antwoorden: 97

 1. RONIN
  17.11.2013

  Goedemiddag. Vertel me, nikon d5200 ik wil foto's maken van de sterrenhemel. Ik zet de handmatige modus (m) en ik kan de flitser niet uitschakelen. Het wordt niet uitgeschakeld door software.

  antwoord

  • Twilight_Sun
   25.12.2013

   Bij 5200 wordt de ingebouwde flitser met een vinger gesloten. Gesloten = uit. Je kunt de gewone verwijderen.

   antwoord

 2. ioanych
  18.11.2013

  Sla gewoon de ingebouwde flitser dicht en installeer geen externe :).

  antwoord

 3. Andrew
  24.05.2014

  Goed artikel!!! En in de gebruiksaanwijzing van de camera staat geschreven: Bij gebruik van een externe flitser in TTL-modus flitst de flitser altijd op vol vermogen!
  En om de een of andere reden, zelfs als ik de camera in handmatige modus en de flitser in TTL gebruik, verandert de sluitertijd in 200 (zelfs als ik deze op 300 zet)

  antwoord

 4. Michael
  28.07.2014

  De camera is ingesteld op stand M. De flitser is extern handmatig - zonder TTL en auto. Hoe werkt de camera-flitsverbinding in dit geval? Doseert de camera zelf de kracht van een externe flitser op basis van de ingestelde ISO, diafragma en afstand tot het object? Of de flitser geeft gewoon het ingestelde vermogen af ​​en de fotograaf moet de belichting selecteren door het vermogen in te stellen, of door het diafragma te veranderen, testopnames te maken, d.w.z. "poke-methode"?

  antwoord

 5. Vic
  02.11.2014

  Ik heb het artikel vele malen gelezen, maar begreep het nog steeds niet helemaal. Dat in TTL-modus de flitser zelf stroom oppikt, is begrijpelijk. En neemt hij in de M-modus ook stroom op binnen het door mij begrensde vermogen, bijvoorbeeld tot 1/4 van het opgegeven maximum, of zal hij altijd precies "afpellen" met 1/4 vermogen? Ik was in de war door de zin van Arkady aan het einde van de eerste alinea, of liever het woord "Vooral" - "Ik kom vaak het feit tegen dat mensen denken dat de flitser gewoon werkt met een bepaald vermogen en altijd dezelfde "flare" geeft. ”. Maar dit is niet zo, de flitser regelt zijn vermogen, dit is vooral belangrijk bij TTL-flitsstanden.” Dus toch: regelt de flitser zijn vermogen in handmatige modus (tot aan het opgegeven vermogen), of niet? Bedankt

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   02.11.2014

   Het is logisch dat de flitser bij een gegeven vermogen precies met de ingestelde waarde werkt.

   antwoord

   • Vic
    02.11.2014

    Arkadi, heel erg bedankt!

    antwoord

 6. Radik
  25.11.2014

  Hallo Arkady, ik heb een experiment gedaan met een flitser (Nikon D3200 camera), met als resultaat de volgende resultaten: de flitser in ttl-modus past het flitsvermogen zelf aan; flash in de handmatige modus produceert altijd het vermogen dat is opgegeven in de instellingen. Maar zoals ik uit de tekst begreep, is het in de handmatige (handmatige) modus dat de flitser het vermogen moet regelen, dus ik heb deze vraag: toen je schreef over de handmatige modus, bedoelde je de ttl-modus? Zo niet, leg dan uit waarom de flitser het vermogen niet in de handmatige (handmatige) modus aanpast zoals beschreven in het artikel.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   25.11.2014

   TTL

   antwoord

  • Arkadi Shapoval
   25.11.2014

   Natuurlijk hadden we het over de automatische modus, anders past het zich bij een bepaald flitsvermogen aan :)

   antwoord

   • Radik
    26.11.2014

    Heel erg bedankt en like VKontakte voor de verduidelijking :)

    antwoord

   • Maxim
    31.08.2015

    Alleen is dit idee niet helemaal correct geformuleerd in het artikel. Ik was in het begin ook verward...

    antwoord

  • Sergei Akimenko
   28.01.2020

   Hallo. help, ik kan de sluitertijd niet korter dan 1/200 instellen met de flitser van de nikonD3200 camera.

   antwoord

   • roman
    28.01.2020

    En niet installeren. Voor snellere sluitertijden hebt u een externe flitser nodig met HSS - ondersteuning voor snelle synchronisatie. Maar de camera zou het ook moeten kunnen, maar de Nikon 3xxx serie (en het schijnt ook 5xxx te zijn) kan het niet.

    In principe zijn sluitertijden van minder dan 200 bij opnamen met flits zelden nodig. Dit is schieten op snel bewegende objecten, opspattend water en dergelijke. Voor alle andere doeleinden kan ofwel het verminderen van de flitsoutput (-1, -2 belichtingsniveaus) ofwel een ND-filter op de lens helpen.

    antwoord

   • Arkadi Shapoval
    28.01.2020

    Het mag niet korter.

    antwoord

 7. олег
  26.11.2014

  sb 700 geeft me 2 trekjes, de ene aan het begin en de andere aan het einde met een lange sluitertijd (1 sec) - hoe komt dat?

  antwoord

  • Maxim
   31.08.2015

   Blijkbaar is de flitsmodus TTL op het achterste gordijn. Tegelijkertijd is de eerste trek voor het meten en heeft dit geen invloed op de belichting van het frame, omdat gebeurt voordat de sluiter opengaat, en de tweede trek is de arbeider, op het achterste gordijn!
   Wanneer u aan het voorste gordijn werkt, zullen er ook twee trekjes zijn, alleen aan het begin. De eerste is ook voordat de sluiter opengaat voor meting, en de tweede direct nadat de sluiter opengaat. Tegelijkertijd zullen ze als één trekje lijken, omdat. gebeurt heel snel achter elkaar!

   antwoord

 8. santeam
  02.12.2014

  Mijn Nikon D80 in A, wanneer de flitser aan staat (zowel ingebouwd als extern) en er is een gebrek aan licht, stelt hij 1/60 in ongeacht de min. sluitertijden in autoiso. En abrupt "weigert" 1/60 alleen als er voldoende licht is (bijvoorbeeld in een slecht verlichte kamer, richt de camera op het licht). Die. om binnenshuis te fotograferen met flits en 1/125 en korter, gebruik ik de M-modus, zoals je aanbeveelt.
  En de D5100 kan onder dezelfde omstandigheden in A min. sluitertijd geselecteerd in Auto ISO ! die. 1/125 direct in modus A (maar niet korter dan 1/200, omdat deze geen FP heeft).

  antwoord

  • Dmitriy
   22.11.2018

   Indien ingesteld op auto-iso, wordt 1/250 gesynchroniseerd met 1/200. Het werkt zelfs als auto-iso is uitgeschakeld, het belangrijkste is om de blootstellingslimiet op deze limiet in te stellen in de iso-instellingen. Je kunt dus 1/200 in diafragmavoorkeuze gebruiken.

   antwoord

 9. DARIA
  29.12.2014

  Arkady, de handleiding voor Sat 910 zegt dat in de TTL-modus het gereflecteerde licht wordt gemeten en dat de trekkracht door de camera zelf wordt geproduceerd op basis van de pre-puffs, dus we hoeven het flitsvermogen in theorie niet aan te passen. in andere niet-DDL-standen zijn dergelijke pre-puffs niet en passen we gewoon zelf het flitsvermogen aan, maar in de auto-stand begrijp ik niet helemaal hoe de flits werkt, op basis waarvan de camera informatie krijgt over de bladerdeeg kracht

  antwoord

 10. Мария
  04.01.2015

  Hallo, ik heb een Nikon 910 puff voor mezelf gekocht (ik zal je meteen vertellen dat ik niet het nieuwste model wilde omdat ik een beginner was, maar ik had geen keus) Ik fotografeer met een flitser in handmatige modus 1/ 4, een 50f1.8-lens op de camera, sluitertijd 1/200 iso 1/200 f van 2.8-4 camera nikon d 90. Zo'n probleem bij het fotograferen, de camera werkt sneller dan puff, dwz puff lijkt te denken en dan alleen de puls respectievelijk het frame loopt weg (bij bewegende objecten) Ik begrijp niet waarom ik niet één instant impuls heb, maar hoe twee? Bedankt niemand anders om naar toe te gaan! Op bladerdeeg op het eerste gordijn staat.

  antwoord

 11. Oleg
  06.02.2015

  Canon 1100D camera, Canon 540EZ flitser. Flash ondersteunt geen A-TTL-modus.
  Is het vermogen in de TTL-modus ingesteld op basis van de camerabelichting?
  Is het mogelijk om op de een of andere manier de A-TTL-modus te activeren in camera's met E-TTL.

  antwoord

 12. Serge
  05.03.2015

  ("Voor Canon-camera's kunt u de flitssnelheid instellen op 1\200 s en dit ongemak vergeten.") .... hoe dan? zelfs in d3100 tune 1/200 !!!

