Nikon D200 Review

Nikon D200 geweldige camera, die in 2005 werd uitgebracht, maar nog steeds kan behagen met een prachtige foto. De camera heeft een goede kloon: Fujifilm FinePix S5Pro, die alleen verschilt van de Nikon D200 in software stuffing en een betere matrix.

Het is heel grappig dat Nikon's officiële website nu slechts twee secties heeft voor moderne spiegelreflexcamera's - dit is een professionele sectie en een amateursectie. Dus op dezelfde plek is de camera semi-professioneel gepositioneerd. Het is alleen dat de D200, nadat hij in slechts twee klassen was verdeeld, nooit werd overgebracht naar de "professionele" sectie. Waarom ben ik? En op het feit dat Nikon D200 is echt een professionele camera waarmee het geen schande is om welk type dan ook te fotograferen. Je kunt hier bekijk de evolutie van alle Nikon-camera's.

Nikon D200, camerabeeld Nikon D200

Nikon D200, camerabeeld Nikon D200

Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de Nikon D200 en na een dag ermee werken wil ik niet meer op iets anders fotograferen. De camera is vrij zwaar, ligt perfect in mijn hand, gedraagt ​​zich goed met zware lenzen.

Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

Wanneer u met een Nikon D200-camera werkt, raad ik u ten zeerste aan om aandacht te besteden aan belangrijke parameters zoals::

 1. Uitstekende ergonomie. Dit komt tot uiting in alles, van de rubberen grip en draaiknoppen tot de opnamestandvergrendeling. Met behulp van doordachte ergonomie is de camera zeer eenvoudig te bedienen, alle meest noodzakelijke instellingen zijn altijd beschikbaar en altijd bij de hand. Trouwens, zelfs de onderkant van de camera (waar de statiefaansluiting zit) is ook met rubber bekleed.
 2. Optioneel zwart-wit scherm. Gewoon onmisbaar voor een professional. Het display toont alle belangrijke instellingen - ISO, diafragmawaarden, uittreksels, amendementen expositie, de hoeveelheid vrije ruimte op de kaart, witbalans, beeldkwaliteit, flitsmodus, batterijvermogen, scherpstelpunt en al het andere. Als de camera is uitgeschakeld, blijft het aantal foto's dat kan worden gemaakt op de resterende ruimte op de geheugenkaart op het display staan. Monochroom scherm is groter dan bij lagere modellen Nikon D90, D80, D70(S), D50, D7000.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Populier pluisjes

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Populier pluisjes

 3. Stof- en vochtbescherming. Natuurlijk is het vermeldenswaard dat de bescherming alleen compleet is als er stof- en vochtbestendige lenzen zijn, maar ik heb dergelijke lenzen in de natuur niet gezien, dus ik zal zeggen dat de camera lichte regen, stof, vuil en lichte regen perfect verdraagt vorst.
 4. De kaart gebruiken CF. Grote kaart CF kan enorme lees-/schrijfsnelheden bereiken, wat erg belangrijk is voor continu-opnamen en zelfs voor het kopiëren van bestanden naar een computer. Alhoewel, mijn CF 32GB 400x tijdens gebruik bleek slechts 5 MB/sec beter te zijn dan SD 32 GB klasse 10. Zoals u begrijpt kan de Nikon D200 normaal gesproken zelfs 32 GB aan.
 5. Enorme buffer voor continu-opnamen. De buffer kan opslaan 21 RAW-bestanden. Aangezien de maximale opnamesnelheid 5 кадров в секунду, kan de camera in de snelle modus tot 4 seconden klikken. 4 seconden is al normaal. Bijvoorbeeld mijn Nikon D90 begint te vertragen na de tweede seconde van het filmen met een snelheid van 4.5 frames per seconde. Houd er ook rekening mee dat bij het fotograferen in JPEG de buffer bijna dimensieloos wordt.
 6. geheel 10.2 megapixels. Het is het helemaal niet waard om megapixels na te jagen, maar toch is 10.2 MP voldoende om in bijna elk genre te filmen. Groter is natuurlijk beter, maar ik zie helemaal geen verschil tussen de 10.2 megapixels van mijn Nikon D200, D80 en 12.3 megapixels van mij Nikon D90. En ja, schat Nikon D40 met zijn 6.1 MP kan hij soms voor scherpte zorgen Nikon D90 met dezelfde lens - kijk eens in de sectie Battle of Megapixels.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Hoge ISO 1600-waarde

