Nikon D5100 Review

voor de gelegenheid camera test Nikon D5100 body Veel dank aan Sergey Svirida.

Nikon D5100 Review

Nikon D5100 Review

Ik wil alles in één keer schrijven over de Nikon D5100 - het is gemakkelijk geweldige multimedia-combiner, die erin slaagt om simpelweg transcendente beeldkwaliteit eruit te persen. In deze review gaat de informatie alleen over de camera zelf. Nikon D5100body. Heel vaak wordt de Nikon D5100 verkocht met universele lenzen, en zo'n set heet uitrusting. Meestal in een set Nikon D5100 Kit lenzen zoals:

De beste optie is een 18-200 mm-lens, deze is genoeg voor alle gelegenheden - van een groothoek voor een landschap of een klein appartement tot het fotograferen van vogels en konijnen. Als je nog ergens moet beginnen, dan is de 18-55m kitlens prima, en geloof niet dat de kitlens zo verschrikkelijk is, gewoon het is belangrijk hoe je foto's maakt, en niet op welke techniek. Voor portretfotografie raad ik je aan om in de richting van de lens te kijken Nikon 50mm f/1.8G AF-S Nikkor, en als een goed scherp snel vast objectief voor elke dag kan fungeren Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX Nikkor.

Camerabeeld Nikon D5100 vanuit verschillende hoeken

Camerabeeld Nikon D5100 vanuit verschillende hoeken

Nikon D5100 is een amateur spiegelreflexcamera van Nikon, een sterk vernieuwde versie van de Nikon D5000. De camera kan Full HD-video opnemen en snel foto's maken 4 fps.

Voorbeeldfoto op Nikon D5100

Voorbeeldfoto op Nikon D5100

Belangrijke punten:

Matrix Nikon D5100 gebouwd op de matrix Nikon D7000. de matrix Nikon D7000 kan een afbeelding weergeven met hoog dynamisch bereik, uitstekende kleurweergave en weinig ruis bij hoge ISO. De Nikon D5100 doet hetzelfde. Toen ik de eerste testopnamen maakte op Nikon D5100 en ISO 6400, werd ik weggeblazen door de beeldkwaliteit. Het bleek echt een heel sappig en levendig beeld te zijn, en dit met 16,2 megapixels, want in deze review fungeren veel nachtfoto's als voorbeeld. Camera ISO kan worden ingesteld vanaf de waarde Om 100 25,600, waarden ISO 12.800 и ISO 25.600 verwezen naar Als Hi1 и Hi2, Ik raad niet aan om met zulke hoge ISO's te fotograferen.

Geïnstalleerd op Nikon D5100 CMOS 16.2MP-sensor. Ja, de Nikon D5100 heeft maar liefst 16,2 MP, wat hetzelfde is als Nikon D7000 en volledig frame Nikon D4. Meer megapixels vind je alleen in de peperdure Nikon D3x, Nikon D800,D800E, D3200, D600, D5200 (op het moment van schrijven). Het aantal megapixels zelf is geen serieuze graadmeter voor de fotokwaliteit, maar toch, hoe meer hoe beter. Als je op jacht bent naar megapixels, raad ik je aan om op mijn notitie te letten Battle of Megapixels. Ik fotografeer zonder problemen op 6.2 megapixels Nikon D40, ik raad je aan om naar de review pagina te gaan Nikon D40 en zorg ervoor dat u zelfs bij 6.2 MP een uitstekend beeldresultaat kunt krijgen.

Nikon D5100 maakt gebruik van een matrix geproduceerd door Sony, dezelfde matrix is ​​beschikbaar in camera's:

Foto op Nikon D5100

Foto op Nikon D5100 - verzadigde kleuren van de camera

Eigenlijk is de matrix het hart van de camera, en hoe beter deze is, hoe beter je foto's zullen zijn. De Nikon D5100 heeft dezelfde matrixgrootte als de meer geavanceerde. Nikon D7000, D90, D300s. Nikon D5100 er is een APS-C-sensor, wat betekent dat de sensor in oppervlakte 2.25 keer kleiner is dan de sensor van full-frame spiegelreflexcamera's, zoals: Nikon D700 of D3s. Dit heeft het effect cropfactor. Bij gebruik van lenzen van full frame camera's zal de beeldhoek smaller zijn dan bij film of full frame. Meer details in het artikel Gewasfactor.

