Hoe een bruiloft te fotograferen.

In opbouw

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 165, over het onderwerp: Hoe een bruiloft te fotograferen.

 • anonymus

  Hallo!
  Vertel me alsjeblieft of de Nikon 80-200mm f / 2.8D ED AF Zoom-Nikkor geschikt is voor het fotograferen van een bruiloft en in welke stadia het beter is om deze lens te gebruiken.

 • Donker

  Het lijkt mij dat het erg problematisch is om binnenshuis te fotograferen met 80-200, vaak laat de grootte van de kamer je gewoon niet toe om naar de juiste afstand te gaan

 • Valentin Kalenichenko

  Een bruiloft is een belangrijke gebeurtenis in het leven. Ik ben ervan overtuigd dat het gefilmd moet worden met een “verborgen” camera in de stijl van een reportage. Ik heb "verborgen" tussen aanhalingstekens gezet, omdat ik hier ook de situatie betrek wanneer de "helden" van de opname in de lens kijken, maar niet weten wanneer de "vogel eruit zal vliegen". Alleen in dit geval kunt u een interessant, zinvol verhaal over het evenement krijgen. De flitser kan alleen worden gebruikt voor op maat gemaakte foto's. De meeste "professionele" trouwalbums zijn in de regel volledig geënsceneerd en, met al hun glans a la Playboy, gevuld met opzettelijk standaard poses, leeg en betekenisloos. Natuurlijk moet de camera geluidsarm zijn, nog beter - stil.

  • Roman

   Hoe is het "lage ruis", elk min of meer snelvuurapparaat tjilpt als een machinegeweer……..

 • Alexey

  Arkady, mag ik een vraag hebben van een beginnende artiest? Ik fotografeer de ceremonie zelf in de burgerlijke stand met een bos van 7100 \ 24-70 \ 910 in modus A, een flitser met een kaart van 60 graden in een plafond van drie meter en ik maak een flitscorrectie binnen een stop om te compenseren voor het gebrek aan lichtheid. Geen voorflitsen, onmiddellijke focus. Wat zegt de wetenschap? Hoe de groten schieten, niet delen? :)

 • Andrew

  Hallo Arkadi. Zo'n vraag: het is mogelijk om een ​​volwaardige bruiloft in een arsenaal te fotograferen met 2 lenzen Nikon 70-300 VR en Nikon 40mm F2.8. ?????
  Bij voorbaat mijn dank voor uw antwoord!!!

  • Pastoor

   Het is goed mogelijk. Mensen slagen erin om bruiloften te fotograferen voor één 35-ku op een crop of 50 mm op ff. En je hebt een uitstekende 70-300 voor portretten en op straat, en 40 voor binnenshuis 2.8. Natuurlijk zullen groothoeken worden gemist, maar dit is een kwestie van smaak. Je kunt de goedkoopste 18-55 nemen - laat het maar voor het geval dat, anders wil je ineens een foto maken van de hele trouwtafel of een grote groep gasten, maar ze passen niet in 40 mm.

 • Alexey

  Dat kan als je voorzichtig genoeg bent :)))))))))))

 • waar

  Wat is de beste camera voor het fotograferen van feesten?

  • Pastoor

   Canon 1dx, Nikon d4c. Dit zijn de beste. Beide zijn ongeveer 350 duizend. Als het budget beperkt is, specificeer dan precies hoeveel geld je hebt.

 • Iskander

  Een vriend vroeg me om een ​​foto te maken van de bruiloft (ze leven al 10 jaar in een burgerlijk huwelijk, ze zijn eindelijk vereerd), ik waardeer het echt, ik word plotseling belast (dit is de eerste keer), daar is tijd om te weigeren, er is een maand voor de boeg. Maar interessant…

  • Olezhishche

   Wat wil je horen? U krijgt resultaten variërend van "het budget van het jonggehuwde met succes gered" tot "het jonggehuwden zonder goede foto's van hun enige bruiloft achtergelaten" ... welk resultaat u in de buurt komt, is aan u ...

   • Iskander

    Ik heb een bruiloft gefilmd, het bleek niet slecht, maar er was veel interne spanning.

 • Ivan

  Hallo Arkady, voor het fotograferen van een bruiloft, welke camera is beter Nikon of Canon? Ik wil een d300s kopen, maar ik weet niet welke goedkope lenzen daarbij passen. Nogmaals, voor het fotograferen van bruiloften.

 • Кирилл

  hallo, vertel me alsjeblieft, ze hebben me gebeld om een ​​foto te maken van een banket (bruiloft) overmorgen - ik zal voor het eerst een banket fotograferen ... van apparatuur: D200, Nikon 50 1.8d, 18-55 kit , externe flitser, statief en reflector 5 in 1.
  .. - vertel me hoe ik het beste kan schieten, in welke vorm en hoe de trek aan te brengen (maar je moet 100% - binnenshuis) ???
  dank u bij voorbaat!

 • anonymus

  ... Ik heb heel lang nagedacht over het "huwelijksthema" en dacht aan dit:

  1. De klant heeft in de regel geen idee van een "afbeelding van hoge kwaliteit" - hij wil dat het "zoals iedereen" is. Vandaar het constant kopiëren van slechte productiepatronen.

  2. De klant wil in de regel stom geld besparen: de bruiloft spelen en coole foto's maken. Bovendien is het hem zelfs niet duidelijk wat hij bedoelt met "coole plaatjes"...

  3. Maar wat verhindert "coole foto's":
  - vermoeide en verdrietige pasgetrouwden (voorbereiding en problemen voegen geen vrolijke stemming toe aan een fotoshoot);
  - ongeschikte plaatsen voor coole foto's (saaie landschappen, lelijke kamers) vandaar de teleurstelling;
  - laag zelfbeeld van modellen (als een meisje zichzelf dik vindt, zal geen photoshop haar helpen);
  - slechte make-up, haar, middelmatige kleding (kijk eens hoeveel gips er op PROFESSIONELE modellen wordt aangebracht! en hoe ze gekleed zijn! wat voor rekwisieten ze hebben! daarom ziet de foto er duur uit, en niet alleen vanwege photoshop);
  - onvermogen om te poseren (wat kan ik zeggen, we zijn niet allemaal acteurs en actrices, vandaar de onnatuurlijke foto's);
  - tijdslimiet (het is noodzakelijk om op tijd bij de burgerlijke stand en bij het banket te zijn).

  4. Een bruiloft is een reportage! Als de bruiloft slecht is voorbereid, is het rapport oninteressant! De fotograaf moet zo nauwkeurig en mooi mogelijk overbrengen wat er gebeurt. Vang alle oprechte en belangrijke emoties. En om de bruiloft te regisseren - dat zou de toastmaster moeten doen!

  5. Weg met belachelijke geënsceneerde foto's! Als we naar een selectie van dergelijke trouwfoto's kijken, begint zich een surrealistisch verhaal in het hoofd van de kijker te vormen: "... na registratie gingen we naar een verlaten fabriek en zombies vielen ons daar aan, maar we reden van hen naar een prachtig park, waar we schattig kusten, omringd door clowns, nou ja en dan, dienovereenkomstig, een banket ..." Natuurlijk begrijp ik in welk land we leven, maar toch, matig je hartstocht ...

  En onthoud, een bruiloft is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een jong gezin, en niet een gebeurtenis die alleen gericht is op het ontvangen van foto's en cadeaus!

  • Виталий

   Wat goed weergegeven! Ik ben het helemaal met je eens. Ik hou ook niet van "sjabloon" "houten" afbeeldingen. Hier zijn leven, met emoties - wow!

 • Julia

  Arkady, ik heb echt genoten van je artikelen! Ik heb al één ervaring met huwelijksfotografie gehad, ik wil in dezelfde geest doorgaan. Er is alleen een 50/1.8 portretlens, na je artikel denk ik een telelens voor Canon te kopen, natuurlijk de goedkoopste, want. Ik ben net begonnen) Vertel me welke de juiste is voor mij?

  • Pastoor

   Ik ben geen Arkady, maar ik zou om te beginnen 55-250is adviseren. Zoals ik het begrijp, heb je een uitsnede, dus 55-250is is perfect als eerste telefoto. Ik raad je niet aan om 70-300 van canon te nemen, ze zijn allemaal ofwel erg slecht of veel te duur, behalve de elka, die nog niet bij je past vanwege de wens om goedkoper te zijn.

 • anonymus

  Misschien komt iemand nog van pas... Geboren:

  "Trouwset" - 2 camera's en een set lenzen (Nikkor + Zeiss)

  Voor dagfotografie en geënsceneerde opnamen:
  Nikon D810 + 20 / 1.8G (groothoek) + 58 / 1.4G (standaard) + 85 / 1.4 Otus (voor geënsceneerde portretten) + 105/1.4 (voor dynamische portretten).

  Voor een avondbanket in een donker restaurant:
  Nikon Df + 58 / 1.4G (standaard) - mooi, makkelijk, geen problemen.

 • Pokemon

  Ik gooi olie op het vuur.
  Voor mezelf kwam ik tot de conclusie dat de camera en het glas voor huwelijksfotografie in 2008 niet het belangrijkste waren.
  In 2008 had ik een bruiloft met mijn ex-vrouw. De vrouw vond op aanbeveling van mond-tot-mondreclame een "coole" fotograaf in Moskou-tijd, die op dat moment 35 of 40 duizend roebel nam voor de opnamedag. Dat was in dat tempo ongeveer 1500 $ $ $.
  Eerst was ik verontwaardigd, maar toen gaf ik toe. Na de bruiloft hebben we nog geld gegeven voor een fotoalbum (het zat niet bij deze anderhalve grasmaaier).
  En wat hebben we gekregen? Technische foto's zonder ziel. De hele avond kregen we te horen van een fotograaf en een persoon met een videocamera (nog anderhalve grasmaaier, maar in ieder geval over 2 dagen) kijk daar, kijk hier, ga hier zitten. Bovendien zorgde mijn schoonmoeder ervoor dat ik en mijn (ex-)vrouw geen druppel dronken. Kortom, de foto's zijn gelukt, maar het bezinksel is gebleven. Er ontbrak iets aan hen.
  En wat ik later precies begreep.
  Een wederzijdse vriend keerde terug uit het leger. En de zus van mijn ex kwam bij elkaar voor haar man.
  Deze vriend bood aan om de bruiloft te fotograferen. Is gratis. Op de camera en glas, lagere klasse, die hij huurde. De bruiloft werd vrolijk gespeeld. En hij legde natuurlijke emoties vast. En de foto's kwamen beter uit met zijn ziel. Er waren geen onnatuurlijke poses. Geen greintje kunstmatigheid. Hij viel de echtgenoten niet eens lastig en dicteerde niet hoe ze zich moesten gedragen. Ik heb net gekeken en was bijna altijd in de buurt. En toen betaalde hij het afdrukken van foto's en het album. Foto's van de bruiloft van mijn ex-zus bleken levend, natuurlijk. Misschien niet zo technisch, maar wel heel helder. En iedereen was het met me eens. En deze foto's bleven goed in het geheugen en het is nog steeds aangenaam om ernaar te kijken.

  • Valery A.

   Dit is geen brandstof voor het vuur, maar de voor de hand liggende waarheid, IMHO. De reportage van het evenement, bekwaam en onmerkbaar, zal de sfeer en emoties van die evenementen overbrengen, en de productie van "sta daar en lach" zal op zijn best de acteervaardigheden van degenen die poseren laten zien. Net als je vriend, zeg ik nooit "kijk hier, ik ben aan het filmen".

 • Sergei

  Arkadi, goedemiddag! Ik vind je artikelen erg leuk. Maar om de een of andere reden worden sommige posities niet geopend, alleen opmerkingen zijn zichtbaar. En dit artikel is geen uitzondering. Leg uit wat de reden is?

 • Victor

  Ik sluit me aan bij de vraag van Sergey!

 • Gregory

  "Ze schreven hier: "Trouwset" - 2 camera's en een set lenzen (Nikkor + Zeiss)

  Voor dagfotografie en geënsceneerde opnamen:
  Nikon D810 + 20 / 1.8G (groothoek) + 58 / 1.4G (standaard) + 85 / 1.4 Otus (voor geënsceneerde portretten) + 105/1.4 (voor dynamische portretten).

  Voor een avondbanket in een donker restaurant:
  Nikon Df + 58 / 1.4G (standaard) - mooi, gemakkelijk, geen problemen.”

  Dus het lijkt erop... mijn vrienden hebben me gevraagd om op de bruiloft te fotograferen. Ik ren snel naar de winkel en koop (bijna gratis) de aangegeven set optica en camera's, ik ga op zoek naar de "meesterwerk"-knop... Maar wat als deze knop niet op de camera of op de lenzen zit?
  Ik zie het dus zo:
  Als ik geen pro ben (die begrijpt wat en hoe te fotograferen en wie weet hoe ik de goede set cameraglas moet gebruiken), zal ik alleen zeggen dat ik kan fotograferen met wat ik heb. Ik garandeer niets. Als het bruidspaar een goed resultaat wil behalen, raad ik je aan om (van mond tot mond, internet, een interview met een fotograaf die een portfolio heeft) prof. fotograaf. En wat ik fotografeer is gewoon een aanvulling, in het ideale geval niet slecht, prettig en gratis.
  Als ik voor geld een professionele trouwfotograaf wil worden, zal ik meerdere keren om een ​​bruiloft vragen als gratis fotograaf, assistent van een pro, om de hoogtepunten te zien, de belangrijkste belangrijke punten van de ceremonie en de organisatie van het opnameproces te begrijpen . Nadat ik een acceptabel en voorspelbaar resultaat voor mezelf heb bereikt, ga ik fotograferen voor geld. Het belangrijkste is dat je je op tijd niet meer student voelt en je van tevoren niet als een "meester" voelt.
  En dus - allemaal succes!

  • Onotool

   Ik begrijp het nog steeds niet - in het tweede geval, wanneer je stopt met schieten voor geld - waar ga je voor fotograferen? Je bent hiermee begonnen en de eerste helft van de post lijkt over apparatuur te gaan, maar de tweede gaat over een carrière en iets wat ze niet bij elkaar passen..

 • serge

  Waareeeee? wat is er met het thema gebeurd?

  • anonymus

   Arkady besloot zijn ervaring niet meer voor niets te delen🤣
   Er staat "ONDER vernauwing"
   Blijkbaar regeert hij het onderwerp, maakt aanvullingen of verduidelijkingen

   • Oleg

    Hij regeert al anderhalf jaar? ..

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2011/03/kak-fotografirovat-svadbu/

Version en español de este artículo https://radojuva.com/es/2011/03/kak-fotografirovat-svadbu/