Beoordeel Pentax K10D

voor de gelegenheid Pentax K10D recensie Veel dank aan Alexander Perevera.

Bekijk Pentax K10D

Bekijk Pentax K10D

De Pentax K10D werd in het najaar van 2006 uitgebracht en in 2007 werd de Pentax K10D erkend als de beste camera van het jaar, dus de K10D is een behoorlijk interessant model. Als je de Pentax K10D oppakt, voel je dat de camera zwaar is en zeer goed gemonteerd. Pentax K10D is gepositioneerd als een semi-professioneel model, hetzelfde als Nikon D80 of Canon 30D. Trouwens, de camera is echt zoiets als een camera in type Canon 10D, 20D, 30D. Op dit moment is Pentax K10D verouderd. Begin 2012 is het alleen te vinden op de secundaire markt voor een bescheiden prijs van 300-400 USD. En de camera heeft een complete kloon - dit is de Samsung GX-10.

De Pentax K10D van verschillende kanten bekijken

De Pentax K10D van verschillende kanten bekijken

Pentax K10D heeft aan boord:
1. CCD-matrix met 10 megapixels. Pentax K10D is een camera uit de tijd dat fabrikanten camera's met CCD-sensoren maakten. 10MP is meer dan genoeg voor basisfotografie, persoonlijk fotografeer ik nog steeds op 10MP Nikon D80, D200. Wie al spiegelreflexcamera's is tegengekomen zal begrijpen dat het verschil tussen 8 en 12 megapixels vrij klein is. Ik zal meer zeggen, het is heel moeilijk om het verschil te voelen, zelfs bij het afdrukken, hier is een goed voorbeeld in het artikel megapixel gevecht.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

2. Pentax K10D - APS-C-type camera. cropfactor camera 1.5x. En dit betekent dat je bij gebruik rekening moet houden met de afname van de kijkhoek die de lens geeft. Bijvoorbeeld, bij gebruik van SMC Pentax-M 1:1,4 50 mm op de Pentax K10D is de kijkhoek kleiner, en EGF zal overeenkomen met een 75 mm lens op full frame. Meer details in het artikel over cropfactor. Jammer dat het alweer 2012 is en Pentax nog geen full frame camera heeft uitgebracht. Maar Pentax heeft een middenformaat camera Pentax 645D.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

3. De camera heeft: ingebouwde focusmotor, waarmee u kunt scherpstellen met niet-gemotoriseerde lenzen. Zo zal de camera scherpstellen met een niet-gemotoriseerde Pentax SMC-FA 50mm f/1.4. Dit bespaart autofocuslenzen en gebruikt de oude motorloze lenzen van filmcamera's.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

4. Goede bouwkwaliteit. Op de onderkant van de camera staat Made in Philipine geschreven. Bij gebruik wordt gevoeld dat de camera is gemaakt om lang mee te gaan. Pentax K10D is een van de eerste APS-C-camera's van Pentax, en hoogstwaarschijnlijk hebben ze het gemaakt om lang mee te gaan. Ook bevindt zich aan de onderkant van de camera een rubberen plug voor het bevestigen van het batterijpakket. Vleermuisblok kan apart worden gekocht. En het belangrijkste: de camera heeft stof- en vochtbescherming - een zwaarwegend argument bij het kiezen van een camera.

Voorbeeldfoto op Pentax K10D

Voorbeeldfoto op Pentax K10D

5. Grenzen ISO-bereik is 100-1600. Bij het handmatig instellen van ISO kunt u tussenliggende waarden selecteren, zoals 160, 640, enz. Een leuke eigenschap van de camera is dat in automatische modus kan worden ingesteld zowel de maximaal toegestane ISO als de minimale. Het is erg handig en handig, de installatie is heel eenvoudig, met behulp van de voorste en achterste selector. Wat betreft de zogenaamde werkende ISO, in de camera zelf zijn ISO's boven de 400 geel gemarkeerd, wat aangeeft dat het beter is om er niet op te fotograferen. Ruis is al merkbaar bij 400 ISO. Bij 1600 ISO kun je fotograferen, maar dan heel voorzichtig. De camera kan niet bogen op een schoon beeld bij hoge ISO.

Voorbeeldfoto op Pentax K10 D

Voorbeeldfoto op Pentax K10 D

6. Witbalans je kunt het op automatisch zetten, of kiezen uit een groot aantal typische instellingen. U kunt ook de sjabloon instellen. BB De camera raadt min of meer normaal.