Voorbeeldfoto op Nikon D5100

Voorbeeldfoto op Nikon D5100

Andere belangrijke punten die de werking en functionaliteit van de camera echt beïnvloeden

 1. Groot draaibaar display. Het display heeft 921.000 dots. Nikon D5100 gebruikt hetzelfde scherm als camera's wat betreft het aantal dots D3, D3s, D3x, D700, D300, D300s, D90, D7000, D3200 и Nikon D5200
 2. Zeer snelle processor EXPEED-2, waarmee de camera een uitstekende snelheid laat zien.
 3. Nikon D5100 gebruikt 11 focuspuntenwaarvoor de focusmodule verantwoordelijk is Nikon MultiCAM 1000. Dezelfde module is geïnstalleerd op camera's als: Nikon D90, D3100, D3000, D80, D200 en D5000. Scherpstellen is nauwkeurig. De scherpstelsnelheid is sterk afhankelijk van de lens en de opnameomstandigheden.
 4. Meting expositie uitgevoerd met een 420-pixel sensor, dezelfde als die van Nikon D80, D90, D60, D40x, D50, D5000 en D3100. De camera meet de belichting perfect, het enige is dat Active D-verlichting de camera belicht soms het frame.
 5. Opnamesnelheid is 4 fps. Dit is net iets minder dan 4.5 fps voor een meer geavanceerde Nikon D90. 4 fps is genoeg voor elk type opname. Zelfs full-frame professional Nikon D800 Kan maximaal 4k/s opnemen. Persoonlijk is zelfs 2.5 frames per seconde voor mij altijd genoeg op mijn oude vrouw Nikon D40. Slechts in bepaalde situaties is een hoge vuursnelheid nodig. Een hoge vuursnelheid vereist een grote framebuffer en een snelle geheugenkaart. Toen ik bijvoorbeeld de Nikon D5100-camera testte, gebruikte de camera een langzame 8GB SD flash drive. Omdat ik voor de test in RAW heb geschoten, vertraagde de camera erg veel na 2 seconden fotograferen in de snelle modus. Vanwege het feit dat RAW bestanden van de camera wegen ongeveer 15mb, moest je heel lang wachten tot de bestanden naar de geheugenkaart werden geschreven. Inderdaad, alle schoonheid van snelle continu-opnamen met 4 fps kan worden gewaardeerd door alleen in JPEG te fotograferen.
 6. framebuffer bij het fotograferen in RAW-formaat is 11 frames. Dit is hetzelfde als voor Nikon D90 bij het fotograferen in RAW. De buffercapaciteit is sterk afhankelijk van hoeveel de camera vertraagt ​​tijdens continu-opnamen. Voor een eerder model Nikon D3100, framebuffer is 13 stuks in RAW.
 7. Opmerking: Nikon D5100 is de eerste consumentencamera van Nikon die RAW gebruikt met 14 bit kleurdiepte. Dit is heel goed nieuws voor liefhebbers van RAW-fotoverwerking. Helaas heeft de D5100, net als alle consumentencamera's van Nikon, geen keuze uit RAW-compressieniveaus en keuze uit kleurdiepte.

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100. Met sneeuw bedekt glas.

 8. Full HD-video opnemen 1980 * 1080, met maximale kwaliteit, kunt u video's van maximaal 20 minuten opnemen. Geloof me, 20 minuten is genoeg voor een video. U kunt verschillende opnamemodi in verschillende kwaliteit selecteren. Een ander belangrijk detail, om video op te nemen met het gewenste diafragma, moet je het eerst instellen, en daarom Live View inschakelen en beginnen met opnemen. Diafragma wijzigen is niet beschikbaar wanneer Live View is ingeschakeld.
 9. Handig menu en algehele camera-ergonomie. In eerste instantie lijkt het misschien lastig om de camera met één hand te bedienen, maar daarna raak je snel gewend aan de bediening.

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100 bij hoge ISO

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100 bij hoge ISO

 10. Een heleboel nuttige toevoegingen - automatische correctie van vervorming, aberraties, Active D-verlichting, brackening, livebeeld, time-lapse, enz. Belangrijk! Automatische correctie van vervorming en chromatische aberratie wordt alleen verwijderd bij het fotograferen in JPEG.
 11. De camera heeft één geweldige functie: HDR. HDR maakt twee frames met verschillende belichtingen en slaat ze op in één bestand. Erg handig en interessant. De HDR-functie is niet beschikbaar bij het fotograferen in RAW. De HDR-functie is handig geprogrammeerd op de FN-knop.

