Hoe te fotograferen tijdens het wandelen.

De vraag hoe je het beste kunt fotograferen tijdens een wandeling is een van de algemene vragen - hoe fotografeer je in het algemeen. Maar tijdens een wandeling voor een fotograaf, en alleen voor een persoon met een camera, zijn er enkele nuances en extra functies waarmee rekening kan en moet worden gehouden.

Bloemen en andere vegetatie tijdens een wandeling

Bloemen en andere vegetatie tijdens een wandeling

En dus moet je eerst beslissen waarmee je gaat wandelen - heel vaak is het een grote, enorme rugzak gevuld met proviand, kleding, een tent en een slaapzak, en ook nog een gitaar. In een campagne is elke extra kilo die een persoon bij zich draagt ​​belangrijk. Als je dus constant foto's wilt maken, is het beter om een ​​lichte camera met een lichte lens te nemen. Alle digitale camera's zijn ideaal voor een wandeling, spiegelreflexcamera's voegen echt extra kilo's toe.

Bloem om 6 uur.

Bloem om 6 uur.

Dus wat te nemen? Ik raad je aan om rond te komen met een standaard 18-55 kitlens, die je de mogelijkheid geeft om te zoomen, een brede kijkhoek en hij is ook nog eens licht van gewicht. Je kunt ook een extra lichtgewicht lens pakken. Uit ervaring zal ik zeggen dat zware telecamera's niet erg effectief zijn tijdens een wandeling, omdat het niet handig is om er constant mee te lopen, en het duurt lang om te stoppen en ze te veranderen, vooral als het een echte reis naar de meest gewone bergen voor een paar dagen. U moet ook rekening houden met de batterijlading en, indien mogelijk, de beeldstabilisatiefunctie op de lens uitschakelen, de vertraging bij het weergeven van de gemaakte foto minimaal maken, of beter, neem gewoon een reservebatterij.

Tijdens zonsondergang

Tijdens zonsondergang

De foto's in dit artikel zijn bijvoorbeeld gemaakt met 3 lenzen - dit is Jupiter-21A, die ik nam om er een goede recensie over te schrijven. Kitlens 18-55, die erg scherp is en het gemakkelijk maakte om landschappen te fotograferen, en Jupiter-37A, die werd gedeeld door mijn collega. Ik zal zeggen dat het met de zware en lange Jupiter-21A erg moeilijk is om in de bergen te werken en het is bijna onmogelijk om snel het gewenste frame met mensen samen te stellen.

Interessante momenten tijdens de reis

Interessante momenten tijdens de reis

Ik raad je aan om de camera constant om je nek te dragen om geen interessante landschappen, dieren en mensen te missen. Een camerariem kan nogal wat op de nek van een fotograaf wrijven als hij de hele dag geen camera om zijn nek heeft gedragen. Vooral de zware bundel van camera en lens schuurt. In mijn eerste campagne met een spiegelreflexcamera maakten mijn D90 en walvis 18-105 het behoorlijk moeilijk om me te verplaatsen tijdens een wandeling, ze wreven over mijn nek en zorgden voor extra inspanning. Tijdens het parkeren was het gebruik van de bundel natuurlijk best handig.

Boven de wolken - foto van een wandeling in de bergen

Boven de wolken - een foto van een wandeling in de bergen

Zorg ervoor dat u een waterdichte tas meeneemt, want u kunt vast komen te zitten in de regen en zelfs 's nachts kan de camera worden beschadigd door condensatie die wordt gevormd door temperatuurschommelingen. Er moet extra fotoapparatuur worden meegenomen in overeenstemming met het niveau van de behoeften bij fotoonderzoek.

Dan is het interessantste hoe je betere foto's maakt: door de wandelstemming zal het landschap constant veranderen en kun je veel landschapsfoto's maken. Ook in de natuur een grote verscheidenheid aan verschillende planten die uw aandacht zullen trekken.

In de buurt van de waterval

In de buurt van de waterval

Особенно interessante foto's kunnen worden gemaakt bij zonsondergang of zonsopgang. Toegegeven, in de zomer is de zonsopgang vrij vroeg. Alle terreinen en alle objecten tijdens zonsondergang en zonsopgang hebben een mooie kleur.

In de natuur vind je altijd veel bloemen

In de natuur vind je altijd veel bloemen

Ook kun je foto's maken van je vrienden of gewoon mensen tegen de achtergrond van de natuur, er is een enorm veld voor creativiteit en je moet elke situatie apart bekijken. Hoogstwaarschijnlijk zullen uw vrienden u zelf vragen om een ​​foto van hen te maken tegen de achtergrond van iets interessants.

Bergen zijn beter dan bergen

Bergen zijn beter dan bergen

En waarschijnlijk de beste aanbeveling voor een wandeling is om altijd te kijken waar je bent als je moet bewegen tijdens het fotograferen.

Help het project. Bedankt voor de aandacht. Arkadi Shapoval.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 41, over het onderwerp: Foto's maken tijdens een wandeling.

  • Natalia

    Bedankt. Ik hou van foto's maken, maar het is moeilijk om met een camera te gaan wandelen. Ik begon foto's te maken met mijn telefoon. Natuurlijk niet de beste optie, maar altijd bij de hand, handig en licht.

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2011/05/kak-fotografirovat-v-pohode/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2011/05/kak-fotografirovat-v-pohode/