Voorbeeldfoto op Pentax K 10 D

Voorbeeldfoto op Pentax K 10 D

7. Pentax K10D heeft: optioneel zwart-wit scherm, waarvan de voordelen nauwelijks kunnen worden overschat. Monochroom display is een teken van goede ergonomie. Ik ben erg comfortabel in het gebruik ervan. Het display heeft een achtergrondverlichting, die wordt ingeschakeld door de correctieknop expositie.

Pentax K10D foto voorbeelden

Pentax K10D foto voorbeelden

8. Hoofddisplay in 2.5 inch en slechts 210.000 dots. De weergave is voor die tijd heel normaal. Maar voor de tijd van vandaag is het nog steeds klein en met slechte kijkhoeken. Ik raad je af om de beelden erop te bekijken.

Pentax K10D foto voorbeelden

Pentax K10D foto voorbeelden

9. De camera heeft een menu voor het bewerken van beeldmateriaal. Je kunt het vastgelegde RAW-materiaal corrigeren. Voor beginnende fotografen en gewone mensen is dit een leuk dingetje. Ik heb bijvoorbeeld onlangs geleerd dat op mijn Nikon D200 zo'n menu is er niet en het lukte me niet om te spelen met de RAW-beeldinstellingen in de camera.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

10. De camera kan fotograferen in de geest van RAW - DNG- en PEF-modi. Voor de mogelijkheid om in DNG te fotograferen, speciale dank aan Pentax, omdat hij op de een of andere manier de oplossing voor het probleem van het standaardiseren van RAW-gegevens benaderde. Wie weet het niet, dan is DNG een uniform RAW-formaat dat elk verwerkingsprogramma zou moeten lezen. Gemiddeld RAW met extensie DNG is 16 MB en PEF is 12 MB.

Foto genomen op Pentax K10D

Foto genomen op Pentax K10D

11. framebuffer. Voor mij is alleen de buffer voor het fotograferen in RAW van belang. Als je kiest: DNG, dan maakt de camera 11 opnamen, in PEF-formaat slechts 9. Dit is een goede graadmeter voor een camera van deze leeftijd. Hierdoor kan de camera de eerste 3-4 seconden opnamen maken zonder te vertragen.

Foto genomen op Pentax K10D

Foto genomen op Pentax K10D

12. Opnamesnelheid 3.3 frames per seconde. Niet veel, maar genoeg. 3 fps is genoeg voor amateurdoeleinden. Aangezien voor een hogere vuursnelheid ook een grotere buffer nodig is en dit de productiekosten verhoogt, is 3 frames precies goed voor een camera van dit type. Ik jaag bijvoorbeeld niet op de vuursnelheid en schiet toch door Nikon D40 met zijn 2.5 frames per seconde. Houd er rekening mee dat alleen professionele fotografen een vuursnelheid nodig hebben, twee frames per seconde is genoeg voor een gewoon persoon. Onthoud altijd dat het niet uitmaakt wat je fotografeert, maar het is belangrijk hoe je foto's maakt.

Pentax K10 D voorbeeldfoto's

Pentax K10 D voorbeeldfoto's

13. De camera gebruikt SD HC-kaarten. Mijn Pentax K10D maakte zonder problemen vrienden met een kaart van 16 GB SD HC klasse 10. Bij het fotograferen in RAW is het altijd belangrijk om een ​​grote geheugenkaart te hebben, of meerdere reservekaarten.

Pentax K10 D voorbeeldfoto's

Pentax K10 D voorbeeldfoto's

14. Pentax K10D heeft een ingebouwde beeldstabilisator, waardoor de sluitertijd met 2-4 stops wordt verhoogd. Kan met elke lens worden gebruikt beeldstabilisator. Dit is erg belangrijk wanneer: uit handen nemen. En je hoeft geen lenzen met een stabilisator te kopen, alles is al ingebouwd. Een heel handig ding. Maar persoonlijk ben ik van mening dat in de Pentax K10D de stabilisator echt ergens in 2 stappen werkt. De stabilisatiemodus wordt geactiveerd door een speciale knop op de camerabody.