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100 bij zeer hoge ISO

  Voorbeeldfoto op Nikon D5100 bij zeer hoge ISO

 12. Een beetje over de tekortkomingen - dit is een amateurcamera, want in de camera niet veel functies van meer geavanceerde of professionele camera's. Het is erg belangrijk voor mij persoonlijk snelle flitssynchronisatie, flitsopdrachtmodus:, de focus verfijnen, belichtingsmeting met handmatige optiek en beschikbaarheid focusmotor - Nikon D5100 heeft ze niet. Heel Ik beschouw "beeldremmen" als een sterk nadeel bij het bekijken via Live View en het naderen van een deel van het beeld 1 op 1 (of vergelijkbaar) - terwijl het beeld behoorlijk vertraagt. Er is geen dergelijk effect op Nikon D90. Deze benadering helpt om zeer nauwkeurig te focussen op de gewenste focus punt.

Alle voorbeeldfoto's op Nikon D5100 uit deze review zijn opgenomen in RAW -> JPEG, zonder bewerking, alleen verkleind tot 720 * 477 pixels met opdruk EXIF zodat u de opnameparameters kunt beoordelen. Houd er rekening mee dat bij hoge ISO foto's min of meer acceptabel zijn.

Voorbeeldfoto op Nikon D5100. Verlies van rijkdom aan kleuren bij het verhogen van ISO

Voorbeeldfoto op Nikon D5100. Verlies van rijkdom aan kleuren bij het verhogen van ISO

Aanbevelingen

Om te versnellen focus, gebruik de optische zoeker. Bij het scherpstellen in Live View is de scherpstelnauwkeurigheid erg hoog, maar de snelheid zal erg laag zijn, omdat de camera en lens het contrast op verschillende scherpstelafstanden moeten meten en pas daarna de lens in de gewenste positie moeten zetten. Bij het scherpstellen door de optische zoeker (door het kijkgaatje) gaat de camera veel sneller om met scherpstellen. Het is om deze reden dat oudere camera's zoals: Nikon D300, D300s, D700 enz. Er zijn twee Live View-opnamestanden. Dit zijn de "statief"-modus en de "in de hand"-modus. In de "in de hand" modus en Live View is ingeschakeld, wanneer u de ontspanknop half indrukt, wordt Live View uitgeschakeld en vindt autofocus plaats via fasesensoren, na het bereiken van een succesvolle focus, wordt Live View weer ingeschakeld.

Foto op Nikon D5100 bij lage ISO bij weinig licht

Foto op Nikon D5100 bij lage ISO bij weinig licht

Als het hard nodig is maximum framebuffer, dan moet je alle functies uitschakelen die het aantal foto's in de buffer verminderen. Ik denk dat je verrast zult zijn als paragraaf 5 zegt dat er ongeveer 11 frames in de buffer zitten, maar in werkelijkheid zullen het er minder zijn. Het aantal beelden dat de buffer kan bevatten, wordt weergegeven in de rechterbenedenhoek van de zoeker wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt. Meestal met ruisonderdrukking ingeschakeld voor hoge ISO en lange sluitertijden, evenals met actieve D-verlichting het aantal frames in de buffer daalt sterk. Door deze functies uit te schakelen, kunt u daarom de gedeclareerde 11 frames krijgen. Nou, als je RAW niet nodig hebt, dan in JPEG met hoge kwaliteit, met geavanceerde instellingen ingeschakeld, 16 frames - en dit is al 4 seconden continu fotograferen. Het is onwaarschijnlijk dat iemand langer dan 4-5 seconden in een burst schiet.

Foto op Nikon D5100

Foto op Nikon D5100

Wanneer je de camera in een hoesje (in een fototasje) stopt, draai je het beeldscherm met de donkere kant naar buiten en de LCD monitor in het midden zodat er geen krassen op de monitor komen tijdens het transport. Als je in JPEG fotografeert, raad ik aan om ruisonderdrukking in te schakelen bij hoge ISO's en bij lange sluitertijden. Voor een rijk beeld kunt u Active . gebruiken D-verlichting in de HIGH-modus. U kunt ook een programmeerbare FN-knop instellen, die zich in de buurt van de knop Flash-up bevindt. Ik programmeer meestal de FN-knop voor de ISO-regelfunctie.

Voorbeeldfoto's op Nikon D5100 lens gebruiken Nikon 50mm f/1.8G AF-S Nikkor. Foto's zonder bewerking.

Weet je niet wat je moet kiezen?

