antwoorden: 175

 1. Alexander
  24.08.2016

  Goedemiddag, ik heb verschillende handmatige lenzen op de Pentax kr-camera (Jupiter 24m, Supertakumar, Mir-1) gezet, alles is in orde. Ik heb Jupiter 11-adapter 39 op 42 en 42 op K gezet - de camera weigert te werken - het duurt normaal 2-3 frames, en als je op de knop drukt, klikt iedereen waarschijnlijk gewoon met een spiegel en dat is alles. Ik zet mijn native autofocus of een andere handleiding en alles is in orde. Vertel me wat het zou kunnen zijn, hoe kan ik het oplossen?

  antwoord

  • олег
   07.10.2021

   Ik heb dezelfde camera. Ik had dezelfde problemen toen ik met Jupiter 9 werkte, een bevriende fotograaf zei dat ik met het diafragma moest werken. Ik maakte het meestal donkerder en de camera werkte, maar het was gemakkelijker met Jupiter 37.

   antwoord

 2. Helena
  21.11.2016

  Vertel me alsjeblieft, is het mogelijk om Jupiter 11, Jupiter 9 lenzen te kopen, ik heb een 1000d Canon-camera, passen ze en wat voor soort adapter is nodig?

  antwoord

  • KalekseiG
   21.11.2016

   Het hangt af van het type bevestiging dat ze aan de camera hebben. Kijk hier bij Arkady wat ze zijn. En tegelijkertijd een artikel over Sovjet-lenzen op moderne camera's.

   antwoord

 3. Maxim
  30.04.2017

  dit is de kwaliteit

  antwoord

  • karen
   02.10.2017

   Ja, uitstekende kwaliteit, waarschijnlijk heb je de foto bewerkt. Over het algemeen is de lens niet slecht, ik heb zo'n witte maar met een draad van 42 mm, ik gebruik hem zelden, ik voorspel Tele-Ennalyt 135 mm 1: 2,8 ervoor, die 2,8 scherper is dan Jupiter met 4 Hieronder staan ​​2 foto's, oordeel zelf

   antwoord

   • karen
    02.10.2017

    Deze foto is gemaakt door Jupiter 11 bij diafragma 4 en zonder bewerking.

    antwoord

   • karen
    02.10.2017

    En dit is Ennaliet bij diafragma 2,8 en nog scherper dan Jupiter op 4.

    antwoord

   • karen
    02.10.2017

    En zo zien deze twee lenzen er samen uit

    antwoord

   • anonymus
    02.09.2018

    Ramil schreef correct. Waarom plaats je deze foto's? Kijk waar de focus ligt. Opnieuw opnemen…

    antwoord

   • Ramil
    02.08.2018

    Je miste hier de focus, de scherpte op de reling voor de vaas.

    antwoord

 4. Anton
  04.12.2017

  Het is vermeldenswaard dat er enkele fouten in het artikel staan. Autop schreef: "Ik heb niet de mogelijkheid om het diafragma, dat verscheen in Jupiter-11A, vooraf in te stellen." Sommige modellen hebben het nog steeds. Ik kan aannemen dat het na de jaren zeventig in samples verscheen.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   30.12.2020

   Alleen wie niets doet, maakt geen fouten. Daarom is het beter een fout te corrigeren dan niets te doen. Ik heb het geluk dat het leven van mensen niet afhangt van mijn fouten, maar er kan alleen verwarring ontstaan ​​in de hoofden van amateurfotografen.
   UPDATE: ik wil trouwens opmerken dat je er constant op wijst dat ik een absolute amateur ben op het gebied van fotografie, terwijl je deze site al voor het vijfde jaar gebruikt :)

   antwoord

   • Alexey
    26.02.2021

    Wat een interessante dialoog!!!)))))) Lage buiging voor je zaak, Arkady.

