Test Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

De volledige naam van de lens die op de body staat geschreven is Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch, maar in het dagelijks leven is het gebruikelijk om het Nikon 50/1.8G te noemen.

Test Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch met HB-47 kap

Nikon 50/1.8G - het is lichtgevend autofocuslens van Nikon. 'Vijftig' of 'vijftig dollar' is de gangbare naam voor een lens met een brandpuntsafstand van 50 mm. Deze brandpuntsafstand is erg populair. Op oude camera's werden heel vaak vijftig kopeken als standaardlens geïnstalleerd, maar in onze tijd worden vijftig kopeken aangetrokken door hun lage prijs en uitstekende beeldkwaliteitsindicatoren.

De Nikon 50/1.8G lens is een upgrade van de legendarische Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor van filmcamera's. De upgrade had betrekking op de diafragmaregeling, het optische ontwerp en de ingebouwde focusmotor. Het nieuwe model is zwaarder en groter van formaat.

Alle autofocuslenzen Nikon 50 / 1.8

 1. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (eerste versie, MKI) - de lens is van 1986 tot 1990 alleen in Japan geproduceerd. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het venster met de scherpstelafstand en de smalle kunststof scherpstelring. Er zijn twee subversies die niet anders zijn:
  • MKI eerste subversie. Weegt 210 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door de schroef onder het opschrift '1:1.8'. September 1986 tot maart 1987. Serienummers beginnen met 2
  • MKI tweede subversie. Weegt 165 gram. Het is gemakkelijk te onderscheiden door het ontbreken van een schroef onder het opschrift '1:1.8'. Van 1987 tot 1990. Serienummers beginnen met het cijfer 3
 2. Nikon 50 mm 1: 1.8 AF Nikkor (tweede versie, MK II, ook bekend als de 'N'- of 'NEW'-versie) - de lens werd geproduceerd in Japan en China. De MK II-versie werd geproduceerd van 1990 tot 2001. Er zijn drie subversies die niet anders zijn:
 3. Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor (derde versie, MK III, beter bekend als 'D'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2002 tot op de dag van vandaag. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 4. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch (vierde versie, MKIV, beter bekend als '1.8 G'-versie of '1.8AF-S'-versie) - de lens is geproduceerd sinds 2011, alle lenzen zijn gemaakt in China.
 5. Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische speciale editie (vijfde versie, MKV, beter bekend als versie 'Speciale editie' of 'SE' of cameraversie met een retro bodydesign Nikon Df) - de lens is geproduceerd sinds het najaar van 2013. Alle lenzen zijn gemaakt in China.
 6. Nikon Nikkor Z 50mm 1: 1.8 S, vanaf zomer 2018, lens voor Nikon spiegelloze camera's met Z-vatting. Schema 12 elementen in 9 groepen, 2 ED, 2 ASP.

Details over Nikon's vijftig kopeken line-up zijn te vinden in mijn artikel 'Alle Nikon autofocus vijftig dollar'.

Belangrijkste technische specificaties Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

Instantienaam uit recensie Nikon AF-S Nikkor 50mm 1:1.8G SWM asferisch 2153108
Belangrijke eigenschappen
Diameter voorfilter 58 mm, kunststof filterschroefdraad
Brandpuntsafstand 50 mm EGF voor Nikon DX camera's is 75 mm
Zoomverhouding 1x (dit is een vaste lens, deze heeft geen zoom)
Ontwikkeld door voor full-frame digitale camera's
Aantal diafragmalamellen 7 stukken
Tags scherpstelafstand in meters en voet, scherptediepte voor F/16, bajonetbevestiging en motorkapbevestiging
diafragma F/1.8 tot F/16, geen diafragmaring.
MDF 0.45 m, maximale vergrotingsverhouding 1:6.7
Gewicht 185 g
Optisch ontwerp 7 elementen in 6 groepen, 1 asferisch element (in het optische diagram is het asferische element blauw weergegeven). Dit is Nikon's eerste vijftig dollar om te gebruiken asferische elementen in zijn ontwerp. De Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferische Special Edition lens heeft exact hetzelfde optische ontwerp. De afbeelding is klikbaar.

nikon-50mm-f-1-8g-af-s-nikkor-optisch-schema

Blenda Nikon HB-47
Land van fabrikant GEMAAKT IN CHINA
periode Vanaf april 2011 ->
Instructie Zien
Prijs

Nikon, sinds beschikbaar Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor, heeft zijn set van vijftig dollar al lang niet meer bijgewerkt. Voor de release van Nikon 50/1.8G was er alleen keuze tussen dure modellen met F/1.4 en tussen de oude niet-gemotoriseerde Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor. Met de release van de nieuwe, relatief goedkope Nikon 50 / 1.8G, gebruikers niet-gemotoriseerde camera's kreeg de mogelijkheid om een ​​groot diafragma te gebruiken zonder speciale investeringen.

Aanzicht van de achterlens van de Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM asferische lens

Aanzicht van de achterlens van de Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM asferische lens

De belangrijkste weetjes over de Nikon 50/1.8G:

1. De lens is geschikt voor: FX- en DX-camera's. Dat wil zeggen, de lens kan op een full frame worden gebruikt, bijvoorbeeld op full-frame FX-camera's Nikon D600, D3s, D800, D750 enz., en op bijgesneden camera's, bijvoorbeeld op Nikon D3300, D90, D5200 etc.

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische lens met twee afdekkingen

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische lens met twee afdekkingen

2. De lens heeft: focusmotor Silent Wave Motor (SWM), wat betekent dat de lens kan worden gebruikt voor iedereen Nikon digitale spiegelreflexcamera's. De lens stelt automatisch scherp, zelfs op niet-gemotoriseerde camera's op instapniveau: D40, D40x, D60, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500.

Informatietekens op de lens Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch met twee doppen

Informatietekens op de lens Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch met twee doppen

3. De lens is gemarkeerd met "G". Dit betekent dat Nikon 50/1.8G geen diafragma-instelring heeft. Het diafragma wordt alleen door de camera geregeld. Hiermee wordt voorkomen dat de lens wordt gebruikt op oudere filmcamera's of bijvoorbeeld voor macro met omkeerbare adapter. Dit is geen gemis, maar een ode aan de tijd. Nu komen bijna alle lenzen uit zonder een diafragma-regelring. U kunt meer lezen over 'G'- en 'Non-G'-lenzen hier.

Verlichting van de frontlens en diafragmalamellen Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

Verlichting van de frontlens en diafragmalamellen Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

4. De diameter van het voorfilter is 58 mm, hetzelfde als de Nikon 50mm f/1.4G AF-S Nikkor. De lens is van kunststof, de montage is goed. Bajonetvatting metaal. Alle Nikon 50/1.8G lenzen worden in China gemaakt.

Vaste lens Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch en universele lens Nikon DX AF-S Nikkor 18-200mm 1: 3.5-5.6GII ED SWM VR IF Asferisch

Vaste lens Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM Asferische en universele lens Nikon DX AF-S Nikkor 18-200mm 1: 3.5-5.6GII ED SWM VR IF asferisch

5. Focusmethode. Bij het scherpstellen beweegt het hele lensblok. Het is erg belangrijk dat de lens geen interne scherpstelling heeft. Maar op het zelfde moment, de methode zelf is nogal ongebruikelijk gemaaktBij het scherpstellen beweegt het binnenste deel van de lens, dat zich in het midden van het piramidale voorframe bevindt. En dit betekent dat Lensstam kan niet worden uitgeschoven of gedraaid bij het focussen.

Vijftig Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferische en echte portretlens Nikon AF DC-Nikkor 105 mm 1: 2 D Defocus Image Control

Vijftig Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch en een echte portretlens Nikon AF DC-Nikkor 105mm 1:2D

6. Scherpstelsnelheid snel. Maar onthoud altijd dat de snelheid en nauwkeurigheid van scherpstellen ook te maken heeft met de camera zelf en een aantal andere factoren. De lens heeft focus afstand schaal. De afstand wordt aangegeven in meters en voet. Er is ook een scherptediepteschaal voor F/16.

7. Op de lensbody is te vinden focusschakelaar 'M/A - M'. In de 'M/A' stand werkt autofocus met constante handmatige focusprioriteit. De 'M/A'-modus is erg handig en handig - voor handmatige scherpstelling of focuscorrectie hoeft u de lens niet extra naar de 'M'-modus te schakelen.

8. De minimale scherpstelafstand is 45 cm, de maximale vergrotingsfactor is 1:6.7. Je kunt met deze lens geen macro fotograferen, maar tegelijkertijd is het fotograferen van kleine objecten eenvoudig genoeg.

9. Bij gebruik op bijgesneden camera's met Nikon DX, zal de beeldhoek smaller zijn dan bij volledig beeld. Het lijkt erop dat de beeldhoek gelijk is aan die van de lens 75 mm volledig frame. Hierdoor gebruik je de lens zonder problemen op camera's met een cropped matrix als goede portretlens. Maar houd er rekening mee dat de Nikon 50/1.8G in feite gewoon een universele snelle vaste lens is, en niet ontworpen voor een portret. En over het algemeen begint de klassieke brandpuntsafstand voor portretfotografie bij 80 mm.

10. Diafragma ratio. Ja, F / 1.8 is geweldig helderheid voor fotograferen bij weinig licht. De lens kan inderdaad worden gebruikt in omstandigheden met weinig licht. Nou, als je een nog snellere lens wilt, dan moet je naar zijn broers kijken... Nikon 50 mm f/1.4G AF-S Nikkor en Nikon 50mm f / 1.4D AF Nikkor.

Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch zonder kap

Zo ziet Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM asferisch eruit na langdurig gebruik

Over de foto (fotokwaliteit)

Het beeld is al scherp bij f/1.8. Maximale scherpte wordt bereikt rond het diafragma F/5.6. Het contrast is erg goed. De lens verdraagt ​​tegen- en zijlicht goed, soms kan hij hazen vangen. De bokeh van de lens is gelijkmatig en glad, niet zo ruw als die van Nikon 50 mm 1: 1.8D AF Nikkor. Wanneer het diafragma gesloten is, maakt de lens lichtgevende objecten 14-puntige sterren. Op de open opening, uitgesproken friging. Chromatische aberratie vrij sterk tot F2.8, maar dat is typerend voor dit soort objectieven. Trouwens, Nikon 50 / 1.8G voor 2013 is Nikon's slechts vijftig dollar met behulp van een speciale asferisch element. Over het algemeen is de beeldkwaliteit uitstekend.

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch op Fujifilm FinePix S5 Pro

Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch op camera Fujifilm FinePix S5 Pro

Voorbeeldfoto's op Nikon D5100

Alle foto's van Nikon D5100 zonder verwerking. Verkleind formaat en opgedrukte gegevens van EXIF.

Veel meer voorbeelden zijn te vinden in mijn notitie 'Herfst 2020 op Nikon D40 en Nikkor 50 / 1.8G'

Voorbeeldfoto's op Nikon D700

U kunt meer details lezen over alle 50 mm Nikon lenzen met snelle autofocus. hier.

Voorbeeldfoto's op Fujifilm FinePix S5 Pro

Voorbeelden van de legendarische camera Fujifilm FinePix S5 Pro (Nikon F-vatting) kijk hier.

Videobeoordeling

Videobeoordeling beschikbaar Op deze pagina, of hieronder ingesloten:

Lens prijzen

De echte prijzen voor de lens in online winkels kunnen:

Bevindingen

Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM Asferisch is een goede snelle oplossing. Geschikt als budget portretlens voor DX camera's, heeft een goede scherpte en kleurweergave. Ik denk dat Nikon AF-S Nikkor 50 mm 1: 1.8G SWM asferisch de meest optimale vijftig dollar in het gedeelte prijs\kwaliteit.

BIJWERKEN: in 2016 verscheen een Chinese kopie van deze lens tegen een prijs die 2-3 keer lager was dan het origineel. Zie je wel beoordeling YONGNUO 50mm 1: 1.8 (YN50mm F1.8N).

Als er onbegrijpelijke momenten op de lens zijn - vraag het me in de comments.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.com.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 968, over het onderwerp: Review Nikon AF-S Nikkor 50mm 1: 1.8G SWM Asferisch

 • anonymus

  Vertel me alsjeblieft dat deze lens qua beeldkwaliteit, beeldscherpte veel slechter zal zijn in vergelijking met de “schroevendraaier” Nikon AF Nikkor 50mm 1: 1.8D, 'D' versie, MKIII? Ik wil mijn "schroevendraaier" vervangen vanwege het zoemende geluid van de focus, maar ik weet niet hoeveel de kwaliteit kan verslechteren, wie heeft vergeleken, vertel het me!

 • Lika

  Hulp nodig! Met de eerste camera moet je vooral statische trainingsvideo's maken en interieurfoto's maken. Wat is beter om 3100 of 5100 te nemen? Welke lens? Ik ben hier helemaal niet goed in

  • Valery A.

   5100 (er waren beide). Om te beginnen, 18-55 (willekeurig) of 18-105. Voor interieurs zal er niet genoeg licht zijn - je hebt een flitser nodig met de mogelijkheid om op zijn minst in een licht plafond te blazen, SB 400 van de secundaire is voldoende. Train dan, vanaf een jaar, dan misschien andere lenzen (of camera's). Veel geluk.

 • Julia

  Goedeavond! Ik heb onlangs deze lens gekocht (nieuw, in DNS). Maar ik maak me zorgen over het vreemde geluid van autofocus. Dat wil zeggen, ik ging ervan uit dat de motor stil is en dat hij erg luidruchtig scherpstelt. Dit is goed?

  • Michael

   De concepten zijn heel, niet erg vaag)) Het maakt lawaai als je in een stille kamer zit. En als je naar buiten gaat, hoor je het niet meer.

 • Yana

  Hallo, ik ben nieuw in dit bedrijf, ik heb een Nikon 5200 met een 18/55 kitlens, vertel me welke lens ik meer kan kopen zoals heldere foto's en verzadigde foto's van kinderen hoe krijg je zo'n foto ???

  • Arkadi Shapoval

   Met de lens uit deze test kom je wel uit, maar hier gaat het niet meer om de lens, maar om de locatie, voorbereiding en verwerking van de foto.

  • roman

   Zoek een lavendelveld, een gieter, neem een ​​snelle lens, zoiets als 85 / 1.8 - 100 / 2.0, maak een foto en verwerk deze in Photoshop. Als je op een saaie, bewolkte november met je apparatuur op pad gaat, dan lijken de foto's meer op strips over BZSHDNST en PTCHK

   • zentuin

    Beste reactie

   • Vadiuhin

    Specificatie - twee gieters. Een - in de handen van het meisje, aan de andere (Leica) om te schieten.

  • Nikita

   Koop om te beginnen een goede reeks komma's.

 • Alexey

  Vertel me alsjeblieft! op Nikon 5500? hoe gedraagt ​​hij zich? 24 MP Zijn er functies met focus enzovoort?

 • Alexander

  Mensen, vertel me alsjeblieft of Nikon 50 / 1.8G werkt op een Nikon d300 / 300s-camera

  • B.R.P.

   Natuurlijk zal het.

 • Igor

  Een vraag voor Arkady. En als iemand een soortgelijke is tegengekomen. Ik heb twee vijftig dollar 1.8 g. Degene die mijn dochter heeft is 7 jaar oud en onlangs gebruikt. Marumi UV-filters. Wat kan er aan de hand zijn. De scherpte is hetzelfde.De foto verschilt in lichtheid, hoewel niet veel.

