Gedetailleerd overzicht van MC HELIOS-81H 2/50 (ook bekend als ARSAT H 50 mm 1: 2)

MC Helios-81H 2/50

MC Helios-81H 2/50-lens op camera Nikon AF-N8008s. еличить изображение.

In een notendop

MC Helios-81H 2/50 (of MC Helios-81H 2/50, of Arsat H 50 mm 1:2) - is een van de beste voorraadlenzen van Helios familie. Zo'n lens wordt vanwege de brandpuntsafstand van 50 mm meestal een 'vijftig kopeken' genoemd. Op full frame camera's (film en digitale camera's met een framemaat van 36 x 24 mm) is het standaard (qua brandpuntsafstanden en beeldhoek) en geschikt voor alledaags gebruik voor een breed scala aan taken. Op moderne cropped camera's kan Helios-81 ook goed worden gebruikt als portret- en creatieve lens.

Naar mijn mening heeft Helios-81 zijn populariteit verdiend vanwege de compatibiliteit met Nikon digitale SLR-camera's met Nikon F-vatting.

Ook wordt de populariteit van de lens geassocieerd met een speciale draai aan de achtergrond, kenmerkend voor veel lenzen van de Helios-familie, evenals goede optische mogelijkheden voor een redelijk lage prijs. Gemiddeld is Helios-81N te vinden voor $ 30.

kritisch: er zijn veel verschillende opties voor lenzen uit de Helios-81 N/M/AUTOMATIC familie. Als de nieuwste versies inderdaad een van de beste voorraadlenzen zijn van Helios familie, dan zijn de eerdere versies het ergste. Vroege versies zijn gemakkelijk te herkennen aan de brede focusring en het serienummer bij de frontlens. Dergelijke varianten hebben veel mechanische problemen. Bij latere en meer succesvolle versies is een serienummer in kleine lettertjes op de zijkant van de diafragmaregelring gedrukt. Hier is zo'n paradox - van het beste naar het slechtste is slechts een stap. Ik raad ten zeerste af om met deze vroege versies te knoeien (bijvoorbeeld weergegeven in 'Appearance #3'). Ook in geen geval koop geen lenzen met de aanduiding 'AUTOMATISCH'. Serie lenzen Helios-81N AUTOMATISCH een andere vatting hebben, waarvoor geen adapters voor camera's zijn (het uiterlijk van de lenzen HELIOS-81 2/50/53 AUTOMATISCH getoond hier). Als er iets niet erg duidelijk is, of als je 100% zeker wilt zijn dat de toekomstige aangekochte lens je zal bevallen - vraag het dan hier in de comments, of neem contact met mij op via mijn persoonlijke contacten.

Het creatieve potentieel van zo'n vijftig dollar is moeilijk te overschatten. Amateurfotografen gebruiken hem vaak als portretlens. Veel mensen willen gewoon een snelle prime, vooral naast hun standaard/kitlens. Diafragma f/2 ca. drie stappen breder diafragma F / 5.6, dat wordt gebruikt in de 'donkere' walvislenzen aan het lange uiteinde. In numerieke termen betekent dit dat Helios-81 ongeveer is 8 keer helderderdan bijvoorbeeld walvis Nikon DX VR AF-P Nikkor 18-55mm 1: 3.5-5.6G, die bij een brandpuntsafstand van 50 mm een ​​maximale diafragmaverhouding van slechts 1:5.6 gebruiken. De berekening van het verschil in relatieve opening (bereken de diafragmaverhouding) wordt elementair uitgevoerd: (5.6*5.6)/(2*2)=7.84, wat naar boven wordt afgerond op de waarde '8'.

Verhaal

Helios-81 is een afstammeling van de Helios-65 serie lenzen (HELIOS 65 AUTOMATISCH 2/50), die op zijn beurt een verkorte afstammeling is van lenzen Helios-44 familie.

De Helios-81 lensfamilie omvat vele modellen en hun aanpassingen. In het algemeen werd de lijn als volgt ontwikkeld: Helios-81 AUTOMATIC -> Helios-81 M of N -> MS Helios-81 M of N -> MS Helios-81 H -> Arsat H. Elk van de wijzigingen heeft verschillende subversies .

Voor praktisch gebruik zijn de nieuwste versies van MC Helios-81 H (ook bekend als 'MC HELIOS 81 H') en Arsat het meest geschikt waarvoor het serienummer in kleine lettertjes op de lenscilinder staat en niet in de buurt van de frontlens.

Uiterlijk #1

Hieronder is de lens: MS HELIOS-81N 2/50 met serienummer 9227112, vermoedelijk geproduceerd in 1992. De voor- en achterlenzen van de lens hebben cyaan, blauwe, lila, paarse en rode tinten van verlichting.

Uiterlijk #2

Hieronder is de lens: MC HELIOS-81H 2/50 met serienummer 9315003, vermoedelijk geproduceerd in 1993. Het voorste element van het objectief heeft groen, paarse en rode tinten van verlichting.

Uiterlijk #3

Hieronder is de lens: MS HELIOS-81M 2/53 met serienummer 8204223, vermoedelijk geproduceerd in 1982. Filterdiameter 49 mm. De frontlens van de lens heeft cyaan, lila, paarse, rode en gele tinten van verlichting. Diafragmabladen zijn glanzend, geeloranje (koperkleurig). De scherpstelring draait 315 graden (7/8 van een volledige draai). Drie tussenklikjes tussen F/2 en F/2.8 en twee tussenklikjes tussen de resterende paren diafragmanummers (zeldzaam). Zonder wijziging zit niet op Nikon D70, D70s, D80, D90. Nikon is zonder problemen op de rest van de CZK geïnstalleerd. Zonder richel voor de membraanweerstand, met een lange 'rok' van de membraanregelring (maar de rok rust niet tegen de membraanweerstand). Nikon F-vatting, de letter 'M' staat voor 'Blowing Aperture'.

Uiterlijk #4

Hieronder is de lens: ARSAT H 50 mm 1:2 met serienummer 9417121, vermoedelijk geproduceerd in 1994. Het voorste element van het objectief heeft groen, paarse en blauwe tinten van verlichting.

Uiterlijk #5

Hieronder is de lens: HELIOS-81N 2/53 met serienummer 8309805, vermoedelijk geproduceerd in 1983. Filterdiameter 49 mm. De voorste lens van de lens heeft blauwachtige en asachtige tinten van verlichting. Diafragmabladen zijn glanzend, zilverachtig. De scherpstelring draait 315 graden (7/8 van een volledige draai). Drie tussenklikjes tussen F/2 en F/2.8 en twee tussenklikjes tussen de resterende paren diafragmanummers (zeldzaam). Zonder wijziging zit niet op Nikon D70, D70s, D80, D90. Nikon is zonder problemen op de rest van de CZK geïnstalleerd. Zonder richel voor de membraanweerstand, met een lange 'rok' van de membraanregelring (maar de rok rust niet tegen de membraanweerstand). Nikon F-vatting.

Belangrijkste technische kenmerken van MC Helios-81H 2/50

De naam van de instantie uit de review (zoals geschreven op de lens zelf) MC Helios-81H 2/50 met Arsenal fabriekslogo (er zijn veel andere manieren om de lensnaam te schrijven)
Belangrijke eigenschappen
 • Н - H-vatting, vergelijkbaar met Nikon F-vatting, AI of PRE AI compatibel
 • alleen handmatige scherpstelling.
 • diafragma controle ring, evenals semi-automatische diafragmaregeling met behulp van de diafragmaring en diafragmaknop van camera's die dit hebben.
 • MS – meerlaagse coating van optica.
 • de lens is geschikt voor full frame camera's (vergelijkbaar met moderne Nikon FX camera's)
 • metalen hoes
 • lanthaan glas in het optische schema
Diameter voorfilter 52 mm (er zijn opties voor 49 mm)
Brandpuntsafstand 50 mm (volgens sommige bronnen - 52 of 53 mm), EGF voor camera's met een APS-C type sensor is ongeveer 75 mm
Zoomverhouding 1 X
Ontwikkeld door voor filmcamera's met een framemaat van 36 mm X 24 mm
Aantal diafragmalamellen 6 bloemblaadjes. De bloembladen vormen een ongeveer regelmatige zeshoek. Bloemblaadjes zijn mat metallic, niet zwart.
Tags
 • scherpstelafstand alleen in meters
 • scherptediepteschaal voor F / 4, 8, 16 (expliciet aangegeven) en F / 11, 5.6, 2.8 (alleen strepen)
 • schaal met diafragmawaarden voor f/2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11, 16
 • bajonetbevestigingsteken (rode stip, rechtstreeks aangebracht op het metalen deel van de bajonet)
diafragma Van F/2 tot F/16.0, instelbaar met de diafragmaring, er zit geen diafragmamethode-schakelaar op de lens. De ring heeft één tussenliggende vaste waarde tussen de aangegeven cijferparen (er is geen tussenwaarde tussen F/11 en F/16).
MDF (minimale scherpstelafstand) 0.5 m, maximale vergrotingsfactor is 1:7 (ongeveer)
Gewicht 214 gram, gemeten, zonder doppen (alleen lens)
Optisch ontwerp 6 elementen in 4 groepen, (layout type 'Planar')

Optisch ontwerp van de lens MS Helios 81n

Blenda in het voorlichtfilter geschroefd, de markering van de originele kap werd niet gevonden. Geschikt voor alle analogen zo een
Land van fabrikant USSR, Arsenal-fabriek (later werd de lens geproduceerd onder het merk 'Arsat' in Oekraïne).
periode Enkele jaren, de exacte productieperiode is niet bekend.

Lensaanpassingen

Houd er rekening mee dat er veel lensaanpassingen en veel spellingen van zijn naam. De belangrijkste zijn:

Versies 'AUTOMATISCH'

 • Helios-81 2/50 Automatisch - u kunt een overzicht van deze wijziging zien hier
 • Helios-81 2/53 Automatisch - u kunt een overzicht van deze wijziging zien hier
 • Helios 81 2/50 Automatisch (geen streepje tussen 'Helios' en '81')

Uitvoeringen 'M 2/53'

 1. Helios-81М 2/53 met H-vatting, metalen zilveren niet-gezwarte bloembladen, zie je een overzicht van deze wijziging hier
 2. Helios-81М 2/53 met H-vatting, niet-gezwarte metalen bladen van koperkleur
 3. MS Helios-81M 2/53 met H-vatting, niet-gezwarte metalen bloembladen van koperkleur (uiterlijk #3 uit deze recensie)

Versies 'H'

 1. MS Helios-81N 2/50 (met een serienummer bij de voorlens, lange rand van de diafragmaregelring, brede focusring)
 2. MS Helios-81N 2/50 (serienummer aan de bajonetzijde, korte rok van de membraancontrolering, lila verlichting, een van de meest voorkomende en klassieke opties)
 3. MS Helios-81N 2/50 (serienummer aan de bajonetzijde, korte rok van de membraancontrolering, groene verlichting, een van de meest voorkomende en klassieke opties)
 4. MS Helios-81N 2/53 (uiterlijk #5 uit deze recensie)
 5. Helios-81Н 2/53 (vergelijkbaar met Helios-81M 2/53)
 6. ARSAT H 1:2 50 mm - een bijna complete kopie van de Helios-81N 2/50 MS, de verschillen staan ​​beschreven hier
 7. MC Helios-81H 2/50 - een complete kopie van de Helios-81N 2/50 MS, exportversie, deze versie ziet eruit als zoals dit.
 8. MC Helios-81 2/50 - volledige kopie van MS Helios-81N 2/50, exportversie

Andere versies

 1. Helios-81 2/50
 2. Helios-81 2/52 (irisbedieningsring aan de voorkant van de lens)
 3. Helios-81 (GK-81)
 4. GOI <<HELIOS-81>> 2/52,4 (zilver metalen behuizing)
Verschillende namen

Alleen andere namen: ARSAT 1:2 50mm MS HELIOS-81N 2/50

Optisch is dit dezelfde lens. Het verschil tussen lenzen met verschillende namen zit hem in de verschillende montageschroefdraden of vatting, bodyframe, verlichting en leeftijd. Veel nieuwe lenzen MS Helios-81N, uitgegeven in Oekraïne (na de ineenstorting van de Unie), hebben de naam ARSAT. Deze recensie beschouwt een van de meest populaire lenzen, namelijk MS Helios-81N 2/50.

Weergave van de MC Helios-81N lens op een Canon camera

Weergave van de MC Helios-81N-lens op een Canon EOS-camera 350D digitaal. Lens gemonteerd met een goedkope adapter Nikon-vatting F - Canon EOS.

Zoals gewoonlijk is het eerste wat je voelt en opvalt bij het gebruik van een oude lens het gewicht, de lens is klein, erg kort, en doet denken aan een pannenkoek. Het gewicht van deze "pannenkoek" is vrij groot. De bouwkwaliteit is normaal - veel metaal en glas. Er zijn geen spelingen op de lens.

Voorbeeldfoto op MS Helios-81N 2/50

Voorbeeldfoto op MS Helios-81N 2/50

Ik vraag me af: 81-N wordt niet gelezen als 81-'ash', maar als 81-'en'. Makkelijk te onthouden, 81-Nikon, aangezien de 'H'-vatting een Nikon F-vatting is (Nikon F-vatting)

MS Helios 81-N geproduceerd in de Arsenal-fabrieken in Kiev of Uman in Oekraïne. De lens gebruikt speciale lanthaan bril - superzware kronen met verhoogde resolutie, hiermee kun je chromatische aberraties gedeeltelijk wegwerken.

Zo zien twee versies van de Helios 81-lens eruit

Zo zien twee versies van de Helios 81-lens eruit

Hoe te gebruiken met moderne camera's

Nikon spiegelreflexcamera's met F-bevestiging

De Nikon MC Helios-81N 2/50-lens gebruiken op: moderne digitale spiegelreflexcamera's van Nikon genoeg om de lens te installeren zonder adapters en fotografeer voor je eigen plezier zonder enige tastbare beperking. Mogelijkheid scherpstellen tot oneindig, evenals semi-automatische irisregeling blijft behouden. Dit komt door het feit dat de Helios-81N 2/50 MC dezelfde bajonetvatting (vattingtype) gebruikt als native Nikon-lenzen. Alle cameralenzen Kiev-17, Kiev-17m, Kiev-18, Kiev-19 en Kiev-19m, Kiev-20 gebruik de Nikon F-vatting, hetzelfde als moderne Nikon digitale SLR-camera's. Bij sommige camera's zal er zelfs automatische meting zijn expositie. Exacte lijst van camera's die meting ondersteunen expositie met handmatige lenzen (zoals deze) kun je zien hier of hier. Lees mijn artikel voor gedetailleerde informatie over het gebruik van handmatige lenzen. Sovjet-optica.

Belangrijk: hoewel de MC Helios-81N 2/50-lenzen een uitsteeksel hebben voor het verzenden van de diafragmawaarde naar de camera via de diafragmaweerstand (kopie AI van Nikkor-lenzen), terwijl de diafragmarok te lang kan zijn (zoals PRE-AI Nikkor-lenzen). Dat is waarom sommige Helios-81 2/50-lenzen kunnen niet zonder aanvullende aanpassingen op moderne digitale spiegelreflexcamera's van Nikon worden geïnstalleerd. Sommige kunnen alleen worden ingesteld op een specifieke lijst met camera's. Je kunt zo'n ziekte heel eenvoudig behandelen - snijd gewoon een deel van de diafragma-controlering af, zoals weergegeven in de afbeelding van Sergey Elizarov hier.

Het is belangrijk: als je een lens tegenkomt die niet op je camera zit en je wilt hem niet zien, dan kan de lens toch gemakkelijk worden gebruikt op elke Nikon digitale SLR camera met macroringen. MS Helios-81N 2/50 is eenvoudig te installeren op alle Nikon F-camera's via elke macroring voor Nikon-camera's met F-vatting. Toegegeven, dit verliest het vermogen om te focussen op oneindig en gemiddelde scherpstelafstanden.

Belangrijk: om meteen de MC Helios-81H 2/50-variant te vinden die op elke Nikon spiegelreflexcamera met F-vatting kan werken - moet je op zoek naar lensopties met de naam MC Helios-81H 2/50 (of MC HELIOS-81H 2/50 ) en zonder serienummer in de buurt van de frontlens, evenals eventuele lensopties met de moderne ARSAT-naam.

Belangrijk: als iets niet duidelijk is, of als er een wens is om te verduidelijken - schrijf in de opmerkingen onder deze recensie, ik en andere lezers zullen proberen te suggereren.

Nikon 1-systeem spiegelloze camera's

De lens gebruiken op camera's uit de spiegelloze serie Nikon 1 (Nikon 1S1, Nikon 1S2, Nikon 1 V1, Nikon 1 V2, Nikon 1 V3, Nikon 1 J1, Nikon 1 J2, Nikon 1 J3Nikon 1 J4Nikon 1 J5, Nikon 1AW1) moet u een adapter gebruiken Nikon F-Nikon 1. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

Belangrijk: er zijn geen problemen met versies van de Helios-81 voor de Nikon F-vatting (Nikon 'H') en eventuele bijbehorende adapters.

Nikon Z-systeem spiegelloze camera's

De lens gebruiken op camera's uit de spiegelloze serie Nikon Z u moet de originele Nikon FTZ-adapter gebruiken.

U kunt elke goedkope Chinese analoog gebruiken, bijvoorbeeld zo'n adapter Nikon AI -> Nikon Z.

Belangrijk: er zijn geen problemen met versies van de Helios-81 voor de Nikon F-vatting (Nikon 'H') en eventuele bijbehorende adapters.

Canon (EF, M, RF)

Om MS Helios-81N 2/50 te installeren op elke moderne digitale spiegelreflexcamera DSC, je hebt een adapter nodig Nikon-vatting F - Canon EOS. Mogelijkheid focus op oneindig wordt opgeslagen. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Bijvoorbeeld een adapter Nikon-vatting F - Canon EOS EF (ook bekend als Nikon AF-> Canon EF) kan gemakkelijk worden gekocht hier.

Het is belangrijk: alle lenzen van de Helios-81N-familie (met 'H' / 'Nikon F'-vatting), ongeacht het bouwjaar en de kenmerken van de vatting, kunnen zonder problemen op elke camera worden geïnstalleerd DSC met behulp van de opgegeven adapter Nikon-vatting F - Canon EOS EF (ook bekend als Nikon AI-> Canon EF).

De lens gebruiken op spiegelloze camera's serie Canon EOS M je moet een adapter gebruiken Nikon F - Canon EOS M (ook bekend als Nikon AI-Canon M). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

De lens gebruiken op spiegelloze camera's Canon EOS R-serie, gebruik een adapter Nikon F - Canon EOS R (ook bekend als Nikon AI->Canon RF). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

Sony (A, E)

Een lens gebruiken met spiegelreflexcamera's Sony (spiegelreflexcamera's, maar ook SLT-camera's met een doorschijnende spiegel) is lastig. Voor gebruik moet een adapter met een corrigerende lens worden gebruikt, wat de beeldkwaliteit nadelig kan beïnvloeden. Als je nog steeds de wens hebt om MS Helios-81N 2/50 op camera's te gebruiken Sony/Minolta met A-mount, dan moet je hiervoor een adapter gebruiken Nikon F-Sony A. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

De lens gebruiken op spiegelloze camera's Sony NEX, Sony ILCE, Sony ALPHA met Sony E-bevestiging of Sony FE, is het voldoende om een ​​goedkope adapter te gebruiken Nikon F-Sony E. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier. Ook beschikbaar voor deze camera's autofocusadapter Techart PRO Leica M - Sony E-autofocusadapter, die kan worden gevonden Op deze pagina.

FUJIFILM (X, GFX)

X-mount spiegelloze camera's hebben een adapter nodig Nikon F -> Fuji X (ook bekend als AI->X). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

Voor montage spiegelloze middenformaat camera's GFX een adapter nodig Nikon F -> Fuji GFX (ook bekend als AI->GFX). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

SIGMA / PANASONIC / LEICA (L, M)

Spiegelloze camera's met Leica L-vatting (T, TL, SL) hebben een adapter nodig Nikon F -> Leica L (ook bekend als AI->L). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier. Voor camera's met Leica M-vatting een adapter nodig Nikon F -> Leica M (ook bekend als AI->M).

PENTAX

Het gebruik van de lens met Pentax spiegelreflexcamera's is moeilijk. Voor gebruik moet een adapter met een corrigerende lens worden gebruikt, wat de beeldkwaliteit nadelig kan beïnvloeden. Als er desondanks een wens is om de Helios-81N 2/50 MS te gebruiken op Pentax-camera's met een K-vatting (en de aanpassingen), dan moet u hiervoor een adapter gebruiken Nikon F-Pentax K. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier. Hetzelfde geldt voor spiegelloze camera's. Pentax K-01.

Om de lens te gebruiken op Pentax spiegelloze camera's met een Pentax Q-vatting (Pentax Q, PentaxQ10, PentaxQ7, Pentax Q-s1), is het voldoende om een ​​goedkope adapter te gebruiken Nikon F-Pentax Q. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

Samsung (NX)

Spiegelloze camera's met NX-montage hebben een adapter nodig Nikon F -> Samsung NX (ook bekend als AI->NX). De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier. voor camera: NX-mini adapters bestaan ​​nog niet.

OLYMPUS / PANASONIC / KODAK / XIAOMI (spiegelloos, MICRO 4/3)

De lens gebruiken op spiegelloze camera's OLYMPUS/PANASONIC/KODAK/  Xiaomi (en enkele anderen) die een Micro 4/3-montage hebben, gebruik gewoon een goedkope adapter Nikon F - MICRO 4/3. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

OLYMPUS / PANASONIC / LEICA (spiegel, 4/3)

Voor spiegelreflexcamera's met een 4/3 vatting (niet te verwarren met Micro 4/3!) heb je een adapter nodig Nikon F->4/3. De goedkoopste adapters zijn te vinden aliexpress.com. Zo'n adapter is bijvoorbeeld eenvoudig te kopen hier.

Aandacht! HELIOS AUTOMAT serie lenzen

Heel belangrijk: lenzen Helios-81 2/50 AUTOMATISCH и Helios-81 2/53 AUTOMATISCH kan niet worden gebruikt met moderne camera's. Er zijn simpelweg geen bijbehorende adapters. Aanvallers geven vaak problemen Helios-81 2/50 Automatisch (U kunt een overzicht van deze wijziging zien hier) и Helios-81 2/53 Automatisch (U kunt een overzicht van deze wijziging zien hier) voor de lens MS Helios-81N 2/50. Doe voorzichtig!

Voorbeeldfoto's op Nikon DX (APS-C, bijsnijden 1.5X)

Hieronder staan ​​mijn foto's voor verschillende aanpassingen van de Helios-81 / Arsat H-lens:

Originele JPEG-foto's kunnen worden bekijk en/of download hier (200+ foto's op Nikon D40).

Voorbeeldfoto's op MS Helios-81N en Nikon FX (full frame, Full Frame)

Alle foto's zijn gemaakt op MS Helios-81N en een full-frame camera Nikon D700 FX zonder verwerking. Verkleind tot 1920*1080 pixels en ingeprinte gegevens van EXIF.

UPDATE

Fotograaf deelde voorbeelden van foto's op MS Helios-81N 2/50 met lezers van Radozhiva Lilia Nemykina:

mijn ervaring

Ik hou van Helios-81N, hiermee kun je de geest van Sovjet-lenzen voelen, mooie foto's maken en je een echte manueel voelen (een fotograaf die handmatige lenzen gebruikt).

Helaas moet ik zeggen dat deze vijftig dollar over het algemeen in veel opzichten verliest aan een vergelijkbare autofocuslens. Helios-81N is erg populair, maar toch raad ik, indien mogelijk, aan om voor vijftig dollar autofocus te gebruiken. Sommigen van hen, bijvoorbeeld Nikon 50/1.8AF MKI/II/III (D) (voor camera's met een focusmotor) of Yongnuo 50 / 1.8 " (voor alle Nikon camera's) zijn slechts iets duurder dan Helios-81N.

Videobeoordeling

Мой videoreview van de Helios-81 lensfamilie met voorbeelden van foto's die u kunt zien Ik heb het op Youtube kanaalof in onderstaande video:

Resultaten van

Recente wijzigingen van Helios 81N - een van de beste gewone Sovjet snelle lenzen. Allereerst is de Helios 81H interessant vanwege zijn verwrongen bokeh, compacte formaat en lage kosten. Een van de tekortkomingen is de moeilijkheid om de "nieuwste" MS-aanpassingen en een niet-zwart gemaakte opening te vinden.

Voor reacties op dit bericht is registratie niet vereist. Iedereen kan een reactie achterlaten.


Materiaal voorbereid Arkadi Shapoval. Als dit materiaal nuttig voor u was, help mijn project. En vergeet niet dat iedereen dat kan Schrijf je beoordeling voor een of andere fotoapparatuur.

Voeg een reactie toe:

 

 

Opmerkingen: 1 989, over het onderwerp: Gedetailleerd overzicht van MC HELIOS-81H 2/50 (ook bekend als ARSAT H 50 mm 1: 2)

 • jury

  Is het mogelijk om deze Helios te koppelen met de oude D40x zodat er sprake is van automatische belichtingsmeting?

  • jury

   of Helios 44-2

  • Michael

   Een lokchip lijmen, dat is de enige manier

 • Alexey

  Welke foto zal interessanter zijn, MC HELIOS-81H 2/50 of HELIOS-44M 2/58 (KMZ)?

  • Rodion

   44 “interessanter”, 81 betere kwaliteit.

 • Dimka

  Naar mijn mening is dit een zeer goede optie.
  Vergelijk met Helios 44-6.
  Foto bijvoorbeeld)

Voeg een reactie

Auteursrecht © Radojuva.com. Blog Auteur - fotograaf in Kiev Arkadi Shapoval. 2009-2023

Engelse versie van dit artikel https://radojuva.com/en/2011/02/obzor-gelios-81-n-test/

Versión en español de este artículo https://radojuva.com/es/2011/02/obzor-gelios-81-n-test/