    antwoord

   • Sergei
    01.12.2021

    Oh hoe. Een zeer waardig antwoord)))

    antwoord

 5. Eugene
  23.01.2018

  Arkadi, goedemiddag!
  De vraag is - ik kocht Jupiter-11 in een witte lijst.
  Het nummer begint met 70 - 1970, blijkbaar...
  De lens kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vooraf ingestelde diafragmaring.
  Visueel - onberispelijk, weinig gebruikt, in een koffer. Maar er is een probleem ... ik heb het door de L-39 / NEX-adapter op de Sony NEX-3 gestoken en ik kan me niet concentreren ...
  Het gedrag van de lens is volledig ontoereikend ...
  Op korte afstanden (enkele meters) is er echt geen focus, er verschijnt in ieder geval iets als het diafragma helemaal dicht is. Met een open diafragma in een kamer met weinig licht - alles is volledig overbelicht ...
  Op afstand is alleen scherpstellen mogelijk.... op de limiet van 1.4 meter - dat wil zeggen, op het dichtstbijzijnde. In de oneindige stand is alles wazig...
  Kunt u mij vertellen hoe deze symptomen eruit zien?

  antwoord

  • KalekseiG
   23.01.2018

   Dus voor de spiegel. Hetzelfde als de foto hierboven. We zullen een macroring moeten gebruiken. Of een M42-Nex adapter met een M39-M42 ring. Overbelichting is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de instellingen van het karkas, zet de modus op A, of selecteer in M ​​de sluitertijd handmatig.

   antwoord

   • Eugene
    23.01.2018

    Karkas in P-modus. En ik zie dergelijke overbelichtingen op geen enkele lens - noch op Helios-44, noch op Jupiter-37 - daar is alles zeer adequaat ....

    Wat betreft de lengte van het werksegment, zoals u zegt ...
    Ik begrijp dat het niet samenvalt met de Nex-one ... Maar ik dacht dat de ring er volledig rekening mee houdt ... De M42 / NEX-ring werkt feilloos ....
    Bovendien plaatste ik de afstandsmeter Jupiter-8 op dezelfde ring - en alles was in orde ....
    PS
    Ik heb Sovjet-macroringen op M39 - drie ringen in een set. Probeer het, toch?

    antwoord

   • Eugene
    23.01.2018

    Snapte het eigenlijk wel...
    Ik had adapterringen en M42-NEX en L39-NEX.
    En het valt me ​​nu pas op dat ze verschillende lengtes hebben….
    De ring onder de M42 was voor lenzen van DSLR's, en onder de L39 - voor lenzen van afstandsmeters. Daarom werkte Jupiter-8 van de FED er prima aan voor mij ...
    Ringlengte onder M42 - 27,5
    Ringlengte onder L39 - 11 mm
    Als resultaat hielp de middelste adapterring uit de Sovjet-set macroringen op de L39 perfect. Hiermee bleek de totale lengte van de adapter slechts 27,5 te zijn.
    Jupiter-11 begon normaal te focussen.

    antwoord

  • malex
   09.04.2020

   Het is gespiegeld, dat wil zeggen dat het op de M42-adapter moet worden geplaatst, met de M42 / 39-adapterring. In de M39/NEX-ring is hij veel dichter bij de matrix dan hij zou moeten zijn.

   antwoord

 6. EugeneDd
  29.01.2018

  Ik zal in Moskou een luxe exemplaar van Jupiter-11 verkopen in een wit frame in perfecte staat, in een buis en met deksels ... 2500 roebel. Voor 400 kan ik een adapter toevoegen aan Sony Nex
  pika@inbox.ru

  antwoord

 7. Paul
  20.02.2018

  Ik wil in de war raken en DMC-G6 op de Panasonic Lumix installeren ... wat kan ik verwachten, mijn vriend zal zeggen zadrotstvo - je zult de camera lang aanpassen, je zult lijden en alles weggooien ... is het de moeite waard om de adapter te doen ???

  antwoord

  • Valentijn
   20.02.2018

   Handleidingen op Panasonic werken zonder problemen. Selecteer MF, klik op het wiel en focus op het vergrote fragment. Belichtingsmeting werkt, reactievermogen is hoog, scherpstellen is redelijk comfortabel. U hoeft alleen te begrijpen dat de equivalente brandpuntsafstand 270 mm zal zijn. Dienovereenkomstig moet u zonder stub de sluitertijd instellen op 1/320 of korter (anders is de kans op onscherpte groot). Bovendien repareren. brandpunt voor een tele is naar mijn mening niet handig. Er is een uitstekende Panasonic 45-150mm (EGF 90-300mm). Het is compact, met een stomp, produceert een goede kwaliteit en kost 8-10 sput. Eigenlijk zou ik het aanraden in plaats van handleidingen voor 135 mm.

   antwoord

 8. Roestam Zagromov
  27.10.2018

  Ik besloot dat het voor video niet erg prettig is om diafragmawaarden met klikken te wijzigen. Ik schroefde de ring voor het afstellen van het diafragma los en schudde de bal eronder uit. Ik heb de ring teruggeschroefd en nu is het diafragma soepel afgesteld.

  antwoord

 9. Tot zover de waterkoker in deze gevallen
  13.12.2018

  Vertel me alsjeblieft welke adapters en filters nodig zijn om Jupiter 11 en andere op Fuji Bajonet-versie X . te schroeven

  antwoord

  • B.R.P.
   20.12.2018

   Je hebt geen filters nodig om in te schakelen. Over adapters aangegeven in de review: Voor gebruik op Nikon spiegelreflex camera's heb je een M39-Nikon F adapter nodig, zo'n adapter (adapter) zonder lens en chip koop je hier. Ook kan één M39-Nikon F-adapter eenvoudig worden vervangen door twee adapters: M42-Nikon F + M39-M42.
   Dit geldt specifiek voor Jupiter 11 met een M39 schroefdraad. Andere lenzen vereisen verschillende adapters met geschikte vattingen.

   antwoord

 10. Eugene
  20.12.2018

  goedemiddag, ik heb een Fuji-systeemcamera en een Jupiter 11-lens, ik heb een adapter gekocht, maar de camera werkt niet, de sluiter werkt niet /

  antwoord

  • B.R.P.
   20.12.2018

   Blijkbaar moet je de camera instellen op "opnamen maken zonder lens" of iets dergelijks.

   antwoord

   • Eugene
    03.01.2019

    Dank je, dat is zo, de sluiter werkt nu, maar om de een of andere reden is er alleen duidelijkheid op zeer lange afstanden, bijvoorbeeld de straat, het naburige huis, hij vangt niets duidelijk in het appartement, wat zou de probleem?

    antwoord

   • Michael
    03.01.2019

    Of het appartement is klein of de adapter is kort. Hoogstwaarschijnlijk de eerste - deze lens heeft een minimale scherpstelafstand van anderhalve meter - alles wat dichterbij is, helaas ...

    antwoord

   • himik.echte
    11.12.2019

    Ik kan me nauwelijks een appartement voorstellen waar niet op anderhalve meter (!) geschoten mag worden.
    Hier, hoogstwaarschijnlijk, de tweede, Jupiter voor de m39 spiegeldraad en de adapter voor de afstandsmeter.

    antwoord

   • zentuin
    03.01.2019

    Mirrorless Fuji is een 1,5 crop; Yu-11 is een brandpuntsafstand van 135 mm; op het gewas krijg je een EGF van ongeveer 200 mm, d.w.z. klassieke telefoto (zeer kleine kijkhoek). Het is onwaarschijnlijk dat je met hem in een appartement kunt fotograferen, daar heb je minimaal 6 meter nodig voor een portret. Over het algemeen is de lens goed, de foto is mooi bij hem.

    antwoord

  • Мария
   11.12.2019

   Heb je hem in de handmatige modus gezet?
   Tijdens het werken met de camera heb ik een paar keer per ongeluk de modusring aangeraakt en deze op auto-iets-daar gezet, zelfs in de winkel toen ik de handmatige lens controleerde. De verkopers lachten veel)
   Trouwens, de sluiter werkte gewoon niet. Maar het was Nikon.

   antwoord

 11. roman
  10.09.2019

  Trouwens, ja. 40,5 mm heb ik destijds amper gevonden, samen met het deksel.

  antwoord

 12. Igor
  24.09.2019

  Vrienden, vertel het me alsjeblieft.
  Ik heb een Olympus OM-D E-M10 Mark III
  Mijn schoonvader vond Jupiter 11 wit - zoals in het artikel.
  Wat moet je kopen om dit glas op de camera te plaatsen?
  Mijn handen jeuken om het te proberen!

  antwoord

  • Sergei
   24.09.2019

   Je moet (goedkoper via Aliexpress) een Micro 4/3-adapter voor M42 kopen, en een kleine M39 / M42-adapterring ervoor.
   En je wordt er blij van...

   antwoord

 13. Helena
  12.10.2019

  goed moment van de dag
  Hulp nodig
  Kunt u mij vertellen welke adapter?
  nodig voor camera Fujifilm XT 30 met lens - Jupiter 8 M 20/50 ?

  antwoord

  • Alexander
   13.11.2019

   Jupiter-8 is niet gemaakt met dit type montering.

   antwoord

 14. Danil Kuchin
  22.02.2021

  Arkadi, hallo!

  Mijn diafragmablad viel met één rand uit en steekt uit.
  Kunt u mij vertellen waar u op uw site informatie kunt vinden over demontage? Kunt u mij in de goede richting wijzen? Het feit is dat ik een handleiding heb gevonden voor het onderhoud van membraanbladen - olie uit het membraan verwijderen, maar hoe deze te verwijderen voor onderhoud - is er niet.

  antwoord

  • B.R.P.
   22.02.2021

   Dergelijke informatie staat niet op deze site. Zoek het bijvoorbeeld eens op op youtube. Er bestaat.

   antwoord

 15. Sergei
  26.05.2021

  Ik kocht mezelf een Nikon D7000, ik had al Jupiter 11 zilver. Vertel me, wat moet er mee gebeuren, zodat er oneindigheid is? Is alleen de M39-Nikon F-adapter voldoende? Of moet je er iets anders mee doen?

  antwoord

  • Rodion
   26.05.2021

   Is de lens “dik”, dan heb je een M39-M42 adapter nodig en een M42-Nikon dun zonder lens. Dan moet je het lensblok van de lens met ~ 2-2.5 mm verdiepen (afhankelijk van de dikte van de M42-Nikon adapter). Dit kan meestal door ringen tussen het lensblok en de focuser af te stellen. Als dit niet genoeg is, moet je snijden.
   Als de lens "mager" is (afstandsmeter) - zagen en niets meer. Bij 19 mm moet het lensblok namelijk verdiept worden. Verderop de klassiekers - M39-M42 + M42-nikon dun.
   De lens zal de lens met een hoge mate van waarschijnlijkheid bederven. Een normale adapter met een lens kost meteen ongeveer hetzelfde als een waardeloze Koreaans-Japanse 135/2.8 voor Nikon. Yu-11 via een lensadapter zal niet beter zijn dan de wonderen uit "bananen" Azië uit de jaren 1970.

   antwoord

   • Sergei
    26.05.2021

    Dank u voor uw antwoord! Zie ik er dik uit? Hier is er een.

    antwoord

   • Sergei
    26.05.2021

    Ik heb een video gevonden over het demonteren van een lens zoals de mijne, begrijp ik het goed dat ik nog een ~ 2-2.5 mm aan die ring moet toevoegen?

    antwoord

  • Rodion
   26.05.2021

   Over het algemeen zijn de autochtone oude Nikkors 135 / 3.5 en 135 / 2.8 de laatste tijd erg goedkoop - soms goedkoper dan dezelfde Jupiters (omdat de oude Nikkors een lelijk diafragma hebben en de kwaliteit over het algemeen niet beter is, ja).

   antwoord

 16. Andrew
  06.08.2022

  Blijkbaar zijn er andere opties voor witte Jupiter-11. De mijne is van nr. 7012246, de diafragmaring van 4 tot 22 draait soepel zonder stoppers, er is geen vooraf ingestelde waarde, de bloembladen zijn hetzelfde - 12. De focusring is niet verdikt, zoals op je lens, maar bijna gelijk met de body, de frontlens draait niet zoals een afstandsmeter. Onderwerp 39. Ik denk dat het voor Zenit-3M was als vervanging ...

  antwoord

  • Rodion
   07.08.2022

   Je hebt een meetzoekerversie voor FED / Zorkiy-camera's

   antwoord

 17. Andrew
  26.03.2023

  Jupiter 11 op 39 mm kan een afstandsmeter zijn, hij is niet fundamenteel op een kenon geplaatst, met een focus van 1 tot 1.2 m. Is het lenszachtheid of focusfout?

  antwoord

  • Rodion
   26.03.2023

   U vroeg - ik antwoordde. Volgens de beschrijving is je lens een conversie van de meetzoeker Yu11 onder de M39. Als de MDF 2.5 m is, dan precies zo.
   Bij de portretfoto's in de review zit naar mijn mening een klein scherpstelfoutje.

   antwoord

 18. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer