Hoe vuurwerk te fotograferen?

Hoe vuurwerk en vuurwerk onder moeilijke omstandigheden te fotograferen??

Voorbeeldfoto van vuurwerk

Voorbeeldfoto van vuurwerk

Er zijn artikelen op internet dat vuurwerk vanaf statief gefotografeerd moet worden, bij ISO 50, ISO100 met een afstandsbediening, etc. Maar soms hebben zelfs professionele fotografen dit allemaal niet, die aan het einde van een evenement iets leren over vuurwerk. En alleen met de hoogst mogelijke instellingen en de persoonlijke vaardigheid van de fotograaf kom je er uit. Het is belangrijk hoe je foto's maakten niet met welke middelen.

Groet, een voorbeeld van een foto gemaakt met een walvislens

Groet, een voorbeeld van een foto gemaakt met een walvislens

En dus, als je vuurwerk of saluutschoten fotografeert, moet je dat onthouden heel weinig licht, omdat uittreksel zal groot genoeg zijn, en op hetzelfde moment pas op voor cameratrillingen. Als de camera beweegt, trilt in de handen, is de kans groot dat je een wazig beeld krijgt. Maar tegelijkertijd heb je een langere sluitertijd nodig om te vangen de dynamiek van de explosie van felle lichten. Bij het fotograferen moet je zo'n compromis vinden.

Hier zijn enkele richtlijnen die ik nuttig heb gevonden bij het fotograferen van vuurwerk uit de hand.

 1. We nemen de grootst mogelijke hoek, bijvoorbeeld 18 mm. We passen in de hele scène, en zelfs bij 18 mm kan het diafragma zoveel mogelijk opengaan.
 2. We openen de opening zo veel mogelijk - hier is elke hoeveelheid licht belangrijk. Als de opnamen vanaf een statief zijn gemaakt, kan deze ergens tot F8.0 . worden afgedekt
 3. ISO kiezen we naar smaak, het is beter om automatische ISO uit te zetten. Ik neem ISO van 90 tot 800 op mijn D3200 - dit is geen portretfotografie en ruis van hoge ISO's moet niet bang zijn. En degenen die zich geen zorgen maken over de dynamiek van de foto met vuurwerk, maar vanwege de gladheid - ruis kan perfect worden onderdrukt tot een acceptabele waarde in de editor.
 4. Vanwege het grote geluid fotograferen in RAW, om later het gewenste beeld bij de oren te slepen, aangezien we in extreme omstandigheden werken - zonder statief, met een walvislens en op een cropped matrix.
 5. Autofocus uitschakelen. Als dit niet gebeurt, kan de camera niet snel scherpstellen en wordt de ontspanknop uitgeschakeld. Wat heeft het te maken met camera's per type? Nikon D40 ontspanknop wordt uitgeschakeld totdat de camera besluit dat deze is scherpgesteld. Bovendien, in een van de bedrijfsmodi van het scherpstelsysteem AFS, AFA, AFC. Oudere camera's maken zelfs opnamen zonder scherp te stellen in de AFC-modus (volgende modus).
 6. Geïnstalleerd op de lens focus op oneindig. We fotograferen de verre lucht, de beste optie is om snel scherp te stellen. Ja, het zal niet anders werken.
 7. We omvatten burst-modus:. Om geen enkele vuurwerkexplosie te missen. Onthoud dat vuurwerk niet eeuwig duurt. En uit een tiental lijsten kun je bijna altijd wel een van goede kwaliteit kiezen.
 8. Als er een beeldstabilisatiemodus is, zet deze dan aan.
 9. We ademen niet de camera stevig in zijn handen knijpen, foto's maken met sluitertijden van 1/20 tot /100
 10. We maken aanpassingen aan ISO, diafragma naar smaak om het gewenste effect te bereiken. Bovendien komt het besef dat je ofwel de ISO moet verhogen of het diafragma moet sluiten heel snel. Het is het beste om opnamen te maken in de handmatige modus (M-modus) wanneer u kunt controleren en uithoudingsvermogen en diafragma, de waarden aanpassen uittreksels en diafragma's.
Voorbeeldfoto van vuurwerk

Voorbeeldfoto van vuurwerk

Door dit soort opnamen te maken krijg je snel inzicht in de belangrijkste parameters en instellingen van de camera, de werking van autofocus, het effect van diafragma op de hoeveelheid licht en vooral, hoe kort moet zijn uittreksel bij een bepaalde brandpuntsafstand om onscherpte van het beeld te voorkomen.

Vuurwerk bij lage sluitertijd

Vuurwerk bij lage sluitertijd

Ik heb deze foto's bijvoorbeeld uit de hand gemaakt met een kitlens zonder vibratiereductie - het is vrij eenvoudig. Foto's helaas met nabewerking, de parameters staan ​​in de foto afgedrukt.

Vuurwerk schieten is makkelijk

Vuurwerk schieten is makkelijk

Als u foto's in de editor wilt corrigeren, zou een geweldige oplossing zijn om het geluidsniveau te verminderen en lichte vullingen aan de foto toe te voegen - dit zal helpen om het pad van de rook te tekenen waarlangs de vuurbal van het vuurwerk of vuurwerk vloog.

Conclusie: vuurwerk afsteken is een interessant en leuk iets dat een minimum aan vaardigheden vereist. Voor deze ideale optie is een statief en een lange uittreksel. Als compromis kunnen de hierboven beschreven overwegingen worden gebruikt.

Reacties op dit bericht vereisen geen registratie. Iedereen kan een reactie achterlaten. Veel verschillende fotoapparatuur is te vinden op AliExpress.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Trainingen/consulten | YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Telegram

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 32, over het onderwerp: Hoe vuurwerk te fotograferen

 • Paul

  Erg bedankt! Ik heb je artikelen met interesse gelezen. Geweldige website. Veel geluk voor jou in alles.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2011/09/how-to-shoot-salut/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2011/09/how-to-shoot-salut/