  • Arkadi Shapoval

   1. Het gaat over filters (het is beter om een ​​test zonder ze te doen)
   2. Het punt zit in verschillende camera's (als ze niet beide zijn getest op de d7000, hebben verschillende instellingen, zoals ADL en andere, invloed op de belichting)
   3. Het probleem zit hem in de nauwkeurigheid van het diafragma (het is beter om te testen op 1.8)
   4. Testfouten (bijv. flikkerende lampen)
   5. Het kan zijn dat het in de lenzen zelf zit

   • Oleksandr

    Er kunnen ook verschillende instellingen voor D-Lighting en Picture Control worden ingesteld. De moeite waard om te controleren en aan te passen.

 • Igor

  Bedankt Arkady voor het advies! Ik zal proberen zonder filters te fotograferen. Beide zijn getest op mijn Nikon d7000 tweede camera in een andere stad. Misschien heeft mijn dochter iets in de instellingen veranderd. Trouwens, de mijne ging met een walvis 18-105 en gaf mijn dochter een oude Nikkor 18-70. Zeker 18-70 - de kleuren zijn rijker en natuurlijker, en naar mijn mening is de scherpte iets beter. Ik sta altijd versteld van onze oude lenzen - ik kocht een zeldzame versie van de ideale MS Jupiter-37AM. Daarvoor gaf ik mijn Jupiter-37a aan mijn dochter. Ik vond geen speciale verschillen in kleurweergave. economy zal niet op de achterkant van de lens? Het is geen jacht om te demonteren. En de rest van de foto is die van Jupiter-37 die Jupiter-21m is gewoon ... geen woorden. SCHITTEREND !!!

  • Alexey

   U-37-vet is altijd in overmaat geweest. In de hitte kan het gemakkelijk op zowel de rolluikgordijnen als de matrix lekken. Het is raadzaam om overtollig smeermiddel te verwijderen.

 • an256

  Hallo, daar is deze lens en er is ook een Nikon DX AF-S Nikkor 35mm 1: 1.8G SWM Asferisch en Nikon DX AF-S Nikkor 55-200mm 1: 4-5.6G ED VR IF SWM fix. Vertel eens, heeft het zin om deze vijftig dollar en 55-200 te verkopen en in plaats van deze twee lenzen een Nikon ED AF-S Nikkor 70-300mm 1: 4.5-5.6G VR IF SWM te kopen. Ik heb een d3200-camera.

  • Trueash

   Het is aan jou, maar ik zie het punt niet.

  • Vv

   Analyseer uw foto's door FR-diafragmaselectie (bijvoorbeeld met TotalCommander + add-on) en begrijp welke voor u in trek zijn.
   70-300 is beter dan 55-200. Als je geen vijftig dollar gebruikt, kun je het verkopen, aan de andere kant kost 50 / 1,8 niet zoveel op de secundaire (ik heb het onlangs gekocht), IMHO, als je het gebruikt, is het beter om laat het maar, al is het niet erg handig op een 50 mm FR crop.

   • Trueash

    >>op een 50 mm-uitsnede is de FR niet bijzonder handig - die onzin. Het blijkt dus dat elke FR "niet erg handig" zal zijn, omdat 24 mm niet zo "breed" is als 18, enz. Ja, de beeldhoek is al verkregen, en wat dan nog? In sommige situaties is dit een minpuntje, in andere is het een plus... zoals bij elke andere FR.
    Maar eigenlijk ben ik het met je eens, vijftig dollar lijkt me veel universeler dan 70-300. Ik had een; Ik zal niet zeggen dat hij slecht is, maar het was moeilijk voor mij om met hem samen te werken. Na 250 mm (ongeveer) begon hij het eerlijk gezegd te verknoeien. Het diafragma moest worden vastgeklemd, enz. ... dat wil zeggen, het is alleen geschikt voor opnamen bij fel licht. Ik zie geen reden om een ​​"goede" lens + een "goede" lens te vervangen door een "goede".

    • Vv

     Vijftig kopeken op de krop - noch dit noch dat: je kunt geen groot portret schieten - een heel kleine FR, zoals een stationwagen, rolt niet binnenshuis. Voor op straat - ja, niet slecht, je kunt portretten van volledige lengte tot halve lengte fotograferen.
     Ik heb sinds ongeveer 70 een AF-S 300-4,5 / 5,6-2012 en ik kan er niets slechts over zeggen, vele duizenden frames zijn gemaakt in verschillende omstandigheden.

 • an256

  Ik fotografeer gewoon voornamelijk op reis en in mijn fototas voor op reis passen maximaal twee lenzen, een camera en een flitser sb 400. neem een ​​universele lens, maar die 35-17 is erg duur, Tamron of Sigma 55-18, zoals Ik begrijp het, zijn inferieur van kwaliteit en vijftig dollar en een 55 mm fix. Er zijn geen plannen om een ​​full frame camera aan te schaffen, een kleine d35 is voldoende.

 • Arkadi Shapoval

  Een video review over deze lens toegevoegd aan de review (ook beschikbaar via de link https://youtu.be/IjGmFUNM7PA)

 • Alexander

  Hallo. AF Nikkor 50mm 1.8 MK I of AF-S Nikkor 50mm 1: is 1.8G beter van de foto te nemen?

  • Arkadi Shapoval

   Laatste

   • Alexander

    Bedankt.

 • Samael

  Het zou interessant zijn om te kijken naar een reeks identieke foto's gemaakt door een walvis, bijvoorbeeld 18-55 (bij 50 mm) en deze fix, om te begrijpen of er een verschil is en hoe zichtbaar het is. Er zijn veel foto's op het net van walvislenzen waarvan de kwaliteit van de foto veel hoger is dan die van populaire fixes. Een interessante foto kan worden gemaakt met een cent zeepkist, maar de kwaliteit van de foto ... dat is wat je interesseert.

  • Peter

   In slechte omstandigheden is het kolossaal. Waar alle schoten van de walvis 18-55 of 18-105 naar de mand gaan, zal deze vijftig dollar of de 35e dx f1,8 een kwalitatief resultaat opleveren. Bij goede lichtomstandigheden is het verschil in vergelijking met "frontaal" niet zo merkbaar, hoewel het nog steeds zichtbaar is.
   Gefilmd met mijn vrouw in 2 apparaten, beide d5100, zij heeft 35 f1,8, ik heb 18-105, in december, op het "gouden uur" in de zon en sneeuw. Hierdoor kwamen zowel schoten van de 35e als van de walvis in actie, alles hing af van een geslaagd schot. De 35e gaf in de meeste gevallen scherpe, mooie foto's, terwijl de 105e, op 85+, de achtergrond op een interessante manier probeerde te vervagen :)
   Ik kan geen voorbeelden plaatsen, het archief is nog niet beschikbaar. Conclusie - fixes zijn veel artistieker en veelzijdiger, als je niet verlegen bent om "in te zoomen met je voeten"

 • Arkady

  Vertel me alsjeblieft, moet de focusring eindeloos bewegen of moet deze blokkeren op de minimale / maximale posities? Dit is hoe het werkt op mijn 18-105, maar de nieuwe 50 (deze instantie) werkt zonder te blokkeren. Dit is goed? Heel erg bedankt.

  • Victor

   Vrij bewegen is normaal.

   Het mag niet worden teruggedraaid.

 • Ennokenty

  Er is een D3100-kit, wat zou beter zijn, deze dure G-lens erop zetten of iets als de D7000 opgeven met een goedkope niet-gemotoriseerde oplossing?

  • B.R.P.

   Zou beter zijn voor wat? Als camera heeft de D7000 natuurlijk meer geavanceerde functies en je zult er in de toekomst andere niet-gemotoriseerde lenzen voor kunnen kopen, met behoud van volledige prestaties. Past de D3100 bij je, dan moet je de G vijftig dollar nemen, die qua beeldkwaliteit technisch beter is dan de D-versie. Zowel de D- als de G-versie zullen interessanter zijn dan een walvis.

  • Specialist

   De D7000 heeft natuurlijk een aantal extra's voor sneller (bijvoorbeeld het wijzigen van instellingen) en handig fotograferen. Zullen ze door u worden vereist? En de grotere maat en het gewicht zullen de wens om mee te gaan wandelen etc. niet in de weg staan?

 • Vladimir

  Goede dag! Kunt u mij vertellen of deze lens geschikt is voor een Nikon F5 filmcamera?

 • Виталий

  Goede dag aan iedereen Vertel me of er vignettering zal zijn van deze lens op de Nikon D610

 • Виталий

  Dank je wel!

 • Olga

  Hallo! Zeer sterke chromatische aberratie op mijn vijftig dollar. De kleuren zijn aquamarijn, soms magenta. Is er iets met hem of is dit normaal voor hem?

  • Arkadi Shapoval

   toon voorbeelden (u kunt een bestand tot 2 mb bij een bericht/opmerking voegen)

  • Constantine

   Heb je toevallig de witbalans goed ingesteld in de camera? Anders lijkt het mij dat er iets in de camera is verdraaid en dat de lens niet de schuld is.

 • Anna

  Hallo! Ik heb twee lenzen 50 mm 1.4 d (Japan) en deze 50 mm 1.8 G. Nikon 610 camera. En om de een of andere reden, bij 1.4, draait de achtergrond prachtig bij een open diafragma, en 1.8 draait bijna helemaal niet🥴 is het gebeurd? Ik had vroeger een Nikon d5200 crop en de 1.8 lens sloot prachtig mooi af. Maar het stopte bij groothoek. En nog een vraag, welke van deze lenzen zou je houden en welke zou je verkopen? Ik heb er geen twee nodig. En ik kom er niet uit welke beter is.

  • Zinovy ​​​​Pipka

   Zou je 2 identieke foto's kunnen maken met beide lenzen wijd open? Het zou ook interessant zijn om het patroon en de scherpte te vergelijken.

   • Constantine

    Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat 50/1.8G de saaiste lens is die ik alleen in full frame had. Het is scherp, snel, houdt tegenlicht relatief goed vast, maar de tekening is saai, niets bijzonders, gewoon een scherpe opname van hoge kwaliteit, meer niet.
    Maar 50/1.4G of 50/1.4D tekenen anders, ze hebben een merkbaar minder scherp beeld bij een open diafragma, grotere en zachtere lichtvlekken in de onscherpte zone, terwijl ze in 50/1.8G recht zijn met scherpe randen en uien erin , Ik hou niet van dit patroon.
    Van die twee zou ik 50/1.4D weglaten. Maar de 50/1.4G is mooier qua bokeh, de 9 afgeronde bloembladen doen het, maar hij heeft een vrij langzame autofocus.
    Persoonlijk vind ik 50mm niet universeel op een full frame, maar 28mm of 35mm is een heel andere zaak, mijn favoriete brandpuntsafstanden)
    Ik fotografeer trouwens op Nikon D600.

 • Dmitry

  Ik heb deze met de hand gekocht. Uiterlijk, idealiter, beweegt de focusring soepel, autofocus autofocust. Maar een paar dagen na de aankoop was er een kleine backfocus en speling van het lensblok. Ken Rockwell schreef dat dit ding een beetje zou moeten rammelen als het wordt geschud. Maar moet de speling van het lensblok met uw vingers worden gevoeld? En qua scherpte bereikt dit glas geen andere fixes, hoe je het ook klemt.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2022

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2012/02/obzor-nikon-50-mm-f-1-8-g-af-s/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2012/02/obzor-nikon-50-mm-f-1-8-g-af-s/