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Hoge ISO 1600-waarde

 7. Met een matrix bij 100 ISO krijg je gewoon een heel goed beeld, alles boven 400 ISO is al een heel slecht resultaat. Daarover hieronder meer. Omdat ik ervaring heb met het verwerken van beelden van verschillende camera's, zal ik zeggen dat bij lage ISO's, op sommige punten, een CCD-beeld gemakkelijker en gemakkelijker te "herinneren" is. De matrix van de Nikon D200, hoewel sommige parameters vergelijkbaar zijn met de sensoren die in modellen worden gebruikt Nikon D80, D40x, D60, D3000, maar toch anders. Details hier.
 8. De camera heeft focusmotor, hierdoor kun je elke lens gebruiken die op Nikon kan scherpstellen, de camera werkt prima met niet-gemotoriseerde lenzen Nikon 50 mm F1.8D, Nikon 70-210 F4, enz. De motor zoemt bij het scherpstellen, maar er is niets aan te doen, om geld te besparen op niet-gemotoriseerde lenzen, kun je het volhouden.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Hoge ISO 1600-waarde

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Hoge ISO 1600-waarde

 9. De camera kan de belichting meten met elke lens (en helemaal geen lens). Dit betekent dat het mogelijk zal zijn om met elke handmatige lens in de semi-automatische diafragmavoorkeuzemodus te werken. Zelfs als je hem opzet in plaats van een lens blikje, zal de camera de belichtingsmeting nog steeds correct meten. Ook is er voor oudere objectieven een menu voor het instellen van de brandpuntsafstand en het maximale diafragma. Het is heel, heel handig. Persoonlijk heb ik op een programmeerbare knop de keuze van brandpuntsafstand en diafragma voor handmatige optica gezet. Als ik mijn Helios-81N . gebruik AI-s type, geeft de Nikon D200-camera correct een brandpuntsafstand van 50 mm en maximaal aan helderheid F / 2.0, en als ik de diafragmaring op de lens draai, dan begrijpt de camera dit ook en toont de volgende waarden van F / 2.8, F / 4.0, enz. Belangrijk handmatige lensparameters instellenom matrixmeting te laten werken, anders werkt alleen spot- en centrumgerichte meting.
 10. bij de camera 11 focuspunten en slechts één kruisvormige sensor. Nu worden 11 focuspunten op de eenvoudigste gezet Nikon D3000, dit is niet verwonderlijk. Maar de camera heeft 4 scherpstelstanden en een speciale schakelaar daarvoor.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

  Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

 11. Nikon D200 heeft een minimum snelle sluitertijd bij 1/8000, soms erg handig, vooral als je op een zonnige dag met diafragma 1.4 (of hoger) moet fotograferen. En toch kan Nikon D200 niet-standaard werken uittreksels op type 1\750, 1\3000, 1\90s, enz., die niet kunnen worden geselecteerd in de prioriteitsmodus uittreksels of in de handmatige modus. Tussenliggende waarden blootstelling toestaan pas de belichting nauwkeuriger aan. Jongere camera's per type kunnen bijvoorbeeld niet werken met dergelijke sluitertijden. Nikon D80, D90.
 12. De camera kan de flitsen in opdrachtmodus. Dat wil zeggen, als je een Nikon D200 hebt en een flitser zoals Nikon SB-600, SB-700, SB-800, SB-900, SB-910 of externe fabrikanten, dan kan het binnen een straal van 10 meter worden geplaatst en worden opgenomen met het Nikon Creatief Verlichtingssysteem NIKON-CLS.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

 13. En uiteraard, snelle flitssynchronisatie. U kunt fotograferen met een externe flitser die de FP-modus ondersteunt met elke uithoudingsvermogen, tot 1/8000. Een zeer belangrijke en noodzakelijke parameter.
 14. Een heleboel allerlei soorten connectoren die je zelden gebruikt, het is gewoon te lui om erover te schrijven, als je geïnteresseerd bent, download dan de instructies en lees het zelf.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

 15. Begrenzing ISO-100 1600 (100-3200). Op dit moment is dit niet de beste indicator, maar ik zou zeggen erg laag.
 16. De camera heeft  1.005-pixel RGB-matrixmeetsensor expositie, overgenomen van de vlaggenschipcamera D2X. De meter werkt zeer nauwkeurig.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Portier

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Portier

 17. Iedereen die tot dit zeventiende punt heeft gelezen, is waarschijnlijk al moe. Er zijn nog veel meer belangrijke punten waarover moet worden geschreven, maar een zeer kleine kring van mensen heeft dit al nodig, dus we zullen ons beperken tot deze lijst met belangrijke aspecten van de camera.
Nikon D200 en Nikon D40 camera formaat vergelijking

Nikon D200 en Nikon D40 camera formaat vergelijking

Beperkingen. Aangezien ik de camera als een professioneel type heb ingedeeld, mag je er veel van eisen. Dat is waarom Ik beschouw het als een ernstige tekortkoming:

 1. Vertraging bij het openen van menu's of het bekijken van foto's. De vertraging treedt niet altijd op, afhankelijk van of je aan het kijken was of een foto maakte op de camera. Meestal, na het inschakelen van de camera en het indrukken van de menuknop of het bekijken van het beeld, "denkt" de camera 3-5 seconden, wat een rampzalig lange tijdsperiode is. De kaartactiviteitsindicator licht op. Eigenlijk kost "communicatie" van de camera met de kaart deze tijd. Op mijn twee kaarten 2GB en 32GB 400x is de latency hetzelfde. Dit is geen bijzonder belangrijk punt, maar soms is 3-5 seconden wachten nog steeds geen jacht. Maar de camera gaat meteen aan.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Belichtingsmeter kan gemakkelijk niet-standaard taken aan

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Belichtingsmeter kan gemakkelijk niet-standaard taken aan

 2. Batterij gaat erg snel leeg. Echt, Ik heb genoeg batterij voor 400 opnamen. Je kunt nog steeds een kleine fotoshoot maken op één lading. Maar bijvoorbeeld op een bruiloft kun je gewoon niet zonder 2-3 batterijen (meer dan eens aangevinkt). Deze ziekte wordt behandeld door een speciale booster aan te schaffen. De booster voegt gemak toe bij het fotograferen, maar neemt extra ruimte in beslag in de koffer en voegt extra gewicht toe.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

  Voorbeeldfoto op Nikon D200

 3. De zoeker geeft geen 100% beelddekking, maar alleen de gebruikelijke 95%. Het is echt vervelend als je na de foto een extra stukje op de foto aantreft dat past in deze 5%, die achter de schermen niet zichtbaar was.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

 4. Scherm 2.5 inch. Ja, na Nikon D90, D300 kijk naar 230.000 punten na 900.000 punten op D90 dat is het niet meer. Natuurlijk is het slecht om de oude D200 te beledigen, maar het scherm is niet hetzelfde als voorheen. Veel mensen zeggen dat de D200 een slecht beeld geeft, uit persoonlijke ervaring zal ik zeggen dat professionals een foto niet kunnen onderscheiden van Nikon D200 en Nikon D7000 met dezelfde lens en dezelfde instellingen bij lage ISO bij het printen en/of op een computermonitor (ik heb persoonlijk een experiment uitgevoerd dat dit bevestigde). Maar bijna iedereen zal zeggen dat het beeld er op het Nikon D200-scherm veel slechter uitziet dan waar dan ook. Waarom is niet bekend.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Landschap

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Landschap

 5. Het standaard nadeel van elastiekjes bij alle camera's van Nikon is dat ze opzwellen en eraf vallen. Laat het me uitleggen - rubber, dat zo aangenaam aanvoelt, zwelt na verloop van tijd en Pelt af.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

 6. Zeer slecht resultaat bij hoge ISO. Gezien de leeftijd van de camera valt dit te rijmen.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Portret. Kleurweergave.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200. Portret. Kleurweergave.

 7. Het is jammer dat als je het RAW-compressieniveau omschakelt, de buffer nog steeds 21 frames toont. Bijvoorbeeld: gecomprimeerd RAW weegt ongeveer 10 MB, en niet gecomprimeerd ongeveer 16 MB, het zou niet erg zijn als de camera meer frames in de buffer zou plaatsen met het gecomprimeerde formaat.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

 8. Geen focusaanpassing. Om eerlijk te zijn, toen ik mezelf een Nikon D200 kocht, was ik hier gewoon verdrietig over, omdat sommige van mijn lenzen uitlijning konden gebruiken.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

  Voorbeeldfoto op Nikon D200.

 9. Nikon D200 is een van de weinige camera's die geen foto-nabewerkingsmenu heeft. Over het algemeen is er geen bewerking van het gefilmde materiaal met behulp van de camera voorzien. Ik was erg verrast toen ik dit ontdekte. Je kunt niet eens van RAW naar JPEG converteren.
Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Populier pluisjes

Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking. Populier pluisjes

Nog een paar momenten:

Nikon D200 steekpenningen met zijn vermogen om de afbeelding daadwerkelijk 1 op 1 te vergroten met één knop. Dit is echt, het versnelt de selectie van een scherpe opname enorm. Bovendien vergroot de camera het beeld precies op het scherpstelpunt. De camera heeft niet zo'n bekende (voor alle gebruikers van de onderste regel) methode om op een foto te zoomen. Om de afbeelding te vergroten, moet u maximaal twee knoppen en de hoofdinstelschijf indrukken. Maar de multi-selector heeft 8 richtingen. Indrukken zijn positief.

Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

Voorbeeldfoto op Nikon D200 zonder bewerking

Kies en weet niet wat te nemen?

Het is onwaarschijnlijk dat iemand met zekerheid zal zeggen of de camera bij je past of niet. Momenteel Nikon D200 verouderd, haar afstammeling Nikon D300 heeft matrixreiniging, Live View en minder ruis bij hoge ISO's. Nikon D300s daarnaast maakt hij ook video's en klikt de sluiter veel sneller, en zelfs op 2 kaarten. Goed en Nikon D7000 weet over het algemeen hoe het beter kan. Nou, als het zelfs maar heet is om een ​​camera van dit niveau te nemen, kun je kijken naar Nikon D80, die een vergelijkbare beeldkwaliteit heeft met de Nikon D200 en het enige significante verschil is het onvermogen om met handmatige optica te werken. Meer foto's binnen galerij met herfstfoto's.


Prijzen voor moderne Nikon-camera's in populaire winkels kunnen zie deze link.


Uitgang:

Nikon D200 - professionele digitale spiegelreflexcamera, die nu uit productie is en die voor een belachelijke prijs meegenomen kan worden. Kan bijna alles. Niet geschikt voor beginners in fotografie - er is geen enkele automatische opnamemodus, je moet overal zelf over nadenken. Het is ook onwaarschijnlijk dat het geschikt is voor professionals, omdat het de batterij erg snel opvreet en veel ruis heeft bij hoge ISO's. Maar in feite is het enige nadeel van de camera dat er nu veel geavanceerdere zijn Nikon D300(S), D7000die dingen nog beter maken. Dus voor wie is het? Nikon D200 Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar in bekwame handen kun je er veel uit persen.

Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 563, over het onderwerp: Nikon D200 review

 • Vv

  Ochepyatka: 'amatro':
  "Er zijn slechts twee secties voor moderne spiegelreflexcamera's op de officiële website van Nikon - dit is een professionele sectie en een Amatro-sectie"

  • Arkadi Shapoval

   vast

 • Vv

  Het begin van de review: “De matrix van de Nikon D200 is, hoewel hij in sommige parameters vergelijkbaar is met de sensoren die in de Nikon D80, D40x, D60, D3000 modellen worden gebruikt, toch anders. Details hier.”

  Einde review: “je kunt kijken naar Nikon D80, die heeft precies dezelfde matrix als Nikon D200”

  • Arkadi Shapoval

   vast

 • Alexander

  Hallo allemaal, help me bij het kiezen van een geweldige universele lens voor deze oude camera en het aantal megapixels? Ik maak foto's van landschappen, dieren en soms mijn vrouw) de prijs is niet erg belangrijk

 • ssirman

  Zijn er verschillen in het beeld tussen de D200 en D3000?

  • Arkadi Shapoval

   Ja dat is er

   • Alexander

    Wat zijn de verschillen en in wiens voordeel?
    D200 of d3000?

    • Arkadi Shapoval

     d200 is 2 klassen hoger, maar over het algemeen lijken de sensoren erg op elkaar, net als de focusmodule. Een kwestie van smaak en behoeften van bepaalde opties.

 • Ruslan Bond

  Dit is de enige camera met zo'n gevoelig ding dat verantwoordelijk is voor de witbalans in de automatische modus) En iets dat alleen in sommige speciale optica zit, zal helpen om het blauwe kanaal te repareren! :)
  Hier is de aanwijzing voor de warme geelgroene kleur gedurende de dag, waar veel mensen mee te maken hebben. Gedeeltelijke aanwijzing))

  • B.R.P.

   Je bent geen Bond, je bent Sherlock Holmes!

  • Charles

   Mijn meisje heeft één klein ding en... waar moet ze over praten! (van)

 • necrofiel

  Hallo lieve gemeenschap.
  Vertel me alsjeblieft in welke richting ik me moet ontwikkelen)
  Ik gebruik de D200 voor portretfotografie buitenshuis (80%) en het fotograferen van dynamische scènes met (kind 9 jaar oud) Lens - 50 mm 1,8D
  Niet tevreden met de zeepachtigheid van opnames van korte afstand op een open diafragma. Nou, ik zou graag andere focale proberen.
  Ik overweeg Nikon AF Nikkor 70-210mm 1: 4Yu, de prijs is boeiend, het is gênant dat het nogal donker is.
  Nikon 35-70 2,8D - volgens reviews een uitstekende portretlens, ik heb er zelfs een paar bekeken, een met een schimmel, de tweede zonder schroeven. Ik begrijp niet helemaal of het nodig is, in aanwezigheid van 50 mm., En de prijs is niet veel lager dan 85 mm 1,8 G ...
  Nou ja, eigenlijk 85 mm 1,8 G.

  Of ga ik van de verkeerde kant tot zaken en ga ik naar de cursussen van Ktitorchuk, of ergens anders?
  Vertel het me

  • Vv

   35-70 op crop, wat er ook gebeurt: als stationwagen - 35 is te veel voor crop, zou ik minimaal 20 mm nemen, portret begint minimaal 70 mm. Tenminste, als je geen groothoek nastreeft, dan ofwel 85mm of iets uit de 70-200/210/300 klasse. f/4 voor zo'n FR is al best goed (als het model ver genoeg van de achtergrond staat, vervaagt de achtergrond goed)

  • Trueash

   Lichtjes overdreven: je kunt alles met alles fotograferen. Hier is een portret op 16 mm: https://thevaluablefriends.com/wp-content/uploads/2019/05/Sony-A6400-Sigma-16mm-1.4-Low-light-test-The-perfect-combo-1280×640.jpg
   En James Popsys fotografeert landschappen op tv. Ja, 1.8D is een beetje zeepachtig bij volledig open - nou ja, dekking tot 2,2 of 2,5 - mijn exemplaar komt hierop tot leven.
   Wil je echt een zoomlens, dan zijn er niet zo veel goedkope objectieven met een constante 2.8. Ik zou Tamron 2,8 / 28-75 aanbevelen, maar ik hield niet van zijn bokeh ("uienringen"). Maar hij stelt snel scherp, wat belangrijk is voor dynamische scènes.
   Over het algemeen is elke lens, zelfs de meest extreme, altijd een compromis. We moeten leren om problematische momenten te omzeilen en sterke punten te gebruiken.

  • Arkadi Shapoval

   70-210 niet de scherpste, creatiever
   35-70 2.8d moeilijk normaal te vinden
   50 1.8d op de open is ook geen ijs
   Ontwikkel in de richting van het verbeteren van vaardigheden, met 50 1.8d kun je wonderen doen, vooral als je de foto enigszins aanpast in editors, wat veel belangrijker is dan het vinden van nieuwe lenzen

 • necrofiel

  Heel erg bedankt Arkady, bedankt Trueash, bedankt Vv.
  Inderdaad, alles is slecht met fotoverwerking voor mij) Chukchi is geen schrijver))) Ik hou meer van fotograferen. Dit betekent training, plus verfijning in de editor.

  James Popsys keek. Koel)

  Trueash - een portret van een meisje is natuurlijk cool) Vooral het model
  Als ik een groothoek nodig heb - ik fotografeer op een telefoon (Samsung), zoals een normale groothoek, met Kenon-kleuren)

 • Vladimir

  Er zijn twee camera's Nikon D200 en Canon 500D. En wat Canon 500D hier ook schrijft, ik denk dat de resultaten beter zijn!

  • Victor

   Nifiga.

   • Vladimir

    Nadelen: gewicht. de batterij loopt snel leeg Belichting in de winter +2 stops moet in RAW worden gezet of opgenomen!

  • B.R.P.

   Vrij onsamenhangende tekst. In ieder geval zijn de resultaten beter of slechter voor de fotograaf, niet voor de camera.

   • Specialist

    Gouden woorden.

    • Vladimir

     Bedankt voor de steun! Vroeger neigde ik naar Nikon. Nu is de kleurweergave beter voor Canon! Ja, en er zijn minder problemen!

     • Victor

      Kom op. Het had zowel 50d (met dezelfde matrix als de 500) en d200 - tweehonderd is beter - een schoner beeld op basis ISO's, betere kleuren, veel handiger bediening (wat een 500d zelfs beschaamd is om te zeggen), een veel betere zoeker (tweehonderd vergeleken met 50d, het is zelfs jammer om weer over 500d te praten)

   • Vladimir

    De camera is niet voor sport. reportage! Voor extreem ontspannen fotograferen! Als je in JPEG schiet, DAN VERPLICHT meerdere opnamen met verschillende belichtingen! Bracketing werkt naar mijn mening niet zo goed ...

    • Victor

     Tweehonderd is niet voor sport/verslaglegging? Voor extreem langzame opnamen?)))

     Nou, vertel geen sprookjes))

     Ik heb veel sportevenementen met een XNUMX gefotografeerd - daar is alles in orde.

     • Vladimir

      Op welke afstand was je aan het filmen? Bij RAW?

      • Victor

       Op verschillende afstanden. Ik schiet altijd op Rav.

       Misschien heb je iets met optica... mis?

       • Vladimir

        Dan zitten we natuurlijk in Photoshop.

       • Victor

        Welnu, "we zitten" - het zal heel hard worden gezegd, ik besteed bijna nooit meer dan een paar minuten aan een frame, vaker - een minuut.

   • Vladimir

    Wat is de foto?

   • Vladimir

    En de tweede - de vlieg is niet zichtbaar!

    • B.R.P.

     ))) De vlieg is net zichtbaar) Als er iets niet lukt voor jou (kleurweergave, belichting, vliegen worden onzichtbaar, etc.), wat heeft de camera daar dan mee te maken? Elke camera moet worden beheerst en ermee leren werken.

     • Vladimir

      Je kunt de vlieg zien - maar geen scherpte!

      • B.R.P.

       hoe zit het met de camera?)

       • Vladimir

        Ik schoot als kind op Smena-8 m. Is de camera goed? of zo-zo? En de camera is waardeloos! Hier gaf Viktor toe dat hij in de editor zat, omdat hij begrijpt dat er anders geen tijd is om goed te fotograferen! Atleten rennen Dieren rennen. Mensen zijn ook ongeduldig!

       • Victor

        Victor "biechtte" dat hij in de editors één tot twee minuten per frame "zit", wat overeenkomt met de basiscorrectie op ELKE camera.

        Als je onder alle omstandigheden 500d-meesterwerken in een kamerjeep hebt, en het zal niet moeilijk zijn om een ​​paar voorbeelden van dit wonder te geven, zou het buitengewoon nieuwsgierig zijn om ernaar te kijken :-)

 • Vladimir

  Meer dan 2 MB wordt niet toegevoegd.

  • Victor

   Wat moet deze foto laten zien?

   Het feit dat een kaart van een canon 500d kan worden teruggebracht tot de grootte van een nokia n70-display van een bebaarde jaargang? ))) Wel, ja. Kan.

 • Vladimir

  En schrijf het telefoonnummer. Laten we praten?

  • Victor

   Naar wie verwijst dit?

   • Vladimir

    Aan jou.

    • Victor

     Wat zou je willen bespreken dat niet kan in blogreacties?

 • Vladimir

  Hoe verwijder ik foto's uit de witbalans van presets D1-D4 Nikon d200?

  • Michael

   Nee, het is niet nodig. Als het vervelend is, kunt u de fabrieksinstellingen herstellen

   • Vladimir

    Dankje voor het antwoord.

 • Vladislav

  Hallo Arkadi!
  Bedankt voor de geweldige recensie van de retro camera-professionals. Maar wat vandaag de dag nog steeds relevant is.
  Je wordt vaak gevraagd - welke camera is beter?
  Maar je antwoordt altijd correct, je kunt d90 niet in één keer zeggen en niet adviseren, het is in sommige opzichten progressiever en je bent een professional en voor vooruitgang!
  Daarom moet je altijd je teksten leren lezen en begrijpen wat iedereen nodig heeft.
  En dat komt met ervaring.
  Je bent erg tactvol in je blog en mengt je alleen in de discussie over de merites van de kwestie.
  Dank u.

 • Vladislav

  Nog een vraag voor jou, Arkady. Ik heb gezocht en geen zinnig antwoord gevonden op de Nikon D200-firmware. Ik heb nu A-2.00, B-1.00. Moet ik updaten naar de laatste op de site nikon A-2.01, B-2.01.
  Wat zegt mijn firmware en wat wordt er na de nieuwe toegevoegd?
  Er is geen knipperend batterijpictogram. Alles werkt prima.
  Zoals ze zeggen: "Perfect is de vijand van het goede." Mijn camera is verscheept naar Australië, ser. nummer begint 603…,
  Daarom betwijfel ik of het nodig is om te updaten, is er enige verslechtering na de update? ?
  Ik heb je advies nodig, gezien de kennis en ervaring op het gebied van firmware-updates.
  Indien mogelijk meer in detail, niet kort.

 • Vladislav

  Nogmaals, geweldige recensie!
  Over het algemeen is het heel goed dat deze camera lang geleden is geproduceerd, het is goed dat er veel complexe instellingen zijn, het is goed dat het zwaar en groot is ...
  Dankzij deze kwaliteiten kan het nu vrij goedkoop worden gekocht, in zeer goede staat.
  Maar het belangrijkste voor degenen die het kochten, zijn zeer aangename filmkleuren, levendig en evenwichtig.
  Het is alsof muziekliefhebbers over de hele wereld geluidsbuizenversterkers waarderen voor een vrij hoge prijs, maar met een levendig natuurlijk geluid. Trouwens, in het Westen worden nog steeds lampen en buizenversterkers zelf geproduceerd, evenals films voor camera's, dat wil zeggen alles voor een persoon.
  Ik zal er nogmaals aan toevoegen - de keuze van de camera hangt af van de taken en voorkeuren van de fotograaf.
  En niets meer.

 • Vdadislav

  Goedemiddag.
  Arkady kan mijn vraag niet beantwoorden, ik heb de firmware op de camera bijgewerkt, alles is in orde. Het is goed dat de nikon-website deze firmware nog steeds heeft, hoewel er vele jaren zijn verstreken.
  Ik zal aan uw beoordeling toevoegen dat er geen vertraging van 3-5 seconden is wanneer u het menu inschakelt of foto's bekijkt. De vertraging is niet meer dan 1 seconde, wat normaal is. En vóór de firmware en na de firmware veranderde deze vertraging niet.
  Deze opmerking zal nuttig zijn voor potentiële kopers van deze prachtige camera.

 • Vladislav

  Goedeavond !
  Vertel me hoe ik de fijne kneepjes van de instellingen in de "Aangepaste instellingen" Nikon D200 kan begrijpen.
  Met scherpte is contrast begrijpelijk. Maar met de tonaliteit, schaduw, begrijp ik het niet.
  Hoe en in welke richting aan te passen om deze kenmerken te veranderen, en wat verandert er in de foto?

 • Vasily

  Ik nam het. Kilometerstand-0.

  • Victor

   ha

   • B.R.P.

    “Zie je de vlucht? -Niet. "Maar hij is!" © bijna DMB

  • Dmitry Kostin

   Kijk naar de staat en kan voor diagnostiek naar de dienst worden gebracht.
   D200 met zo'n kilometerstand kan waarschijnlijk alleen uit Japan in een doos komen van een verzamelaar.
   De servicesoftware voor oude Nikons gaat op internet en daar kun je de kilometerstand corrigeren (ik heb het zelf gezien), maar ik zag dit niet om hem op nul te zetten.

   • Ilya

    De kilometerstand wordt aangepast tot het maximaal mogelijke voor weergave en er wordt nog een foto gemaakt om deze op nul te zetten. Bedankt niet

    • Victor

     Maak je nu zo'n grapje?)

  • Stanislaus

   Ik heb nu 6348, toen ik hem kocht was het ongeveer 5500. Naar mijn mening is dit ook nul, voor een verzamelaar is de kilometerstand nul of één frame, dit is waarschijnlijk een fetisj, ik zie hier niets negatiefs in . Maar voor een gewoon persoon is de Nikon D200-kilometerstand van 5500 frames dezelfde nul als voor een verzamelaar

 • Vasily

  Ja, collega's, u had gelijk met uw sceptische opmerkingen. Toen ik op het frame klikte en het naar de kilometerstand/site stuurde, stond er 1. Dus ik loog met 0.

  • Arkadi Shapoval

   bewijzen?

  • B.R.P.

   Kilometerstand is vrij eenvoudig op 0 te zetten met behulp van de zgn. servicesoftware. Aleksey 68 kan je hier vertellen uit zijn rijke praktijk. Als jij wilt)

  • Victor

   Uw sarcasme, collega, is begrijpelijk en te vergeven.

   Maar neem gerust een kijkje hieronder.

   Oeps..)

 • Vasily

  Maar nee, collega's. Geloof het of niet, ik heb de doos zelf geopend. Oké, laten we zeggen dat je kunt solderen. Het lijkt erop dat het niet is aangeraakt. Op de batterij - niet aangeraakt.
  Arkady, ik weet niet wat bewijzen zijn. :(
  Vertel me waar je nog meer kunt kijken om te controleren, hoewel ik geloof zonder.

 • Vasily

  Klaar om te ruilen voor een degelijke Epson RD1. Al 200 jaar droom ik van een afstandsmeter en nog steeds niets.

  • B.R.P.

   Vasily… heb je enig idee hoeveel deze Epson RD1 kost? om nog maar te zwijgen over iets anders. Maak je klaar om nog eens 200 jaar te dromen)

   • Vasily

    Ik vertegenwoordig. Maar. Ten eerste schreef ik niet dat ik klaar was om één voor één te veranderen. Er zou een verlangen zijn, je kunt alles bespreken. Ten tweede - Nieuwe Epsons flikkeren veel vaker dan nieuwe Nikon D200s. Anders zijn ze vergelijkbaar. Nikon zal ook cooler zijn. Hier aan wie als. Zonder ver van deze site af te wijken, kun je zien waar iemand grip op heeft, iemand met één hand (het is altijd interessant wat hij met de tweede doet), iemand heeft autofocus, iemand heeft een vuursnelheid, video, een monitor, enz. ... en iemand heeft een afstandsmeter en de afwezigheid van al het bovenstaande. Mensen zijn anders.

  • Garik N.

   Overigens heeft de Nikon D100 precies dezelfde matrix als de Epson...
   Deze matrix is ​​nergens anders geïnstalleerd.

 • rus

  Er is een canon 450d, er zijn twee nikons d40 en d200.
  Bij de canons heb ik alle pro's 1d en dx en de BZK Rki doorgenomen

  Ik stopte bij Nikon d40, ze is constant bij me met een walvislens 18-55, ik fotografeer nu voor 90% op haar. Licht, snel, maar er is niet genoeg livebeeld, schone hoge ISO in het donker, enzovoort.

  Ik denk erover om de d200 weg te doen, nou, hij paste helemaal niet bij mij.

  Ik vind het beeld mooier met Nikon's d40, maar licht en contrast zijn belangrijk.

  Canon 450d is handig om te werken met handmatige lenzen en optica voor canon in elk land in een schacht :-)

  • Andrij

   Professionele camera's uitzoeken en Nikon D40 draaien? Ernstig?
   Gewoon, omwille van tsіkavostі, maar wat dachten Canon EOS-1D en Canon EOS-1D X niet?

   • rus

    Ik ben een pro-liefhebber, de 1d- en dx-familie zijn uiteindelijk verdwenen vanwege het gewicht (brak mijn rug).
    Ik hou namelijk van jpeg vanaf 40, maar hier, zoals ze zeggen, voor een amateur.

    • Andrij

     Liefhebber van wat? Er kwam niets in me op. Mijn Google-vertaling kan de door u geschreven teksten niet in de normale taal vertalen.

     • B.R.P.

      Vertalen, Oekraïens)))

      • Andrij

       Vіn dezelfde maє pobachiti hoch yakіs kennen de woorden, Chukchi.

       • B.R.P.

        zoals een turbo. beter dan je mova ti vivchiv, held.

    • Victor

     Het was altijd interessant hoe je je rug kunt scheuren met een extra kilo.

     • Dmitry Kostin

      nek.
      Als de camera om de nek hangt.
      Tegen de avond (afhankelijk van de leeftijd begint iemand binnen 3-4 uur) kunnen de nek en onderrug houterig worden. Nou, dingen als donker worden in de ogen zullen beginnen, wanneer je bijvoorbeeld op een autoshow hurkt of knielt en dan abrupt opstaat met een eenheid of zoiets als D3-D4 en 24-70 / 2.8.
      Als er zoiets is als de D750, of nog meer de gewichtloze D40, dan word je minder moe.

      • Dmitry Kostin

       En met lichte camera's zal er geen verduistering zijn.
       *
       En nog zo'n moment is al typisch voor de tropen - als het buiten ongeveer + 32-34С en een hoge luchtvochtigheid is, is de riem doorweekt van het zweet en begint hij over je bezwete nek te wrijven en de volgende dag kun je geen zware camera om je heen hangen nek.

       • rus

        Dat klopt, ik heb het over deze kilo. Laatst probeerde ik sigma 30 1.4, het lijkt een goed glas, nu een nieuwe droom :-)

      • Garik N.

       Ik heb nooit begrepen dat ik met zware digitale spiegelreflexcamera's moet sjouwen, en zelfs niet met grote, zware lenzen om mijn nek.
       Kleine, lichtgewicht camera's zijn een andere zaak, er is geen ongemak.
       Hoe lastig ook, er zijn handige fototassen en rugzakken...

     • Dima

      Wanneer u van plan bent een camera voortdurend te dragen/dragen, wilt u een minimaal formaat en gewicht. Je kunt niet zomaar losse stenen trekken omdat je niets te doen hebt, je moet ze doelbewust pakken. Vroeger fietste ik met 1dm3 naar het stuwmeer om de zonsondergang te fotograferen, 's avonds 60 km met deze steen achter mijn rug was erg voelbaar, en ook een lens, een statief) Daarom voel ik me nu ook aangetrokken tot een bzk of kleine DSLR's zoals d40 of 100d.

 • Nick

  Goedemiddag, ik heb de volgende vraag: Ik heb nu een nikon d200 en een nikon 35mm f1.8 in mijn handen, ik wil een Helios 44-2 aanschaffen, wat moet ik kopen/doen om een ​​oneindigheid te hebben focus?

  • Arkadi Shapoval

   adapter met lens, zo

 • Ilya

  Op Kufar (RB) verscheen een d200 (meer dan 20 kilometer) voor bijna $ 70, en er is een d7000 (120 kilometer) voor iets meer dan $ 100. Als ik het nodig zou hebben, zou ik niet aarzelen om de d7000 samen met de bestaande te gebruiken, in plaats van de overschatte “professionele” d200. Kameraden die veel plezier hebben gelezen, verkopen ons soms een vermoeide D40 voor de prijs van een D5100 uit de doos)) dit is een SSD-matrix met dikke pixels))

  • Arkadi Shapoval

   Konden ze maar beter fotograferen met deze “pixel” en deze verkopen

  • Dima

   De d7000 is naar mijn mening ook overschat uit het tijdperk van de meest kromme en scheve camera's van Nikon), de d200 voor $ 70 is een uitstekende optie. Je moet begrijpen dat CCD-matrices tegenwoordig meer een speeltje voor de ziel zijn.

   • Victor

    Het is beter dan d80)

   • Arkadi Shapoval

    James Webb voor 10 miljard USD met CCD-sensoren huilt luid in een halo-baan

    • Dima

     Zijn er bewijzen? Op Hubble, ja, op Hubble is het heel oud.

 • alex

  Hallo, tijdens het gebruik van de camera kwam ik een focusprobleem tegen - hij mist voortdurend, het is vooral pijnlijk als ik een handmatige lens gebruik, ik vertrouw de focusindicator helemaal niet. Autofocus in mijn F100 werkt bijvoorbeeld veel sneller en nauwkeuriger, ik begrijp niet hoe dit kan. Misschien weet iemand het: dit is de norm of het kan op de een of andere manier worden opgelost, bijvoorbeeld met nieuwere firmware.

  • Alexander

   U moet zich aanpassen aan de focusindicator. Op mijn Nikons wordt de scherpstelling pas scherp als de indicator net begint te knipperen, en alleen als ik de ring van de MDF naar oneindig draai. Als je de LED draait totdat deze stabiel oplicht of van oneindig naar de MDF draait, dan zie je geen klap zoals je eigen oren.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2011/12/obzor-nikon-d200-otzuvu/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2011/12/obzor-nikon-d200-otzuvu/