeilijk te zien, maar zelfs het rubber op de lens heeft geen sporen van contact met de handen.
  De eerste spiegelreflex :) die ik heb. Ik zal leren om hardcore te schieten, zonder enige "life-view" en andere nieuwerwetse goodies.

 • Oleg

  350 is mijn eerste DSLR. Toen ik het wilde verkopen, maar het groeide niet samen, en dus heb ik het en ben gebleven. En onlangs heb ik de Canon EF 50 / 1.8 stm getest (hier een review van), deze is gebruikt en ik heb de Canon 1000 d meegenomen voor de test. En iets, op de een of andere manier was het me niet duidelijk met deze lens, de focus viel zelden. Ik besloot het thuis te testen op een ab/w-doel op anderhalve meter van een statief en verbond de oude man van de 350e en er werden zeer interessante statistieken gevormd: de 1000e met 50 / 1.8 raakt de focus 4-5 keer uit van 10, en de 350e 6-7 keer van de 10. Het blijkt dat ultrasoon reinigen van de matrix, live view, hogere resolutie van de matrix, groter scherm van de 1000e, dit is allemaal een lege zin als het gaat om een kader. Of je hebt hem gepakt, of je hebt een Canon 1000d. :) De test was bij diafragma 1.8, gericht op het centrale punt. Ik sluit storingen aan de Canon 1000d niet uit. Ik bekeek oude foto's op de 350e, op het Makovsky-retina-display (2500x1800, zo lijkt het) en ik ben ervan overtuigd dat zelfs in 2020 8 megapixels nog steeds relevant zijn. Gelukkig nieuwjaar iedereen!

  • roman

   Wow, wist niet eens dat de 1000d sensorreiniging had. De 1100d niet. Maar 9 punten en een metalen montuur :)

   • Oleg

    De 1000e heeft dezelfde metalen houder, maar in termen van burst-opnamen en scherpstellen in livebeeld, hebben de marketeers hem specifiek gecastreerd.

 • Blikslager

  Gisteren liep ik in het park met een "moreel verouderde" 350d, filmde Golden Autumn op een walvis met een stomp, 's morgens fotografeerde ik mijn vrouw op Helios 44 m 4. Perfecte zijde foto, ISO 800 is best werkend, alleen liefhebbers van 1000% crops van rode bakstenen muren zullen ruis detecteren, Helios geeft een heel mooi portret, scherp, maar huidafwijkingen worden gladgestreken en de ogen zien er geweldig uit. Ik vergeleek het met foto's van "moreel jonge" camera's op een 42 ″ TV en merkte geen verschil.Een degelijke camera van hoge kwaliteit, made in Japan, die vele jaren meegaat.

 • Dima

  Blijkbaar is de matrix daar dezelfde als die van 20d. Maar het tweede scherm tevergeefs verwijderden ze een erg handig en nuttig ding. Maar is het nodig om de lijnen en marketeers op de een of andere manier te scheiden?)

 • Paul

  Nou, het paard is onverwoestbaar! Van 2006 tot 2015 heb ik er niet mee geschoten, dat kunnen we ALLES zeggen! Pionierskampen, scholen, kleuterscholen, bruiloften, portretten, meubels, auto's, schoenen, kleding, huisjes, interieurs, reportages, luchtfotografie, astrofoto's, eten, sieraden ... .. Ja, je kunt niet alles onthouden! De volumes zijn kolossaal! Ik heb gebombardeerd, alles wat inkomen opleverde! Deze beauty heeft me NOOIT in de steek gelaten!! En wat een vasthoudende autofocus, hoe snel stelt hij scherp en wordt de sluiter ontspannen! Hoe hij fluistert! Ik had oudere camera's - 60D en 70 en 80D. De zee is vol toeters en bellen, en ik gebruik geen derde, de sluiter is als een guillotine voor metaal! Over het algemeen 350k met een verticale booster, het rechtvaardigde zichzelf, ik zou ermee blijven dorsen, maar ik heb echt een roterende display nodig, zonder is het slecht! Dat is alles! Misschien vond iemand het niet leuk, nou, sorry, ik heb het niet verkocht en zal het niet verkopen, laat het mijn ziel verwarmen met herinneringen !!

 • Mikolaich

  Afgaande op de geplaatste foto's zijn de kleuren van deze camera gewoonweg uitstekend. En niet met een SSD-matrix ;)

  • Dima

   De matrix lijkt vergelijkbaar te zijn met 20d. Ja, de foto is een lust voor het oog, maar niet CCD. Nikon was opnieuw bezig met een inhaalslag, Canon was al 5 jaar bezig met het uitbrengen van CMOS, en Nikon heeft pas in 2008 een grote impuls gegeven met het d90-model.

   • Arkadi Shapoval

    Natuurlijk niet, Nikon brengt al sinds 2 de Nikon D2004x op pure CMOS uit

    • Dima

     Ja, alleen de 350d is niet eens een geavanceerde klasse, maar een puur amateurklasse, en de D2 is een topklasse.) We hebben het onvergelijkbare vergeleken.

     • Arkadi Shapoval

      Misschien is dat de reden waarom Nikon sinds 2004 geen CMOS meer gebruikt?

   • Victor

    Wat is het nut van deze cmos? Welke voordelen gaf de 350d?))

 • Dima

  Ik begrijp dat de matrix daar vergelijkbaar is met 20d? Nou, dan is het duidelijk waarom zo'n kleur prachtig is). Trouwens, ze deden het eerder zelfs op jongere camera's. het display bevindt zich net boven het hoofdscherm. Het was handig, waarom moest je het opruimen?

 • digitaal & conceptueel

  De camera is al 18 jaar oud, maar ik wil graag een verzameling oude camera's, heeft het zin om deze als verzamelobject mee te nemen? Het lijkt erop dat er onder de Powershots interessantere verzamelobjecten zijn, en EOS is op de een of andere manier onbegrijpelijk voor mij.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/09/obzor-canon-350d-digital/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/09/obzor-canon-350d-digital/