antwoorden: 68

 1. Vasya
  19.01.2014

  Hallo, ik heb vandaag net de sb700 op de D90-camera gekocht, dit is mijn eerste flitser, wanneer ik de sluiterknop in de camera huur, aan de voorkant van de flitser brandt slechts één AF-hulplicht, maar er is hetzelfde licht daarna maar waarom licht het niet op met degene die constant verlicht is, vertel me alsjeblieft, is dit normaal? Zo zou het moeten zijn? Het zou moeten zijn? Bedankt!

  antwoord

 2. Alexander
  11.03.2014

  Als het niet te laat is, is het al maart. De instructies voor de SB-700 geven helaas niet aan dat de autofocuslampen zowel afzonderlijk als samen worden ingeschakeld. Misschien is dit om batterijen te sparen en hangt af van het geselecteerde scherpstelpunt - in een verticale of horizontale rij. In de D700, bij het overschakelen naar de modus automatische selectie van het focusgebied, werken beide zenders, waarbij het kruis wordt gemarkeerd. Bij de SB-600 waren de emitters in serie geschakeld en altijd met elkaar verbonden Dit is natuurlijk geen storing, maar een zuiniger circuit.

  antwoord

 3. anonymus
  11.03.2014

  En op Elena's vraag van 19.01. U kunt de impuls op de SB-700 uitschakelen door de autofocus-achtergrondverlichting te laten staan. Ga hiervoor naar de MASTER-modus en plaats - (drie streepjes) voor alle flitsen -M, A, B. Dit is de volgende positie na -3.0ev. Als ten minste een van de posities M, A of B een EV-waarde is, en niet -, gaat de flitser af.

  antwoord

 4. Zhenya
  27.06.2014

  Interesse in de vraag! Is het mogelijk om op de een of andere manier de focus-achtergrondverlichting op de D3100 te gebruiken met een handmatige lens? Ik gebruik alleen handmatige focus, Nikkor 50 mm f / 1.4 autolens, bij slechte lichtomstandigheden mist deze lamp echt werk))

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   27.06.2014

   Dat kan niet.

   antwoord

  • Aydar
   25.08.2020

   Op Aliexpress kun je een Chinese flitser ophalen, geen TTL, handmatig, krachtig en met een draaibare kop, die een "focus assistent" LED-achtergrondverlichting heeft, handmatig ingeschakeld, met een knop, "domme zaklamp". Hij heeft er zelf een.

   antwoord

 5. anonymus
  30.07.2014

  Arkady, heel erg bedankt voor de site en het geweldige werk dat je hebt verzet. Ik heb een vraag: je hebt hier geschreven over nikon-flitsers, ik vraag me af of er een functie is in canon-flitsers die vergelijkbaar is met de SU4-functie in nikon-flitsers? Dank u bij voorbaat.

  antwoord

 6. anonymus
  28.12.2014

  Ik begreep het niet ... "De achtergrondverlichting werkt niet in de AF-C-modus, je kunt hem niet inschakelen." Flitser sb700 + D7000. Dat wil zeggen, in TTL-modus, met AF-C, gedraagt ​​de flitser zich zoals je wilt? Sorry voor de vraag, er waren geen instructies bij het kopen, maar ik kan er niet achter komen hoe ik de bundel correct moet instellen. Waar kan ik grondig lezen over de modi en trucs van de sb700?

  antwoord

 7. Andrew
  10.01.2015

  Voor zover ik begrijp is de SU4-modus alleen beschikbaar in native flitsers van Nikon. Wat adviseren jullie als de flitser in China is gemaakt maar compatibel is met Nikon? Hoe zet je het op afstand in brand?

  antwoord

 8. Nicholas
  28.05.2015

  Arkady, ik voel me behoorlijk dom, maar zelfs na het lezen van de volledige instructies van de SB-600, vond ik niet hoe ik de flitspuls zelf kon uitschakelen, maar liet ik alleen de focus-achtergrondverlichting over. Vertel me alsjeblieft.

  antwoord

 9. Boris
  15.07.2015

  “Als het gaat om binnen fotograferen bij weinig licht zonder flits, gaat de autofocus uit zijn dak en slaagt hij er niet in om scherp te stellen. En het is hoogst onwenselijk om de autofocus-achtergrondverlichting te gebruiken met de ingebouwde lamp (spotlight) - u kunt een externe flitser gebruiken. ”
  Maar kun je tenminste één voorbeeld geven wanneer het onwenselijk is om de ingebouwde achtergrondverlichting te gebruiken, maar is het normaal om de achtergrondverlichting van de flitser te gebruiken? Het komt niet in me op hoe dit zou kunnen.

  antwoord

  • lynx
   15.07.2015

   * in de meeste gevallen wanneer het onderwerp niet hoeft te worden afgeleid door het feit dat het gefilmd wordt.

   antwoord

   • Boris
    15.07.2015

    En als je niet verlicht met een ingebouwde lamp, maar met een flitslamp, wat dan, wordt het object niet afgeleid?

    antwoord

   • lynx
    15.07.2015

    de flits schijnt niet met een lamp die "alles verlicht", maar met strips van een rode LED - veel minder storend, hoewel in de schemering van de kerk - enigszins ongewenst))

    antwoord

   • Boris
    15.07.2015

    Ah, dat is het punt... Begrepen, bedankt!

    antwoord

   • Boris
    15.07.2015

    En qua efficiëntie? Als andere dingen gelijk zijn - wat is beter om te gebruiken, vertel het me niet?

    antwoord

   • lynx
    16.07.2015

    Met de flitser geïnstalleerd en aan werken de strips nog steeds, met de flitser uit/uit, alleen de zaklamp.
    de vraag wat het beste is hangt af van de situatie

    antwoord

   • jury
    15.07.2015

    Het gebeurt andersom - mijn kat is onverschillig voor de ingebouwde lamp en rent de kamer rond op zoek naar rode strepen :)

    antwoord

 10. Vladimir
  21.11.2015

  in de overwogen modus - is er een rode-ogeneffect? De flitser brandt immers maar één keer

  antwoord

  • Alexey
   06.04.2016

   Dat gebeurt niet, want het rode-ogeneffect treedt alleen op als licht dat door het netvlies wordt weerkaatst de lens binnenkomt. Omdat de externe flitser hoger is geplaatst, is het onmogelijk om een ​​dergelijke reflectie te bereiken.

   antwoord

 11. Bakhytzhan
  26.03.2016

  Arkady bedankt voor je werk !!!

  antwoord

 12. jury
  11.05.2016

  Hallo. Ik heb een Canon 650-karkas, ik heb een triopo 586-flitser gekocht. En de achtergrondverlichting van de autofocus knippert constant, maar het zou moeten lijken op te lichten wanneer je voor het eerst op de opnameknop drukt. Ik kan niet achterhalen waar en wat opzetten.

  antwoord

 13. Dmitry
  08.08.2016

  Werkt de focusverlichting op de Nikon sc-29 sync-kabel met de sb-400 flitser? Camera d3100.

  antwoord

 14. Veniamine
  14.12.2017

  Waar dient de knop op de SC-29-synchronisatiekabel voor?

  antwoord

 15. HeldZendz350
  19.09.2019

  Interessant schrijven, essentieel. Maar om een ​​echt populaire site te maken, moet je niet alleen over iets praten, maar het ook op een interessante manier doen :)

  antwoord

 16. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer