antwoorden: 167

 1. Genaamd
  12.03.2015

  Collega's, ik steun de vraag: ik heb een Panasonic Gf6. Kit it some.Pl fixes zijn min of meer duidelijk. En hoe laat je je inheemse walvis voor een andere, minstens 2.8? Autofocus is belangrijk. Doel: tijd hebben om een ​​date te schieten in het appartement. Bedankt.

  antwoord

 2. Alpen
  31.03.2015

  Vertel me alsjeblieft of het de moeite waard is om Jupiter-37A, 3.5 135 te kopen als er Helios-44M 2\58 is.
  Over het algemeen ben ik tevreden over de Helios, ik gebruik hem als portretlens (mijn camera heeft een 2x crop) en als macrolens door de ringen. Zal Jupiter een kwalitatief beter resultaat geven?

  antwoord

  • Pastoor
   31.03.2015

   Nou, afhankelijk van wat je bedoelt met het beste resultaat. Hij is gewoon anders. Een heel andere focus en doel. Op een dubbele crop als de jouwe zal het al een behoorlijk telelens zijn, terwijl het op ff gewoon een portretlens is. Het is dus moeilijk te vergelijken. Ik heb ook verschillende 44 helio's en een paar jupiters 37a. Ik kan niet zeggen welke ik leuker vind. Helios voor architectuur, voor natuur, minder vaak voor portretten (maar op je double-crop is dit het meest portretportret). En ik gebruik Jupiter 90% precies als een portretlens, nou ja, soms neem ik een soort dier (als op een uitsnede).
   En dus is Jupiter glas van behoorlijk hoge kwaliteit, duidelijk het geld waard dat ze er nu om vragen. In de open lucht behoorlijk scherp. Neem de MS-versie, ik heb beide (met en zonder MS), er is een verschil - MS is minder bang voor tegenlicht.

   antwoord

  • anonymus
   28.02.2016

   Ik heb Nikon 5100. Bijsnijden 1,5. Mijn Helios-44M 2\58 kreeg ik van mijn oude Zenith. Ik heb een adapter met een lens voor oneindig geplaatst. Vreugde kende geen grenzen. Toen las ik allerlei dingen over lenzen. Ik vloog in brand, kocht Jupiter-37A, 3.5 135 en was meteen teleurgesteld. Jupiter heeft te veel brandpuntsafstand voor bijgesneden matrices. Hij was bang dat hij nu onnodig zou liegen. Als je portretten schiet, dan past er maar één neus in. Dat wil zeggen, portretten zijn meestal gezichtsuitdrukkingen of je moet fatsoenlijk weggaan, niet te vergelijken met Helios. Naar mijn mening maakt Helios voor een huis voor een gezin prachtige portretten met onscherpte en dat is voldoende. Nu zou ik goed nadenken. Koop Jupiter of niet. Het is gewoon dat Jupiter zelf een solide lens is en men gelooft dat elke zichzelf respecterende amateurfotograaf gewoon verplicht is om het in zijn collectie te hebben. Als je extra geld hebt, kun je dat meenemen. Je moet er even aan wennen, het is te eng gericht.

   antwoord

   • Constantine
    12.01.2018

    Ik heb ook een Nikon D5100 en een Helios met een lens op de adapter, maar ik vind het niet leuk, het schuimt. Hier is de wereld 1B in dit opzicht is veel beter. En van Jupiter 37 ben ik over het algemeen opgewonden, zo'n kwaliteit wordt verkregen, ik blijf gewoon zitten en bewonder nog een lange tijd later. Nou ja, je moet verhuizen, maar de kwaliteit is soms gewoon beter. Over het algemeen stelde helios me teleur, de wereld en Jupiter zitten in het arsenaal.

    antwoord

   • Edward
    08.09.2018

    Zeep niet Helios, maar een adapter met een lens

    U kunt:
    1) koop Helios voor Kyiv-Nikon mount
    2) sluit het diafragma tot 4
    3) gebruik een adapter zonder lens en fotografeer tot een meter

    antwoord

   • Sergei
    15.01.2019

    Hoogstwaarschijnlijk was je teleurgesteld over een adapter met een lens van slechte kwaliteit. Als je 44-2 hebt, is het beter om deze om te draaien en een dunne afstelring te plaatsen (ik heb 0,6 mm). Er is geen oneindigheid, je kunt ergens tot 7 meter (op het gewas) scherpstellen.