Meestal stopt iemand die een camera van dit niveau wil kopen bij 2-3 modellen van Nikon. Deze Nikon D3100, Nikon D5000, Nikon D5100, D5200. Ik raad je aan om een ​​eenvoudiger model te nemen Nikon D3100, die alles hetzelfde kan als de D5100, maar de prijs is veel lager. De D5100 is meer geschikt voor diegenen die graag fotograferen bij slechte lichtomstandigheden met hoge ISO's. Verzadiging en beeldkwaliteit op de D5100 en D3100 vergelijkbaar met lage en gemiddelde ISO. Natuurlijk nieuwer Nikon D5200 presteert in veel opzichten beter dan de Nikon D5100.

D5000 D5100 D5200
Uitgangstijd juni 2009 april 2011 November 2012
RAW-kleurdiepte 12 bit 14 bit 14 bit
megapixels 12,20 16,08 24,00
Burst-snelheid 4 fps 4 fps 5 fps
Minimale ISO 200,00 100,00 100,00
Minimale uitgebreide ISO 100 (lo1) - -
Maximale ISO 3200,00 6400,00 6400,00
Maximale uitgebreide ISO 6400 (Hi1) 25600 (Hi2) 25600 (Hi2)
Videolengte max. kwaliteit 5 minuten 20 minuten 20 minuten
Video 1280 x 720; 24 fps 1920x1080 30fps 1920 x 1080 60i
klinken моно моно stereo
Дисплей 2.7 inch, 230.000 punten 3 inch, 921.000 punten 3 inch, 921.000 punten
Focusmodule Multicam 1000 Multicam 1000 Multi-CAM 4800DX
Aantal scherpstelpunten 11,00 11,00 39,00
Meting expositie RGB-sensor met 420 pixels RGB-sensor met 420 pixels RGB-sensor met 2016 pixels
Geheugen kaarten SD,SDHC SD, SDHC, SDXC SD, SDHC, SDXC (UHS-I)
Gewicht zonder batterij, g 550,00 510,00 505,00
HDR geen er is er is

Ik raad niet aan om de oudere Nikon D5000 te kopen, deze heeft geen autofocus bij het opnemen van video en het is tegenwoordig vrij moeilijk voor een gewone gebruiker om handmatig scherp te stellen.

Trouwens, hier lijst van alle CZK van Nikonmisschien helpt het je bij het kiezen.

Foto op Nikon D5100

Foto op Nikon D5100


Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Bevindingen

Nikon D5100 geeft een heel goed beeld met een enkele druk op de ontgrendelingsknop. Een camera voor fotoliefhebbers die gewoon een goed resultaat in een foto willen zonder onnodige poespas. Full HD en draaibaar display maken de camera nog aantrekkelijker. Aangezien de camera een matrix van zeer hoge kwaliteit heeft Nikon D7000, dan kan de Nikon D5100 ook door gevorderde amateurs gebruikt worden.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 1, over het onderwerp: Review Nikon D901

 • Alexey

  Hallo, help me alsjeblieft met dit probleem.
  Het onderwerp is niet altijd scherp. Zowel bij daglicht als bij bewolkt weer. Frames met 100% focus raken alleen met handmatige focus. Het probleem zit bij een walvislens en bij 35 mm.

  • B.R.P.

   Het is erg moeilijk om u bij verstek te helpen met zo'n minimum aan initiële gegevens. Leidende vragen: heb je eerder scherpgesteld op dezelfde lenzen? als er andere lenzen zijn dan de hierboven genoemde, hoe gedraagt ​​​​het zich daarop? welke AF-standen gebruik je? de camera / lenzen hebben geraakt / laten vallen?

  • Dima

   Daar verdomd, in principe is deze Nikon niet verrassend) Pas bij Nikon kwam ik erachter wat problemen met AF zijn) Ze hebben een normale focus alleen in topklasse karkassen.

   • Victor

    lol

 • Anton

  Goedemiddag, vertel me alsjeblieft welke beter is om te kiezen:
  Nikon D3100body
  Nikon D3200body
  Nikon D5100body
  Prijs tot 13000 roebel

  Nikon D3300body
  Nikon D3400body
  Nikon D5200body
  Nikon D5300body
  Nikon D7000body
  Prijs van 16000 tot 20000 roebel

  + lens (wat?)
  De camera wordt voornamelijk gekocht voor het fotograferen van goederen in een online winkel en sociale netwerken (lederwaren: rugzakken, tassen, riemen, portefeuilles).
  Welke camera van de hierboven genoemde kan ik het beste kopen voor het fotograferen van mijn producten, is het de moeite waard om een ​​paar duizend te veel te betalen voor camera's van de tweede lijst?
  Welke lens moet ik kopen voor het fotograferen van lederwaren van hoge kwaliteit?
  Wat heb je nog meer nodig om hoogwaardige foto's van catalogusproducten te maken?

  • Victor

   In dit specifieke geval is een camera van een mobiele telefoon voldoende voor u.

   • Anton

    Dank je wel!

  • Dima

   Voor uw doeleinden is elke, zelfs een goede smartphone voldoende ...

 • Dima

  De D90 is natuurlijk beter qua body en ergonomie, maar met een matrix en een beeld, zeker bij hoge ISO's, zal hij flink inleveren op de D5100.... Er zou een matrix van de d5100 zijn en een prachtige uitgebalanceerde camera zou zijn.

  • Pokemon

   Dus er is een d7000 ...

   • Dima

    d7000 is merkbaar duurder op de secundaire, maar ze worden ook meestal gedood) En d5100 is gewoon bijna nieuw om te vinden. En ja, de 7000 is een zeer uitgebalanceerde camera.

 • Alex

  Vandaag heb ik dit toestel gekocht ... als tweede camera. Voorheen werd de functie van de tweede camera uitgevoerd door de D3100, maar na het lezen van de reviews realiseerde ik me dat ik moest upgraden! Ik raad aan!

  • Ivan

   Upgrade, respectievelijk "upgrade" of "upgrade".

  • Victor

   Uw aanbeveling, maar tien jaar geleden))) In 2021 is dit zo'n "upgrade", nogal traag)))

 • Alex

  Goedemiddag!
  Ik kocht mezelf een maagdelijke D5100, zozeer zelfs dat ik mezelf voor het eerst afvroeg naar het "referentiebeeld" - voor de eerste keer dat ik het tegenkwam. het had geen zin om het op de bestaande D5000 te doen.
  Vertel me - zijn er speciale instellingen of "wensen" voor zo'n foto?
  Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord!

 • Al Koro

  Hallo. Laatst kocht ik een Nikon D5100 met een kilometerstand van 2150 frames. Ik vond de camera leuk, maar er is er een MAAR. Mijn oude Nikon D50 camera had een extra display voor snelle instellingen. Op de Nikon D5100 moet je de monitor constant openen en draaien. Dit is het moment dat ik niet leuk vind. Enerzijds is het goed dat het kan worden omgedraaid voor transport, anderzijds is de kans groot dat het per ongeluk kapot gaat. Op Nikon D3xxx is de monitor constant naar buiten gericht. Ik zou willen dat de Nikon D5100-monitor meestal met het scherm naar buiten gericht staat en alleen terugdraait voor langdurige opslag.
  Vraag. Nu zijn er gepantserde films voor mobiele telefoons. Hun dikte is ongeveer 0,5-0,8 mm.
  Als deze film op de monitor wordt geplakt, wordt de monitor dan gesloten voor transport?
  Of is het beter om een ​​simpele dunne film te plakken?
  Is het mogelijk om bij deze film, zoals Nikon D3xxx, de monitor met het scherm lang buiten te houden? Het doet pijn om hem niet constant te willen storen...
  Wie heeft dit probleem opgelost?

  • Arkadi Shapoval

   De camera is oud en niet duur, ik zie geen enkele reden om me er druk over te maken. Het display wordt alleen overschreven bij zeer, zeer, zeer intensieve opnamen. Zet hem in de actieve positie en schiet zoveel als je wilt, in het algemeen zonder je zorgen te maken over dit kleine ding.

  • Andrew

   “Op de Nikon D3xxx is de monitor constant naar buiten gericht. Ik zou graag willen dat de Nikon D5100-monitor grotendeels met het scherm naar buiten staat, en alleen terugdraait voor langdurige opslag.”
   Dit is geniaal. Als je zoveel wilde, dan moest je D3xxx nemen.
   Schrijf hier naar Nikon https://www.nikon.ru/ru_RU/service_support/service_contacts.page?ID=templatedata/ru_RU/taggable_content/data/service/contacts

  • Victor

   Waarom moet je hem met de folie in de “transportstand” draaien? Ze plakten een gewone film, niet eens "gepantserd", en dat was het.

  • Michael

   Ik heb hetzelfde model. Aangezien het toestel in een goede tas zit met een zachte binnenvoering, warm ik mijn hoofd niet op. Maar op de Nikon 3100, die is meegenomen om allerlei soorten ebbenhout rond te reizen, ga ik nog steeds een gepantserde film plakken voor smartphoneschermen, maar mijn handen reiken niet.

  • Alex

   Goedemiddag!
   Ik plakte een film op de d5000 op dezelfde manier, draaide het scherm voortdurend "gezicht" (om het niet constant te openen / sluiten) aan het einde van 3,5 jaar, de vlucht was absoluut schitterend. Ik draag het in een rugzak tijdens het transport.

 • Al Koro

  "De camera is oud en niet duur, ik zie het nut er niet van in om me er druk over te maken." Het model is oud, maar de camera is bijna nieuw ... sorry voor de aanval ...

  Een andere vraag rees: ik las dat de Nikon D5100 een melding geeft dat de batterij bijna leeg is en stopt met fotograferen. Gisteren, bij het testen van de camera, met een indicator van 20-25%, verscheen er een bericht over een ontladen Akum en stopte met het maken van foto's.
  Wat is de oorzaak van dit fenomeen? Akuma-functies? Fout in camerafirmware? Hoe ermee om te gaan?
  Ik weet al van de reservebatterij.
  Misschien is er een draadje gecorrigeerd of van. hoofd stikken?

  • Arkadi Shapoval

   Het is geen storing, maar een feature. Misschien is de batterij echt oud en versleten of aan het sterven. In de firmware klimmen is het niet waard.

 • Al Koro

  Bedankt Arkady voor de antwoorden.
  Er is nog een vraag. In het "Instellingenmenu" vond ik het venster "Firmwareversie".
  Er worden drie firmwareversies geopend in het vervolgkeuzevenster: A-1.02, B-1.01, L-1.009.
  Wat betekent dit en hoe gebruik je het?

  • Michael

   Als u de beschrijving van de firmware op de officiële Nikon-pagina aandachtig leest, dan is (bijvoorbeeld A-1.02, B-1.01, L-1.009) een van de onderdelen (in dit voorbeeld is dit L) de firmwaresectie die verantwoordelijk is voor het corrigeren van "kussen"-vervormingen - "vat" voor verschillende gebruikte lensmodellen. Bovendien zie je op dezelfde plek, op de downloadpagina, een tabel met lensmodellen waarvoor aanpassingen worden gedaan en in welke gevallen. Een poging om gedachteloos te "klimmen en sleutelen" in dit bestand kan leiden tot een succesvolle schaling van het apparaat ...

 • Al Koro

  Bedankt Michiel.
  Ging naar https://downloadcenter.nikonimglib.com/ en las over de firmware, maar begreep het niet helemaal ... Ik wilde hier verduidelijken. Daar staat geschreven:

 • Al Koro

  In firmwareversie A-1.02/firmware B-1.01
  - Enkele opnamemodus: Ca. 700 opnamen (CIPA-standaard*).
  - Continu-opnamemodus: Ca. 2650 opnamen (Nikon-standaard*).
  Ik begrijp het niet, heb ik al bijgewerkte firmware?
  Als de firmware is bijgewerkt en de batterij is nauwelijks genoeg voor 100-120 frames, dan zit mijn probleem in de batterij ...

  • Michael

   Ja, hoogstwaarschijnlijk - de batterij is half leeg. Trouwens, als je compatibele batterijen probeert te kopen, kan het blijken dat: 1) de batterijen niet werken op het apparaat, waarvoor het eerlijk zal waarschuwen; en 2) allerlei Chinese "geïnspireerde" producten zijn van walgelijke kwaliteit, ofwel laden ze niet op of verliezen ze hun lading binnen een paar dagen. En als er niets kan worden gedaan met de tweede, behalve het vervangen van de dode door een andere (minder dode), dan is alles opgelost met het eerste probleem - er zijn lastige modifiers van de originele firmware waarmee je veel interessante dingen kunt doen manipulaties, bijvoorbeeld de controle op originaliteit van batterijen uitschakelen, de beperking op de tijd van continue video-opnames verwijderen, enz.

 • Al Koro

  Michael, waar is de beste plaats om Akum te kopen, vertel het me niet? Ik zou graag contact met u opnemen voor verder overleg, indien mogelijk. Als je het niet erg vindt, schrijf ik eerst mijn skype en dan whatsapp

 • Nicholas

  "D5100 heeft geen keuze uit RAW-compressieniveaus en een keuze uit kleurdiepte ..." En wie het ook vergelijkt met de d7000. Raw met 5100 komt overeen met welke instellingen op de d7000. Qua kleurdiepte, zoals ik het begrijp, 14bit zonder de mogelijkheid om over te schakelen naar 12. Maar wat is de compressieverhouding? Degene die maximale kwaliteit produceert, of degene die ruimte bespaart op de kaart?

 • Alexander

  Ook hier denk ik iets te kopen van de D5100, D3200 zodat het geen zonde zou zijn om het in de winter bij ijzig weer te gebruiken. Waarom nu?Omdat ik ze had, maar ik verkocht ze vanwege de banaliteit. Hier is het: ik hou van deze apparaten, maar ik draag een bril met -2.25 dioptrie. Het is onhandig om met een bril door de zoeker te fotograferen, en als je zonder bril fotografeert, dan voldoet de dioptrie-instelling in de zoeker van de Nikon D5x..,D3x...-linialen niet aan de aanpassing die ik nodig heb. Oudere modellen hebben dit probleem niet. En zoek dan ofwel een oogschelp met een doppling-lens, die niet in Wit-Rusland of in Oekraïne gevonden wordt, maar voor $ 25. Nou, fuck voor dat soort geld. Canon heeft zulke problemen niet. Maar iets paste niet bij mij 600 \ 650 \ 700 serie van kenon. Ja, en met een full-frame oude man Nikon D700, heb ik respectievelijk wat optica voor Nikon en flitsers. Daarom wordt kenon als het ware niet bijzonder overwogen. Overigens is de lens van de youngnow 100mm f 2.0 zowel in full frame als in crop erg goed. Het enige dat erg bang is voor het minste tegenlicht. Een klein beetje en het beeld vervaagt. De Chinezen losten het probleem met overbelichting snel op met deze lens met firmware. Op de D90 draaide trouwens de focus, voordat de lens flitste, en werkte niet correct. Na de firmware werd alles tip-top. Dus raad deze lens nu gerust aan.

  • Seladir

   Overgestapt op contactlenzen en dit probleem vergeten)

   • Alexander

    Geen optie. Hij droeg het, maar zijn ogen raakten er nooit aan gewend. Welnu, de campagne van zijn werk wordt mij geen lenzen aanbevolen.

 • Eva

  Goede dag!
  Ik krijg niet zo'n kwaliteit van Nikon d5100 dat de poriën in mijn gezicht te zien zijn. Ik heb het op een statief geprobeerd en met een externe sluiterknop de verplaatste geminimaliseerd - het werkt niet. Vertel me alsjeblieft, wat kan het probleem zijn?

  • Ivan

   Hallo. Fotografeer je in JPGe of RAW? In JPG regelt de camera zelf de scherpte afhankelijk van de geselecteerde PictureControl en in RAW moet je deze tijdens de bewerking zelf verscherpen. Als je in Lightroom verwerkt, raad ik je aan om meteen een preset op te nemen met een scherpte van 40 en deze toe te passen bij het importeren.

  • B.R.P.

   Welke lens?

 • Vadim

  Hallo. Ik kwam zo'n probleem tegen: bij het werken met een handmatige lens werkt de ingebouwde flitser niet, op het display verschijnt het bericht "Flits in TTL-modus. Selecteer een andere modus of gebruik een CPU-lens.” Ik heb alle knoppen en alle menu-items geprobeerd - niets helpt. Kan ik op de een of andere manier de flitser inschakelen als ik bijvoorbeeld met Helios werk?

  • B.R.P.

   Zet de flitser op handmatige modus.

   • Vadim

    Hoe?

    • B.R.P.

     Je schrijft dat je alle menu-items en knoppen hebt geprobeerd, maar niet hebt geprobeerd de instructies voor de camera te lezen? Zoek in het cameramenu het menu-item van de opnamemodus, het heeft het ingebouwde flitser-item, het heeft 2 TTL-items en handmatige m. Kies de tweede. U wordt gevraagd om verschillende energieopties te selecteren, van volledig tot 1/32 of 1/64. Hier bepaal je zelf.

   • Vadim

    In de handleiding staat alleen over een externe flitser:

    https://www.manualsdir.ru/manuals/430953/nikon-d5100.html?page=182

    In het ingebouwde flitsmenu kun je het vermogen wijzigen, maar dit doet niets.

 • Elena

  Hallo. Ik heb een nikon D5100 van dit moment gezien (encantada) pero ahora me heb een probleem opgelopen dat geen focus heeft op het vizier, de zoomlens van het object van viene sin enfocar
  U kunt met verschillende doelstellingen onderzoeken of u het probleem kunt oplossen.
  Zorg ervoor dat u de pantalla si enfoca krijgt.

  • B.R.P.

   Leve su cámara a un service. Het is zeer waarschijnlijk dat er een mecanica-blokkade van het tweede deel van het spel is.

   • Elena

    Heel hartelijk bedankt.
    Een groet.

 • Dima

  Ik had de kans om de d5100 en de eerste UPC Canon eos M te vergelijken. Voor zonsopgang. Nikon voegde over het algemeen de kleur, schoonheid en betrouwbaarheid van het beeld samen tot een schoon beeld. Nikon heeft de prachtige roodpaarse tint die Canon in al zijn glorie overbracht volledig opgeslokt. Bovendien probeerde Nikon constant het frame op te fleuren, wat Canon niet deed. Natuurlijk werden de instellingen in ACR op dezelfde stand gebracht en toch werd Nikon gewoon als een baby geslagen in kleur. Ja, de canon maakt geluid in de schaduw, soms met lelijk gekleurd geluid, en dat kan me niet schelen. Het interfereert bijna nooit en is niet kritisch. Bij canon kun je met een paar klikken de gewenste foto krijgen, de instellingen kunnen over het algemeen aan de machine worden toevertrouwd, bij Nikon moet je alles met je handen doen en om het in een min of meer kijkbare look te brengen, moet je moet dansen met een tamboerijn. Nu is het duidelijk waarom ik me altijd aangetrokken voelde tot canons en niet tot nikons. Het is absoluut noodzakelijk om dit onafgemaakte overblijfsel af te tappen en 650d te nemen.

  • Andrud

   Zaten er lenzen op de camera's?

   • Dima

    Canon 18-55 STM, Nikon 18-70.

 • Alexey

  Arkady, adviseer de kleinste SLR-baby met goede AF met de tweede camera. Fix portrait is voor een straatportret in dynamiek, met een lichte vervaging van plannen. En er zal nog steeds een micra in dezelfde tas zitten, dus ik zoek een kleine ..)

  • B.R.P.

   Canon100D.

   • Dima

    Nou, af in 100d is niet erg goed. Het is hetzelfde als op de oude 20d. Maar het centrale punt moet worden herkend als snel en nauwkeurig werken.

    • B.R.P.

     Hij wil een kleine DSLR, hij heeft al een micra. De keuze is klein.

 • Dima

  d5100 en 18-105

  • Arkadi Shapoval

   de magie

 • Dima

  d5100 b18-105

  • B.R.P.

   magisch)

 • Dima

  d5100 en 18-70 nikon

  • Victor

   De canon prijzen en foto's voornamelijk van Nikon uploaden is sterk)

   • Dima

    Ik doe weg Nikon komt op de canon) Nikon geeft soms een foto van een klas, bij goed licht, omdat er weinig bloed uit de ogen komt door de groene en onhandige kleur. Van liefde tot haat. En dus de canon regels, je neemt het in je handen na nikon alsof je naar huis bent teruggekeerd) En er zijn bijna geen dansen met tamboerijnen, in tegenstelling tot nikon.

   • Dima

    In de relevante onderwerpen zijn er genoeg foto's voor canon, indien nodig kan ik ze gewoon vullen met verschillende glazen en karkassen)

    • Victor

     Natuurlijk is het nodig)

 • Dima

  Ik merkte een ander kenmerk op, op de d5100, wanneer bekeken in acdsee, zien de raven er lichter en mooier uit van kleur, je opent de rav in de camera, het bestand is veel donkerder en saaier. Ik heb dit nergens anders gezien. Bij deze Nikons is er eigenlijk altijd wel iets mis) Alles ziet er overal hetzelfde uit op canon, in het algemeen net als op fuji.

  • Victor

   Dit betekent alleen dat acdsee de ingebouwde rav jpeg weergeeft en acr de bron opent zoals deze is)

   • Dima

    Op canon is alles hetzelfde, hoe leg je dit uit?) En ja, zo'n grapje zit op de d5100. Er was geen d800.

 • Dima

  Dit is waar Nikon regelmatig en stabiel poept)
  Het is avond, de zon heeft zich achter de wolken verborgen, maar is nog niet ondergegaan.

  Hoe je het ook draait, het is onmogelijk om de juiste kleur te krijgen, niet alleen komt het groene bloed uit de ogen, maar ook de kleur van het gras en de kleur van de bomen zijn absoluut hetzelfde. Ik heb dit waargenomen op d90. Op Canon, onder dezelfde omstandigheden, een aantal tinten groen en kerstbomen zien eruit als kerstbomen) Kleurinstellingen met nullen, kleur Adobe-profiel Hoe kun je dom alles in giftig groen gieten?

 • Dima

  En bij goed licht kan de camera erg prettig zijn.

 • Dima

  Dit is waar de gehate d5100 zich openbaart)

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/02/obzor-nikon-d5100/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/02/obzor-nikon-d5100/