Foto gemaakt met Pentax K10D

Foto gemaakt met Pentax K10D

15. Pentax K10D heeft een ongebruikelijke sensorreinigingsfunctie. Het kan worden geconfigureerd om de camera aan of uit te zetten. Als je een Pentax K10D-camera in je handen hebt, voel je echt dat er iets in het midden werkt en ik denk dat dit de matrix reinigt. Maar dit is geen wondermiddel, de matrix zal na een jaar of twee gebruik van de camera handmatig moeten worden schoongemaakt. In tegenstelling tot veel andere camera's, kun je hier echt horen hoe het "dust shaker" reinigingssysteem werkt.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

16. Autofocus heeft 11 focuspunten. Genoeg voor comfortabel werken, terwijl 9 van hen kruisvormig zijn. Autofocus is uitstekend. Er zijn verschillende werkingsmodi.

Foto op Pentax K10D

Foto op Pentax K10D

17. Veel nuttige leuke dingen. De camera heeft een speciale knop om te schakelen tussen RAW en JPEG, het batterijklepje en het geheugenkaartklepje zijn zeer goed beschermd tegen onbedoeld openen. Er is een uitstekende snapshot preview-functie – doet u door de aan/uit-hendel nog verder te draaien. Tegelijkertijd kunt u het uiteindelijke resultaat van de afbeelding zien zonder deze op te slaan, of de scherptediepte bekijken - voor een eenvoudige en effectieve oplossing voor het bekijken van een voorbeeld van de scherptediepte en de afbeelding, geef ik Pentax een gedurfd pluspunt. Ook heeft Pentax K10D een knop onder bracketing en functie meervoudige blootstelling.

Foto op Pentax K10 D bij hoge gevoeligheidswaarden

Foto op Pentax K10 D bij hoge gevoeligheidswaarden

18. De camera heeft de mogelijkheid om met handmatige optica te werken. Werkt belichtingsmeting en focusbevestiging. Het enige is dat bij gebruik van oude Pentax lenzen de camera geen diafragmawaarden leest. Voor oude M42- of M39-lenzen met schroefdraad is het Pentax-systeem een ​​van de beste, omdat het de belichting meet en de scherpstelling bevestigt. Sommige Nikon-camera's meten bijvoorbeeld geen belichting en verliezen oneindig met handmatige optica voor de M42-draad, en Canon-camera's geven geen focusbevestiging.

Foto op Pentax K10 D

Foto op Pentax K10 D

19. SV, TAV-modi op het bedieningswiel voor de opnamemodus. Fancy-modi geven prioriteit aan ISO-gevoeligheid bij het selecteren van de gewenste expositie. excerpt bij de camera van 30 seconden tot 1\4000 seconde. 1 \ 4000 is soms niet genoeg om op een heldere dag met een snelle lens te fotograferen. Minimum uittreksel wanneer gesynchroniseerd met flits alleen is 1\180 seconde. Bijvoorbeeld een eenvoudige Nikon D40 kan fotograferen met flits op 1/500.

Foto op Pentax K 10 D

Foto op Pentax K 10 D

20. De batterij is behoorlijk krachtig, kan gemakkelijk 1000 opnamen weerstaan ​​zonder flits. Het hangt allemaal af van hoe je de camera gebruikt tijdens het fotograferen, evenals de lens die op de camera wordt gebruikt.

Pentax K10 D foto voorbeelden

Pentax K10 D foto voorbeelden

21. Meting expositie de Pentax K10D is vrij goed geïmplementeerd. Hij vergist zich zeer zelden. De ingebouwde belichtingsmeter heeft slechts 16 segmenten, maar dit belemmert het geven van de juiste belichtingsmeting niet.

Voorbeeldfoto op Pentax K 10 D

Voorbeeldfoto op Pentax K 10 D

Alle voorbeeldfoto's in deze review zijn genomen op de Pentax K10D zonder bewerking (automatische conversie van RAW en JPEG met verkleining en toevoeging van een watermerk van EXIF). Je kunt ook zien voorbeeldfoto's op Pentax K10D in galerijen:

Prijzen voor moderne Pentax-camera's in populaire winkels kunnen: zie deze link.

In opmerkingen Mag ik je een vraag stellen over het onderwerp en jij zal zeker antwoorden, en u kunt ook uw mening geven of uw ervaring beschrijven. Veel kleine dingen voor een foto zijn te vinden op AliExpress.

UPDATE

Voorbeeldfoto's op Jupiter 37A 3,5/135 en camera Pentax K10D fotograaf gedeeld met lezers van Radozhiva Yuri Leo.

Resultaten van

Pentax K10D - een geweldige optie voor uw geld. Geschikt voor wie graag handmatige optiek gebruikt. Pentax K10D heeft lage operationele ISO-waarden. Maar de camera heeft een ingebouwde beeldstabilisator en een doordachte ergonomie.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 68, over het onderwerp: Pentax K10D Review

 • Acne

  Enige tijd geleden werd ik ook de eigenaar van deze camera, ik heb hem af en toe voor een paar centen gekregen. Wat kan ik zeggen, het verschilt van mijn Sapop 550D in totaal andere kleuren op de foto's. Ja, ik maak geen ruzie, en op Sapop na gepruts in Photoshop is alles OK, maar hier direct in JPG is er bijna altijd een mooie foto op kleur (CCD-matrix). Aangezien ik een verzamelaar ben van handmatige optica, kwam bijna alles uit mijn arsenaal op de proppen met uitzondering van enkele Nikon- en Yashica-lenzen. Alle M42-optieken (inclusief Sovjet, CZ en Meyer - met een adapter) en met een Pk-vatting (Pentax, Ricoh, Cosina, Tomioka, Chinon, Tokina, Soligor, enz.) Scherpstelsnelheid is niet belangrijk voor mij, dus ik focus met handvatten en hebben de mogelijkheid om te fotograferen met lenzen met een diafragmaverhouding van 1.2 / 1.4 / 1.7 / 1.9 / 2.0 met uitstekende beeldkwaliteit (zoals voor mij).

  Ik zou ook de mogelijkheid willen noemen om het matglas (FE) op dit apparaat te vervangen.
  Bij het focussen op JVI heb ik een kleine backfocus (volgens de sensor is alles in orde), ik besloot om in plaats van de standaard matte PV uit de Kosinov-film te plaatsen

 • Acne

  -de PV-camera met wiggen (afgesneden tot APS-C-formaat) en tegelijkertijd, door de dikte van de pakking te selecteren, de backfocus verwijderen.
  Ik beschouw het als een goed advies in de opmerkingen over het zorgvuldig omgaan met dit soort stubs. Wist niet.
  10 megapixels storen me op geen enkele manier met hun "kleine" formaat - mensen fotograferen nog steeds met 6 megapixel Pentaxen (ist Ds, K100D Super) en maken geweldige foto's.
  Over het algemeen is het niet tevergeefs dat ze zeggen dat Pentax-camera's voor de ziel zijn. ;)

 • Andrew

  Ik wil een gebruikte Pentax K20D kopen. Beginnende "fotograaf". De moeite waard?

 • ABDULLAH

  BESTE RADOZHIVA EN ANDERE EIGENAARS VAN PENTAX 10. IK KAN NIET BEGRIJPEN WAT DE ROL IS VAN HET APPARAAT VAN ANTI-BLAD ER IS DEZE INFORMATIE NERGENS

  • Abdullah 2

   maar de waarheid ... wat is de rol van deze functie ... is het echt een geheim achter 7 zegels?

   • Michael

    Nog steeds de naam, dus het was mogelijk om te begrijpen

    • Valentijn

     Anti-verplaatsingsfunctie. Het is noodzakelijk voor de juiste werking van de stabilisator met handmatige lenzen. De brandpuntsafstand van de lens wordt met de hand ingesteld (een van de 34 voorgestelde waarden), waarna de stabilisator in de camera het trillen nauwkeuriger kan compenseren. Instructies, pagina 69.

 • anonymus

  Arkadi Shapoval! Enorm BEDANKT voor de uitstekende k-10-analyse.

 • Ivan

  Jongens, vertel het me alsjeblieft. Welke van de twee camera's moet je kiezen - K10 of K20. Die laatste heeft interessante innovaties, maar de matrix is ​​CMOS en niet CCD. Wat kun je eigenlijk beter kopen als je van plan bent een tweede camera te gebruiken voor de handleiding?
  Of verspil geen tijd aan kleinigheden en neem K5 - het verschil is 150 dollar ...

  • de gast

   beter niet voor de gek houden en Samsung GX-10 kopen. Met de juiste aanpak een zeer waardig toestel. Je vindt het met een belachelijke kilometerstand en een walvislens voor 280 dollar. Voor slim fotograferen raad ik het aan.

 • Andrew

  Vertel me schat, met welke geheugenkaart zal de pentax k10d correct werken, bedankt

 • boris

  Hallo Arkady! Bedankt voor!
  nauwgezet werk en integriteit. Ik sta versteld van de parasieten - die dit geven, vertel dat. Laat elk van hen de analyse doen
  elke camera, en je kunt ze corrigeren voor hun onnadenkendheid.

 • Ludmila

  Hallo, vertel me alsjeblieft welke autofocus heldere portretlens geschikt is voor Pentax K20D?

 • anonymus

  Pentax SMC DA 50 mm f/1.8
  Pentax SMC FA 50mm f/1.4
  Pentax SMC DA 70 mm f/2.4 beperkt
  Pentax SMC DA* 55mm f1.4 SDM
  Pentax SMC FA 77 mm f/1.8 beperkt

  Sigma en Tamron raden aan om op te passen. Je kunt iets uit de oude film zoeken in het bereik van 50-85. Heb je autofocus nodig, en zelfs op een pentax op diafragma voor portretten? Toch komt het wel goed :) Takumar smc 55 1.8 kost een cent, maar hij tekent best goed zonder autofocus.

 • Sergei

  Geen opties - FA 77mm f/1.8 Limited
  Ik zou het uit deze lijst laten, in afnemende volgorde van prijs en subjectieve "schoonheid" van de foto
  DA 70mm f/2.4 Limited - voor een prijscompromis
  DA 50mm f/1.8 - voor de prijs en relatieve veelzijdigheid

 • Mark

  Heel erg bedankt voor het advies en de review!
  Sinds kort ben ik voor een zeer bescheiden vergoeding de gelukkige eigenaar van deze camera)
  De stabilisator bleek veel effectiever te zijn
  Goede zijn efficiënter dan verwacht, elke instelling heeft zijn eigen tuimelschakelaar, de kleuren zijn interessanter dan de volgende kmop-matrices) Goede foto's, heren)

 • anonymus

  Sorry, ik ben vrij nieuw. Hier in de rekenmachine van de benodigde brandpuntsafstand vragen ze wat voor type camera (k10d) Ik weet niet eens wat voor type mijn camera is. In de recensie heb ik ofwel niet gevonden of begreep ik niet waar het over ging .. http://www.cambridgeincolour.com/ru/tutorials/camera-lenses.htm

  • jury

   Lees de derde paragraaf van deze review (2. Pentax K10D is een APS-C type camera. De cropfactor van de camera is 1.5x…..)

   • Alexey

    Joeri, bedankt. Toch is het in zwart-wit geschreven, maar het komt langzaam))

 • Alexey

  Is het mogelijk om de scherpte handmatig aan te passen met de Tamron 70-300 lens in de macrostand?

  • lynx

   u kunt .. ofwel met een wiel of gewoon door de lens van het object af te bewegen.

 • Alexey

  Sorry voor zulke vragen. Het antwoord is er al.

 • Dante de kat

  Gefilmd met zo'n apparaat.) Toegegeven, niet erg lang - ongeveer 3 maanden, hoewel dit genoeg was om vertrouwd te raken. Helios 44M werd samen met het apparaat gekocht. Persoonlijk ben ik het eens met alle punten in de review - de camera is echt comfortabel, aangenaam, met een goed en schoon beeld. Persoonlijk vind ik het erg leuk dat het materiaal na de kleur niet hoeft te worden bewerkt. Dat wil zeggen, puur theoretisch kun je direct in JPEG schieten. Maar ik wil nog een punt toevoegen over handmatige optica. Ja, Pentax meet de belichting ermee en werkt met diafragmaprioriteit. MAAR. Het geeft de meetbalk niet weer in de zoeker. Er zijn twee opties. In het menu kunt u de waarde instellen van het draaien van het wiel voorbij de AAN-positie: dit is ofwel de scherptediepte in de zoeker bekijken, of op het scherm wanneer de camera geen foto opslaat. Dus wanneer de eerste optie is geïnstalleerd en de hendel met handmatige optica naar deze positie wordt bewogen, verschijnt de meetwaarde, hoewel het niet mogelijk is om deze visueel te wijzigen. Was enigszins onaangenaam verrast. Omdat mijn Fuji S5 bijvoorbeeld zonder problemen de meetlijn laat zien. Ja, zelfs de synchronisatiesnelheid met de ingebouwde flitser is klein. En alles zou in orde zijn, maar persoonlijk op mijn apparaat was de flits gewoon brutaal krachtig. Zelfs met een correctie van -3 schakelde het alles in de buurt van 2-5 meter uit tot een stevige witte vlek. En het derde punt. Bij het werken met handmatige optica, zal het apparaat ALLEEN op het middelpunt worden gericht. Je kunt het een ander vragen, maar hij zal hier niet op reageren. Trouwens, de bevestiging is nauwkeurig en met een pieper. Er is niet genoeg tweeter op mijn Fuja, of ik weet niet hoe ik hem aan moet zetten. Eigenlijk houden de ongemakkelijke nadelen daar op.) Er was een oude droom om Pentax te spelen en die kwam uit. Trouwens, over het tunen van de BB. In het menu kun je 3 Kelvin temperatuuropties vooraf instellen. En het belangrijkste is dat juist deze temperatuur erg handig is om aan te passen. Het apparaat neemt de laatste foto of een foto uit het voorbeeld, geeft deze weer op het scherm en geeft een vierkant met veelkleurige hoeken en een raster erop. Hoeken: blauw, groen, geel en rood. Met de joystick verplaatsen we het snijpunt van de lijnen langs het raster en krijgen we een visuele weergave van hoe de afbeelding er precies uit zal zien. En het belangrijkste is dat het apparaat nu echt goedkoop is. Toegegeven, op Pentax-optica in Rusland kun je failliet gaan en de keuze is niet zo uitgebreid als die van Nikon of Canon. Maar het is het geld waard optica. Bovendien heb ik geen prijzen vergeleken, misschien hebben deze systemen ergens pariteit. Voor de recente overname van Fudge, dacht ik na over wat ik moest nemen: een nieuwere K20D of Fudge. Voor mij was de ultragroothoekzoom belangrijk. Hij is niet rijk bij Pentax en de prijzen zorgden voor een stilte. Daarnaast wilde ik niet van de Nikon vatting af (ik heb ook een film Nikon N8008). Nu ik Fuji gebruik, voel ik, als pure amateur en niet als professional, Fujik als een zeer monsterlijk en krachtig apparaat om het beeld aan te passen, en inderdaad. Pentax is in dit opzicht veel eenvoudiger, zoals een teddybeer.) Persoonlijk, vanuit mijn belfort, denk ik dat Fudge op de eerste plaats staat qua skinton. Op de tweede Pentax en op de derde Canon. Pentax is in ieder geval een apparaat dat zeer de moeite waard is en het rekent eerlijk uit hoeveel geld erin wordt geïnvesteerd. A. En de laatste toevoeging aan degenen die deze verhandeling tot het einde hebben gelezen.) Onlangs is er een vergelijking gemaakt tussen de K5-foto en de oude *ist D. Ik herinner me de site niet - duik in de Pentax-groep in VK. So. Door DD en kleur bleek *ist D sterker en prettiger te zijn dan K5.

 • Dmitry

  Arkady, denk je dat deze Pentax kan wedijveren met de Nikon D200 die ik had met mijn vorige camera?

 • Sandis

  Ik gebruik Nikon D700, D200, D3310, FujiFilm FPX S5Pro, ik heb onlangs Pentax K10 gekocht, de meest eerlijke skinton. Nikon tekent op magenta, Fuji is wispelturig en wispelturig, Pentax - Goedkoop en vrolijk! :)

 • Pavel2173

  Mijn eerste spiegelreflex. De kleurweergave is zeer interessant, zou je kunnen zeggen, uniek, hoewel niet iedereen ervan houdt. Uitstekende lichaamsmaterialen, goede batterij, behoorlijk slimme kitlens, om te beginnen. Het scherm is vrij gemiddeld, hoewel het niet echt nodig is. Autofocus kwam gewoon nergens, zelfs niet bij goed licht, dus ik draaide mijn handen. Op de machine ligt de dosering constant, en vrij sterk. Ik mis hem wat er ook gebeurt...

  • Alexander

   Aha!))))

 • Pavel2173

  Eerste liefde... In die jaren leek het alsof er geen betere liefde was. Je hebt haar bloemen gegeven, ze in je armen gedragen. Kijk naar haar over tien of vijftien jaar en je zult alles begrijpen. Maar ze zal nog steeds de eerste blijven, zij het niet perfect ...

 • Jurassic

  Arkady, je schrijft zo vriendelijk over leertechnologie, die door je handen gaat, je wilt meteen de hele rommelmarkt kopen))

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/03/obzor-pentax-k10d/

Versie en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/03/obzor-pentax-k10d/