    antwoord

  • malex
   30.10.2019

   Jupiter-37 is een goede kleine telefoto, ook geschikt voor het maken van portretten. Met de ontvangst van de Jupiter achtergrond. Dat is "anders dan Helios". “Hoper-invest is een geweldig bedrijf.”
   En het staat allemaal op film. Op een crop wordt het een telefoto met een equivalente brandpuntsafstand ergens vanaf 200 mm en met een proportioneel kleiner diafragma; om het gezicht vast te leggen, moet je vrij ver van het model weg gaan. Op de een of andere manier is het nooit bij me opgekomen om het als macrolens te gebruiken - er zijn veel, veel meer betaalbare en geschikte optieken hiervoor. Overigens is de G-44 in deze hoedanigheid een groot goed. En als een witte Yu-11 opduikt op een rommelmarkt, dan weet de hel wat beter is. Ik gebruik de Yu-11 uit Kiev-4, omgebouwd naar M42, en de Yu-37, die anderhalf keer groter is en drie keer minder interessant trekt, ligt in zijn stevige cilinder ... liegt tegen zichzelf ...

   antwoord

  • Sergei
   17.02.2024

   Ik denk dat het de moeite waard is. Verschillende FF's geven verschillende onscherpte... en verschillende beelden.

   antwoord

 3. Rodion
  04.04.2015

  Het beste portret is natuurlijk de witte Krasnogorsk Jupiter-9, opnieuw gemaakt uit Kiev. Prachtig ding! Welnu, Helios-44 als een kort portret. Nog steeds erg goedkoop en boos - Triplet 2.8 / 78 van de projector - een ding!

  antwoord

 4. Ilya
  13.04.2015

  De stemming zal correct zijn als alleen die mensen zullen stemmen die al deze lenzen hebben gebruikt, dus de stemming verandert in "Ik heb Jupiter 37a, ik stem ervoor"

  antwoord

  • Sergei
   13.04.2015

   Mee eens, de vraag is verkeerd geformuleerd. Ja, en je kunt net zo vaak stemmen als je naar de pagina ging, het zelf geprobeerd, er moet een soort van blokkering zijn van herhaalde verzoeken van dezelfde computer, maar dit is al erg moeilijk, of een betaald programma is vereist (ik weet niet, geen computerwetenschapper). De stemresultaten zijn dus zeer bij benadering.

   antwoord

 5. Vladimir
  14.04.2015

  Arkady, wat is volgens jou nummer één ????

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   14.04.2015

   Ik hou van het middenformaat Vega-28.

   antwoord

 6. Igor
  05.06.2015

  Van degenen die ik probeerde, vond ik de filmische OKS6-75-1 op de crop het leukst.

  antwoord

 7. anonymus
  06.07.2015

  telezenitar 135/2,8

  antwoord

 8. ed
  09.07.2015

  Er is Jupiter 11 in het begin van de jaren zeventig. Is het de moeite waard om Yu37a zonder MS te kopen. Met MS onredelijk duur, denk ik.
  In termen van of de scherpte, tekening beter zal zijn?

  antwoord

 9. jury
  10.10.2015

  Ik begrijp niet hoe je lenzen in zulke focal gates 85-135 kunt vergelijken? ze hebben significant verschillende optische kenmerken, scherptedieptehoeken en voor een fotograaf is dit belangrijker dan de resolutie waarop de nadruk wordt gelegd. Ik zou identieke vergelijken met dezelfde focus en diafragma. Hier kun je praten over de kwaliteit (optisch-mechanisch), de schoonheid van het beeld en natuurlijk over het gewicht.

  antwoord

  • KalekseiG
   06.08.2016

   scherptediepte hoeken? ik ben woooooooo

   antwoord

 10. jury
  10.10.2015

  Maar als er dergelijke poorten zijn, geef ik de voorkeur aan Helios-40 (wit), maar ik denk dat de G-40-2 niet slechter is. De G-40 is zacht en kan tegelijkertijd "snijden" bij diafragma's van 5.6-8, maar het gewicht is dodelijk, vooral op lichte digitale camera's.

  antwoord

  • malex
   30.10.2019

   En de Valdai G-77? - het is op geen enkele manier inferieur aan de veertigste! Slechts vijf keer makkelijker. En er is ook LETI-2/92 - dit wonder in bekwame handen is ook heel goed speelgoed, vooral de oude met een wormgat. Ja, het is zonder diafragma, maar in de toepassing op het portret is het niet nodig. En al het andere hier is niet in het voordeel van de G-40. Met alle liefde voor de legende.

   antwoord

 11. ilyas
  07.02.2016

  Wat mij betreft, Jupiter 13 schiet niets dergelijks

  antwoord

 12. Adrian
  04.07.2016

  beste jupiter-6

  antwoord

  • Andrew
   19.03.2023

   Jupiter-6 is de beste portretlens. Ik steun.

   antwoord

   • Rodion
    19.03.2023

    De enige Sovjet-lens uit de Duitse copy-pastes, die echt slechter uitkwam dan het origineel

    antwoord

 13. Roman
  21.11.2016

  Jupiter 37A - Uitstekend!!!!

  antwoord

 14. Algerd
  25.10.2017

  We hebben een stem nodig voor de beste schopbreedte

  antwoord

 15. Valentijn
  05.01.2018

  En vertel me, Arkady, op de Nikon D200 voor een portret, dat is beter Kaleinar 5N of Vega 12B. Bij voorbaat dank.

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   05.01.2018

   Ik zou Kaleinar nemen. Wat beter is, hangt af van het type portretfotografie, hier is het subjectiever, de artistieke component speelt een rol.

   antwoord

   • Valentijn
    05.01.2018

    Bedankt!

    antwoord

 16. Sergei
  13.04.2019

  Arkadi!
  Je artikelen motiveren me om na vele jaren van inactiviteit OPNIEUW foto's te gaan maken. Bedankt!

  antwoord

 17. Charles
  19.04.2019

  Portier? Dat wil zeggen, om uitsluitend te fotograferen door een pint portier te nemen of wat?

  antwoord

 18. Anton
  02.09.2019

  Hallo Arkadi.

  Ik ga een Sovjet portretschilder kopen. De keuze is tussen Kaleinar 5N en Jupiter 37A. Het is moeilijk om te beslissen, omdat Ik heb er geen enkele gefotografeerd, ik kies op basis van de informatie in je blog en internet.
  Help me alstublieft beslissen. Ik heb een Nikon D3000, ik ben van plan om voornamelijk op straat te fotograferen. Als je een vergelijkend overzicht hebt van deze twee kameraden, geef dan een link (ik kon het niet op de site vinden).

  Dank je wel!

  antwoord

  • Arkadi Shapoval
   02.09.2019

   Op het gewas is Kaleinar comfortabeler, het is korter. Maar je moet kijken naar de staat van de beschikbare opties voor verkoop.

   antwoord

   • Anton
    03.09.2019

    Dank je wel!

    antwoord

  • malex
   25.11.2020

   Er is in dit geval geen echte keuze. "Kaleinar" maakt de Yu-37, ook al is deze Yu een MC, in alle opzichten, behalve de prijs. Er is een extra paar kilorules - neem Kaleinar.

   antwoord

   • Rodion
    25.11.2020

    Dit is volgens welke artikelen hij "doet", behalve de FR en diafragmaverhouding (die niet kritisch verschillend zijn)?

    antwoord

 19. Denis
  14.03.2022

  Hoe Helios-40-2 op de tweede plaats eindigde, aangezien de auteurs van deze site erover schrijven, plus een artikel van D. Evtifeev, dat Helios vergelijkt met Planar (http://evtifeev.com/8897-gelios-40-2-85-1-5-vs-carl-zeiss-planar-85-1-4-c-y.html), - mysterie.

  antwoord

  • Rodion
   14.03.2022

   Nou, hij is cool)))

   antwoord

   • Denis
    01.04.2022

    Rodion, bedankt. Duik dieper in deze lens. Nu begrijp ik het :) Maar het is waar. Ik werd eerst opgewonden. Juist, juiste mensen.

    antwoord

   • Rodion
    01.04.2022

    Maar maak je geen zorgen: naast Helios-40 zijn er gewoon heel veel lenzen die in alle plannen interessanter zijn. Ik heb bijvoorbeeld een lange tijd geen Cyclops gehad, waarvan de recensie hier een jaar geleden was. Maar ik heb KO-120 120 / 2.1, die ik meer waardeer en al meer dan 6 jaar in verschillende aanpassingen gebruik.

    antwoord

 20. Eugen Mezei
  14.06.2023

  De Jupiter-37A is een erg mooie lens, maar naar mijn mening te contrastrijk voor portretten.

  antwoord

  • B.R.P.
   14.06.2023

   Nou, het contrast is eenvoudig aan te passen tijdens de verwerking)

   antwoord

 21. Amit
  31.07.2023

  Jongens, hallo. Ik heb een vraag. Op welk systeem zullen Sovjet-lenzen zich openbaren? Op nikon Zii of leica m9/m240? Geen van beide, maar dat is nog niet bij de hand. Als iemand ervaring heeft met het gebruik van zo'n assemblage, zal ik het graag lezen.

  antwoord

  • Dmitry Kostin
   31.07.2023

   "Op welk systeem zullen Sovjet-lenzen zichzelf onthullen?"
   Ik begreep niet helemaal wat "geopenbaard" betekent.
   Op een full-frame moderne BZK, IMHO, het beste van alles.

   antwoord

   • Arkadi Shapoval
    31.07.2023

    Op Fuji GFX, HASSEL X precies goed :)

    antwoord

  • Andrij
   31.07.2023

   z7II?

   antwoord

  • Andrij
   31.07.2023

   Als je de stroom op de rugzak zet "met een soort lens die jezelf opent, nikon z of Leica M", dan zal het net zo stom zijn als je eten.

   antwoord

 22. Laad meer reacties...

antwoord

 

 

boven
mobiel computer