  antwoord

 13. anatolië nee.
  14.03.2015

  Hallo. Ik heb af en toe een soligor TIF340 af zoomflitser gekocht. Maar ik weet niet hoe ik mijn 5100 moet instellen. Hij wil het niet herkennen en de frames zijn allemaal overbelicht. Ik heb het in alle standen geprobeerd. diafragma en maak een normale foto. Maar misschien kun je de camera zelf aanpassen zodat ze op elkaar inwerken. bedankt voor je werk op de site! Het is geweldig!

  antwoord

 14. Saint Oleg
  05.04.2015

  Arkadi, goede dag! zonder overdrijving "graas" ik elke dag in de uitgestrektheid van je blog, waarvoor veel dank aan jou!

  de flitsvraag is als volgt: puff SB-800, TTL-modus, IR-illuminator aan, camera D5100, modus A, glas 50 / 1,8G, focus M / A. AF-C scherpstellen, ontspanprioriteit, dynamische AF-gebiedsmodus, spotmeting, handmatige scherpstelpuntaanpassing. opnameomstandigheden: een kamer overdag, op jacht naar een probleemloze zoon. de indruk is dat de AF mist ... de schijnwerpers uitgezet, het is beter, ik pas de focus handmatig aan en klik ongeveer 10 frames achter elkaar. bij het bekijken op een computer zijn er missers. Ik wil niet zondigen op het backfocusglas. waar zou je nog meer op willen letten? tijdens het schrijven dacht ik aan de focusprioriteit voor AF-C ...

  antwoord

 15. anonymus
  28.01.2016

  Help mij het te begrijpen!? nikon d80 Als je de ingebouwde flitser aanzet! En sluitertijd korter dan 1/200 kan niet worden gewijzigd!?? Hoe en wat te doen!? Bedankt iedereen voor het antwoord!

  antwoord

  • lynx
   28.01.2016

   1. Koop een externe.
   2. schiet niet korter dan 1/200.
   3. lees over "synchronisatiesnelheid". tenminste in de instructies voor de camera

   antwoord

 16. Alma
  07.09.2017

  Goedemiddag Heeft u tijdens de uitbraak een dergelijk probleem ondervonden? Ik heb een Nikon SB700, ik fotografeer in de M-cameramodus, als ik de flitser aansluit, maakt deze eerst 3 klikken (chk, chk, chk) en flitst dan alleen. Ik heb andere cameramodi geprobeerd, AUTO, U1, U2 in deze modi werkt het prima, met één klik. (Camera Nikon D7100)

  antwoord

  • Victor
   24.10.2017

   Probeer de TTL-modus uit te schakelen

   antwoord

 17. Vladimir
  07.01.2020

  Hallo, ik kwam zo'n probleem tegen - in de handmatige modus, met het minimaal mogelijke vermogen van 1/128, wordt een sterke overbelichting verkregen, ik schakel over naar TTL en alles is in orde. Hoe kan ik de flitsoutput verminderen tot onder 1/128? ISO, diafragma en sluitertijden veranderden natuurlijk niet

  Flash Godox TT685f (fuji-versie), camera Fuji X T3

  antwoord

 18. Tegen Evgeny M.
  05.03.2021

  Goedemiddag, Arkady, collega's.

  Kunt u mij vertellen of het Nikon-systeem de mogelijkheid heeft om de kracht van een ingebouwde flitser (die geen CLS ondersteunt) handmatig te regelen vanuit het cameramenu? Hoe kun je naar analogie de kracht van de ingebouwde flitser regelen?

  In theorie wordt volgens het TTL-protocol veel informatie van de camera naar de flitser verzonden, er kan worden aangenomen dat er geen specifieke problemen zouden moeten zijn bij het verzenden van de vermogenswaarde. Maar tot nu toe ben ik nog geen beschrijving van zo'n functie tegengekomen. Misschien heeft niemand dit nodig, of Nikon's winstgevender om native flitsers met CLS-ondersteuning te promoten.

  Ik wil foto's op afstand proberen uit te voeren met een programma zoals DslrDashboard, maar ik vond maar twee opties om de flitser te bedienen vanuit het cameramenu: TTL (en de ogen van het model gesloten vanwege de voorflits) of Nikon CSL (de noodzaak om koop flitsers met CLS-ondersteuning).

  antwoord

  • Michael
   05.03.2021

   Nikon's flitsers op de camera kunnen helemaal niet vanuit het menu worden bediend. Alle controle wordt uitgevoerd op de flitser. Canon kan dit via het menu

   antwoord

 19. Alexey
  28.05.2021

  Nikon d200 + sb-800: voordat u gaat fotograferen, geeft de flitser drie pufjes, dit vertraagt ​​het opnameproces. Kunt u mij vertellen hoe u deze kunt uitschakelen?

  antwoord

  • B.R.P.
   28.05.2021

   Rode-ogenreductie?

   antwoord

 20. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer